10+1 Best Xmas Gadgets



Και να λοιπόν που ήρθαν πάλι τα Χριστούγεννα! Μέρες γιορτινές! Μέρες Χαράς! Μέρες γεμάτες πράσινα δέντρα, κόκκινα σκουφάκια και λαμπάκια κάθε χρώματος! Το SD βγήκε στην αγορά και σας παρουσιάζει τα 10 + 1 Gadgets των Χριστουγέννων!

Αν είστε από αυτούς που αναρωτιούνται τι άλλο θα τραβήξει αυτός ο καημένος Άγιος, τότε δείτε την παρακάτω συλλογή και… θα τα δείτε όλα, στην κυριολεξία! Βέβαια πέρα από το αστείο της όλης υπόθεσης, κάποιοι ίσως βρουν μερικά ενδιαφέροντα αντικείμενα που να αξίζει να επιβαρύνουν την πιστωτική τους για αυτά!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους και καλές γιορτές!


 [1] Χιονάνθρωπος Robot!

Ένα αριστούργημα ευρεσιτεχνίας! Μπορεί να μη μιλάει, να μην ακούει, να μην περπατάει και γενικά να μην κάνει τίποτα, είναι όμως εδώ για να ομορφύνει το γραφείο σας! Συνδέεται με USB και έχει κινούμενο σκάνερ LED. Μπορείτε να επιλέξετε αν θα ανάβει κόκκινο ή μπλε χρώμα.

Κινεί τα μηχανικά του χέρια αλλά ποτέ μη βασιστείτε να τα χρησιμοποιήσετε σαν κατσαβίδι! Βγάζει ήχους και έχει ρυθμιζόμενη ταχύτητα κίνησης. Ένα ακόμη θαύμα της τεχνητής νοημοσύνης!


 

LOVE Ο φιλικός χιονάνθρωπος παραμένει στο γραφείο σας ακόμη και μετά τις γιορτές, αφού δεν είναι αποκλειστικά Χριστουγεννιάτικο! Επίσης είναι αρκετά φθηνός!

HATE Δεν παρέχει καμία ασφάλεια στο σπίτι σας, παρά την εμφάνισή του!!!

 RATE
3/5
PRICE
8,00
Gadgetize it!


 [2] Στολίδι δέντρου με οθόνη LCD

Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα στολίδια που κάθε χρόνο κρεμάτε στο Χριστουγεννιάτικο Έλατο τότε ρίξτε μια ματιά σε αυτό το gadget! Πρόκειται για ένα ακόμη στολίδι δέντρου που όμως διαφέρει αρκετά από όλα τα υπόλοιπα του είδους! Ενσωματώνει LCD οθόνη και μπορεί να απεικονίσει τις φωτογραφίες σας, μέχρι και 12M Pixel! Έχει μνήμη 8ΜΒ και η οθόνη του είναι 1.1 ίντσα! Υποστηρίζει εικόνες τύπου BMP και JPG. Η μπαταρία του είναι λιθίου.



Περάστε τις φωτογραφίες σας σε αυτό και επιλέξτε με ποιον τρόπο θα αναπαράγονται! Η συσκευή αυτόματα τις μετατρέπει σε μέγεθος που χωράει στην οθόνη της. Τα 3 πλήκτρα θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε και την παραμικρή λεπτομέρια.

Μπορείτε ακόμη να το αποσπάσετε από το δέντρο και να το χρησιμοποιήσετε όπως ένα κοινό μπρελόκ!


 

LOVE Για τα χρήματα που θα δώσετε είναι το κάτι άλλο!

HATE Δεν μοιάζει τόσο με Χριστουγεννιάτικη μπάλα αλλά με ρολόι κομοδίνου!

 RATE
4/5
PRICE
13,50
Gadgetize it!


 [3] Santa Drummer USB!

Ένας Άγιος Βασίλης και για τον δικό σας υπολογιστή! Συνδέεται με USB (ω τι πρωτοτυπία!) και παίζει 4 Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μπορείτε να ξεκινήσετε ή να σταματήσετε την μουσική όποτε θέλετε!

 

LOVE Ρα πα παμ αμ! Ρα πα παμ αμ!

HATE Είναι λίγο τσουχτερούτσικος! Καλύτερα να πάρω το στολίδι που κάνει και κάτι χρήσιμο!

 RATE
2/5
PRICE
15,00
Gadgetize it!


 [4] Χριστουγεννιάτικο Δέντρο USB!

Γιατί να αφήσετε τον υπολογιστή σας χωρίς στολίδι; Αυτό το Έλατο συνδέεται με USB και μεταφέρει όλο το γιορτινό κλίμα στο σύστημά σας. Είναι διαθέσιμο σε διάφορα χρώματα. Happy Bill Gates!!!

 

LOVE Ω Έλατοοο… Ωωω Έλατοοοο…

HATE Ω Έλατοοο… Ωωω Έλατοοοο…

 RATE
2/5
PRICE
13,00
Gadgetize it!


 [5] Havaleena Light

Αν ψάχνετε ένα εκτυφλωτικό δώρο για τις γιορτές τότε τα συγκεκριμένα φωτιστικά είναι η κατάλληλη λύση για εσάς! Υπάρχουν σε τρια χρώματα και μπορείτε να τα συνδυάσετε με δικές σας διακοσμητικές ιδέες!



Δουλεύουν με 3 μπαταρίες τύπου ΑΑ ενώ το LED τους κρατάει μια ζωή. Δεν χρειάζονται καλώδια και είναι εύκολα στην φόρτιση.


 

LOVE Είναι απίστευτα όμορφα!

HATE Η τιμή τους είναι αρκετά υψηλή!

 RATE
4/5
PRICE
50,00
Gadgetize it!


 [6] Xmas Message Ball!

Ακόμη ένα Χριστουγεννιάτικο στολίδι με ενσωματωμένη οθόνη. Το συγκεκριμένο εμφανίζει 8 προκαθορισμένα μηνύματα. Αυτά είναι τα: Merry Christmas / Happy Holidays / Happy New Year / Peace on Earth / Seasons Greeting / Home for Xmas / Joy to the World / Feliz Navidad. Δέχεται 4 μπαταρίες τύπου ΑΑ και δε χρειάζεται από σας καμία παρέμβαση!

 

LOVE Είναι έξυπνο και απλό!

HATE Δεν μπορείς να γράψεις τα δικά σου μηνύματα.

 RATE
3/5
PRICE
13,00
Gadgetize it!


 [7] Στολίδια "Ο Τετραπύρηνος"!

Είστε hardcore πληροφορικάριος που δεν δέχεται συμβιβασμούς; Μήπως το παρατσούκλι σας είναι "ο Mr. Geek"; Αν ναι τότε αυτά είναι τα κατάλληλα στολίδια για να στολίσετε το δικό σας ψηφιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο.



 

LOVE Υπάρχουν διαφορετικά σχέδια και σχήματα.

HATE Μπλιαξ! Ποιος θέλει ένα δέντρο που κάθε τόσο θα χρειάζεται αναβάθμιση;

 RATE
4/5
PRICE
3,00
Gadgetize it!


 [8] Christmas Tree Projector

Βαριέστε να στολίζετε κάθε χρόνο δέντρο; Αυτός ο προβολέας είναι ότι πρέπει για εσάς! Προβάλει ένα πράσινο δέντρο στον τοίχο του δωματίου σας.



 

LOVE Φτιάχνει ατμόσφαιρα!

HATE Είναι ορατό μόνο την νύχτα…

 RATE
2/5
PRICE
Άγνωστη!
Gadgetize it!


 [9] Άγιος Βασίλης, ο πεταχτούλης!

Να και ένας Άγιος Βασίλης που είναι εκσυγχρονισμένος! Αντί για έλκηθρο χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας! Αυτός και ο Jack Bauer! Μπορείτε να χειριστείτε το ελικόπτερο με τηλεχειριστήριο.

 

LOVE Χο χο χοοοο…

HATE Λιγάκι άκυρο έτσι;

 RATE
3/5
PRICE
27,00
Gadgetize it!


 [10] Ποντίκι Santa Claus!

Χριστούγεννα και στον υπολογιστή σας! Εμπεριέχει τον αιωρούμενο Santa, ο οποίος αυτή τη φορά εκτελεί και χρέη δύτη!



 

LOVE Απλά φευγάτο! Ότι πρέπει για δώρο…

HATE Είναι κάπως καλοκαιρινό!

 RATE
4/5
PRICE
15,00
Gadgetize it!


 [+1] Santa Claus Boots!

Τι έπαθε η Κινέζα και ξετρελάθηκε;



Μα φυσικά γνώρισε τις υπέροχες μπότες του Άγιου Βασίλη! Το απόλυτο εξάρτημα για τις γιορτές!



Συνδέστε τες σε συμβατό υπολογιστή USB και αυτές θα σας ζεστάνουν!


 

LOVE Αν τις φορέσετε θα αποκτήσετε το χαμόγελο της Κινέζας!

HATE Θα πρέπει να αγοράσετε την υπόλοιπη στολή ξεχωριστά, καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία!

 RATE
3/5
PRICE
Κινέζικη!
Gadgetize it!


Ακόμη στο SD
Τα τραγούδια των Χριστουγέννων!
Κάντε Chat με τον Άγιο Βασίλη μέσω MSN!
5+1 Gadgets για Καμένους!
3 Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα από την Samsung!



Η Apple αποφάσισε να αλλάξει τελείως το μενού του επιτυχημένου της media player, εισάγοντας επιτέλους νέες καινοτομίες σε αυτό. Η τακτική της εταιρίας είναι να μην επιτρέπει την ενσωμάτωση αλλαγών που εισάγουν τα νέα της μοντέλα σε παλαιότερα. Έτσι μάταια περίμεναν αλλαγή μενού με αναβάθμιση firmware οι κάτοχοι των iPod Video 5 και 5.5g. Όλα αυτά βέβαια επίσημα…

Για τα μέλη της Driven Design το παλαιολιθικό και απλό περιβάλλον του κλασικού iPod Video είναι πια παρελθόν! Με μια μικρή επέμβαση στο firmware της συσκευής μπορείτε κι εσείς να τροποποιήσετε το μενού της συσκευής σας και να μετατρέψετε το iPod σας σε Classic Budget! Και γράφω Budget γιατί μερικές λειτουργίες της original εφαρμογής απουσιάζουν από το συγκεκριμένο update (όπως πχ. Το Cover Flow).



Η διαδικασία είναι απίστευτα εύκολη. Όλα γίνονται με χρήση του iPod Wizard. Κατεβάζετε την εφαρμογή και με τη βοήθειά της αλλάζετε τα εικονίδια που χρησιμοποιεί το firmware της συσκευής σε παρόμοια με αυτά του iPod Classic. Στη συνέχεια τροποποιείτε και τον υπόλοιπο πηγαίο κώδικα και έτοιμο το iPod Classic Budget σας!

Πέρα από το iPod Classic στο ίδιο site θα βρείτε ακόμη περισσότερα θέματα για το iPod σας. Μέσα σε αυτά υπάρχει και μια πολύ καλή εξομοίωση του μενού του iPod Touch. Μην παρανοήσετε όμως προσπαθώντας να αλλάξετε τραγούδι τοποθετώντας το δάχτυλό σας στην οθόνη της συσκευής! Απλά δε θα δουλέψει!

Κατεβάστε το iPod Wizard
Κατεβάστε τα firmware Hacks για το iPod Classic
Κατεβάστε τα firmware Hacks για το iPod Touch
Περισσότερα Skins

Ακόμη στο SD
Όλα τα νέα μοντέλα iPod
Μετατρέψτε οποιοδήποτε Video ή DVD για το iPod ή το iPhone, Δωρεάν!
Οι 10 Δημοφιλέστεροι Media Players
Αλλάζοντας Firmware στο MP3 Player

STAR WARS ASCIIMATION!



Ο κώδικας ASCII χρησιμοποιείται στους υπολογιστές από το 1963. Πρόκειται για την κωδικοποίηση όλων των χαρακτήρων της αγγλικής γλώσσας αλλά και συμβόλων σε μορφή αναγνωρίσιμη από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και περιέχει 128 σύμβολα.

Τα πρώτα χρόνια οι χρήστες υπολογιστών δούλευαν μόνο σε περιβάλλον κονσόλας. Στην αρχή δεν υπήρχαν γραφικά bitmap αλλά μονόχρωμα σχήματα που δημιουργούσαν προγραμματιστές αποκλειστικά με τη χρήση του κώδικα ASCII.

Με τα γραφικά αυτά έχετε σίγουρα έρθει σε επαφή κάποια στιγμή της ζωής σας! Είτε κατεβάζοντας ένα περίεργο crack από το internet είτε λαμβάνοντας ένα ρομαντικό sms σε κάποιο ασπρόμαυρο κινητό προηγούμενης τεχνολογίας (όχι προηγμένης!).

Το Star Wars ASCIImation είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα websites. Όχι επειδή έχει προσεγμένη σχεδίαση (θα λέγαμε ότι δεν έχει καν σχεδίαση!) αλλά επειδή σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε μια παρωδία της αξέχαστης σειράς, φτιαγμένη αποκλειστικά με χαρακτήρες ASCII. Το site είναι γραμμένο σε javascript και περιττό να αναφέρω ότι ο κώδικάς του ξεπερνάει τις 100 σελίδες!

Δείτε το site

Ακόμη στο SD
Λύσε τον δυσκολότερο γρίφο του internet!
QR Code – Από το χαρτί στο web!
BANKSY: Ο καλλιτέχνης φάντασμα!
Exceed - Η θαυματουργή ομάδα προγραμματιστών από την Ουγγαρία!
Κρύψε αρχεία κειμένου σε εικόνες!

12+1 Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια!



Το SD δημιούργησε για σας μια μοναδική playlist με όλα εκείνα τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που παίζονται αυτόν τον καιρό στο ραδιόφωνο! Τα περισσότερα είναι από γνωστούς καλλιτέχνες όπως Wham, Mariah Carrey, Celine Dion, Coldplay, Bon Jovi, Sarah McLachnan και άλλους. Επίσης θα βρείτε και ένα τραγούδι που ταιριάζει στην φιλοσοφία του blog (ω ναι είναι το τελευταίο!).

Για να αρχίσει η μουσική απλά κάντε κλίκ σε ένα από τα κομμάτια της παρακάτω λίστας. Μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες που τα φιλοξενούν ή να τα προσθέσετε στην δική σας playlist!



Φυσικά μια playlist με 13 τραγούδια είναι απλά μια αρχή! Πείτε μας ποια είναι τα δικά σας αγαπημένα τραγούδια για τα Χριστούγεννα και κερδίστε μια δημοσίευση σχολίου εντελώς δωρεάν! Όλοι όσοι ακούν την playlist παίρνουν αυτόματα μέρος στον μεγάλο διαγωνισμό του SD που κληρώνει την μασημένη τσίχλα του blogger! Ένα αντικείμενο συλλεκτικής αξίας θα έλεγα…




Ε είπαμε… Όλο υπολογιστές, κινητά, καλώδια, τεχνολογίες… Φτάνει πια! Γιορτές έχουμε! Ας το ρίξουμε λίγο στο χαλαρό! Φυσικά με αυτό το post (όπως πολύ καλά το έχετε καταλάβει) εγκαινιάζουμε μια νέα κατηγορία αναρτήσεων στο SD, που θα φιλοξενεί τέτοιου είδους playlists με γνωστά ή άγνωστα τραγούδια!

Ακόμα ένα post που διαβάζετε μόνο εδώ! Εδώ είναι αυτό το κάτι ψηφιακό και γιορτινό που τόσα χρόνια ψάχνατε! (Άντε γιατί έχω πολύ καιρό να το γράψω και σας έχω ανησυχήσει λιγάκι…)

Ακόμη στο SD
Κάντε Chat με τον Άγιο Βασίλη μέσω MSN!
Sound Spectrum Visualizations: Δώστε στον Player σας άλλον αέρα!
Τα 10 πιο περίεργα φλασάκια του κόσμου!



Όσοι έχουν ασχοληθεί με το Playstation θα έχουν παίξει σίγουρα τον τίτλο Gran Turismo. Τώρα η Sony φοράει το κόκκινο σκουφάκι της και προσφέρει σε όλους τους κατόχους PS3 μια βελτιωμένη έκδοση του παιχνιδιού.



Για να την κατεβάσετε θα πρέπει να συνδέσετε το Playstation 3 σας στο internet και να γίνετε μέλη στο Playstation Network. Στη συνέχεια βρείτε τον τίτλο στα Games και επιλέξτε Download. Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει και η πέμπτη συνέχεια του παιχνιδιού.



Βλέπουμε ότι η Sony κάνει τα αδύνατα δυνατά για να ανεβάσει τις πωλήσεις του δικτυακού της καταστήματος. Ακόμη προσπαθεί να καθησυχάσει όλους αυτούς που παραπονιούνται στην εταιρία για έλλειψη μεγάλων τίτλων στην νέα της κονσόλα. Να σημειώσουμε ότι το θέμα έχει σημειώσει κάποια βελτίωση αφού όλο και περισσότεροι νέοι τίτλοι εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα.

Πηγή

Ακόμη στο SD
Silent Hill 2: Parody
Media Player για PS2 (Πλήρης Οδηγός)
Όλα τα μοντέλα που έχουν ενσαρκώσει την Lara Croft

Gizmo Project: Ένα (ακόμη) δωρεάν τηλέφωνο για τον υπολογιστή σας!



Φανταστείτε πόσο εύκολη θα ήταν η επικοινωνία μας αν οι εφαρμογές IM των υπολογιστών κυκλοφορούσαν και σε mobile εκδόσεις. Θα ξέραμε πάντα ποιος φίλος μας είναι online και πότε θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του. Θα μπορούσαμε να στείλουμε άμεσα εικόνα ή ήχο χωρίς να μπαίνουμε στην διαδικασία αποστολής μηνυμάτων MMS. Θα μπορούσαμε να συνομιλήσουμε ταυτόχρονα με πολλούς φίλους, ακόμη και αν βρισκόντουσαν μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή τους.


Φυσικά κάτι τέτοιο θα ήταν απειλή για τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Είναι όμως το μέλλον της επικοινωνίας! Τα όνειρα κάνει πράξη ο νέος IM Gizmo, ο οποίος είναι συμβατός με αρκετές συσκευές Symbian (κύριως της NOKIA). Μπορείτε να τον εγκαταστήσετε στο κινητό σας αλλά και στον υπολογιστή σας. Η λειτουργία του είναι παρόμοια με αυτή του MSN Messenger.



Δυστυχώς τα ελληνικά δίκτυα δεν υποστηρίζουν ακόμα αυτήν την δυνατότητα, ακόμη και αν το κινητό σας μπορεί να συνδεθεί μέσω internet.

Ακόμη στο SD
Handy Tools: Η μεγαλύτερη Σουίτα Εφαρμογών για Κινητά!
ColorZip: «Το όνειρο των διαφημιστών»!
Επιτέλους προσιτό Mobile Internet και στην Ελλάδα!

Μίξη Ήχου Online και δωρεάν!

Photobucket

Συνηθίζετε να το παίζετε Dj στους φίλους σας, επιλέγοντας μουσική σε ξέφρενα πάρτι; Από σήμερα μπορείτε να το κάνετε και online και μάλιστα ανέξοδα! Το concept είναι αρκετά απλό! Ανοίγετε τον browser σας και κάνετε login στο ανάλογο website. Στη συνέχεια επιλέγετε τα samples που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και τα επεξεργάζεστε με τον online mixer. Οι περισσότερες υπηρεσίες σας δίνουν και free samples, έτοιμα για μίξη!

Κάτι σαν το ejay, μόνο που δεν απαιτείται αγορά και εγκατάσταση λογισμικού στον υπολογιστή σας. Το μόνο που χρειάζεται από σας είναι να γίνετε μέλη στις πιο μπιτάτες κοινότητες του internet. Το SD θα σας βοηθήσει να τις ανακαλύψετε…



Splice Music
Το Splice είναι μια από τις καλύτερες υπηρεσίες του είδους. Μόλις γραφτείτε στην υπηρεσία έχετε άμεσα πρόσβαση σε αμέτρητα free samples, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τα δικά σας κομμάτια. Ακόμη μπορείτε να «δανειστείτε» τις μίξεις άλλων χρηστών.



Με το που θα επιλέξετε κάτι μεταφέρεστε αυτόματα στον online mixer του site, ο οποίος φορτώνει στο δευτερόλεπτο και δεν απαιτεί από εσάς ιδιαίτερες γνώσεις. Η λειτουργία του είναι παρόμοια με οποιαδήποτε εφαρμογή του είδους. Δημιουργείτε tracks και προσθέτετε τα samples που έχετε ανεβάσει ή αυτά που σας παρέχει το site. Μπορείτε να ρυθμίσετε διάφορους παραμέτρους για το κάθε ένα (όπως για παράδειγμα η ένταση του track) ή να επιλέξετε αν θα παίζει ή όχι στην τελική μίξη. Η εφαρμογή μπορεί να αναπαράγει την μουσική σε πραγματικό χρόνο. Τέλος έχετε στη διάθεσή σας 9 διαφορετικά effects.

Φυσικά το Splice Music έχει και δυνατότητες online κοινότητας. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προφίλ, στο οποίο και θα υπάρχει όλη η μουσική που δημιουργείτε ή που σας αρέσει. Μπορείτε να κάνετε γνωριμίες και να ανταλλάξετε μουσικές απόψεις με όλα τα μέλη του site. Στην ενότητα sounds φιλοξενούνται οι δουλειές όλων των χρηστών, οι οποίες μάλιστα προστατεύονται και με creative commons.



YourSpins
Η υπηρεσία αυτή διαφέρει λιγάκι από την προηγούμενη και έχει περισσότερο διαφημιστικό χαρακτήρα. Το site σας δίνει τη δυνατότητα να μιξάρετε πραγματικά τραγούδια μεγάλων καλλιτεχνών αυξομειώνοντας την ένταση του κάθε οργάνου, των φωνητικών, του καλλιτέχνη κλπ. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε κάποιο εφέ σε κάθε track. Όλα αυτά σε πραγματικό χρόνο, καθώς παίζει το κομμάτι.

Το site σας δίνει ακόμη δυνατότητες δημιουργίας προφίλ μέλους, forum, ringtones και plugins. Τέλος σε αυτό μπορείτε να βρείτε τα προφίλ των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην υπηρεσία αλλά και να συμμετέχετε σε διαγωνισμούς.

Ακόμη στο SD
Μοντάρετε Videos Online! (Όλες οι Υπηρεσίες)
Διορθώστε τις φωτογραφίες σας Online!
Opera Mini 4.0: Τώρα όλο το Internet χωράει στο κινητό σας!
Google Black
Webtops: Ό,τι κάνατε μέχρι σήμερα στον υπολογιστή σας, τώρα και Online!



Βαρεθήκατε τις ίδιες και τις ίδιες τρισδιάστατες απεικονίσεις στον media player σας; Τι θα λέγατε για μια ανακαίνιση; Το SD σας παρουσιάζει τα απόλυτα plugins των Χριστουγέννων! Τα Visualizations της Sound Spectrum είναι μια άκρως εντυπωσιακή δουλειά. Χρησιμοποιούν επιτάχυνση του επεξεργαστή γραφικών σας και αποδίδουν πεντακάθαρα γραφικά υψηλής ευκρίνειας.



Η εταιρία διαθέτει 3 διαφορετικά plugins που υποστηρίζουν τις σημαντικότερες εφαρμογές αναπαραγωγής πολυμέσων. Μπορείτε να τις αποκτήσετε από $20 ή να τις χρησιμοποιήσετε δοκιμαστικά. Όλες υποστηρίζουν OSD και έχουν το δικό τους μενού. Μπορείτε  επίσης να τα προβάλετε και σαν screen saver.



G-Force
Εκπληκτικά εφέ που ζωντανεύουν τη μουσική σας!




SoftSkies
Πετάξτε στους αιθέρες! Εντυπωσιακά εφέ



WhiteCap
Παρόμοιο με το G-Force αλλά με λιγότερες δυνατότητες...

DOSBOX: Η ιστορία του Gaming ζωντανεύει στον υπολογιστή σας!


Θυμάμαι που πριν από λίγα χρόνια είχα εγκαταλείψει το βασικό μου σύστημα 586 για να μεταφερθώ στον πανίσχυρο τότε Pentium 2. Οι εφαρμογές της εποχής άρχισαν να γίνονται επικίνδυνα απαιτητικές για τον παλιό μου υπολογιστή, με αποκορύφωμα τα πρωτοεμφανιζόμενα video games που απαιτούσαν ειδική κάρτα γραφικών για να μπορέσεις να απολαύσεις την τρισδιάστατη «εμπειρία» τους!

Κανείς όμως δεν εγκαταλείπει έναν υπολογιστή που δεν έχει ακόμα χαλάσει! Έτσι κι εγώ, ένα χρόνο αργότερα, αξιοποίησα το παλιό μου μηχάνημα δίνοντάς το σε συγγενικό μου πρόσωπο… Μαζί με τον πύργο, την οθόνη και όλα τα (περίεργα τότε) εξαρτήματα, ο υπολογιστής συνοδευόταν και από ένα μαγικό CD ROM (μια τεχνολογία που επίσης πρωτοεμφανίστηκε εκείνη την εποχή…). Σε εκείνο το CD ROM είχα συμπεριλάβει πάνω από 150 δισκέτες με διάφορα DOS games για κάθε γούστο!

Όλα τα παιχνίδια με τα οποία είχα μεγαλώσει μαζί τους, βρίσκονταν σε εκείνο το CD ROM. Ήταν το πιο απλό πράγμα στον κόσμο το να αλλάζεις φάκελο και να τρέχεις το εκτελέσιμο αρχείο του παιχνιδιού. Χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση, χωρίς να πρέπει να ανησυχείς για την ταχύτητα του υπολογιστή σου και για το αν θα το σηκώσει. Φυσικά το CD ROM υπάρχει ακόμη στην βιβλιοθήκη μου γεμάτο γρατζουνιές, μέσα σε μια ταλαιπωρημένη θήκη! Και αυτό γιατί ο πρώην κάτοχός του δεν το αποχωριζόταν με τίποτα!



Σήμερα μπορεί τα λειτουργικά συστήματα που τρέχουν οι υπολογιστές μας να μην υποστηρίζουν πλήρως τα συγκεκριμένα παιχνίδια, όμως όλοι μπορούμε να εγκαταστήσουμε τις δισκέτες του MS DOS σε αυτά και να θυμηθούμε τις παλιές μας στιγμές. Φυσικά η ταχύτητα του συστήματός μας θα φαίνεται ιλιγγιώδης στο λειτουργικό και μπορεί να προκύψουν διάφορα θέματα συμβατότητας.



Τη λύση δίνει ο ικανότατος emulator DOSBOX. Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή μπορείτε να τρέξετε μια εξομοίωση του πρώτου λειτουργικού της Microsoft, ακόμη και μέσα από περιβάλλον Windows Vista, Mac OSX και (σχεδόν) οποιαδήποτε διανομή Linux! Μάλιστα στο site της εφαρμογής υπάρχουν αναφορές σε εκατοντάδες παιχνίδια που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα.



Τον τελευταίο καιρό έχω σταματήσει κάθε «τρισδιάστατη δραστηριότητα» και έχω αφοσιωθεί σε αξέχαστες παλαιότερες αγάπες... Κι επειδή το SD δε σας αφήνει ποτέ στα κρύα του λουτρού, σας προτείνει την απόλυτη παιχνιδο-συλλογή με 3000 abandonware games εκείνης της εποχής. Άλλωστε τι να τον κάνεις τον emulator αν δεν έχεις ROMs για να του βάλεις! Καλή διασκέδαση λοιπόν! Περιμένω τα σχόλιά σας…



Για το συγκεκριμένο θέμα έχω δημιουργήσει μια ειδική ερώτηση στην ενότητα Say It! Αν είστε παλιός gamer τότε η συμμετοχή σας σε αυτήν είναι απαραίτητη!

Κατεβάστε το DOSBOX
Κατεβάστε το torrent με Abandonware Games (8GB)

Ποια 5 κλασικά DOS/PC Games θα ξεχωρίζατε και γιατί;



Αυτό το θέμα ανήκει στη σειρά αναρτήσεων του SD «Say it!»! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατηγορία αυτή δείτε το σχετικό post.



Αφήστε τον browser σας σε αναμονή και σκεφθείτε τον εαυτό σας 7 με 10 χρόνια πριν! Θυμάστε τα video games της εποχής; Βρείτε 5 από αυτά και γράψτε τα σε ένα νέο σχόλιο για αυτό το post!

Αλήθεια γιατί ξεχωρίσατε αυτά τα 5 παιχνίδια;

Σχετικό post
DOSBOX: Η ιστορία του Gaming στον υπολογιστή σας!

Το Google χωρίς λόγια!


Σε αυτό το post θα αναλύσουμε το φαινόμενο Google, χωρίς λόγια! 


^ Το Google σε έκδοση Linux!


^ Tο Google των Hackers.


^ Αφιέρωμα στην παγκόσμια μέρα LSD!


^ Google Store - Σύντομα στην πόρτα σας!


^ Ελπίζω να "Αισθάνεσαι τυχερός"!


^ I don't know this word...


^ Παράδοση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας - GMail!


^ Το Google του 2084. (μπορεί και νωρίτερα!)


^ To Google πριν εφευρεθεί ο υπολογιστής!

Πηγή υλικού

Ακόμη στο SD
O Homer Simpson και ο υπολογιστής του!
Ποιος έκλεψε τα Vista;
Ένας κόσμος γεμάτος iPodders!
Η πραγματική ιστορία των Windows.



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!