10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, Κύριε Καραμανλή, τώρα μπορείς να αποχωρήσεις από το σπίτι του Big Brother!

Εκλογές εδώ, εκλογές εκεί… Τώρα εκλογές και στο internet! Η τρέλα έρχεται εξ Αμερικής και έχει τίτλο “YouTube Debate” ή καλύτερα “Ακόμη ένας τρόπος για να διαφημίσουμε το Google”!

To ΣΚΑΙ λοιπόν, φέρνει στην χώρα μας το ιντερνετικό debate. Πάρτε την κάμερά σας, μπείτε στην κάμαρά σας, μαγνητοσκοπήστε ένα ερώτημα τύπου «Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας Νίκο Τσαμτσίκα» και ανεβάστε την στο Group του ΣΚΑΙ. Αυτό θα αναλάβει, μέσω ενός ενημερωτικού σόου (γιατί εκπομπές δεν τις λες αυτές), να τις προωθήσει στους αρμόδιους υπουργούς και να πάρεις τελικά την απάντησή σου! (Έλα ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις που ακούς σε κάθε δελτίο ειδήσεων…)

Αν και δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει τελικά αυτή η εκπομπή να βγει στον αέρα, είναι μια αρκετά φιλόδοξη προσπάθεια που δε θα περιμέναμε να τη δούμε από άλλο κανάλι… Συγχαρητήρια λοιπόν στο ΣΚΑΙ (το κανάλι που δείχνει Jack Bauer…) για την υποστήριξη των νέων μέσων επικοινωνίας (όπως έκανε και με τα video-mms).

Το Something Digital το βραβεύει με τον τίτλο του “Καλύτερου Ψηφιακού Μέσου” της χρονιάς, σε μια χώρα που όλοι νομίζουν ότι πριν από ένα mail μπαίνει το www! Και πάλι συγχαρητήρια!

Γραφτείτε τώρα στο feed του SD για να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι!

Lifeblog - Όλη σου η ζωή σε μια μπάρα!



Οι γονείς μας συνήθιζαν να κρατούν, σε διάφορα άλμπουμ, φωτογραφίες από αναμνήσεις των καλύτερων στιγμών της ζωής τους (και την δικής μας). Στη δική μας γενιά τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά… Οι φωτογραφίες έχουν μετατραπεί σε ψηφιακές και το άλμπουμ έχει αντικατασταθεί από ένα μυστήριο αντικείμενο που υπάρχει κάπου μέσα στον υπολογιστή μας! Κανείς δε γνωρίζει που ακριβώς βρίσκονται!

- Δε θέλω να σε στενοχωρήσω… Όχι τίποτ’ άλλο δηλαδή αλλά εσύ το γράφεις αυτό το blog και……
- Προχώρα στο παρασύνθημα!
- Αυτό το μυστήριο πράγμα λέγεται σκληρός δίσκος! Και οι φωτογραφίες είναι αποθηκευμένες σε μορφή αρχείων τα οποία είναι κατακερματισμένα και μπλα μπλα μπλα μπλα στην οθόνη του υπολογιστή!
- Ωραία! Άρα θεωρητικά μόνο ο υπολογιστής ξέρει που είναι! Χωρίς αυτόν εγώ δε μπορώ να δω τίποτα!
- Εμ… ναι!
- Ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;
- Εμ… Εγώ… Δεεεεν…
- Ωραία λοιπόν!


Έγραφα λοιπόν και είχα κάνει μια πολύ καλή εισαγωγή πριν με διακόψει και πάλι αυτός ο άσχετος… το πόσο ευκολότερα έχουμε πρόσβαση σε πράγματα που μας έχουν συμβεί και έχουμε καταγράψει! Και σε αυτό το σημείο η NOKIA παρουσιάζει το LifeBlog! Μια εφαρμογή που αποθηκεύει όλη σου τη ζωή και σου επιτρέπει να την ξανα-ζήσεις με μια φιλική μπάρα!

Οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων N Series της NOKIA, γνωρίζουν από πρώτο χέρι την εφαρμογή και της δυνατότητές της. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εγκαθίσταται και στον υπολογιστή αλλά και στο κινητό σας και αναλαμβάνει να αντιγράφει στον υπολογιστή όλα τα μηνύματα, όλες τις φωτογραφίες, όλα τα βίντεο, όλα τα MMS, τα mails και γενικά όλα τα αρχεία που έλαβε ή δημιούργησε το κινητό σας τηλέφωνο, αυτόματα!

Απλό έτσι; Ένα κλικ και όλα είναι μέσα! Έτσι έχετε πρόσβαση σε οποιαδήποτε μέρα του χρόνου, βλέποντας τι μηνύματα στείλατε, τι φωτογραφήσατε, ποιος σας έστειλε sms και μπλα μπλα μπλα… Τέρμα πια οι φωτογραφίες που δεν ξέρατε από πού τις τραβήξατε! Τέρμα πια οι διαφωνίες για το τι έγραφε τελικά εκείνο το μήνυμα που σας είχαν στείλει πριν μια βδομάδα!

Τώρα… το πόσο διασκεδαστικό είναι να διαβάζεις ξανά όλα σου τα μηνύματα δεν είμαι σίγουρος! «Πάρε με σε λίγο», «Θα έρθω στις 8», «Που είσαι ρε μαλάκα περιμένω μια ώρα» είναι μερικά παραδείγματα από τα καθημερινά μας sms. Το πρόγραμμα μάλιστα σας παρέχει και την δυνατότητα αναζήτησης σε αυτά.
Ναι! Το πιο διαδεδομένο στη δική μου λίστα είναι το «ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»!

Δυστυχώς η εφαρμογή υποστηρίζει μόνο συγκεκριμένα κινητά της NOKIA και ούτε λόγος για κινητά άλλης μάρκας (αυτοί θα χάσουν). Είναι αρκετά λειτουργική και μπορεί να τη χειριστεί μέχρι και ένα μικρό παιδί! Blogging; Μα φυσικά και υποστηρίζει one-button posting για να είναι ενημερωμένοι όλοι οι φίλοι σας από την Αυστραλία! Το μεγάλο του ατού είναι ότι δημιουργεί αυτόματα ετικέτες ανάλογα με το που τραβήχτηκε η κάθε φωτογραφία σας, αν φυσικά το κινητό σας υποστηρίζει GPS…

Αν αυτό είναι το 2007, τι άλλο να περιμένω μέχρι το 2017;

Γραφτείτε τώρα στο feed του SD για να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι!



Ο κόσμος υποδέχεται το W960i! Με οθόνη αφής, 8GB χώρο, μοναδικής σχεδίασης ακουστικά, υψηλής ποιότητα video, προηγμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής, λειτουργικό Symbian, χειριστήριο jog dial, αναγνώριση γραφής, υποστήριξη WLAN και Bluetooth με A2DP και εμφάνιση που εντυπωσιάζει, το νέο κινητό της Sony Ericsson ήρθε για να μείνει! Αν και δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει και έτσι δεν ξέρουμε τιμή, το W960i είναι ένα κινητό που κλέβει τις εντυπώσεις! Δείτε περισσότερα.

Γραφτείτε τώρα στο feed του SD για να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι!

Πως το YouTube μπορεί να μεγεθύνει το πέος σας!



Το αγαπημένο μας site, που πάντα βρίσκουμε κάποιο ενδιαφέρον βίντεο να δούμε σε αυτό, βρήκε την λύση στα σεξουαλικά μας προβλήματα! Το YouTube λοιπόν, πάντα πρόθυμο να μας βοηθήσει σε ότι αναζητάμε, μας προτείνει να μεγεθύνουμε το πέος μας από την κεντρική του σελίδα! Ναι! Αυτό είναι το κλιπ της ημέρας που συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα!




Και ενώ εσείς αναρωτιέστε που θα πάει αυτή η κατάσταση με τα spam, κάποιοι έχουν βρει τον τρόπο να το διασκεδάζουν, βλέποντας το σήμα του Yahoo! να φιγουράρει ανενόχλητο μέσα στις ιστοσελίδες της Google! Αυτό είναι και μια ανάσα ανακούφισης για τους εχθρούς της ιστοσελίδας (βλ. Μπομπ ο Σφουγγαράκης)…


Γραφτείτε τώρα στο feed του SD για να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι!

FLEX - Ακόμα μια γλώσσα στο βιογραφικό σας!


Όλοι τα έχουμε μπλέξει λιγάκι με τις γλώσσες προγραμματισμού για ιντερνετικές εφαρμογές! Όσοι σκοπεύουν να μυηθούν στον χώρο του web development θα δυσκολευτούν λιγάκι να ξεχωρίσουν μια γλώσσα για να μάθουν, ανάμεσα στις αμέτρητες επιλογές που υπάρχουν… Ακόμη μια λοιπόν σας χτυπάει την πόρτα και δε σκοπεύει να τα παρατήσει μέχρι να την ανοίξετε!

- Και είναι καλό αυτό τώρα;
- Keep reading…


Όπως ξέρετε η Adobe έχει εξαγοράσει την Macromedia και συνεχίζει να κυκλοφορεί τα προϊόντα της με την δική της επωνυμία. Το Flex είναι παλιός καρπός της που από την έκδοση 1.5 εντυπωσίασε πολλούς developers σε όλο τον κόσμο. Σε λίγο καιρό κυκλοφορεί και η τρίτη έκδοση που ακόμη βρίσκεται σε beta στάδιο.

Σε τι διαφέρει όμως το Adobe Flex από τις άλλες γλώσσες;
Ας τα πάρουμε από την αρχή! Η Flex είναι μια γλώσσα για να δημιουργεί κανείς τις λεγόμενες RIA (Εφαρμογές Ίντερνετ με πλούσιο περιεχόμενο…) όπως οι ColdFusion, ASP, PHP κλπ. Ο προγραμματιστής σε αυτές τις γλώσσες δημιουργεί φόρμες HTML και γράφει κώδικα για το κάθε στοιχείο τους, περιγράφοντας πως θα συμπεριφερθεί αν ο χρήστης αλληλεπιδράσει μαζί του.

Για παράδειγμα σε μια φόρμα εισαγωγής σε μια εφαρμογή αλληλογραφίας, ο χρήστης θα πρέπει να εισάγει το όνομα και τον κωδικό του στα αντίστοιχα textboxes και στη συνέχεια να πατήσει το κουμπί Είσοδος. Αν ο χρήστης δεν εισάγει τον κωδικό σωστά ή παραλείψει αυτό το βήμα, τότε ένα μήνυμα θα εμφανιστεί δίπλα από το ανάλογο textbox με κόκκινα γράμματα…

Αυτές οι εφαρμογές (τύπου ASP, PHP κλπ.) τρέχουν σε περιβάλλον server και ενεργοποιούνται μονάχα αν ο χρήστης κάνει κάποια ενέργεια, στέλνοντας δεδομένα της σελίδας πίσω στο server (post-back) με ένα request. Ο server αναλύει τις κινήσεις του χρήστη και επιστρέφει στον browser μια ενημερωμένη σελίδα μορφής HTML. Οι τεχνικές αυτές υλοποιούνται με sessions, cookies κλπ…

Σε αντίθεση με αυτήν την τεχνική οι εφαρμογές του Adobe Flex τρέχουν σε περιβάλλον χρήστη, χωρίς να χρειάζονται post-back αιτήσεις από αυτόν προς τον server. Έτσι οι εφαρμογές μας εμφανίζουν άμεσα τα ζητούμενα αποτελέσματα χωρίς καθυστέρηση και ενοχλητικά φλας!

Για παράδειγμα αν ο χρήστης ζητούσε να δει τα mails που υπάρχουν στο inbox του, σε οποιοδήποτε άλλο περιβάλλον προγραμματισμού, η σελίδα θα άσπριζε και ο browser θα περίμενε από τον server για να του επιστρέψει τη λίστα με τα μηνύματα. Σε περιβάλλον flex αυτό θα γινόταν άμεσα χωρίς να χρειαζόταν επικοινωνία με το server.

Το ότι οι εφαρμογές τρέχουν στον υπολογιστή του χρήστη μας δίνει πολλά πλεονεκτήματα. Αυτή τη φορά οι εφαρμογές μας είναι ζωντανές και αντιδρούν ευκολότερα σε συντομεύσεις, κινήσεις ποντικιού κλπ. Ήχος, εικόνα, κίνηση και διάφορα εφέ είναι πλέον ευκολότερα σε υλοποίηση.

Όλα αυτά με τη χρήση της τεχνολογίας Flash! (Πάθαμε την πλάκα μας;) Ναι! Οι εφαρμογές σας θα τρέχουν παντού και πάντα! Αντίο DCOM, ActiveX και άλλες εκνευριστικές συνήθειες! Συμπέρασμα: Γρηγορότερα sites, ομορφότερα, πιο εντυπωσιακά, πιο ευέλικτα και χωρίς περίεργα παράθυρα pop-up που ζητούν αποδοχή εγκατάστασης (άλλο ένα σημείο που ο IE μας τα κάνει μαντάρα!)

Είναι όλα τόσο ρόδινα όσο ακούγονται;
Θα αναρωτιέστε φυσικά τι αφήνω πίσω; Τέτοιες ευκολίες θα έχουν και τα μειονεκτήματά τους! Για ακόμη μια φορά έχετε δίκιο! Οι εφαρμογές Adobe Flex έχουν όλα τα μειονεκτήματα των ActionScript εφαρμογών flash! Μην ξεχνάτε ότι το αποτέλεσμα μιας εφαρμογής Flex δεν είναι μια σελίδα web. Ξεχάστε λοιπόν εφαρμογές που χρειάζονται απλές σελίδες web (mobile internet) ή αυτές που η ταχύτητα δεν είναι με το μέρος του developer. Οι εφαρμογές Flex αργούν να φορτώσουν πολύ περισσότερο από μια σελίδα web, καθώς τρέχουν στον υπολογιστή σας, σε αντίθεση με μια εφαρμογή ΑSP για παράδειγμα όπου ο browser σας εμφανίζει απλά μια ιστοσελίδα…


Όπως πολύ καλά και πάλι καταλάβατε (είστε στα φόρτε σας σήμερα!), το Adobe Flex εξυπηρετεί κυρίως τους σχεδιαστές ιστοσελίδων σε περιβάλλον CS3, δίνοντας αυτό το κάτι προγραμματιστικό που τους έλειπε. Μπορείτε να δείτε δοκιμαστικές εφαρμογές Flex για να διαπιστώσετε τι πραγματικά μπορεί να κάνει το εργαλείο της Adobe. Όρεξη για πειραματισμό; Κατεβάστε την trial έκδοση του Builder και ξεκινήστε αμέσως! Βρείτε περισσότερα στην κοινότητα της γλώσσας.

Κάτι τελευταίο… Όσοι επιλέξουν Flex για τις εφαρμογές τους θα χαρούν να μάθουν ότι η Adobe έχει βλέψεις open-source.

Ο δικός σας browser τι σκαμπάζει από HTML;



Μπορεί ο δικός σας browser να ανταπεξέλθει σε κάθε σχεδιαστική δυσκολία; Μπορεί να απεικονίσει σωστά οποιαδήποτε ιστοσελίδα; Ελάτε να κάνουμε μαζί το τεστ!

Ο οργανισμός Web Standards δημιούργησε ένα πρωτότυπο project στο οποίο, χρησιμοποιώντας μια περίπλοκη σχεδιαστικά σελίδα, τεστάρει αν ένας browser καταφέρνει να διερμηνεύσει εντολές HTTP, CSS και γραφικά PNG. Περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ακριβώς τεστάρει και πως διαβάστε τον οδηγό του project.

Επισπευτείτε το site, κάντε το Acid2 τεστ και αν καταφέρετε να δείτε σωστά το χαρούμενο προσωπάκι της φωτογραφίας, τότε ο browser σας έχει πετύχει το στόχο του!

Όπως πολύ σωστά καταλάβατε, ο αγαπημένος μας Internet Explorer απέτυχε παταγωδώς το τέστ! Τουλάχιστον μας επιτρέπει να σχολιάσουμε το αποτέλεσμα σε ένα πλαίσιο κειμένου! Στην Microsoft πρώτα απ’ όλα η ευγένεια! (βλ. Ζητούμε συγγνώμη αλλά η εφαρμογή θα κρασάρει για ακόμη μια φορά!)


ADSL στο κινητό; Κι όμως γίνεται!

Το internet στο κινητό δεν είναι μια νέα τεχνολογία. Όλα τα σύγχρονα κινητά που υποστηρίζουν (τουλάχιστον) java μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο. Δεκάδες εφαρμογές κάθε είδους θα σας βοηθήσουν να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες του διαδικτύου και να επικοινωνήσετε οικονομικότερα με τους φίλους σας… Οι κάτοχοι συνδέσεων ADSL μπορούν μέσω αυτής να σερφάρουν από το κινητό τους τηλέφωνο, χωρίς να δώσουν λεπτό παραπάνω!

Πως γίνονται όλα αυτά; Χμ… Μπορεί να ακούγονται λιγάκι περίεργα όλα αυτά αλλά δεν είναι τόσο δύσκολα όσο φαίνεται. Υπάρχουν λοιπόν 3 δρόμοι για να μπείτε στο internet από το κινητό σας. Φορτίστε λοιπόν καλά τις μπαταρίες σας (θα χρειαστεί!) και φύγαμε…

1 Μέσω δικτύου

Μπορείτε να σερφάρετε από οποιοδήποτε σημείο της χώρας, χρησιμοποιώντας το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας (GSM). Υπάρχουν 2 τύποι συνδέσεων ανάλογα με το κινητό και με την περιοχή σας.

Η τεχνολογία GPRS απευθύνεται σε κινητά παλαιότερης τεχνολογίας και υλοποιείται με κεραίες GSM. Η ταχύτητά της είναι αρκετά χαμηλή (σαν να έχετε 56άρα σύνδεση) και το εύρος δυνατοτήτων της περιορισμένο (λόγω ταχύτητας). Το ατού της είναι ότι σχεδόν με κάθε κεραία κινητής τηλεφωνίας υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, οπότε θα έχετε internet παντού και πάντα, αρκεί να έχετε σήμα!

Το UMTS απευθύνεται στους τυχερούς κατόχους κινητών τελευταίας τεχνολογίας (Nokia N9X, Sony Ericsson P1, W9X0 κλπ) που υποστηρίζουν την τεχνολογία αυτή. Απαραίτητο είναι να βρίσκεστε σε σημείο που υπάρχει κάλυψη 3G (πράγμα λιγάκι απίθανο για τα ελληνικά δεδομένα)…

ΠΩΣ;
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να απευθυνθείτε στην υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών και να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία, δίνοντας το μοντέλο του κινητού σας!
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ
Θεωρητικά απεριόριστες αρκεί το δίκτυο να μην σας απαγορεύει την πρόσβαση σε εξωτερικούς server πέρα του οικείου της εταιρίας.
ΠΟΣΟ;
Η σημαντικότερη συμβουλή μου για αυτόν τον τρόπο σύνδεσης είναι απλά μη το κάνετε! Οι χρεώσεις είναι απίστευτα δυσβάσταχτες ενώ υπάρχει ογκοχρέωση.

2 Μέσω WiFi 

Τα σύγχρονα επαγγελματικά κινητά υποστηρίζουν σύνδεση μέσω δικτύου WLAN. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος σύνδεσης στο internet μέσω κινητού.
ΠΩΣ;
Ενεργοποιείτε την κεραία WiFi, αναζητάτε τα WiFi spots της περιοχής σας ή μια συσκευή που είναι συνδεμένη στο internet και αυτό ήταν! Είσαστε online!
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ
Πραγματικά απεριόριστες! Είστε ελεύθεροι να κατεβάσετε οποιαδήποτε εφαρμογή, να την εγκαταστήσετε στο κινητό σας και να κάνετε οτιδήποτε φαντάζεστε!
ΠΟΣΟ;
Αν συνδεθείτε με κάποιο WiFi spot πολλές φορές χρειάζεται να έχετε πληρώσει κάποια συνδρομή. Υπάρχουν βέβαια και σημεία που προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους. Τέλος αν συνδεθείτε με άλλη συσκευή τότε πληρώνετε μόνο το κόστος σύνδεσης στο internet για εκείνη και όχι για το κινητό σας…

3 Μέσω bluetooth

Μπορεί να σας περιορίζει λίγο στο χώρο αλλά σίγουρα είναι η πιο ανέξοδη μέθοδος! Αν το κινητό σας υποστηρίζει Bluetooth και συγκεκριμένα το πρωτόκολλο SPP (Σειριακή θύρα μέσω Bluetooth) τότε με έναν bluetooth adaptor USB μπορείτε να κάνετε θαύματα!
ΠΩΣ;
Αναζητήστε την συσκευή σας από τον υπολογιστή και ζητήστε τις υπηρεσίες που υποστηρίζει (Πίνακας Ελέγχου > Συσκευές Bluetooth) Αν βρείτε την SPP σε αυτές τότε κατεβάστε την εφαρμογή mRouter και μέσω αυτής συνδέστε το κινητό σας τηλέφωνο. (Αν χρησιμοποιείται το PC Suite της Sony Ericsson το mRouter είναι ενσωματωμένο) Αν ο υπολογιστής είναι συνδεμένος στο internet τότε κατεβάστε έναν browser στο κινητό σας και σερφάρετε ανέμελα!
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ
Ισχύουν όσα έγραψα για το WiFi.
ΠΟΣΟ;
Εντελώς δωρεάν! Πληρώνετε μόνο την συνδρομή internet για τον υπολογιστή σας!

Αυτοί πάνω κάτω είναι οι τρόποι σύνδεσης κινητού με το internet. Τώρα το τι μπορείτε να κάνετε αν συνδέσετε το κινητό σας στο internet; Ότι κάνετε και με τον υπολογιστή σας! Λίγο ψάξιμο θέλει και θα βρείτε τρελά πράγματα… Μείνετε συντονισμένοι στο SD για να μάθετε περισσότερα! Αυτό είναι το κάτι ψηφιακό που αναζητούσατε!


Γραφτείτε τώρα στο feed του SD για να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι!



Το ρεζιλίκι συνεχίζεται για τέταρτη μέρα! Δεκάδες μέτωπα καίνε όλη τη χώρα. Χωριά ολόκληρα συνεχίζουν να παραδίδονται στις φλόγες. Αμέτρητες οικογένειες βλέπουν τα σπίτια τους να καίγονται χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα! Εγκλωβισμένοι στις φλόγες προσπαθούν να γλιτώσουν κολυμπώντας στη θάλασσα. Ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός σε αδιέξοδο!

Ντροπή…
…στην κυβέρνηση που αντί να πάρει μέτρα κυνηγάει φαντάσματα
…στα υπόλοιπα κόμματα που προσπαθούν να επωφεληθούν την εθνική τραγωδία για να μαζέψουν ψήφους
…στους ρεπόρτερ που παριστάνουν ότι κινδυνεύουν από τις φλόγες κάνοντας χαβαλέ μπροστά στην κάμερα
…στη γειτόνισσα χώρα που σφυρίζει ανέμελα
…στην Αγγλία και στα άλλα μεγάλα κράτη που ακόμη δεν έχουν στείλει βοήθεια
…σε όλους αυτούς που καίνε τη χώρα μας
…στις αρμόδιες αρχές που περιμένουν την τηλεόραση για να μάθουν που υπάρχουν φλόγες


Ένα μεγάλο μπράβο στους πυροσβέστες μας που δεν κλείνουν μάτι κάθε βράδυ...

Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης Πυροπαθών: 1555
Ανοιχτός Λογαριασμός: 2341103053 σε οποιαδήποτε Ελληνική Τράπεζα


Ευρυζωνικότητα: Αυτό που θα φέρει ο ΟΤΕ σε όλη τη χώρα! (κάποτε)
Browser: Ότι δεν έχει σχέση με Internet Explorer

Ο Internet Explorer δεν είναι ο μόνος browser που υπάρχει στον κόσμο! Δεν είναι ούτε ο πρώτος ιστορικά, ούτε ο καλύτερος συγκριτικά! Το ότι η Microsoft μας τον επιβάλλει σε κάθε λειτουργικό της είναι το μόνο που τον έχει βοηθήσει να ανεβεί στην κορυφή! Οι άλλοι browsers δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από αυτόν, αφού πέρα από όλες τις δυνατότητες που μας παρέχει το «εργαλείο» του Bill, προσφέρουν ακόμη περισσότερα που οι χρήστες Explorer δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι υπήρχαν!

Αρκετοί χρήστες Windows «δειλιάζουν» να αλλάξουν browser! Είτε επειδή φοβούνται μήπως οι σελίδες που θα επισκέπτονται δε θα εμφανίζονται σωστά, είτε επειδή τους ξενίζει ένα διαφορετικό περιβάλλον εργασίας σε συνδυασμό με την ακαταλαβίστικη αγγλική γλώσσα (κυρίως στους αρχάριους).

Δύσκολα λοιπόν θα προτείνεις σε κάποιον αρχάριο χρήστη που χρησιμοποιεί τον Explorer εδώ και χρόνια να αλλάξει browser. Η αλήθεια βεβαίως απέχει πολύ από αυτά που περιέγραψα παραπάνω… Ναι μεν οι προχωρημένοι χρήστες θα εκτιμήσουν έναν δυνατότερο browser, αλλά από την άλλη και οι αρχάριοι χρήστες θα γνωρίσουν ένα άλλο επίπεδο ευκολίας χρήσης.

Μέσα από αυτό το blog θα δούμε μαζί πόσο δυσκολότερη γίνεται η ζωή ενός χρήστη Explorer και πόσα αφήνει κάποιος πίσω του που δεν επιλέγει κάποιον άλλον! Η νέα κατηγορία του SD έχει τίτλο Επιλέγοντας Browser και θα περιέχει όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε πριν κάνετε το τελευταίο σας κλικ!

Μείνετε συντονισμένοι! Εδώ είναι το κάτι ψηφιακό που χρειάζεστε!



Γραφτείτε τώρα στο feed του SD για να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι!

Τελικά σε ποιους απευθύνεται το iPhone;


Τι μπορείς να πεις σε κάποιον για να τον πείσεις να αγοράσει ένα iPhone; Ή καλύτερα με τι να ξεκινήσεις; Με την τεράστια οθόνη πολλαπλής αφής; Το ανύπαρκτο πληκτρολόγιο; Τα αισθητήρια φωτός και προσανατολισμού; Το λειτουργικό Macintosh που ενσωματώνει; Την απίστευτη ευκολία χρήσης της συσκευής με τα δάχτυλα; Το ότι είναι iPod; Το ασύγκριτο (προσωρινά) μέγεθος του αποθηκευτικού του χώρου; Το υψηλό επίπεδο ποιότητας κατασκευής και εμφάνισης; Την δυνατότητα απεικόνισης ολόκληρων ιστοσελίδων; Το ότι παίζει ταινίες ποιότητας DVD; Το ότι όλα γίνονται άμεσα και χωρίς να περιμένεις την εκκίνηση εφαρμογών (ala Symbian) ή τα περίεργα μηνύματα λάθους; (ala Windows Mobile) Το ότι ενσωματώνει Google Maps, YouTube Player, Safari Browser και HTTP Mail Servers On Air; Ακόμη και ο ίδιος του ο δημιουργός του θα δυσκολευόταν να μπει σε αυτήν την διαδικασία!

- Video Κλήση έχει;
- Χμ… Δυστυχώς όχι! Δεν είναι καν 3G!
- Ούτε κάμερα;
- Όχι κάμερα έχει 2MP αλλά δεν τραβάει video!
- Πως; Δεν τραβάει video; Δεν πειράζει! Θα βγάζω με το άλλο μου και θα τα στέλνω με Bluetooth…
- Ναι! Εσύ θα τα στέλνεις! Τώρα αυτό αν θα τα παίρνει είναι άλλο θέμα!
- Δεν έχει ούτε Bluetooth;
- Έχει φυσικά και έχει! Αλλά οι φήμες λένε ότι δεν μπορείς να μεταφέρεις αρχεία με άλλες συσκευές!
- Μάλιστα! Ούτε μπλε δόντι δηλαδή! Δε πειράζει θα τους στέλνω φωτογραφίες από τις διακοπές μου με MMS!
- Εμ… Καλύτερα να μη τους στέλνεις γιατί δεν τα υποστηρίζει ούτε αυτά!!! Μπορείς να τους στείλεις e-mail!
- Πλάκα με κάνεις; Ούτε MMS; Δηλαδή τι άλλο να περιμένω;
- Για να δω… (Γυρίζοντας τη συσκευή από πίσω) Έχει ενσωματωμένη μπαταρία!
- Ορίστε; Σαν το iPod του Μπάμπη που για να του το φτιάξουν περίμενε 1 μήνα;
- Ρε μαν όλα στραβά τα βλέπεις…
- Εγώ τα βλέπω στραβά ή είναι; Τουλάχιστον SMS στέλνει ή θα επικοινωνούμε με σινιάλα καπνού;
- Όχι στέλνει! Βέβαια θα δυσκολευτείς λίγο να τα γράψεις αλλά θα το συνηθίσεις εύκολα!
- Τι εννοείς;
- Να δεν έχει πληκτρολόγιο! Θα γράφεις πάνω στην οθόνη!

[Τέλος κλήσης! Διάρκεια 02.12]

Ναι! Είναι γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των χρηστών που έχουν «φυσιολογικά» κινητά θα δυσκολευτεί να επενδύσει σε ένα iPhone… (Μην ξεχνάμε ότι είναι αρκετά υψηλό το κόστος του σε σύγκριση με άλλα μοντέλα) Καθημερινές δυνατότητες που έχουμε συνηθίσει στα δικά μας κινητά τηλέφωνα απλά δε θα υπάρχουν.

Το iPhone θα «αποξενώσει» λιγάκι τον κάτοχό του από την υπόλοιπη παρέα αφού ούτε mms θα μπορεί να τους στείλει/λάβει, αλλά ούτε Bluetooth θα υποστηρίζει για να πάρει το αστείο κλιπ που περιφέρετε από κινητό σε κινητό! Επίσης είναι λιγάκι βάναυσο να δίνεις 500€ και να μην έχεις τη δυνατότητα της βίντεο κλήσης, σε μια περίοδο που όλα τα κινητά τείνουν να την υποστηρίξουν.

Οι επαγγελματίες, που ένα smart phone τους είναι απαραίτητο, δε θα επωφεληθούν καθόλου από την απόκτηση του iPhone. (ο μεγάλος λούζερ!) Ένα κινητό με οθόνη αφής και λειτουργικό Symbian ή Windows Mobile θα τους δώσει το ελεύθερο να συνεχίσουν την δουλειά τους εν κινήσει ευκολότερα, χρησιμοποιώντας την γραφίδα και το πληκτρολόγιο παρά τα δάχτυλά τους. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι οι ευκολίες που προσφέρει το iPhone σε επίπεδο συνδεσιμότητας και internet είναι ήδη διαθέσιμες σε πολλά άλλα μοντέλα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη μηδαμινή υποστήριξη εφαρμογών γραφείου απαγορεύουν την αγορά του!



Οι γυναίκες (που είναι μια κάπως ξεχωριστή κατηγορία χρηστών κινητών τηλεφώνων) θα λατρέψουν την ευκολία χρήσης του iPhone και την αίσθησή του. Να και ένας πραγματικά υποψήφιος χρήστης! Βέβαια το κατά πόσο θα καταφέρουν να χρησιμοποιούν τη συσκευή με μακριά νύχια είναι ένα deal που πρέπει να κάνουν με τον εαυτό τους!

Πωρωμένοι πληροφορικάριοι, επίσης είναι μια κατηγορία που στοχεύει η Apple. Μεταξύ μας όμως ελάχιστοι από αυτούς επενδύουν σε ένα καλό κινητό! Και όσοι το κάνουν θα προτιμήσουν κινητά που μπορούν να «παίξουν» μαζί τους, εξερευνώντας τις ατελείωτες επεκτάσεις τους, (βλ. εφαρμογές, παιχνίδια κλπ) αποφεύγοντας το εκ πρώτης όψεως κομψό αλλά στην πραγματικότητα κρύο και περιοριστικό περιβάλλον χρήσης του iPhone.



Συμπεραίνοντας λοιπόν ελάχιστοι είναι αυτοί που θα «αγαπήσουν» το iPhone για τις δυνατότητές του και όχι γιατί είναι Apple. H εταιρία στοχεύει μόνο στο 1% των χρηστών παγκοσμίως. Μια αρκετά φιλόδοξη ιδέα!

Φανταστείτε λοιπόν κι εσείς τους εαυτούς σας με ένα iPhone! Ζυγίστε τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία, συγκρίνοντάς το με άλλα μοντέλα στα ίδια χρήματα και αποφασίστε αν είστε τύπος iPhone ή alloPhone! Για μένα θα είναι πάντα μια συσκευή που χρειάζεται αρκετή βελτίωση στις βασικές λειτουργίες που υπάρχουν σε κάθε κινητό. Περιμένω με αγωνία να δω αν θα έχει απήχηση στη χώρα μας…





Γραφτείτε τώρα στο feed του SD για να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι!

Something Digital Windows Essentials

 
Version 1.0.2007
Το Something Digital παρουσιάζει το Windows Essentials! Όλα τα προγράμματα που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε υπολογιστή και ακόμη περισσότερα για να δημιουργήσετε τη δική σας απόλυτη συλλογή!

Σε αυτή τη συλλογή το κάθε πρόγραμμα είναι μοναδικό και ξεχωριστό στο είδος του! Οι εφαρμογές έχουν χωριστεί σε κατηγορίες ανάλογα με το ποια είναι η χρήση τους. Για παράδειγμα μια εφαρμογή antivirus βρίσκεται στην κατήγορία Protect it. Αντίστοιχα ένας web browser στην κατηγορία Connect it κοκ.

Το κριτήριο επιλογής προγραμμάτων δεν είναι απλά οι ικανότητές τους αλλά και το κόστος, οι απαιτήσεις, η ευκολία χρήσης και πολλοί άλλοι παράγοντες. Έτσι εάν μια εφαρμογή βρίσκεται στα SD Windows Essentials τότε σίγουρα είναι μια από τις καλύτερες στο είδος της για αυτά που σας προσφέρει…

Η συλλογή δεν περιλαμβάνει μεγάλα πακέτα εφαρμογών (όπως πχ. Το Microsoft Office ή το Photoshop). Ο στόχος μας είναι προγράμματα που μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε σε κάποιο φλασάκι.
Η λίστα ανανεώνεται, οπότε την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το blog μπορεί να υπάρχουν νέες εφαρμογές. Η version θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε αν υπάρχουν αλλαγές...
 
Όλα όσα χρειάζεστε για να αναπαράγετε οποιοδήποτε αρχείο πολυμέσων...
 
play.Music
 
play.Videos
 
play.Media Center
 
play.DVD
 
Δημιουργήστε αρχεία μουσικής, βίντεο, γραφείου αλλά και δίσκους!
 
create.Catalogs
 
create.Discs
 
create.Music
 
create.Documents
 
create.SnapShots
 
create.Video
DVD Decryption
Mobile Video
Encoders
Shrinking
Επεξεργασία Video
 
Όλος ο εξοπλισμός για να αξιοποιήσετε πλήρως το internet!
 
connect.Browsers
 
connect.Offline Browsers
 
connect.Download Managers
Download Accelerator (Ελέγξτε για Spywares)
 
connect.More
Joost (Beta)
 
connect.Mail
 
connect.Speak
 
connect.P2P
 
connect.Remote PC
 
Προγράμματα για να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας από κάθε απειλή!
 
protect.AntiVirus
 
protect.AntiSpywares
 
protect.Firewalls

Εφαρμογές που δουλεύουν για εσάς! Μερικές φορές χωρίς να νοιώθετε ότι υπάρχουν!
 
feel.Image Drives
 
feel.Image Managers
 
feel.File Explorers
 
feel.Info
 
feel.Lexico
 
feel.Search
 
feel.Readers & Players
 
 
 
Εφαρμογές για μέγιστες επιδόσεις, διαχείριση διαμερισμάτων σκληρού δίσκου, συμπίεση, αυτόματη μετονομασία αλλά και επαναφορά αρχείων. Πειράξτε τα πάντα!
 
touch.Compression
 
touch.Partitions
 
touch.Rename
 
touch.File Recovery
 
touch.Tune Up
 
Επεκτάσεις γνωστών προγραμμάτων και codecs.
 
expand.Codecs
 
Σύντομα Συλλογές με...
Quintessential Plug Ins

Δεν μπορείτε να σχολιάσετε σε αυτό το post. Για να σχολιάσετε τη λίστα και για να προτείνετε τα δικά σας προγράμματα (που δεν υπάρχουν στη λίστα), σχολιάστε στο post παρουσίασης.

Τα 5+1 δημοφιλέστερα gadget των διακοπών!



Καλοκαίρι! Όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί σας ζαλίζουν με επαναλλήψεις «αγαπημένων» σειρών. Το Something Digital πρωτοπορεί για πολλοστή φορά και φέρνει τις επαναλήψεις και στα blogs! Πρόκειται για το πρώτο post του SD που ανεβάζω για δεύτερη φορά μετά από περίπου ένα χρόνο, αλλά και για το πρώτο που εισήγαγε για πρώτη φορά τα Gadgets. Πιστεύω ότι όταν το είχα ανεβάσει δεν του έδωσα ιδιαίτερη σημασία…

Διαβάζουμε συνεχώς σε περιοδικά για τα «απαραίτητα» gadget που θα πρέπει να πάρουμε στις διακοπές μας… 7σέλιδα αφιερώματα με κάθε λογής χρήσιμη ή περιττή συσκευή, με φόντο εξωτικές παραλίες και δίπλα τους μια αιθέρια ύπαρξη!

Το Something Digital συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα 5 + 1 πραγματικά χρήσιμα gadgets που ότι και να κάνετε τελικά θα μπουν στις αποσκευές σας και αυτό το καλοκαίρι! Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά:



[1] Φορτιστής Κινητού Τηλεφώνου – AC-4E€Τζάμπα!
Γιατί και ο νησιώτης θέλει το Γερμανό του… Συνοδεύεται προαιρετικά με έναν φορτιστή τύπου AD-065-GFHS για ασύρματα ακουστικά Bluetooth (αξιολόγηση βλ. σε προηγούμενα επεισόδια!).
TECH Συχνότητα λειτουργίας: 50-60Hz, Τάση Εξόδου: 5V
LOVE Ταχεία φόρτιση του κινητού σε 1.15’!
HATE Δυστυχώς δεν είναι συμβατό με τα άλλα 2 κινητά σας (άλλης μάρκας), οπότε θα χρειαστεί να πάρετε και άλλον ένα μαζί σας!
*****



[2]
Φορτιστής Μπαταριών Ψηφιακής Μηχανής – 3C-CSGB€Συνήθως Δωρεάν!
Στην ίδια θήκη υπάρχει το 100σέλιδο βιβλίο σύντομων οδηγιών χρήσης ψηφιακής (για να μάθετε επιτέλους πως απενεργοποιείται το καταραμένο το φλας) και η προαιρετική μπαταρία ιόντων λιθίου 700mAh (Γιατί σας αρέσει να βλέπετε τις φωτογραφίες που βγάλατε όταν επιστρέφετε στο ξενοδοχείο)!
TECH Συχνότητα λειτουργίας: 50-60Hz, Τάση Εξόδου: 4.2V
LOVE Χαμηλά επίπεδα θερμότητας!
HATE Άχρηστος χωρίς τη συνοδευόμενη μπαταρία που συνεχώς ξεχνάτε να την πάρετε με αποτέλεσμα να τη βγάζετε με μηχανές μιας χρήσεως!
*****



[3]
Φορτιστής Φορητής Μονάδας Πολυμέσων – ApplePowerAdapter€31
Οι φίλοι του το αποκαλούν φορτιστή MP3, αν και αυτό νοιώθει ότι το υποβιβάζουν (όντας φορτιστής MP4!)
TECH Είναι Apple!
LOVE Μπορεί να συνδεθεί και σε Ευρωπαϊκές πρίζες!
HATE Το μεγάλο του μέγεθος!
*****



[4]
Φορτιστής GPS– 5R-GSWT€Περιλαμβάνεται στη συσκευασία!
Ελάχιστοι τον χρησιμοποιούν στις διακοπές τους γιατί ελάχιστοι έχουν συσκευή GPS! Προβλέπεται όμως ότι θα γίνει ανάρπαστο τα επόμενα καλοκαίρια!
TECH Made In China
LOVE Μοναδικό στο είδος του!
HATE Μοναδικό στο είδος του!
*****



[5]
Αντάπτορας Φορητού Υπολογιστή – WOWGGB-35JGF3D-KAI-DE-SIMAZEYETE€0!
Μερικές φορές αποτελεί την μοναδική πηγή ζωής του φορητού σας (αφού η μπαταρία τα έχει τινάξει). Αν πηγαίνετε διακοπές με τους φίλους σας δε συνιστάται να το πάρετε μαζί σας, καθώς εν τέλει μόνο αυτοί θα το χρησιμοποιούν, προσπαθώντας να σπάσουν το ρεκόρ σας στην πασιέντζα!
TECH Γραμμάρια: 189
LOVE Όσες ώρες και να δουλέψει δε παθαίνει τίποτα!
HATE Που χάλασε η μπαταρία!
*****



Το
outsider:
+
Αντάπτορας Φορητού Σκληρού €0!
Όχι δεν είναι απαραίτητο για τις διακοπές σας αλλά κατά λάθος ξεχάσατε και το πήρατε μαζί με το φορητό!
HATE Γραμμάρια: 189
HATE Είναι τελείως άχρηστο αφού όχι μόνο δεν πήρατε μαζί σας το σκληρό αλλά ούτε και το καλώδιο σύνδεσής του με την πρίζα!
HATE Αν πέρνατε και το σκληρό μαζί σας θα ακούγατε κανένα σωστό τραγούδι...
***** ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΑΞΗΣ

Και η συμβουλή του
blogger: (το λέω στον εαυτό μου για να το συνηθίσει!)
Αφήστε κινητά, φορητούς,
gadgets, ipod, robot και ότι άλλο δουλεύει με μπαταρίες! Καλοκαίρι είναι! 

Πίνουν μπάφους και παίζουν PRO!

Καταλαβαίνεις ότι έχεις πάθει πώρωση με ένα videogame όταν...


^ Resident Evil (Νομίζεις ότι είσαι ο Andrew Valentine)


^ Doom (Κινυγάς τη γιαγιά σου με το machinegun)


^ Resident Evil αλα Ελληνικά (Το παίζεις S.T.A.R.S. Member...)


^ Final Fantasy (Βαράς τις κούνιες στην παιδική χαρά)


^ Final Fantasy (Επικοινωνείς με τους φίλους σου με υπότιτλους)

Get a Mac!


^ Οι Mac διαπρέπουν σε πολλούς τους τομείς!



^ To Gaming δεν είναι ένας απ' αυτούς!



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!