Τελικά σε ποιους απευθύνεται το iPhone;


Τι μπορείς να πεις σε κάποιον για να τον πείσεις να αγοράσει ένα iPhone; Ή καλύτερα με τι να ξεκινήσεις; Με την τεράστια οθόνη πολλαπλής αφής; Το ανύπαρκτο πληκτρολόγιο; Τα αισθητήρια φωτός και προσανατολισμού; Το λειτουργικό Macintosh που ενσωματώνει; Την απίστευτη ευκολία χρήσης της συσκευής με τα δάχτυλα; Το ότι είναι iPod; Το ασύγκριτο (προσωρινά) μέγεθος του αποθηκευτικού του χώρου; Το υψηλό επίπεδο ποιότητας κατασκευής και εμφάνισης; Την δυνατότητα απεικόνισης ολόκληρων ιστοσελίδων; Το ότι παίζει ταινίες ποιότητας DVD; Το ότι όλα γίνονται άμεσα και χωρίς να περιμένεις την εκκίνηση εφαρμογών (ala Symbian) ή τα περίεργα μηνύματα λάθους; (ala Windows Mobile) Το ότι ενσωματώνει Google Maps, YouTube Player, Safari Browser και HTTP Mail Servers On Air; Ακόμη και ο ίδιος του ο δημιουργός του θα δυσκολευόταν να μπει σε αυτήν την διαδικασία!

- Video Κλήση έχει;
- Χμ… Δυστυχώς όχι! Δεν είναι καν 3G!
- Ούτε κάμερα;
- Όχι κάμερα έχει 2MP αλλά δεν τραβάει video!
- Πως; Δεν τραβάει video; Δεν πειράζει! Θα βγάζω με το άλλο μου και θα τα στέλνω με Bluetooth…
- Ναι! Εσύ θα τα στέλνεις! Τώρα αυτό αν θα τα παίρνει είναι άλλο θέμα!
- Δεν έχει ούτε Bluetooth;
- Έχει φυσικά και έχει! Αλλά οι φήμες λένε ότι δεν μπορείς να μεταφέρεις αρχεία με άλλες συσκευές!
- Μάλιστα! Ούτε μπλε δόντι δηλαδή! Δε πειράζει θα τους στέλνω φωτογραφίες από τις διακοπές μου με MMS!
- Εμ… Καλύτερα να μη τους στέλνεις γιατί δεν τα υποστηρίζει ούτε αυτά!!! Μπορείς να τους στείλεις e-mail!
- Πλάκα με κάνεις; Ούτε MMS; Δηλαδή τι άλλο να περιμένω;
- Για να δω… (Γυρίζοντας τη συσκευή από πίσω) Έχει ενσωματωμένη μπαταρία!
- Ορίστε; Σαν το iPod του Μπάμπη που για να του το φτιάξουν περίμενε 1 μήνα;
- Ρε μαν όλα στραβά τα βλέπεις…
- Εγώ τα βλέπω στραβά ή είναι; Τουλάχιστον SMS στέλνει ή θα επικοινωνούμε με σινιάλα καπνού;
- Όχι στέλνει! Βέβαια θα δυσκολευτείς λίγο να τα γράψεις αλλά θα το συνηθίσεις εύκολα!
- Τι εννοείς;
- Να δεν έχει πληκτρολόγιο! Θα γράφεις πάνω στην οθόνη!

[Τέλος κλήσης! Διάρκεια 02.12]

Ναι! Είναι γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των χρηστών που έχουν «φυσιολογικά» κινητά θα δυσκολευτεί να επενδύσει σε ένα iPhone… (Μην ξεχνάμε ότι είναι αρκετά υψηλό το κόστος του σε σύγκριση με άλλα μοντέλα) Καθημερινές δυνατότητες που έχουμε συνηθίσει στα δικά μας κινητά τηλέφωνα απλά δε θα υπάρχουν.

Το iPhone θα «αποξενώσει» λιγάκι τον κάτοχό του από την υπόλοιπη παρέα αφού ούτε mms θα μπορεί να τους στείλει/λάβει, αλλά ούτε Bluetooth θα υποστηρίζει για να πάρει το αστείο κλιπ που περιφέρετε από κινητό σε κινητό! Επίσης είναι λιγάκι βάναυσο να δίνεις 500€ και να μην έχεις τη δυνατότητα της βίντεο κλήσης, σε μια περίοδο που όλα τα κινητά τείνουν να την υποστηρίξουν.

Οι επαγγελματίες, που ένα smart phone τους είναι απαραίτητο, δε θα επωφεληθούν καθόλου από την απόκτηση του iPhone. (ο μεγάλος λούζερ!) Ένα κινητό με οθόνη αφής και λειτουργικό Symbian ή Windows Mobile θα τους δώσει το ελεύθερο να συνεχίσουν την δουλειά τους εν κινήσει ευκολότερα, χρησιμοποιώντας την γραφίδα και το πληκτρολόγιο παρά τα δάχτυλά τους. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι οι ευκολίες που προσφέρει το iPhone σε επίπεδο συνδεσιμότητας και internet είναι ήδη διαθέσιμες σε πολλά άλλα μοντέλα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη μηδαμινή υποστήριξη εφαρμογών γραφείου απαγορεύουν την αγορά του!



Οι γυναίκες (που είναι μια κάπως ξεχωριστή κατηγορία χρηστών κινητών τηλεφώνων) θα λατρέψουν την ευκολία χρήσης του iPhone και την αίσθησή του. Να και ένας πραγματικά υποψήφιος χρήστης! Βέβαια το κατά πόσο θα καταφέρουν να χρησιμοποιούν τη συσκευή με μακριά νύχια είναι ένα deal που πρέπει να κάνουν με τον εαυτό τους!

Πωρωμένοι πληροφορικάριοι, επίσης είναι μια κατηγορία που στοχεύει η Apple. Μεταξύ μας όμως ελάχιστοι από αυτούς επενδύουν σε ένα καλό κινητό! Και όσοι το κάνουν θα προτιμήσουν κινητά που μπορούν να «παίξουν» μαζί τους, εξερευνώντας τις ατελείωτες επεκτάσεις τους, (βλ. εφαρμογές, παιχνίδια κλπ) αποφεύγοντας το εκ πρώτης όψεως κομψό αλλά στην πραγματικότητα κρύο και περιοριστικό περιβάλλον χρήσης του iPhone.



Συμπεραίνοντας λοιπόν ελάχιστοι είναι αυτοί που θα «αγαπήσουν» το iPhone για τις δυνατότητές του και όχι γιατί είναι Apple. H εταιρία στοχεύει μόνο στο 1% των χρηστών παγκοσμίως. Μια αρκετά φιλόδοξη ιδέα!

Φανταστείτε λοιπόν κι εσείς τους εαυτούς σας με ένα iPhone! Ζυγίστε τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία, συγκρίνοντάς το με άλλα μοντέλα στα ίδια χρήματα και αποφασίστε αν είστε τύπος iPhone ή alloPhone! Για μένα θα είναι πάντα μια συσκευή που χρειάζεται αρκετή βελτίωση στις βασικές λειτουργίες που υπάρχουν σε κάθε κινητό. Περιμένω με αγωνία να δω αν θα έχει απήχηση στη χώρα μας…





Γραφτείτε τώρα στο feed του SD για να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι!

1 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο Post! Σοβαρά τοσο για τον πέο ειναι το Iphone? Το παλιό μου mapaphone ήταν πολύ πιο λειτούργικό από αυτό! Down with Apple!



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!