Αν είστε ένας από τους επισκέπτες του blog που αυτή τη στιγμή σερφάρει με τον φορητό του από ένα καλοκαιρινό beach bar, τότε το Something Digital λυπάται πολύ για εσάς! Τι έχουμε πει; Όχι laptop, όχι κινητά, όχι μπαταρίες σε θάλασσες και ακτές! Επειδή όμως εσείς από την πλευρά σας δε βάζετε μυαλό κι επειδή εμείς σαν blog σεβόμαστε τους επισκέπτες μας, σας παρουσιάζουμε τα 9+1 “must have” gadgets για την παραλία.

Βασικά μόνος μου σας τα παρουσιάζω γιατί τα άλλα μέλη του SD (βλ. Συνδετήρας, Αντίλογος και λοιποί) λείπουν για διακοπές!

Τα περισσότερα gadgets δεν είναι beach-friendly! Ο δυνατός ήλιος, η απειλητική ζέστη, η «δολοφονική» άμμος και άλλοι παράγοντες, μπορούν να προκαλέσουν απερίγραπτες ζημιές στις συσκευές σας. Τα παρακάτω όμως καλοκαιρινά gadgets κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για την παραλία! Μερικά από αυτά είναι όντως χρήσιμα. Trust me!

[1] Camera Glasses Smart

Το όνειρο κάθε άντρα! Πόσες φορές ευχηθήκατε να μπορούσατε να αποθανατίσετε τις "καυτές" παρουσίες της παραλίας χωρίς να σας καταλάβουν; Το μαγικό λυχνάρι έκανε πάλι το θαύμα του! Με αυτά τα γυαλιά, όχι μόνο θα μπορέσετε να βγάλετε φωτογραφίες αυτό που βλέπετε, αλλά και να μαγνητοσκοπήσετε μικρής διάρκειας videos. Εμπρός λοιπόν! Βγάλτε τον paparazzi που κρύβατε μέσα σας!

LOVE Τώρα ήρθε η ευκαιρία να ανεβάσετε στο προσωπικό σας blog όλα όσα είδατε!

HATE Θα προτιμούσα να ήταν γυαλιά ηλίου για να μην γυρίζω σπίτι με κόκκινα μάτια!
RATE
4/5
PRICE
800,99
Gadgetize it!


Solar Beach Bag Smart

Ήρθε επιτέλους η στιγμή που οι σπαστικές τσάντες παραλίας θα δώσουν ένα ουσιαστικό νόημα στη ζωή σας! Η συγκεκριμένη είναι έτοιμη να δεχτεί ότι πιστεύετε ότι είναι απαραίτητο για την παραλία. Τι το ιδιαίτερο κάνει; Έχει θήκη κινητού! Δεν περιορίζεται όμως μόνο στο να αποθηκεύει το κινητό σας αλλά έχει και την ικανότητα να του γεμίζει την μπαταρία. Ναι καλά καταλάβατε! Όλη η πρόσοψη αποτελείται από ηλιακά κύτταρα που της δίνουν… ενέργεια!

LOVE Ο καλοκαιρινός χορηγός της "τεχνολογικής" σας ενέργειας!

HATE Είναι παλιομοδίτικη! Αφήστε που αν την αφήσετε στον ήλιο το αντηλιακό σας θα εξατμιστεί!
RATE
2/5
PRICE
56,23
Gadgetize it!


[3] Sony Ericsson SO902iWP+ Mobiles

Να και ένα gadget που όσο κι αν το αναζητούν οι φίλοι σας, εσείς δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να τους το κάνετε δώρο! Όλη η Sony Ericsson που όλοι αγαπήσαμε εισβάλει μέσα στη θάλασσα, επιτρέποντάς σας να μιλάτε ασταμάτητα έξω ή μέσα στο βυθό! Άσχετα αν κανείς δε μπορέσει να καταλάβει τι λέτε!

Πέρα από τις τυπικές λειτουργίες κινητού τηλεφώνου, το SO902iWP+ είναι 3G και σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε video κλήσεις! Με την ενσωματωμένη 1.3 megapixel κάμερα θα μπορέσετε να αποθανατίσετε τα καλύτερα μακροβούτια! Ήρθε η στιγμή να ψάχνετε και για αδιάβροχα ακουστικά Bluetooth. Δυστυχώς (ή ευτυχώς) διατίθεται μόνο στην Ιαπωνία, όπως φαίνεται και από το όνομά του.

Κάτι μου λέει ότι σε λίγο καιρό θα δούμε και την Nokia να παρουσιάζει αντίστοιχο μοντέλο!


LOVE Ναιιι! Περισσότερη ακτινοβολία στον εγκέφαλό μας!

HATE Ο κίνδυνος να χαθεί μέσα στο βυθό! Και μετά δε σε sony τίποτα!..
RATE
2/5
PRICE
200,99
Gadgetize it!


[4] iSplash: Waterproof Speaker Smart

Η ιδανική μουσική για το ελεύθερο κάμπινγκ. Τέρμα στα προβληματικά cd's και στα ενοχλητικά ραδιοσυστήματα αυτοκινήτου που εξαντλούν την μπαταρία. Τώρα μπορείτε να πάρετε όλη την μουσική που υπάρχει στο iPod σας στην ακτή. Απίστευτα στιλάτο και εργονομικό. Απλά συνδέστε το iPod σας και τοποθετήστε το μέσα στο ηχοσύστημα.

LOVE Απλό και βολικό! Ότι πρέπει για κάμπινγκ ή για το προσωπικό σας τζετ!

HATE Συνδυάστε το με έναν ηλιακό φορτιστή για να μην σας μείνει στο… τσακίρ κέφι!
RATE
4/5
PRICE
110,19
Gadgetize it!


[5] Ψηφιακή Κάμερα στο Βυθό! Smart

Τώρα τελευταία βλέπεις όλο και περισσότερους να ανεβάζουν στο internet "υποβρύχιες" φωτογραφίες με την ψηφιακή τους! Πέρα από το αστείο της υπόθεσης, μπορείς να αποθανατίσεις ένα σωρό μαγευτικές εικόνες… Κάποια μοντέλα ψηφιακών μηχανών μπορούν και προσαρμόζονται σε ειδικές αδιάβροχες θήκες που σας επιτρέπουν να βουτάτε την ψηφιακή σας άφοβα στο νερό. Ακόμα υπάρχουν αρκετά μοντέλα που είναι κατασκευασμένα να αντέχουν μέσα σε υποβρύχιες καταδύσεις, χωρίς έξτρα θήκη.

LOVE Γίνε ο επόμενος Ζακ Υβ Κουστώ του National Geographic!

HATE Τελικά όχι βραβείο ΕΜΥ δε θα πάρετε, αλλά θα γίνετε και ο φωτοχάλιας της παρέας!
RATE
3/5
PRICE
Διάφορες
Gadgetize it!


[6] Rolling Cooler/Audio System Smart

Εκ πρώτης όψεως μοιάζει με αστείο ρομπότ! Αν το δείτε λίγο καλύτερα θα νομίζετε ότι είναι τσάντα αποσκευών! Το "εξωγήινο" αυτό ψυγείο παραλίας θα γίνει ο "επίσημος προμηθευτής κρύας μπύρας 2008"! Πέρα από τις "ψυκτικές" του ικανότητες, το προικισμένο αυτό cooler ενσωματώνει και speaker που είναι iPod ready, ενώ μπορείτε να ακούσετε και τον αγαπημένο σας ραδιοφωνικό σταθμό. Τέλος μπορείτε εύκολα να το μετακινήσετε γιατί η βάση του έχει ροδάκια!

LOVE Ο απόλυτος σύντροφός σας για αυτό το καλοκαίρι! + ότι εντυπωσιάζει τους πάντες!

HATE Δεν βρίσκω κάτι αρνητικό! Εσείς;
RATE
4/5
PRICE
79,99
Gadgetize it!


[7] Music Boards Smart

Να κι μερικά gadgets που εντυπωσιάζουν από το πρώτο δευτερόλεπτο! Πρόκειται για σανίδες αθλημάτων, που ενσωματώνουν mp3 player! Ναι καλά διαβάσατε! Μπορείτε να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική, την ώρα που αθλείστε! Συνηθίσατε να σερφάρατε στο ίντερνετ για να κατεβάσετε τραγούδια. Τώρα θα μπορείτε να τα ακούτε σερφάροντας στα κύματα!





Η συλλογή περιλαμβάνει snowboards, surf boards, kayak, jetski, wakeboards αλλά και mp3 player που ενσωματώνεται στο χέρι για τρέξιμο ή κολύμπι! Είπατε κάτι; Υποστηρίζονται τόσο τα mp3 όσο και τα wma αρχεία. Υπάρχουν μοντέλα του 1GB αλλά και των 512MB. Υποστηρίζονται τόσο PC όσο και Mac, ενώ η μπαταρία διαρκεί για περίπου 30 ώρες αναπαραγωγής.


LOVE Take your music there!..

HATE Μερικούς ίσως τους κουράσει να φοράνε ακουστικά την ώρα που αθλούνται…
RATE
5/5
PRICE
Διάφορες
Gadgetize it!


[8] FINIS MP3 Player Audio/Video

Ο φίλος σας έχει κανονίσει τριήμερο σε κάποιο κοντινό κάμπινγκ ή ξενοδοχείο με την παρέα του. Εσείς όχι μόνο αντιπαθείτε το μέρος αλλά και την ίδια την παρέα του. Είναι απλό! Φορέστε τα γυαλιά σας και τα ειδικά ακουστικά FINIS και μπείτε στη θάλασσα! Πατήστε το play και αφεθείτε στους ρυθμούς της αγαπημένης σας μουσικής! Με 256ΜΒ θα μπορέσετε να ακούσετε μέχρι και 60 τραγούδια, χωρίς να ενοχλείστε από τους υπόλοιπους κολυμβητές ή τη μουσική του beach bar!

LOVE Το ότι θα γίνετε το U.F.O. της παραλίας!

HATE Η τιμή και η χωρητικότητα. Όχι τόσο αρνητικό αν σκεφτείτε το πόση ώρα μπορεί να αντέξει κάποιος στην μέσα θάλασσα!
RATE
3/5
PRICE
159,29
Gadgetize it!


[9] Σωσίβια για σκύλους! Don't Buy

Μετά την σαρωτική επιτυχία του "χαμόγελου για σκύλους" και των σκαλοπατιών για κατοικίδια, άλλο ένα ηλίθιο ας-το-πούμε-gadget αναζητά λίγα ευρώ από το πορτοφόλι σας! Ναι! Πρόκειται για το μοναδικό σωσίβιο για σκύλους που θα επιτρέψει στο κατοικίδιό σας να "δροσίσει" άφοβα την μουσουδίτσα, χωρίς να φοβάστε ότι θα πνιγεί. Προσοχή! Συνιστάται να μην έχετε δεμένο τον σκύλο, κατά την διάρκεια που κάνει το ντούζ του!

LOVE Γιατί είναι η απελπιστική σας κίνηση πριν το πάρετε απόφαση ότι ο σκύλος σας δεν θέλει να μπει στη θάλασσα!

HATE Μερικά σκυλιά μπορούν εκ φύσεως και κολυμπάνε καλύτερα από οποιοδήποτε δύτη!
RATE
1/5
PRICE
ΔΞ/ΔΑ
Gadgetize it!


[+1] Fujitronic FA-9000 Windowless Smart

Κι επειδή ίσως μερικοί από εμάς να μην πάνε διακοπές φέτος, αυτό το φορητό κλιματιστικό είναι μια μικρή ανάσα δροσιάς που θα αλλάξει τη διάθεσή σας! Δεν χρειάζεται εξωτερική μονάδα και συνεπώς θα μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε και με κλειστό το παράθυρο του σπιτιού σας. Έχει δύναμη 9000 BTU, ελάχιστα λιγότερη από ένα τυπικό κλιματιστικό τοίχου.

LOVE Πάνε με όπου εσύ θες!

HATE Με τα ίδια χρήματα παίρνεις κάτι πιο δυνατό!
RATE
4/5
PRICE
299,99
Gadgetize it!


Θέλετε κι άλλα;
Τα 5+1 δημοφιλέστερα gadget των διακοπών! (reposted!)
Τα 10 πιο περίεργα φλασάκια του κόσμου!
Τα άλλα 10 πιο περίεργα φλασάκια του κόσμου!
9+1 περίεργα iPod Accessories
5+1 Gadgets για Καμένους!
10 Ύποπτες WebCams: Πώς να γίνεις Μάκης!
Και... το καλύτερο απ' όλα!

Windows XP Power Toys: Οι 12 Δωρεάν εφαρμογές της Microsoft!



Τα PowerToys είναι μικρές δωρεάν εφαρμογές που κυκλοφορεί η Microsoft για τα Windows xp. Προσθέτουν νέες δυνατότητες στο λειτουργικό σας σύστημα και αναβαθμίζουν ενσωματωμένους μηχανισμούς. Μπορείτε να τα βρείτε όλα από την σχετική ιστοσελίδα της εταιρείας. Σε αυτό το post θα παρουσιάσω όλα αυτά που έχω ξεχωρίσει*…

1
ClearType Tuner
Εργαλείο για καθαρότερες γραμματοσειρές

Το εφέ γραμματοσειρών CrearType υπάρχει ως επιλογή στις ρυθμίσεις ιδιοτήτων της οθόνης. Σκοπός του είναι να ενισχύσει τις καμπύλες των γραμματοσειρών, για να είναι πιο ευανάγνωστες σε οθόνες TFT. Το συγκεκριμένο εργαλείο σας βοηθάει να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του ClearType στα μέτρα σας, ανάλογα με τον τύπο της οθόνης σας και φυσικά την όρασή σας.

2
Power Calculator
Αριθμομηχανή XP!

Η «Αριθμομηχανή» των Windows ήταν πάντα εκεί όταν την χρειαζόσασταν! Το Power Calculator είναι η μετεξέλιξη του εργαλείου των Windows, το οποίο εκτός από αριθμιτικές πράξεις σας δίνει τη δυνατότητα υπολογισμού συναρτήσεων, μετατροπών αλλά και γραφημάτων!

3
Tweak UI
Οι κρυφές ρυθμίσεις των Windows XP!

Το συγκεκριμένο εργαλείο σας επιτρέπει να ρυθμίσετε παραμέτρους του συστήματός σας, που δεν είναι ορατές από τον πίνακα ελέγχου των Windows xp.

4
Alt-Tab Replacement
Εναλλακτικό παράθυρο Alt-Tab με Thumbnails!

Ο συνδυασμός πλήκτρων Alt+Tab διευκολύνει απίστευτα την εναλλαγή ενεργών εφαρμογών. Αυτό το tool σας προβάλλει ένα μικρό thumbnail της κάθε εφαρμογής, παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στα Vista.

5
Virtual Desktop Manager
Πολλαπλά desktops σε ένα OS!

Κάτι που συζητήθηκε πολύ μετά την κυκλοφορία των Windows Vista ήταν ότι δεν υποστηρίζουν πολλαπλά desktops, κάτι που εδώ και χρόνια απολαμβάνουν οι χρήστες λειτουργικών Linux. Με αυτό το power tool θα μπορέσετε να δουλέψετε σε 4 διαφορετικά εικονικά desktop, που θα είναι ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.

6
Color Control Panel Applet
Διαχείριση προφίλ χρωμάτωνtd>

Αν είστε γραφίστας ή web designer τότε αυτό το utility θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο. Πρόκειται για ένα βελτιωμένο πάνελ ρυθμίσεων για τα διάφορα προφίλ χρωμάτων.

7
SyncToy
Συγχρονισμός αρχείων και φακέλωνtd>

Το SyncToy έρχεται να αντικαταστήσει τον απαρχαιωμένο «χαρτοφύλακα». Βρίσκεται ακόμα σε έκδοση beta, προσφέρει όμως έναν εύκολο τρόπο για να διατηρείτε τα έγγραφά σας ενημερωμένα σε πολλούς υπολογιστές ταυτόχρονα.

8
Open Command Window Here
Εύκολη πρόσβαση στη γραμμή εντολών>

Αν δουλεύεται με συστήματα Linux θα έχετε συνηθίσει να ανοίγετε την κονσόλα εντολών, κάνοντας δεξί κλικ σε οποιονδήποτε φάκελο. Τώρα η ευκολία αυτή και στα Windows!

9
Webcam Timershot
Σας φωτογραφίζει όποτε του το ζητήσετε!td>

Ένα όχι και τόσο απαραίτητο πρόγραμμα, που θα το αναφέρω για ιστορικούς λόγους! Σας επιτρέπει να φωτογραφήσετε τον εαυτό σας κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

10
RAW Image Thumbnailer and Viewer
Υποστήριξη αρχείων RAW!td>

Αν ασχολείστε με τη φωτογραφία τότε θα γνωρίζετε για την ευελιξία και την υπεροχή του φορμά RAW. Το εργαλείο αυτό προσθέτει υποστήριξη των αρχείων αυτών από τον windows explorer.

11+
Photo Slideshow Makers
Δημιουργήστε παρουσιάσεις με τις εικόνες σαςtd>

Θέλετε να δημιουργήσετε slideshows με τις καλύτερες φωτογραφίες που τραβήξατε στις διακοπές σας; Έχουμε 2 power toys και για εσάς! Το ένα μετατρέπει τις εικόνες σας σε παρουσιάσεις HTML ενώ το άλλο δημιουργεί Slide Show CDs!

Αν τα παραπάνω links σταματήσουν να λειτουργούν δοκιμάστε να κατεβάσετε τα εργαλεία από το Download Center της Microsoft.

*Τελικά παρασύρθηκα και τα παρουσίασα όλα!



Πρωινό Τρίτης και μια ακόμη εργάσιμη μέρα ξεκινάει στο γραφείο. Μερικές γουλιές καφέ κρίνονται απαραίτητες, όση ώρα κάνει το PC για να εκκινήσει. Το ευγενικό λειτουργικό με καλωσορίζει και είναι έτοιμο να εκτελέσει τις εφαρμογές μου. Όμως από την πρώτη κιόλας στιγμή που πιάνω στα χέρια μου το ποντίκι αισθάνομαι κάτι διαφορετικό στον υπολογιστή μου. Ένοιωθα κάτι ασυνήθιστο. Είχα ένα κακό προαίσθημα. Τελικά βγήκε αληθινό…

Χωρίς να περιμένω πολύ δεκάδες παράθυρα του Firefox πεταγόντουσαν από το πουθενά, ενώ ήταν αδύνατον να λάβω τα mails που μου είχαν στείλει. Αν έκανες το μοιραίο λάθος και έκλεινες το ένα από αυτά, τότε άλλα τρία άνοιγαν από πίσω! Το Avast Antivirus Pro έκανε τον κινέζο όταν του ζητούσα να κάνει scan το σκληρό μου δίσκο, ενώ τα Windows με διαβεβαίωναν ότι κανένα «κακόβουλο λογισμικό» δεν έχει στοιχειώσει το PC μου!

Οι «σκληρές» επανεκκινήσεις και η εγκατάσταση ενημερώσεων δεν βοήθησαν σε τίποτα! Το msconfig εμφάνιζε περίεργες διεργασίες που εκκινούσαν με τα Windows, αλλά όταν επέλεγα να τις αγνοήσει τότε επέστρεφαν και πάλι με διαφορετικό όνομα! Κάτι έπρεπε να γίνει και μάλιστα σύντομα! Και τότε έσκασε μύτη στο desktop το ακόλουθο παράθυρο:



Όχι μόνο έγινα ρεζίλι στους συνεργάτες μου αλλά έφαγα μια ολόκληρη εργάσιμη μέρα για να κάνω format! Ξέρω ότι οι δημιουργοί των adware κάνουν ότι μπορούν για να εισβάλουν στον υπολογιστή μας αλλά αυτή τη φορά έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους! Παρακάτω αναφέρω ορισμένα χρήσιμα πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζετε για αυτές τις εφαρμογές…



 Μα γιατί τόσος θόρυβος;
Τι μπορεί να πάθει κανείς από αυτά τα αστεία παράθυρα;

Οι προθέσεις αυτών που κατασκευάζουν τέτοια διαφημιστικά είναι χειρότερες απ’ ότι περιμένατε. Αυτό που (κυρίως) θέλουν από εσάς είναι να κάνετε κλικ στις διαφημίσεις τους γιατί έτσι θα βγάλουν χρήματα! Δεν σταματούν όμως εκεί. Υποκλέπτουν προσωπικές πληροφορίες από τον λογαριασμό του email σας και από τις σελίδες που επισκέπτεστε. Μπορούν ακόμα και να κρατήσουν τους κωδικούς που χρησιμοποιείτε στα διάφορα sites ή τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού.

Όλες αυτές τις πληροφορίες τις χρησιμοποιούν για να σας προβάλλουν ακόμη περισσότερες διαφημίσεις, φιλτράροντάς τες με τα δικά σας γούστα. Γιατί όμως να επιτρέψετε σε τρίτους να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά σας δεδομένα, χωρίς να τους έχετε δώσει εσείς την άδεια;



 Διάγνωση
Πώς να αναγνωρίσετε την απάτη!

Κοιτάξτε προσεκτικά το παράθυρο της προηγούμενης φωτογραφίας. Μοιάζει με report από εφαρμογή antivirus (περισσότερο με αυτό του Dr. Web που είχα… παρουσιάσει σε προηγούμενο post) αλλά δεν είναι. Κατ’ αρχήν το συγκεκριμένο antivirus δεν ήταν καν εγκατεστημένο στον υπολογιστή μου και ποτέ δε θα χρησιμοποιούσε το λεξιλόγιο αυτό για να με προειδοποιήσει για μια απειλή. Έπειτα δεν πρόκειται για μια εφαρμογή αλλά μια εικόνα jpg που προβάλει ο Internet Explorer.

Το κόλπο είναι το εξής: Πρώτα σας εξαπατούν να κατεβάσετε μια εφαρμογή για να ελέγξει δήθεν το σύστημά σας για ιούς. Εσείς ψαρώνετε και κατεβάζετε το πρόγραμμα, αγνοώντας τα προειδοποιητικά παράθυρα του Internet Explorer (άδικα τρομάζει τους χρήστες, αφού κανείς δε δίνει την παραμικρή σημασία στα μηνύματα που βγάζει!) Η ίδια η εφαρμογή είναι τελικά το ανεπιθύμητο software που φέρνει τα πάνω κάτω στον υπολογιστή σας, χωρίς εσείς να το καταλάβετε, παίζοντας με το νευρικό σας σύστημα!



Αν δείτε παράθυρα του internet explorer ή του firefox να ανοίγουν ξαφνικά, χωρίς να έχετε τρέξει τις εφαρμογές τότε αποφύγετε με κάθε τρόπο να κάνετε κλικ στο περιεχόμενό τους. Τις περισσότερες φορές είναι μια απλή εικόνα σαν την παραπάνω. Άλλες πάλι, οι δαιμόνιοι δημιουργοί τους, φροντίζουν να τις «κρύψουν» σε μια μεγαλύτερη εικόνα, μέρος της οποίας είναι και το πολυπόθητο κουμπί «κλείσιμο»! Ο συνδυασμός Alt+F4 είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτά!

 Θεραπεία
Πώς να γλιτώσετε από αυτά!

Όπως ανέφερα το Avast! δεν κατάφερε να διαγνώσει το πρόβλημα. Μεταξύ μας το θεωρώ (μετά από όλα αυτά που έχω δει) από τα χειρότερα προϊόντα του είδους. Δοκίμασα αρκετές εφαρμογές, μεταξύ των οποίων και τα Spybot Search and Destroy, Norton, NOD32 και τελικά το Kaspersky Internet Security. Το τελευταίο ήταν το μόνο που αναγνώρισε το ύπουλο λογισμικό αλλά ήταν αδύνατο να το αφαιρέσει.

Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα παράθυρα είναι το «καθαρό» format! Έτσι και μόνο έτσι θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Μόλις το κάνετε αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε εκτελέσιμα αρχεία που είχατε από πριν. Εγκαταστήστε μια εφαρμογή antivirus και μετά μεταφέρετε τα παλιά σας αρχεία. (Έστω και ένα trial 15 ημερών κάνει τη δουλειά του). Στη συνέχεια κατεβάστε απευθείας από το internet το software που έχετε ανάγκη, αποφεύγοντας τις άγνωστες εφαρμογές.



 Πρόληψη
Τι πρέπει να προσέχετε για να μη σας πιάσουν και πάλι αδιάβαστο!

Να θυμάστε ότι τίποτα δε μπορεί να εισβάλλει στον υπολογιστή σας, χωρίς την άδειά σας! Μην κάνετε κλικ σε διαφημίσεις ξένων sites και μην κατεβάζετε ποτέ το software που σας προτείνουν. Οι περισσότεροι την πατάνε κατεβάζοντας «προσωπάκια» για το messenger ή εφαρμογές που υποτίθεται ότι προστατεύουν τον υπολογιστή τους από ιούς.

Επίσης δε θα πρέπει να δίνετε καμία σημασία στα spam mails και να μην ανοίγετε τα links που τα συνοδεύουν, ακόμα και αν πραγματικά ενδιαφέρεστε για το περιεχόμενό τους. Ψάξτε για την ύπαρξη αυτών των sites στο Google και από εκεί επισκεφθείτε τα. Πολλά από τα sites αυτά είναι ψευδή αντίγραφα official δικτυακών τόπων, που στόχος τους είναι να σας κλέψουν τους κωδικούς πρόσβασης. (Δείτε σχετικό post)

Τώρα αν πραγματικά κατεβάζετε «παράνομα πορνο-αρχεία τότε είστε άξιοι της μοίρας σας! Οι περισσότερες από τις ιστοσελίδες που τα φιλοξενούν είναι γεμάτες ζωύφια. Τα παράνομα προγράμματα «crack» και «keygen» είναι επίσης επικίνδυνα και θα σας πρότεινα να σταματήσετε άμεσα να τα χρησιμοποιείτε.

Όπως καταλάβατε ο Mozilla Firefox δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όλα τα παραπάνω και άδικα μπήκε στον τίτλο του άρθρου! Απλά μου άρεσε σαν έκφραση και είπα να το postάρω έτσι!



Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσος χώρος παραμένει αχρησιμοποίητος στον λογαριασμό Gmail σας; Το μεγαλύτερο ποσοστό από μας προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ξεπεράσει έστω και το 1% του διαθέσιμου χώρου. Αυτή τη στιγμή που γράφεται αυτό το post, το «κοντέρ» πλησιάζει τα 7 Gigabytes!!! Και τώρα ελάτε να τα γεμίσουμε όλα!..

Με τη βοήθεια των παρακάτω προγραμμάτων θα μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εικονικό σκληρό δίσκο στο λειτουργικό σας σύστημα, ο οποίος θα χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σας στο Gmail για να αποθηκεύει αρχεία παντός τύπου και κάθε μεγέθους. Τα αρχεία αυτά θα διασπόνται σε μικρότερα ίσου μεγέθους και θα ανεβαίνουν υπό μορφή συνημμένων σε μηνύματα. Βέβαια το γραμματοκιβώτιό σας θα γεμίσει με περίεργα μηνύματα και θα δυσκολευτείτε αρκετά να βγάλετε άκρη με αυτό, αλλά ποιος σας απαγορεύει να ανοίξετε κι άλλον έναν λογαριασμό στο Google;



Gmail Drive
Μια από τις καλύτερες υλοποιήσεις για Windows που δημιουργεί έναν εικονικό δίσκο στον «Υπολογιστή μου» και τοποθετεί εκεί τα αρχεία που αποθηκεύετε online. Μπορείτε να δημιουργήσετε φακέλους ή να μεταφέρετε αρχεία, όπως ακριβώς θα κάνατε και σε κάποιον τυπικό σκληρό δίσκο.



Gspace
Μια ολοκληρωμένη λύση που είναι συμβατή και με τα τρία λειτουργικά συστήματα (Windows, Linux, Mac OSX), καθώς πρόκειται για άλλο ένα addon του Firefox. Πέρα από τις δυνατότητές του ως file manager, το Gspace ενσωματώνει media player και photo organizer. Ότι πρέπει δηλαδή για multimedia χρήση! Τώρα ποτέ δε θα ξεχάσετε τη μουσική σας!



Gmail File System
Το Gmail File System είναι η υλοποίηση virtual hard drive του Gmail σε περιβάλλον Linux. Υλοποιημένη σε PYTHON η εφαρμογή χρησιμοποιεί το FUSE για την διαμόρφωση του «online χώρου».



GDisk
Μια ακόμη εφαρμογή που απευθύνεται σε χρήστες Mac. Δημιουργεί έναν portable δίσκο και σας επιτρέπει να αντιγράφετε αρχεία κατευθείαν στον Gmail λογαριασμό σας.

}ΠΡΟΣΟΧΗ!{
Για να μην γεμίσει το mailbox σας με spam letters αποφύγετε να δώσετε το username και το password σας σε τρίτους. Μπορείτε να ανοίξετε έναν επιπλέον λογαριασμό και να κάνετε εκεί τους πειραματισμούς σας!


nTune: Official Overclocking σε κάρτες nVidia!



 
.
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Μεγάλη, απαιτούνται γνώσεις υλικού υπολογιστή και αρκετή προσοχή!

ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ
Μικρή, γιατί μπορείτε να ζήσετε και χωρίς overclocking.

ΧΡΟΝΟΣ
30 λεπτά, Όσο χρειάζεται η εφαρμογή για να κατέβει συν όσο διαρκεί ένα reset!

Θέλετε αυξημένες επιδόσεις στα video games χωρίς να ξοδέψετε ούτε ευρώ; Θέλετε να κάνετε overclocking αλλά ταυτόχρονα φοβάστε για την ακεραιότητα του υλικού σας; Με το nTune της nVidia μπορείτε να «ανεβάσετε τους ρυθμούς» της κάρτας γραφικών σας χωρίς να ανησυχείτε για το αν τελικά θα την πάρετε στο χέρι!



Στον κόσμο της αγοράς hardware έχει διαδοθεί η φήμη ότι οι εταιρίες κυκλοφορούν επεξεργαστές (είτε πρόκειται για CPU, είτε για αυτούς που υπάρχουν ενσωματωμένοι σε κάρτες γραφικών) χρονίζοντάς τους λιγάκι πιο κάτω από αυτό που μπορούν να αποδώσουν, με αποτέλεσμα μικρή απώλεια σε επιδόσεις. Αν έχετε το χρόνο (και τις γνώσεις) τότε μπορείτε να «ξεκλειδώσετε» αυτές τις τιμές και να κάνετε τα παιχνίδια σας να τρέχουν ακόμη πιο αρμονικά, χωρίς ενοχλητικές καθυστερήσεις… Είσαστε έτοιμοι για να σπάσουμε τα ρεκόρ των benchmarks;

Μέχρι πρόσφατα οι χρήστες έβρισκαν διάφορους τρόπους για να επέμβουν στις μεταβλητές του υλικού, με εντυπωσιακά αλλά και τρομακτικά (σε μερικές περιπτώσεις) αποτελέσματα. Τον τελευταίο καιρό έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τις ίδιες τις εταιρείες να παρέχουν βοηθητικές εφαρμογές στους χρήστες για overclocking. Μια από αυτές θα αναλύσουμε σε αυτό το tutorial.



Προαπαιτούμενα
Κατ’ αρχάς θα πρέπει να διαθέτετε μια κάρτα γραφικών της nVidia (όχι απαραίτητα τελευταίου μοντέλου), καθώς η εφαρμογή που θα παρουσιάσουμε δεν λειτουργεί με κάρτες άλλης μάρκας. Στη συνέχεια θα πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή nTune. Συνιστάται να έχετε εγκαταστήσει και τους τελευταίους drivers από το επίσημο site.

Μέτρα προφύλαξης
Η διαδικασία αν και είναι αρκετά απλή, κρύβει μερικούς κινδύνους, οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν την ομαλή λειτουργία του υπολογιστή σας. Αν παρατηρήσετε κάποια ανωμαλία, όπως περίεργα pixels να εμφανίζονται από το πουθενά, αδικαιολόγητες επανεκκινήσεις ή κολλήματα, υψηλές θερμοκρασίες ή το χειρότερο αδυναμία εκκίνησης του λειτουργικού, τότε επαναφέρετε τις ρυθμίσεις στα αρχικά επίπεδα και σταματήστε την χρήση της εφαρμογής.

Θα ήταν καλό να απενεργοποιήσετε την λειτουργία αυτόματου συγχρονισμού του ρολογιού του PCI Bus. Αυτό γίνεται από την αντίστοιχη καρτέλα του BIOS «performance», όπου και ορίστε την τιμή από Auto σε Normal. Επίσης από το BIOS θα πρέπει να παρατηρείτε συχνά την θερμοκρασία του υλικού σας.



Ξεκινώντας…
Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή και αφού κάνετε επανεκκίνηση τον υπολογιστή σας, κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και ανοίξτε το Control Panel της nVidia. Εκεί θα έχει δημιουργηθεί μια έξτρα επιλογή «Performance». Κάντε κλικ και σε αυτήν και αποδεχτείτε τους όρους χρήσης της εφαρμογής. Σε αυτούς προσθέστε ότι το SD δε φέρει καμία ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στον υπολογιστή σας!

Αυτόματο Tuning
Το nTune μπορεί να ανακαλύψει αυτόματα την κατάλληλη ρύθμιση για βέλτιστες επιδόσεις, ανάλογα με το σύστημά σας και την κάρτα γραφικών που διαθέτετε. Επιλέγοντας αυτήν την επιλογή θα εκτελεστούν μερικά benchmarks που θα τεστάρουν την συμπεριφορά της κάρτας, σε κάθε τιμή του ρολογιού. Μόλις ολοκληρωθούν το nTune θα σας προτείνει τις κατάλληλες αλλαγές. Συμφωνήστε με αυτές και επιλέξτε να εφαρμόζονται κάθε φορά που γίνεται εκκίνηση των Windows.



Χειροκίνητο Tuning
Μπορείτε να παίξετε με τις τιμές χρονισμού του επεξεργαστή γραφικών και της ενσωματωμένης μνήμης αλλά μην το παρακάνετε αν δε θέλετε να την καταστρέψετε τελείως! Η λογική είναι η εξής: πρώτα ανεβάζουμε ελάχιστα τις τιμές, μετά ελέγχουμε την σταθερότητα του συστήματος και τελευταία επιλέγουμε την εφαρμογή των ρυθμίσεων μετά από επανεκκίνηση.



Monitoring & Rules
Το πρόγραμμα σας δίνει ακόμα την δυνατότητα να παρακολουθήσετε τις μεταβλητές του συστήματός σας για να ελέγχετε αν όλα λειτουργούν ομαλά, με τη βοήθεια του Monitor αλλά και των logs. Τέλος μπορείτε να δημιουργήσετε κανόνες έτσι ώστε κάθε φορά που συμβαίνει κάτι ασυνήθιστο στο σύστημά σας να ενημερώνεστε με pop-up παράθυρα, ήχους ή να γίνεται αυτόματη απενεργοποίηση των ρυθμίσεων.


}QUICK TIP{
Αν έχετε motherboard που βασίζεται σε τσιπάκι nForce τότε το nTune θα σας δώσει τη δυνατότητα υπερχρονισμού ολόκληρου του συστήματος, τροποποιώντας τις τιμές χρονισμού του FSB, και των διάφορων System buses.


Ο χρήστης Αντίλογος λέει:
Νομίζω ότι ο δικός μου υπολογιστής είναι αρκετά νέος για να του δώσω Viagra! Θα περιμένω λιγάκι μέχρι να «ωριμάσει»…


iSmoke: Το iPhone στο μπλέντερ!



^ Πολύ καλό και για διαφήμιση τηλεμάρκεντινγκ!



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!