Μέχρι σήμερα ξέρατε ότι ο Firefox είναι ο καλύτερος browser που υπάρχει! Μέχρι σήμερα! Σε αυτό το post θα γνωρίσετε τον Opera, τον μόνο browser που μπορεί και κοιτάζει τον Firefox στα μάτια! Είναι ελαφρύς, είναι δυνατός, είναι ο ασφαλέστερος, είναι ο πιο εργονομικός, είναι προσαρμόσιμος (έστω σε εμφάνιση μόνο) και τρέχει σε οποιοδήποτε λειτουργικό που μπορεί να χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή κάθε υπολογιστής του πλανήτη!

Μπορεί να μην έχει τη δημοτικότητα και τα plugins του Firefox. Βασικά δεν έχει καν plugins! Όμως καθίσετε λιγάκι να σκεφτείτε… Πόσα add-ons του Firefox χρησιμοποιείτε και ποια από αυτά σας είναι απαραίτητα; Μήπως ο browser σας θα ήταν πιο γρήγορος χωρίς αυτά; Μήπως θα αισθανόσασταν μεγαλύτερη ασφάλεια; Μήπως δε δίνετε σημασία σε τέτοιες λεπτομέρειες και απλά θέλετε μια εφαρμογή που να κάνετε τη δουλειά της;

Αν απαντήσατε ναι στις παραπάνω ερωτήσεις τότε συνεχίστε το διάβασμα. Αν όμως έστω και σε μια απαντήσατε αρνητικά τότε ο Firefox (ή ο Explorer) είναι η ιδανικότερη επιλογή! Συγχαρητήρια για την επιλογή σας! Υπάρχουν 200 (με αυτό) posts στο SD που μπορείτε να διαβάσετε! Σίγουρα εκεί θα βρείτε κάτι ενδιαφέρον.



Οι υπόλοιποι διαβάστε τους 10 λόγους που θα σας κάνουν να αλλάξετε browser:


Δεν υπάρχει ασφαλέστερος browser από τον Opera! Ποτέ δε θα ανησυχήσετε για περίεργα scripts σε ύπουλα sites που θα σας γεμίσουν με adware. Κανένα παράθυρο casino δε θα φυτρώνει ξαφνικά στο desktop σας! Δοκιμάστε τον σε γνωστά πονηρά websites και θα καταλάβετε τι εννοώ! Ελάτε που δεν ξέρετε τώρα ποια είναι αυτά… Ακόμη ενσωματώνει fraud protection και popup blocker. Περίεργες κίτρινες λωρίδες που απαιτούν έγκριση; Τι είναι αυτές;


Ποτέ πια το σερφάρισμα δεν ήταν τόσο εύκολη διαδικασία! Ο Opera ήταν ο πρώτος browser που μας έμαθε την έννοια του tab! Χωρίς να μπλέκεστε με πολλαπλά παράθυρα που έχουν από 2-3 tags το καθένα ή popups που σας ζαλίζουν το desktop. Είναι ο πρώτος που μας έμαθε τι σημαίνει Speed Dial. Ο ίδιος που μας έδωσε τα mouse gestures. Ακόμη και 2 κουμπιά να έχει το ποντίκι σας, ο Opera του δίνει απίστευτες μαγικές ικανότητες.


Είναι μνημονικός! Ό,τι και να πάθει ο υπολογιστής σας, όσο και να κολλήσουν τα Windows, οι ιστοσελίδες που είχατε ανοιχτές σε tabs δεν πρόκειται με τίποτα να εξαφανιστούν! Ακόμη και αν κρασάρει το ίδιο το Opera! Ακόμη και αν τις κλείσετε εσείς οι ίδιοι! Το Ctrl^Z που σε άλλους browsers είναι απλά διακοσμητικό, εδώ έχει ουσιαστική σημασία! Ακόμα σπάτε το κεφάλι σας για ένα tab που κλείσατε κατά λάθος;


Δεν υπάρχει site που να μην φορτώνει σωστά! Αν βρείτε κάποιο τότε ή θα είναι της Microsoft (που λογικά ούτε σε Firefox θα λειτουργεί!) ή θα έχει το ίδιο το site λάθος στην σχεδίασή του! Ο Opera είναι από τους λίγους που έχει περάσει το Acid2 τεστ, στο οποίο έχουν πλήρως αποτύχει τόσο ο IE όσο και οι κλώνοι του Mozilla!


Μια εφαρμογή, απεριόριστες δυνατότητες! Όσα plugins και να εγκαταστήσετε στον browser σας δε θα καταφέρετε να έχετε τα πάντα να δουλεύουν γρήγορα, εύκολα και σίγουρα. Το Opera ενσωματώνει Mail και Chat Client, εύχρηστο password manager, σημειωματάριο, widgets και μπορείτε να τον χειριστείτε με τη φωνή σας αν εγκαταστήσετε το πρόσθετο add-on (που είναι και το μόνο που διατίθεται!).


Ξέρει τι σημαίνει download manager. Κατεβάστε αρχεία χωρίς φόβο ότι θα χαθούν μετά από αποσύνδεση. Μπορείτε να σταματήσετε ένα download και να το συνεχίσετε μετά από 1 ώρα, μέρα, μήνα και όσο τέλος πάντων είναι διαθέσιμο! Ακόμα είναι ο πρώτος browser που ενσωμάτωσε BitTorrent client.


Γιατί η ταχύτητα έχει σημασία! Με τον Opera θα παρατηρήσετε ότι όλα τα sites που επισκέπτεστε θα φορτώνουν γρηγορότερα. Ήταν πάντα ο γρηγορότερος που υπήρχε.


Παίξτε μαζί του! Βαρεθήκατε το skin; Αλλάξτε το! Βαρεθήκατε το χρώμα του skin; Αλλάξτε το και αυτό, χωρίς να απαιτείται download! Βαρεθήκατε τη ζωή σας; Γεμίστε το desktop σας με τα widgets του Opera! Ίσως να βρείτε μερικά από αυτά πραγματικά χρήσιμα!


Τρέχει απλά παντού! Μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση σε Windows, Mac, Linux, FreeBSD, Solaris, QNX, OS/2 και BeOS! Κανένας περιορισμός και ίδιο περιβάλλον παντού! Μπορείτε να τον βρείτε ακόμα σε κινητά, συσκευές multimedia και παιχνιδομηχανές. Το αδερφάκι του, ο Opera Mini είναι ο No1 browser των κινητών τηλεφώνων!


Τα bookmarks σας στον αέρα. Με τη νέα υπηρεσία Opera Link το σερφάρισμα συγχρονίζεται αυτόματα σε όλες τις συσκευές ή τα λειτουργικά που χρησιμοποιείτε την εφαρμογή. Έτσι μπορείτε να σερφάρετε εναλλάξ μια από τον desktop σας και μια από το laptop ή το κινητό, συνεχίζοντας απλά από εκεί που είχατε μείνει! (Δυνατότητα που βρίσκεται ακόμα σε φάση beta)

Και η γνώμη του SD: Αν ο Opera δεν είχε μερικά ψεγάδια όπως αδυναμία copy-paste μορφοποιημένου κειμένου, δυνατότητα προσθήκης plugins, καλύτερη εκτύπωση και ήταν πιο δεμένος με υπηρεσίες Google, τότε τον τίτλο του καλύτερου browser θα τον είχε στο τσεπάκι του! Δυστυχώς στην κατηγορία αυτών των εφαρμογών δεν υπάρχει νικητής! Όλοι λίγο πολύ κάτι κάνουν καλύτερα από κάποιους άλλους!

Κατεβάστε τον Opera
Δείτε το επίσημο site
Γίνετε μέλη στην κοινότητα

Ο χρήστης Jack Bauer λέει:
Τελικά δε μας είπες για τα πονηρά sites! Άντε γιατί με έχουν στείλει εξορία στο Ουζμπεκιστάν και δεν έχει και κανένα καλό γκομενάκι εδώ πέρα! Ελπίζω τώρα που ξεκίνησε ο νέος κύκλος να μου γνωρίσουν καμιά καινούρια!


Ακόμη στο Something Digital
Μεγάλες Δικτυακές Απάτες μέσω E-Mail και τι κάνει ο Βrowser σας για αυτό!
Flock Browser: Ο νέος είναι ωραίος!
Safari, so you think you can dance…
Ο δικός σας browser τι σκαμπάζει από HTML;

8 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Ανώνυμος είπε...

"Ελπίζω τώρα που ξεκίνησε ο νέος κύκλος να μου γνωρίσουν καμιά καινούρια!"

έχει αρχίσει να προβάλλεται νέος κύκλος???αν ναι κάθε πότε

iSokiN είπε...

Ο νέος κύκλος δυστυχώς θα αργήσει να προβληθεί (Αρχές του 2009) στην Αμερική. Τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει αλλά για κάποιο λόγο σταμάτησαν. Απ' ότι άκουσα υπήρξαν κάποια θέματα με τους σεναριογράφους και τον Kiefer. Τώρα περισσότερα δε γνωρίζω.

Ψηθιρίζεται ότι θα είναι από τις καλύτερες σεζον. Για να δούμε... Μεταξύ μας η τελευταία ήταν αδιάφορη...

Ανώνυμος είπε...

απ'όσο ξέρω διακόπηκε λόγω της απεργίας των σεναριογράφων και όσο για τον kiefer νομίζω ότι τον είχε πιάσει η αστυνομία να οδηγάει μεθυσμένος ή κατι τέτοιο...άντε να δούμε...πράγματι, η τελευταία δεν ήταν και πολύ καλή...βασικά σε σύκγριση με lost και prison break, νομίζω οτι το 24 έρχεται 3ο...τι λες?

Ανώνυμος είπε...

pb δεν εχω δει αλλά το 24 μου άρεσε πολύ περισσότερο από το γλυκανάλατο lost. η αρχή του τουλάχιστον.

Unknown είπε...

Epitelus na ke kapios pu mila gia ton Opera! Exi polla xronia pu ine o best browser gia emena,opos ipes pio pano file itan o protos browser me tab ke sinexizi akoma na ine o protoporos browser. Vsk o Opera opios ton dokimasi gia kero den ksekolai. Epitelus omos pu kapios den fanatizete ke ipe ta pramata me to onomatus!

iSokiN είπε...

Προς manos:
Αν σου άρεσε το 24 τότε θα ξετρελαθείς με το prison break. Για μένα είναι ανώτερο!

Όσο για το lost έχω δει μόνο τον πρώτο κύκλο και έχω μείνει στο καλύτερο. Με ενόχλησε το ότι το γυρίσανε σε... Καλημέρα Ζωή. Ξέρεις που λένε τα ίδια λόγια ξανά κ ξανά για να το καταλάβουν κλπ...

Προς angelnonis:
Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις. Σκέψου όμως ότι ο Firefox είναι η χαρά του Web 2.0 και της Google! Έχει επίσης φάει πολύ προμοτάρισμα επειδή είναι open source. Το Opera από την άλλη είχε πάντα χαμηλό προφίλ.

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ με Opera μεγάλωσα! Πολύ δύσκολα θα άλλαζα browser αν και το έχω δοκιμάσει ουκ ολίγες φορές. Βέβαια λόγω δουλειάς χρησιμοποιώ όλους τους browsers μαζί αλλά σερφάρω πάντα με Opera.

Ανώνυμος είπε...

+1 στον Opera και για μένα. Ταχύτατος και πολύ εύχρηστος.

iSokiN είπε...

Η ψήφος σας καταχωρήθηκε επιτυχώς!



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!