Η ASUS παρουσιάζει το πρώτο Modular PC!


ASUS Modular PC Concepts

Οι υπολογιστές του σήμερα δε θα έχουν καμία σχέση με τους υπολογιστές που θα δουλέψουν τα παιδιά σας ή τα παιδιά των παιδιών σας! Υπάρχουν αρκετές προτάσεις για το πώς θα είναι ο υπολογιστής σε 10 χρόνια. Απίστευτες τεχνολογικές ανακαλύψεις, εντυπωσιακά design και η μαγεία του να τα κάνεις όλα χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σου κυριαρχούν σε στήλες περιοδικών και τεχνολογικά blogs. Αυτή η πρόταση είναι λιγάκι πιο "γήινη", όμως αρκεί για να σας εντυπωσιάσει.

Η Asus παρουσίασε την δική της εκδοχή για το PC του μέλλοντος. Εκ πρώτης όψεως δε μοιάζει καν με PC αλλά θυμίζει ράφι βιβλιοθήκης! Η βάση αποτελεί τον κορμό του μηχανήματος, ο οποίος και είναι υπεύθυνος για την σωστή επικοινωνία των διαφόρων modules που τοποθετείτε πάνω του. Αυτά μπορεί να είναι σκληροί δίσκοι, μνήμες RAM, οπτικά μέσα και ότι άλλο μπορείτε να βρείτε και σε ένα τυπικό σημερινό PC.

Το Modular PC είναι αρκετά πράσινο. Όλες οι υπομονάδες επικοινωνούν ασύρματα μεταξύ τους χρησιμοποιώντας μια σύνδεση με αρκετά μεγάλο εύρος ζώνης. Έτσι κανένα καλώδιο ή διασύνδεση δεν απαιτείται. Παράλληλα όλα τα modules τροφοδοτούνται δια μέσου επαγωγής, αφού τα προσαρμόσετε στην βάση (το ράφι ντε).

Τώρα το πόσο χρήσιμα είναι όλα αυτά για εμάς είναι ένα θέμα που χρειάζεται πολύ ανάλυση. Το μεγάλο ατού του concept είναι το ότι ένας τέτοιος υπολογιστής δεν χρειάζεται εγκατάσταση! Απλά αγοράζετε τα επιμέρους τμήματα και τα τοποθετείτε στην κεντρική μονάδα, χωρίς να σας απασχολούν jumpers, καλώδια που δεν φτάνουν, βίδες που δεν βιδώνονται και ακίδες που λυγίζουν με το παραμικρό. Σκεφτείτε πόσο χρόνο σπαταλάτε κάθε φορά για να αλλάξετε επεξεργαστή. Με αυτό το PC θα χρειαστεί απλά να κατεβάσετε το παλιό cpu-module από τη βάση και να το αλλάξετε με το καινούριο! Ο ορισμός του «plug & play»!

Ο χρήστης Αντίλογος λέει:
Μιχαλάκη φέρε το module του επεξεργαστή στον μπαμπάκα! Μπράβο το αγόρι μου!


LOVE Τέρμα οι καλωδιοταινίες και τα χαοτικά κουτιά! Όλα στον αέρα! Όλα ασύρματα!

HATE Το ξεσκόνισμα!
RATE
?/5
PRICE
Άγνωστη
Gadgetize it!

0 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!