Τα PowerToys είναι μικρές δωρεάν εφαρμογές που κυκλοφορεί η Microsoft για τα Windows xp. Προσθέτουν νέες δυνατότητες στο λειτουργικό σας σύστημα και αναβαθμίζουν ενσωματωμένους μηχανισμούς. Μπορείτε να τα βρείτε όλα από την σχετική ιστοσελίδα της εταιρείας. Σε αυτό το post θα παρουσιάσω όλα αυτά που έχω ξεχωρίσει*…

1
ClearType Tuner
Εργαλείο για καθαρότερες γραμματοσειρές

Το εφέ γραμματοσειρών CrearType υπάρχει ως επιλογή στις ρυθμίσεις ιδιοτήτων της οθόνης. Σκοπός του είναι να ενισχύσει τις καμπύλες των γραμματοσειρών, για να είναι πιο ευανάγνωστες σε οθόνες TFT. Το συγκεκριμένο εργαλείο σας βοηθάει να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του ClearType στα μέτρα σας, ανάλογα με τον τύπο της οθόνης σας και φυσικά την όρασή σας.

2
Power Calculator
Αριθμομηχανή XP!

Η «Αριθμομηχανή» των Windows ήταν πάντα εκεί όταν την χρειαζόσασταν! Το Power Calculator είναι η μετεξέλιξη του εργαλείου των Windows, το οποίο εκτός από αριθμιτικές πράξεις σας δίνει τη δυνατότητα υπολογισμού συναρτήσεων, μετατροπών αλλά και γραφημάτων!

3
Tweak UI
Οι κρυφές ρυθμίσεις των Windows XP!

Το συγκεκριμένο εργαλείο σας επιτρέπει να ρυθμίσετε παραμέτρους του συστήματός σας, που δεν είναι ορατές από τον πίνακα ελέγχου των Windows xp.

4
Alt-Tab Replacement
Εναλλακτικό παράθυρο Alt-Tab με Thumbnails!

Ο συνδυασμός πλήκτρων Alt+Tab διευκολύνει απίστευτα την εναλλαγή ενεργών εφαρμογών. Αυτό το tool σας προβάλλει ένα μικρό thumbnail της κάθε εφαρμογής, παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στα Vista.

5
Virtual Desktop Manager
Πολλαπλά desktops σε ένα OS!

Κάτι που συζητήθηκε πολύ μετά την κυκλοφορία των Windows Vista ήταν ότι δεν υποστηρίζουν πολλαπλά desktops, κάτι που εδώ και χρόνια απολαμβάνουν οι χρήστες λειτουργικών Linux. Με αυτό το power tool θα μπορέσετε να δουλέψετε σε 4 διαφορετικά εικονικά desktop, που θα είναι ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.

6
Color Control Panel Applet
Διαχείριση προφίλ χρωμάτωνtd>

Αν είστε γραφίστας ή web designer τότε αυτό το utility θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο. Πρόκειται για ένα βελτιωμένο πάνελ ρυθμίσεων για τα διάφορα προφίλ χρωμάτων.

7
SyncToy
Συγχρονισμός αρχείων και φακέλωνtd>

Το SyncToy έρχεται να αντικαταστήσει τον απαρχαιωμένο «χαρτοφύλακα». Βρίσκεται ακόμα σε έκδοση beta, προσφέρει όμως έναν εύκολο τρόπο για να διατηρείτε τα έγγραφά σας ενημερωμένα σε πολλούς υπολογιστές ταυτόχρονα.

8
Open Command Window Here
Εύκολη πρόσβαση στη γραμμή εντολών>

Αν δουλεύεται με συστήματα Linux θα έχετε συνηθίσει να ανοίγετε την κονσόλα εντολών, κάνοντας δεξί κλικ σε οποιονδήποτε φάκελο. Τώρα η ευκολία αυτή και στα Windows!

9
Webcam Timershot
Σας φωτογραφίζει όποτε του το ζητήσετε!td>

Ένα όχι και τόσο απαραίτητο πρόγραμμα, που θα το αναφέρω για ιστορικούς λόγους! Σας επιτρέπει να φωτογραφήσετε τον εαυτό σας κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

10
RAW Image Thumbnailer and Viewer
Υποστήριξη αρχείων RAW!td>

Αν ασχολείστε με τη φωτογραφία τότε θα γνωρίζετε για την ευελιξία και την υπεροχή του φορμά RAW. Το εργαλείο αυτό προσθέτει υποστήριξη των αρχείων αυτών από τον windows explorer.

11+
Photo Slideshow Makers
Δημιουργήστε παρουσιάσεις με τις εικόνες σαςtd>

Θέλετε να δημιουργήσετε slideshows με τις καλύτερες φωτογραφίες που τραβήξατε στις διακοπές σας; Έχουμε 2 power toys και για εσάς! Το ένα μετατρέπει τις εικόνες σας σε παρουσιάσεις HTML ενώ το άλλο δημιουργεί Slide Show CDs!

Αν τα παραπάνω links σταματήσουν να λειτουργούν δοκιμάστε να κατεβάσετε τα εργαλεία από το Download Center της Microsoft.

*Τελικά παρασύρθηκα και τα παρουσίασα όλα!

0 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!