Μοντάρετε Videos Online! (Όλες οι Υπηρεσίες)



Αν κρύβετε μέσα σας τον επόμενο Spielberg τότε το web μπορεί να κάνει κάτι και για εσάς! Ανεβάστε τα videos σας online και επιστρατεύστε τα καλύτερα εικονικά studios για να δώσετε στα φιλμάκια σας… «ψηφιακό» αέρα!

Οι παρακάτω υπηρεσίες σας προσφέρουν ικανότατα εργαλεία για να κόψετε/ράψετε τα videos σας, χωρίς να σπαταλήσετε ούτε μισό cent για να αγοράσετε software και φυσικά χωρίς να χρειαστεί να τις εγκαταστήσετε! Εντάξει δεν είναι και εφάμιλλα με τις γνωστές desktop εφαρμογές αλλά σίγουρα κάτι μπορούν να προσφέρουν!



JumpCut
Μια υπηρεσία που πρόσφατα εξαγοράστηκε από την Yahoo! (άραγε πόσες φορές ακόμα θα το γράψω αυτό μέσα από το blog μου!). Αν έχετε λογαριασμό Yahoo! τότε δε χρειάζεται να δημιουργήσετε ξεχωριστό λογαριασμό και για το JumpCut. Επιλέγετε απλά το username που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στην υπηρεσία.

Στο JumpCut υπάρχουν 2 τρόποι για να επεξεργαστείς μια ταινία. Ο πρώτος και ο πιο απλός, είναι να χρησιμοποιήσεις τον wizard και βήμα-βήμα να επιλέξεις τα videos που θέλεις, τις σκηνές κλπ. Ο δεύτερος είναι ακόμη πιο λειτουργικός και μοιάζει με μια συνηθισμένη εφαρμογή δημιουργίας ταινιών (πχ το Nero Vision ή το Windows Movie Maker…).

Το παράθυρο του editor σου επιτρέπει να ανεβάσεις videos στην υπηρεσία και να τις προσθέσεις στην timeline της ταινίας που μοντάρεις. Μπορείς να κόψεις στα δύο μια σκηνή, να την κάνεις duplicate, να την αλλάξεις θέση ή να δημιουργήσεις μια εναλλαγή ανάμεσα σε δυο σκηνές, χρησιμοποιώντας ένα εφέ μετάβασης. Μπορείς να προσθέσεις ήχο (για soundtrack), τίτλους κειμένου, εντυπωσιακά εφέ και να ρυθμίσεις την ένταση του ήχου των σκηνών αλλά και της μουσικής.

Ο editor ενσωματώνει Actions που διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την διαδικασία της επεξεργασίας, αφού με ένα κλικ εφαρμόζουν μια σειρά αλλαγών σε μια σκηνή, χωρίς να χρειαστεί να επεξεργάζεστε ξεχωριστά κάθε μια από αυτές. Η επιλογή Preview σας προβάλει το βίντεο για να δείτε τις αλλαγές που έχουν γίνει πριν αποφασίσετε να το αποθηκεύσετε.

Η αποθήκευση των ταινιών γίνεται απευθείας μέσα στο JumpCut. Έτσι σας δίνεται η δυνατότητα να ορίσετε το όνομα, τα tags και άλλες πληροφορίες για αυτήν. Μπορείτε να την δημοσιεύσετε στο site ή μπορείτε να την ενσωματώσετε σε κάποια άλλη σελίδα (πχ. Στο δικό σας blog), ότι δηλαδή θα κάνατε και με το YouTube.

Η πληθώρα των λειτουργιών, η ευκολία χρήσης, αλλά και η ταχύτητα της εφαρμογής την ανεβάζουν στην κορυφή. Ναι το JumpCut είναι ο βασιλιάς στην online επεξεργασία video, με μοναδικό του ελάττωμα την απουσία εξωτερικής αποθήκευσης.



YouTube Remixer
Η διασημότερη υπηρεσία της Google δε θα μπορούσε να μείνει στην απέξω! Μόνο ένα όνομα είναι ικανό για να σας δώσει να καταλάβετε την δύναμη του εργαλείου του YouTube. Το Remixer είναι μια online έκδοση του Adobe Premiere Express.

Η Adobe έχει δημιουργήσει ένα αρκετά απλό περιβάλλον επεξεργασίας. Επιλέγετε τα videos που έχετε ανεβάσει στην υπηρεσία και τα προσθέτετε στην timeline του Remixer. Μπορείτε να επιλέξετε ποια σημεία από αυτά θα κρατήσετε και ποια θα αποκόψετε. Το εργαλείο σας δίνει μια σειρά από ευχάριστα γραφικά, τίτλους και frames για να προσθέσετε στην ταινία σας. Τέλος σας παρέχει απλό Fade Out/In για μεταβάσεις και 2 απλοϊκά effects.

Αν και το Remixer είναι ακόμα σε beta φάση μπορώ να πω ότι δεν έμεινα ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτό. Υπάρχουν πολύ καλύτερες υπηρεσίες σε αυτό το post με λιγότερο κουραστικό περιβάλλον εργασίας και περισσότερες δυνατότητες. Όσοι έχετε λογαριασμό στο YouTube και δεν θέλετε να δημιουργήσετε κάποιον εξτρά λογαριασμό, τότε το ενσωματωμένο εργαλείο της Adobe αποτελεί την καλύτερη επιλογή σας. Αν όμως δεν έχετε λογαριασμό στο YouTube και ψάχνετε κάποιο site για να φιλοξενήσει τις δημιουργίες σας, τότε επιλέξτε μια από τις άλλες υπηρεσίες που σίγουρα θα σας προσφέρουν περισσότερα.



Eyespot
Το Eyespot δε διαφέρει πολύ από την προηγούμενη υπηρεσία. Θα έλεγα ότι η υπηρεσία είναι κάτι σαν το flickr για videos, αφού στην ουσία πρόκειται για μια online κοινότητα βιντεόφιλων!

Μπορείτε να ανεβάσετε τις σκηνές σας και να τις επεξεργαστείτε online. Το site σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε κάποια από τις σκηνές που παρέχουν οι εταιρίες προώθησης. Ο Online Mixer σας δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε τα videos σε πραγματικό χρόνο, προσθέτοντας τίτλους, εφέ, μετάβαση από σκηνή σε σκηνή και μουσική. Το περιβάλλον είναι κάπως πιο λιτό σε σχέση με το JumpCut αλλά σίγουρα θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό χρήστη.



Όπως είπα το eyespot είναι μια ακόμη online κοινότητα. Μπορείτε να δείτε τα videos των υπόλοιπων μελών, να επισκεφθείτε τα blogs τους, να συμμετέχετε σε θεματικά Groups, και να δημιουργήσετε επαφές φίλων. Η υπηρεσία σας δίνει την δυνατότητα να αποθηκεύσετε κάποιο από τα videos άλλων στο δικό σας λογαριασμό και να το ενσωματώσετε σε μελλοντικές σας ταινίες.

Το site είναι φιλικό με κινητά τηλέφωνα. Μπορείτε να ανεβάσετε videos ου έχετε τραβήξει με κινητό. Μπορείτε να εγκαταστήσετε την συμβατή εφαρμογή στο κινητό σας και να διαχειρίζεστε από κει το περιεχόμενο του account σας. Η αρχιτεκτονική του eyespot υποστηρίζει plugins.



VideoEgg
Το VideoEgg διαφέρει λιγάκι από τις προηγούμενες υπηρεσίες, εστιάζοντας περισσότερο στο κομμάτι της διαφήμισης. Σας επιτρέπει να ανεβάσετε και να επεξεργαστείτε videos. Δυστυχώς δεν υποστηρίζει ακόμα όλους τους browsers και χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποιο plugin. Παρέχει έναν ικανότατο online player για την προβολή των ταινιών αυτών μέσα από τα sites στα οποία φιλοξενούνται.

Το VideoEgg είναι μια αρκετά έξυπνη προωθητική κίνηση για τα προϊόντα τις εταιρίας σας. Οι διαφημίσεις εμφανίζονται κατά την διάρκεια αναπαραγωγής ενός video (κάτι σαν τις διαφημίσεις παρεμφερών εκπομπών που εμφανίζονται παράλληλα στα ελληνικά σίριαλ) ή μετά από αυτό.



VMix
Το VMix είναι μια από τις καλύτερες υπηρεσίες video, προσφέροντας στους χρήστες του σχεδόν τα πάντα! Μπορείτε να ανεβάσετε κάθε είδους video στο site, ακόμα και από κινητό τηλέφωνο. Έχει Upload Manager, Media Encoder, Library, Flash Player, σας προστατεύει από παραβιάσεις copyright και ευέλικτο API.

Το VMix είναι μια πλατφόρμα κοινονικού περιεχομένου. Μπορείτε να βλέπετε ταινίες άλλων μελών, να τις βαθμολογείτε, να τις σχολιάζετε και να τις προσθέτετε στο blog σας – τύφλα να ‘χει το YouTube. Οι δυνατότητες του VMix δεν σταματούν εδώ… Το site σας παρέχει ειδικά εργαλεία για να συλλάβετε βίντεο από την κάμερά σας και να το επεξεργαστείτε δημιουργώντας slides.



Motion Box
Μια από τα ίδια και εδώ! Το Motion Box σας επιτρέπει να ανεβάσετε videos, να τα επεξεργαστείτε και να τα δημοσιεύσετε στην δική του κοινότητα ή στο προσωπικό σας site. Το site σας δίνει την δυνατότητα upload απεριόριστου μεγέθους αλλά και αριθμού ταινιών, με επιβάρυνση $29.99 το χρόνο.

 

Τέλος, το MotionBox σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε εντυπωσιακά flipbooks (MotionBooks) με τις σκηνές των ταινιών σας με $7.99 το καθένα.



ONE true media
Μια αρκετά εντυπωσιακή σε εμφάνιση υπηρεσία, που απευθύνεται κυρίως σε απλούς χρήστες και όχι σε επαγγελματίες του είδους. Απλά ανεβάζετε το video σας, επιλέγετε ένα εφέ που ταιριάζει σε αυτό και το site αυτόματα το mixάρει για εσάς!



Μπορείτε να δημιουργήσετε οργανωμένα Photo Books ή αξιολάτρευτα Slideshows με ελάχιστα κλικ! Ένα site που θα λατρέψουν οι αρχάριοι χρήστες internet και τα παιδιά σας!

Δείτε ακόμα: RiffTrax DIU

1 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Sandwichmaker είπε...

εξαιρώντας την δυσκολία να ανεβάσεις όλο τον όγκο των βίντεο με τα μικρά upload που διαθέτουμε, κάποιες επιλογές φαίνονται αρκετά ενδιαφέρουσες και το θέμα με ενδιαφέρει πολύ! οπότε μάλλον θα πω ευχαριστώ!... (το pinnacle studio plus 11 είναι πολύ καλό και εύχρηστο αλλά με τα codec με απογοήτευσε, μιας και με τα serials της σπασμένης έκδοσης δεν μπορείς να εισάγεις mp4,divx κλπ...)



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!