Lifeblog - Όλη σου η ζωή σε μια μπάρα!



Οι γονείς μας συνήθιζαν να κρατούν, σε διάφορα άλμπουμ, φωτογραφίες από αναμνήσεις των καλύτερων στιγμών της ζωής τους (και την δικής μας). Στη δική μας γενιά τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά… Οι φωτογραφίες έχουν μετατραπεί σε ψηφιακές και το άλμπουμ έχει αντικατασταθεί από ένα μυστήριο αντικείμενο που υπάρχει κάπου μέσα στον υπολογιστή μας! Κανείς δε γνωρίζει που ακριβώς βρίσκονται!

- Δε θέλω να σε στενοχωρήσω… Όχι τίποτ’ άλλο δηλαδή αλλά εσύ το γράφεις αυτό το blog και……
- Προχώρα στο παρασύνθημα!
- Αυτό το μυστήριο πράγμα λέγεται σκληρός δίσκος! Και οι φωτογραφίες είναι αποθηκευμένες σε μορφή αρχείων τα οποία είναι κατακερματισμένα και μπλα μπλα μπλα μπλα στην οθόνη του υπολογιστή!
- Ωραία! Άρα θεωρητικά μόνο ο υπολογιστής ξέρει που είναι! Χωρίς αυτόν εγώ δε μπορώ να δω τίποτα!
- Εμ… ναι!
- Ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο;
- Εμ… Εγώ… Δεεεεν…
- Ωραία λοιπόν!


Έγραφα λοιπόν και είχα κάνει μια πολύ καλή εισαγωγή πριν με διακόψει και πάλι αυτός ο άσχετος… το πόσο ευκολότερα έχουμε πρόσβαση σε πράγματα που μας έχουν συμβεί και έχουμε καταγράψει! Και σε αυτό το σημείο η NOKIA παρουσιάζει το LifeBlog! Μια εφαρμογή που αποθηκεύει όλη σου τη ζωή και σου επιτρέπει να την ξανα-ζήσεις με μια φιλική μπάρα!

Οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων N Series της NOKIA, γνωρίζουν από πρώτο χέρι την εφαρμογή και της δυνατότητές της. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εγκαθίσταται και στον υπολογιστή αλλά και στο κινητό σας και αναλαμβάνει να αντιγράφει στον υπολογιστή όλα τα μηνύματα, όλες τις φωτογραφίες, όλα τα βίντεο, όλα τα MMS, τα mails και γενικά όλα τα αρχεία που έλαβε ή δημιούργησε το κινητό σας τηλέφωνο, αυτόματα!

Απλό έτσι; Ένα κλικ και όλα είναι μέσα! Έτσι έχετε πρόσβαση σε οποιαδήποτε μέρα του χρόνου, βλέποντας τι μηνύματα στείλατε, τι φωτογραφήσατε, ποιος σας έστειλε sms και μπλα μπλα μπλα… Τέρμα πια οι φωτογραφίες που δεν ξέρατε από πού τις τραβήξατε! Τέρμα πια οι διαφωνίες για το τι έγραφε τελικά εκείνο το μήνυμα που σας είχαν στείλει πριν μια βδομάδα!

Τώρα… το πόσο διασκεδαστικό είναι να διαβάζεις ξανά όλα σου τα μηνύματα δεν είμαι σίγουρος! «Πάρε με σε λίγο», «Θα έρθω στις 8», «Που είσαι ρε μαλάκα περιμένω μια ώρα» είναι μερικά παραδείγματα από τα καθημερινά μας sms. Το πρόγραμμα μάλιστα σας παρέχει και την δυνατότητα αναζήτησης σε αυτά.
Ναι! Το πιο διαδεδομένο στη δική μου λίστα είναι το «ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»!

Δυστυχώς η εφαρμογή υποστηρίζει μόνο συγκεκριμένα κινητά της NOKIA και ούτε λόγος για κινητά άλλης μάρκας (αυτοί θα χάσουν). Είναι αρκετά λειτουργική και μπορεί να τη χειριστεί μέχρι και ένα μικρό παιδί! Blogging; Μα φυσικά και υποστηρίζει one-button posting για να είναι ενημερωμένοι όλοι οι φίλοι σας από την Αυστραλία! Το μεγάλο του ατού είναι ότι δημιουργεί αυτόματα ετικέτες ανάλογα με το που τραβήχτηκε η κάθε φωτογραφία σας, αν φυσικά το κινητό σας υποστηρίζει GPS…

Αν αυτό είναι το 2007, τι άλλο να περιμένω μέχρι το 2017;

Γραφτείτε τώρα στο feed του SD για να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι!

0 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!