Safari, so you think you can dance…




Ο χορός έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια! Μεγάλα αστέρια κλέβουν την παράσταση. Εξερευνητές, ναυτίλοι, αλεπούδες, όπερες και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου… Τώρα ακόμη ταλέντο ετοιμάζεται να βγει στην πίστα! Ο Steve για ακόμη μια φορά ταράζει τα νερά. Το Safari θα τρέχει πλέον και στην πλατφόρμα Windows. Ο επίσημος browser (λέγε με φυλλομετρητή) των λατρευτών υπολογιστών με το άσπρο μηλαράκι εισβάλλει στο αντίπαλο στρατόπεδο!

«So what?» Θα σκεφτεί κάποιος. Κι όμως πίσω από αυτή την κίνηση της Apple κρύβονται πολλά! Κατ’ αρχήν το γεγονός ότι ακόμα ένα προϊόν της μεταφέρεται και στα windows είναι από μόνο του μια είδηση. Μετά την απόλυτη κυριαρχία του iTunes και την επιτυχημένη πορεία του quicktime (ένα φορμά που έχει διατηρηθεί χρόνια) το Safari έρχεται από το πουθενά να προσφέρει στους χρήστες των Windows την «εμπειρία Mac»!

Γιατί όμως η Apple επέλεξε τώρα να μεταφέρει την συγκεκριμένη εφαρμογή και δε το έκανε τόσα χρόνια; Ποιες είναι οι προβλέψεις της για την πορεία του Safari; Σε ποιους χρήστες απευθύνεται;
Αναρωτιέστε κι εσείς τι είναι αυτό που κάνει τον συγκεκριμένο browser να ξεχωρίζει από τους άλλους; Κατ’ αρχήν είναι Apple! Δεν περιμένουμε τίποτα διαφορετικό από το γνωστό γκρι παράθυρο με τα τετράγωνα κουμπάκια!



Δεύτερον είναι γρήγορος λέει! Χμ… 2x φορές γρηγορότερος από τον Explorer και 1.6x από τον Firefox2 σε εμφάνιση HTML. Επίσης ο υποψήφιος χρήστης θα απολαύσει χαρακτηριστικά όπως inline search στο περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας (κάτι που ήδη υπάρχει στον Firefox2), την τεχνολογία snapback για να μη χάνετε τη μπάλα προσπαθώντας να επιστρέψετε στο προηγούμενο site, private browsing όπου καμία προσωπική πληροφορία δεν αποθηκεύεται και πολλά άλλα…

Ενθουσιασμένος από την προβολή του Safari στο site της Apple, του έδωσα κι εγώ μια ευκαιρία. Από την πρώτη μου επαφή με το πρόγραμμα διαπίστωσα αυτό που λέμε beta εφαρμογή. Αν και είναι αρκετά σταθερός, υπάρχουν σημεία που σίγουρα θέλουν βελτίωση (κυρίως τα διάφορα pop-up παράθυρα). Το περιβάλλον εργασίας είναι λιτό αλλά εύκολο στη χρήση. Στην αρχή δυσκολεύεσαι να συνηθίσεις τα μικρά σε ύψος tabs αλλά με τον καιρό τα αρχίζεις και τα συμπαθείς.

Είναι ο Safari ο απόλυτος browser; Είναι όλα αυτά που μας υπόσχεται η Apple; Το SD φοράει το στηθοσκόπιο και ετοιμάζεται να το ερευνήσει. Σύντομα θα ξέρουμε!

Συνεχίζεται…

Κατεβάστε την εφαρμογή!

0 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!