Ένα Google και για το δικό μου PC!



Η αναζήτηση desktop είναι μια από τις μεγαλύτερες καινοτομίες που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στα λειτουργικά συστήματα. Τα σύγχρονα λειτουργικά (όπως τα Mac OS και αργότερα τα Windows Vista) ενσωματώνουν την αναζήτηση με χρήση ευρετηρίου και υλοποιούν την ιδέα «αναζήτηση παντού».

Τα Windows xp υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα, ωστόσο η μηχανή αναζήτησης είναι αρκετά αργή και είναι ικανή μονάχα στην εύρεση ονομάτων αρχείων. Υπάρχουν όμως αρκετές εφαρμογές που σας επιτρέπουν την άμεση εύρεση πληροφοριών από τον υπολογιστή σας.

To Google Desktop είναι μια από αυτές. Η νέα έκδοση της εφαρμογής είναι απίστευτα πιο γρήγορη σχετικά με την προηγούμενη και υποστηρίζει widgets.

Οι ρυθμίσεις παραμετροποίησης του προγράμματος παραμένουν σε περιβάλλον HTML κι έτσι για να αλλάξετε κάτι θα πρέπει να ανοίξετε τον browser σας. Το interface είναι ίδιο με αυτό των υπόλοιπων online υπηρεσιών της εταιρίας (βλ. Gmail), άλλα θα ήταν προτιμότερο οι ρυθμίσεις να γίνονται σε κάποιο παράθυρο, έτσι ώστε το πρόγραμμα να μην εξαρτάται καθόλου από τον browser.

Οι δυνατότητες στην αναζήτηση αρχείων είναι αρκετά καλές αλλά δεν ξεπερνούν αυτές του αντίστοιχου εργαλείου της Microsoft. Συνολικά πάντως η εικόνα του Google Desktop έχει βελτιωθεί αρκετά και σαν πρόγραμμα είναι πιο ευχάριστο από τις προηγούμενες εκδόσεις.

Κατεβάστε την εφαρμογή!
Μάθετε περισσότερα για τις δυνατότητές της.
Δείτε τον κατάλογο με τα διαθέσιμα gadgets.

0 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!