Δεν ξέρω γιατί αλλά τον τελευταίο καιρό έχω μια μανία με τις διαδικτυακές απάτες. Η αλήθεια είναι ότι με συναρπάζει μερικές φορές το τι μπορεί να σκεφτεί κάποιος για να εισβάλει στον υπολογιστή σου και ταυτόχρονα στην καθημερινότητά σου. Και όταν υπάρχει μια πολύ καλή ιδέα για spamming οι πρώτοι που βοηθούν στην εξάπλωσή της είναι οι ίδιοι οι χρήστες του internet. Ακόμη ένα παράδειγμα προστίθεται στη συλλογή:

Και τώρα στο θέμα μας... Τι θα γίνει με αυτήν την εταιρεία δε μπορώ να καταλάβω! Ότι προϊόν και να βγάλει λιθοβολείται από hackerόβιους. Βέβαια αυτή τη φορά δεν φταίει ακριβώς η Microsoft για το ότι ύπουλα websites παίρνουν τον έλεγχο κάποιου λογαριασμού του Windows Live και τον χρησιμοποιούν για να στέλνουν spam σε μορφή άμεσων μηνυμάτων στο msn στις αποθηκευμένες επαφές ή ακόμα χειρότερα για να καταγράφουν προσωπικές πληροφορίες. Και όλα αυτά με τις ευλογίες και την συμπαράσταση του θύματος!

Όλα ξεκινούν με ένα website σαν και αυτό:
Δώσε το Windows Live ID και το password σου και θα σου πω ποιοι φίλοι σου σε έχουν κάνει block στο msn!

Γιατί εσύ καίγεσαι να μάθεις! Να ήσουν σωστός κύριος! Να μην έτρωγες πόρτα! Άλλες πάλι απάτες είναι πιο δημιουργικές:
Κατέβασε τα must-have smileys (με λάθος σύνταξη για τις μηχανές αναζήτησης) και πρόσθεσέ τα στο msn σου τώρα!

Ε τι να κάνεις κι εσύ! Ψαρώνεις άγρια! Άλλωστε πως θα εντυπωσιάσεις το cyber-girlfriend ή το cyber-boyfriend. Άλλες έρχονται σε μορφή άμεσων μηνυμάτων, κατευθείαν από client φίλου:
Ο χρήστης Ανυποψίαστος λέει:
Hey! :P Tsekare ayto www.anipopsiastos.apati.com. Poly gelio :PPPP


Και αμέσως μπαίνεις σε σκέψεις. Γιατί θέλει να μπω σε αυτό το link; Έκανε κι άλλο profile σε άλλο site κοινωνικής δικτύωσης; Είναι το τέταρτο μέσα στο μήνα! Με αποκορύφωμα sites σαν και αυτό:
Καθαρίστε το MSN σας από spyware! Κατεβάστε το Anti-Anti-MSNSpyware τώρα.

Ο δύσμοιρος επισκέπτης πλανεύεται από τις συναρπαστικές αυτές υπηρεσίες (!) και δίνει τελικά τα στοιχεία του λογαριασμού του. Το ρομπότ του site τα χρησιμοποιεί για να κάνει login σε δικό του msn client και στέλνει σε κάθε επαφή που έχει αποθηκεύσει διαφημιστικά μηνύματα συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα, όποτε αυτός δεν έχει κάνει login.

Πολλές φορές σου προτείνουν να εγγραφείς και εσύ στην ανύπαρκτη αυτή υπηρεσία με μηνύματα όπως το παραπάνω. Φυσικά οι φίλοι σου την πατάνε και αυτοί με αποτέλεσμα μια βδομάδα μετά να λαμβάνεις και από αυτούς περίεργα links σε ύπουλα sites ή αρχεία με Trojan horses ή στην καλύτερη adware.

Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Ένας που έχει το username σου και ξέρει το password που έχεις βάλει μπορεί να δει τα στοιχεία του λογαριασμού σου και να καταλάβει ποιος είσαι! Μπορεί να διαβάσει τα mails σου, τη λίστα με τις επαφές σου και να τις προσθέσει σε spam mailing lists. Βρίσκει δηλαδή τους φίλους σου για να πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις του σε αυτούς! Με λίγα λόγια 10 φορές περισσότερα spam στο δικό σου ή στα mails των φίλων σου!

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ! ! !
Κανένα site και κανένας φίλος σας δεν πρέπει να μάθει τους κωδικούς πρόσβασής σας. Και το δεύτερο επειδή το λάθος μπορεί να μη γίνει από σας! Γι’ αυτό λοιπόν ποτέ…
  • Μην δίνετε το Live ID (username) και το password σας σε κανένα website και σε καμία εφαρμογή αν δεν είναι γνωστή. Ακόμα και αν τα δώσετε (πχ. Στο facebook) αλλάξτε τον κωδικό σας.

  • Μην χρησιμοποιείτε widgets/gadgets για είσοδο στο msn. Προτιμήστε τον official client.

  • Μην εγκαθιστάτε plugins για τον Live Messenger που προσθέτουν smileys ή πρόσθετες δυνατότητες.

  • Μην κάνετε κλικ σε links που σας στέλνουν φίλοι σας χωρίς να τους ρωτήσετε για το τι ακριβώς θα βρείτε εκεί. Αν δείτε ότι δε σας απαντούν τότε κατά 100% πρόκειται για spam.

  • Μην εγκαθιστάτε προγράμματα που υπόσχονται ότι θα καθαρίσουν τον Live Messenger από ιούς, worms και άλλες απειλές. Τα ίδια αποτελούν απειλή για εσάς και τους φίλους σας! Αναζητήστε την ύπαρξή τους σε μεγάλα software sites όπως το download.com και το Softpedia. Αν δεν υπάρχουν εκεί τότε σίγουρα δεν είναι αυτό που υπόσχονται!

Κι αν συμβεί το μοιραίο;
Μην κάνετε τον Αλέκο όταν κάποιος που μιλάτε μαζί του στο msn σας προειδοποιεί ότι του στέλνετε μηνύματα που εσείς δεν πληκτρολογήσατε ποτέ. Εσείς έχετε το ζωύφιο και εσείς πρέπει να δράσετε!
  • Απεγκαταστήστε εντελώς τον Live Messenger και κατεβάστε ένα σοβαρό Antivirus. Ακόμα και ένα trial θα κάνει τη δουλειά του.

  • Αλλάξτε κωδικό πρόσβασης στο Windows Live.

  • Ενισχύστε τα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και ποτέ μην δίνετε σημασία σε αυτήν.

  • Αγνοήστε όλα τα sites που προσθέτουν (δήθεν) συναρπαστικές υπηρεσίες στο msn ή σας ζητάνε το Live ID σας.


Διαβάστε ακόμα στο Something Digital:
Τα παράνομα πορνο-αρχεία και ο Mozilla Firefox!
Μεγάλες Δικτυακές Απάτες μέσω E-Mail και τι κάνει ο Βrowser σας για αυτό!

iPod Nano 4g

iPod Nano 4g Audio/Video

Το iPod Nano που αγαπήσαμε επιστρέφει στα ράφια των καταστημάτων. Φαίνεται ότι η τελευταία απόπειρα της Apple για να αλλάξει την εμφάνισή του δεν απέφερε καρπούς. Το προηγούμενο μοντέλο δε μας γέμισε και πολύ το μάτι. Αυτή τη φορά όμως η Apple έβγαλε όλους τους κρυμμένους άσσους που είχε κάτω από το μανίκι της, συνδυάζοντας πετυχημένα χαρακτηριστικά και δυνατότητες από τα υπόλοιπα προϊόντα της.

#1 ΜΠΙΓΚ ΣΚΡΙΝ
Το νέο iPod Nano έχει ακριβώς την ίδια "μεγάλη" οθόνη με την προηγούμενη γενιά Nano. Μη σας μπερδεύει που είναι στενή, αν την περιστρέψετε κατά 90 μοίρες θα μπορέσετε με άνεση να παρακολουθήσετε ένα video clip ή ένα photo album.

#2 ΑΞΕΛΟΜΕΤΕΡ
Ξαπλώστε το iPod Nano ή σηκώστε το όρθιο! Η οθόνη θα ακολουθήσει. Ο αισθητήρας βαρύτητας του iPhone ενσωματώθηκε με επιτυχία και στον πετυχημένο μουσικοπαίχτη!

#3 ΣΕΙΚ ΚΟΝΤΡΟΛ
Αν βαρεθήκατε το κομμάτι που παίζει τότε ανακινήστε την συσκευή και θα αλλάξει τραγούδι. Πολύ καλό χαρακτηριστικό, το οποίο θα δυσκολέψει λιγάκι τους χορευτές που παίζουν στο διαφημιστικό!

#4 ΤΖΙΝΙΟΥΣ
Επιλέξτε ένα τραγούδι που θέλετε να ακούσετε αυτή τη στιγμή - right here right now. Ενεργοποιήστε το Genius και αυτό θα αναλάβει να φτιάξει μια playlist με τραγούδια που ταιριάζουν απόλυτα με το συγκεκριμένο κομμάτι.


#5 ΑΠΝΤΕΙΤΕΙΝΤ ΜΕΝΟΥ
Αναβαθμισμένο μενού χειρισμού που διευκολύνει ακόμη περισσότερο την λειτουργία της συσκευής. Πέρα από το μαγευτικό Cover Flow, το μεσαίο κουμπί δίνει περισσότερες επιλογές όταν το κρατήσετε πατημένο, κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής.

#6 ΣΠΟΟΥΚΕΝ ΜΕΝΟΥΖ
Τι θα λέγατε αν η συσκευή σας μιλούσε; Όχι μόνο προφέρει τους τίτλους των επιλογών των μενού, αλλά τον τίτλο του κομματιού που παίζει, τον καλλιτέχνη και το άλμπουμ! Τώρα ο χειρισμός γίνεται και με κλειστά μάτια!



#7 ΚΟΛΟΡΖ ΟΦ ΔΕ ΡΕΙΝΜΠΟΟΥ
Η νέα γενιά iPod Nano θα βοηθήσει τους λάτρες της συσκευής να βγάλουν τα απωθημένα τους! 9 διαφορετικά χρώματα για να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο.


#8 ΣΤΥΛ ΔΕ ΜΠΕΣΤ
Πέρα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά που είναι το κερασάκι στην τούρτα το iPod Nano είναι μια αξιόλογη συσκευή πολυμέσων. Η ποιότητα αναπαραγωγής είναι υποδειγματική. Οι λειτουργίες του είναι πραγματικά απίστευτες σε σχέση με το μικρό μέγεθός του. Και όλα αυτά με φοβερή ευκολία και λειτουργικότητα.

LOVE Τα δίνει όλα σε απίστευτα μικρές διαστάσεις!

HATE Ίσως η Apple δίνει βάρος σε μικρές λεπτομέρειες και έχει ξεφύγει λιγάκι από την κατασκευή ενός MP4 player. Βέβαια... Θα μου πείτε iPod είναι!
Μερικοί ίσως σχολιάσουν την τιμή του. Ο φθηνότερος "παίχτης" με χωρητικότητα 8GB στοιχίζει γύρω στα 100€. Ε κάντε κι εσείς λίγη οικονομία δε βλάπτει!
RATE
5/5
PRICE
159,00
Gadgetize it!

Google Chrome



Πριν από λίγο καιρό η Google παρουσίασε την δική της εκδοχή για το πώς πρέπει να είναι ένας web browser σήμερα. Η κυριαρχία του Internet Explorer αρχίζει να υποχωρεί, αφού όλο και περισσότεροι χρήστες αγκαλιάζουν την κοινότητα Mozilla και τον Firefox. Η Google τολμά παρουσιάζοντας έναν ακόμα browser, βασισμένο στην δυνατή μηχανή του Safari (Webkit) και χρησιμοποιώντας αρκετά στοιχεία από τον Firefox. Και το όνομα αυτού Google Chrome (Προφέρεται [krOum]).

Είχαμε εμείς ανάγκη από άλλον έναν Browser;
Η αλήθεια είναι πως όχι! Το νευρικό σύστημα όλων των web designers είναι ήδη κλονισμένο. Φανταστείτε το σοκ που έπαθαν μόλις έμαθαν πως θα πρέπει να σχεδιάζουν sites που θα είναι συμβατά με ακόμη έναν browser! Φυσικά ο Google Chrome δε διαφέρει αρκετά στο rendering από τον Safari. Θα λέγαμε ότι κατά 90% όποιο site σχεδιάσει κάποιος για Safari, το ίδιο θα φαίνεται και σε Chrome.

Επίσης στον συγκεκριμένο χώρο εφαρμογών οι χρήστες που τις χρησιμοποιούν χωρίζονται σε δυο ομάδες. Η πρώτη δεν δίνει δεκάρα για τον browser και σερφάρει πατώντας «το έψιλον το μπλε» (το οποίο παρεμπιπτόντως δεν έχει ιδέα τι εφαρμογή είναι) και η δεύτερη είναι η ομάδα των power users που επιλέγει και υποστηρίζει εναλλακτικές εφαρμογές. Αφού έχουμε συνηθίσει τον Firefox γιατί να αλλάξουμε browser; Τι είναι αυτό που κάνει τον browser της Google να διαφέρει;



Βασικά Χαρακτηριστικά
Η Google δεν πάτησε απλά ένα «Compile» σε υπάρχοντα browser, δημιουργώντας μια ακόμα παραλλαγή. Αντίθετα τα έμπειρα στελέχη της εταιρίας σχεδίασαν μια εφαρμογή πλοήγησης από την αρχή. Και ποιος είναι πιο εξειδικευμένος για να σχεδιάσει μια εφαρμογή που προβάλλει ιστοσελίδες; Η εταιρία που όλες οι ιστοσελίδες βρίσκονται καταχωρημένες στη βάση δεδομένων της! Γιατί ποιος νομίζετε ότι ξέρει καλύτερα το web και μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα «τι ζητάει ο μέσος χρήστης;».

Το αρκετά έξυπνο comic book επεξηγεί με απλό τρόπο όλα εκείνα τα στοιχεία που θα αγαπήσει κάποιος στο Google Chrome. Κατ’ αρχάς είναι ιδιαίτερα απλός στη χρήση. Δεν χρειάζεται να μάθετε ή να συνηθίσετε κάτι καινούριο! Όλα είναι εκεί που θα έπρεπε να είναι και όλα συνεργάζονται όπως πρέπει, με ευχάριστα εφέ!



Το περιβάλλον είναι απλό και ευχάριστο, εστιάζοντας στο περιεχόμενο της σελίδας και όχι στα κουμπιά πλοήγησης. Η άχρηστη μπάρα τίτλου απουσιάζει πλήρως ενώ τα μενού ταιριάζουν περισσότερο με αυτά του Internet Explorer (γιατί άραγε;). Η αρχική σελίδα αποτελεί την εξέλιξη του Speed Dial της Opera, με μικρές διαφορές. Τα 6 links δημιουργούνται αυτόματα, ανάλογα με τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες που επισκέπτεστε συχνότερα, ενώ στο πάνω μέρος υπάρχει θέση για προσθήκη bookmarks. Τα τελευταία αποθηκεύονται σαν Shortcuts στο file system, δίνοντάς σας την ευκαιρία να τα προσθέσετε σε οποιοδήποτε φάκελο ή μενού του λειτουργικού.



Το πεδίο αναζήτησης απουσιάζει και αυτό. Μπορείτε να αναζητήσετε ανοίγοντας ένα νέο tab και γράφοντας στο ανάλογο πεδίο. Η γραμμή διεύθυνσης είναι και γραμμή αναζήτησης. Απλά πληκτρολογήστε τις λέξεις κλειδιά που ψάχνετε και πατήστε το Enter. Εδώ να σημειώσω ότι η Google είναι τόσο σίγουρη για την μηχανή αναζήτησής της που σαν προεπιλογή στον Google Chrome για Windows έχει το Microsoft Live Search!



Για πρώτη φορά σε έναν browser οι καρτέλες βρίσκονται πάνω από την γραμμή διεύθυνσης. Κάτι που είναι και αισθητικά όμορφο αλλά και λογικό. Κάθε καρτέλα του Google Chrome είναι ένα ξεχωριστό process. Αυτό επιταχύνει αρκετά την απόκριση της εφαρμογής και ταυτόχρονα την κάνει πιο σταθερή. Φανταστείτε ότι κάποιο ύπουλο script παγώνει τον browser σας. Στο Chrome αρκεί απλά να κλείσετε το συγκεκριμένο tab και όχι ολόκληρη την εφαρμογή. Επίσης μπορείτε με drag & drop να δημιουργήσετε παράθυρα από καρτέλες.

Η καλύτερη δομή του Google Chrome φαίνεται από την πρώτη στιγμή. Ανοίγει σε δευτερόλεπτα, ενώ χειρίζεται με απίστευτη ευκολία τα tabs. Οι επιδόσεις του στο φόρτωμα σελίδων είναι αξιόλογες ενώ και στην εκτέλεση javascript καταφέρνει αρκετά καλύτερα από κάθε άλλο browser, εκτός από τον Safari, που παραμένει ο πιο γρήγορος του κόσμου. Επίσης κάθε tab τρέχει σαν ξεχωριστό περιβάλλον (thread), γεγονός που προσθέτει πολύ στην συνολική συμπεριφορά του.



Άλλο ένα περίεργο χαρακτηριστικό είναι τα downloads. Όποτε κατεβάζετε ένα αρχείο, η πρόοδος φαίνεται στο ίδιο παράθυρο από όπου πατήσατε download. Αν έχετε κι άλλα αρχεία σε διαφορετικά tabs, τότε η πρόοδος από το κάθε ένα από αυτά φαίνεται στο μητρικό παράθυρο. Μπορείτε να δείτε όλα τα downloads σε ένα παράθυρο (Ctrl+J).



Όσον αφορά την ασφάλεια είναι αρκετά νωρίς να μιλάμε για αυτήν. Το Google Chrome παρέχει την δυνατότητα «ανώνυμης περιήγησης», κάτι που υπάρχει στους περισσότερους browsers. Επίσης υποστηρίζει αρκετά πιστοποιητικά ασφαλείας και έχει παρόμοιες δυνατότητες αποθήκευσης κωδικών με τον Firefox.\

Εντυπώσεις
Το Google Chrome με έπεισε! Θα το πρότεινα ανεπιφύλαχτα σε κάθε απλό χρήστη. Αν και σε έκδοση beta ποτέ δεν αναγκάστηκα να τερματίσω την εφαρμογή, χάνοντας τη δουλειά μου. Το σύστημά μου πήγαινε αρκετά ομαλά και διαπίστωσα πόσο πιο βαρύς είναι ο Firefox. Δύσκολα όμως θα άλλαζα browser.

Βλέπετε οι εφαρμογές είναι σαν τα απορρυπαντικά! Αυτά ξέρετε, αυτά εμπιστεύεστε!

Τι δε μου άρεσε: Καλή η λειτουργία των tabs αλλά δεν υπάρχει καμία διευκόλυνση στον χρήστη, ένας τομέας που η Opera παίρνει δέκα με τόνο. Ο Google Chrome συνδυάζει όλα τα καλά χαρακτηριστικά του Firefox και του Safari με απίστευτη ευκολία και το γνώριμο ύφος του Internet Explorer. Υπάρχουν όμως σημαντικά κενά.



Για την ώρα δεν υποστηρίζει plug-ins αλλά και να το κάνει ποιοι θα αφήσουν τα γνώριμα addons του Firefox; Τα downloads δεν συνεχίζουν μετά από τερματισμό της εφαρμογής, ενώ τα bookmarks είναι αρκετά δύσχρηστα, με αποκορύφωμα την απουσία RSS. Υπάρχουν τα ίδια προβλήματα ασυμβατότητας με μερικά μεγάλα sites. Αμάν και πως κάναμε να πείσουμε τις εταιρίες να υποστηρίξουν τον Firefox. Επίσης η αναπαραγωγή flash content συναντάει μερικές δυσκολίες.

Θα πετύχει;
Το νέο project είναι ανοιχτού κώδικα, δίνοντας την ευκαιρία σε ανεξάρτητους προγραμματιστές να πειραματιστούν μαζί του. Πως θα μπορούσαν άλλωστε να μην το επιτρέψουν αφού έχουν «δανειστεί» όπως λένε και οι ίδιοι αρκετές ιδέες από άλλες open source εφαρμογές. Το γεγονός ότι είναι της Google προσθέτει πολύ και μας υπόσχεται πολλά.

Κατεβάστε και δοκιμάστε τον νέο browser της Google. Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα και πάρτε μια γεύση από το τι θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια. Πείτε μας τη γνώμη σας σε αυτό το post.

Ο χρήστης Αντίλογος λέει:
Μεταξύ μας… Θα ονομάζατε εσείς τον browser σας Chrome;



.
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μικρή, απαιτούνται βασικές γνώσεις χρήσης Η/Υ.

ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ
Μεγάλη, αν έχετε PS3.

ΧΡΟΝΟΣ
2-5 λεπτά, όσο χρειάζεται ο υπολογιστής σας για να κάνει τη μετατροπή!

Αν έχετε Playstation 3 τότε θα έχετε πάρει μια ιδέα από τις multimedia δυνατότητες που προσφέρει. Η αναπαραγωγή ταινιών DivX είναι μία από αυτές. Τι να το κάνεις όμως αν δεν έχουν υπότιτλους! Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως είναι δυνατόν να δημιουργήσετε ταινίες PS3-Ready σε 2 μόλις λεπτά* με ενσωματωμένους τους υπότιτλους.


Η σημαντικότερη αναβάθμιση firmware που δημιούργησε η Sony για το Playstation 3 ήταν η 2.10. Από αυτήν και μετά το PS3 είναι ικανό να αναπαράγει ταινίες DivX. Όσοι όμως έχουν προσπαθήσει να δουν ταινίες DivX θα έχουν παρατηρήσει ότι το μενού που εμφανίζεται κατά την αναπαραγωγή της ταινίας έχει ρύθμιση για επιλογή υποτίτλων. Αν όμως δοκιμάσετε να μεταφέρετε μια ταινία που έχετε στον υπολογιστή σας και μαζί με αυτήν το αρχείο .srt, που φιλοξενεί τους υπότιτλους, το PS3 θα αγνοήσει τελείως την ύπαρξή του.

Στο Playstation 3 υπάρχει η δυνατότητα προβολής υποτίτλων σε ταινίες DivX, ανεξάρτητων από την ταινία. Για να καταφέρει όμως να τα διαβάσει θα πρέπει να έχουν ενσωματωθεί στο ίδιο το αρχείο avi, το οποίο θα πρέπει να μετονομαστεί σε .divx. Κανένας λόγος ανησυχίας! Ένα πρόγραμμα σαν το AVIAddXSubs θα σας βοηθήσει στην δημιουργία τέτοιων αρχείων.

Προαπαιτούμενα
Φαντάζομαι ότι έχετε καταλάβει τι θα γράψω σε αυτή την ενότητα! Μπλα μπλα κατεβάστε το AVIAddXSubs μπλα μπλα μπλα εγκαταστήστε το κλπ. Πέσατε όμως έξω! Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δε χρειάζεται εγκατάσταση! Απλά αποσυμπιέστε το αρχείο zip σε ένα φάκελο της αρεσκείας σας και τρέξτε την εφαρμογή AVIAddXSubs.exe.



Βήμα προς Βήμα
[1] Όλα τα tutorials στο Something Digital ξεκινούν με την εκτέλεση κάποιας εφαρμογής! Γιατί αυτό να διαφέρει;
[2] Τοποθετήστε σε έναν φάκελο την ταινία DivX (αν έχει κατάληξη .divx μετατρέψτε το σε .avi) και τους υπότιτλους σε αρχείο srt. Τα δυο αρχεία θα πρέπει να έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα. Αν διαφέρει έστω και για έναν χαρακτήρα τότε το πρόγραμμα δε θα αναγνωρίσει την ύπαρξη του!
[3] Τρέξτε το AVIAddXSubs.exe και από το παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε το αρχείο DivX.
[4] Από την καρτέλα Configuration ρυθμίστε το μέγεθος και το στυλ της γραμματοσειράς που προτιμάτε. Ένα 10άρι ή ένα 12άρι ταιριάζει μια χαρά.
[5] Επιστρέψτε στην προηγούμενη καρτέλα και στο Output Folder δώστε το path στο οποίο θα αποθηκευτεί η επεξεργασμένη ταινία.
[6] Πατήστε το κουμπί Create και περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
[7] Μεταφέρετε το παραγόμενο αρχείο στο Playstation 3 (με ένα DVD ή κάποιο μέσο USB) και επιλέξτε το να παίξει.
[8] Πατώντας το κουμπί SELECT ενεργοποιήστε την επιλογή υποτίτλων.
[9] Απολαύστε την πρώτη σας ταινία με ελληνικούς υπότιτλους!

Copyright Issues
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ενημερώσω το κοινό του Something Digital για το copyright των ταινιών και των υποτίτλων. Είναι παράνομο να κατεβάζετε τόσο ταινίες, όσο και υπότιτλους από το internet. Τα παραπάνω tips αφορούν όσους έχουν εξάγει την ταινία και τους διαλόγους από original DVD που έχουν αγοράσει.

*Ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την επεξεργαστική ισχύ του υπολογιστή σας!

}QUICK TIP{
Αν το PS3 δεν αναγνωρίζει τις ταινίες DivX τότε κατεβάστε την τελευταία έκδοση του firmware από το μενού ρυθμίσεων.



Πρόκειται για ακόμα μια ιντερνετική σειρά που προβάλλεται στο YouTube. Σατιρίζει την απίστευτη δύναμη που σου δίνουν τα εργαλεία της Google. Αποτελείται από πέντε επεισόδια. Αν έχετε βασικές γνώσεις αγγλικών τότε θα το ευχαριστηθείτε. Δείτε μερικά επεισόδια παρακάτω. Θα τα βρείτε όλα στο YouTube. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε και το site των δημιουργών τους.


^ Google My Maps


^ Google SMS

Ακόμη στο Something Digital
Μπες στο Google κατά λάθος!
NOKIA vs ΦΟΙΒΟΣ
Software Babiniotis!
10+1 Τρόποι για να αξιοποιήσετε τα ξεχασμένα Floppy Disks που κρύβετε στο πατάρι σας!
iRon: Το απόλυτο iPod Dock για... Θανάσιμες Πεθερές!



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!