ColorZip: «Το όνειρο των διαφημιστών»!



Μέσα από το SD γνωρίσαμε τα QR Codes και τον εντυπωσιακό τρόπο με τον οποίο δουλεύουν. Μια παρόμοια τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη, εδώ και αρκετό καιρό, από πολλές διαφημιστικές εταιρίες της Ασίας.



Τι είναι τα Color Codes;
Τα colorcodes είναι τετράγωνα σχήματα, τα οποία μπορείς να «σημαδέψεις» με την κάμερα του κινητού σου (ή κάποιας άλλης συμβατής συσκευής) και να μεταφερθείς άμεσα σε κάποιο site. Θα λέγαμε ότι η λειτουργία τους είναι παρόμοια με αυτή των barcodes που υπάρχουν σε κάθε προϊόν, χωρίς να χρειάζεται η ύπαρξη ειδικού reader.

Και σε τι χρησιμεύει η τεχνολογία αυτή;
Όπως και τα QR Codes, έτσι και τα ColorCodes μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφημιστικούς σκοπούς. Για παράδειγμα μια διαφήμιση σε μια αφίσα ή σε κάποια σελίδα περιοδικού. Ο καταναλωτής, χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσει το website της εταιρίας, χρησιμοποιεί το color code που υπάρχει πάνω στη σελίδα και άμεσα συνδέεται με αυτήν.

Φανταστείτε ότι διαβάζετε ένα περιοδικό μόδας. Δίπλα σε κάθε προϊόν υπάρχει η τιμή του και το colorcode που αντιστοιχεί σε αυτό. Με μια κίνηση στρέφετε την κάμερα του κινητού σας στο περίεργο τετράγωνο σχήμα και άμεσα επισκέπτεστε το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας. Το προϊόν είναι τώρα στην οθόνη του κινητού σας και μπορείτε να μάθετε τα πάντα για αυτό, όπως διαθέσιμα μεγέθη, χρώματα κλπ. Μπορείτε ακόμα να παραγγείλετε το προϊόν στο κινητό σας! Ενδιαφέρον έτσι;

Σε τι διαφέρουν από τα QR Codes;
Τα ColorCodes, όπως μαρτυράει και η ονομασία τους, είναι πολύχρωμα σε αντίθεση με τα qr codes που αποτελούνται από μονόχρωμα τετράγωνα. Επίσης τα ColorCodes παρέχουν μεγαλύτερες δυνατότητες παραμετροποίησης, αφού μπορούν να περιέχουν διάφορα σχήματα, σχέδια ακόμη και κείμενο. Κάτι που είναι αισθητικά εκνευριστικό, αλλά ότι πρέπει για διαφημίσεις παιδικών ειδών(!).



Πως δουλεύει;
Για να μπορέσετε κι εσείς να χρησιμοποιήσετε τη συγκεκριμένη τεχνολογία θα χρειαστεί να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή ColorZip στο κινητό σας. Το τελευταίο φυσικά θα πρέπει να συνδέεται στο διαδίκτυο, καθώς ColorCodes χωρίς internet είναι bookmarks χωρίς browser!

Δείτε το Demo
Κατεβάστε την εφαρμογή στο κινητό σας

0 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!