Οι δημιουργοί που μας χάρισαν τα Kazaa και Skype, επανέρχονται με μια αρκετά φιλόδοξη εφαρμογή. Το joost είναι μια υπηρεσία που εξομοιώνει την δορυφορική τηλεόραση (ή καλύτερα την καλωδιακή).



Δημιουργώντας δωρεάν ένα λογαριασμό και κατεβάζοντας την σχετική εφαρμογή στον υπολογιστή σας (ακόμη σε beta έκδοση) έχετε πρόσβαση σε αρκετά δημοφιλή προγράμματα του εξωτερικού με δυνατότητα επιλογής επεισοδίου (Κάτι σαν… official You Tube).

Η τεχνολογία του Joost βασίζεται στην λογική peer to peer. Έτσι το πρόγραμμα χρησιμοποιεί τους ίδιους τους χρήστες του για την μετάδοση των προγραμμάτων. Αυτό βέβαια είναι κάπως περιοριστικό, αφού πολλές φορές δεν υπάρχουν αρκετές resources και μερικά προγράμματα είναι αδύνατο να αναπαραχθούν.

Το βίντεο της υπηρεσίας είναι κωδικοποιημένο με τον decoder που θα χρησιμοποιηθεί και στους δίσκους HD DVD (H.264). Η ποιότητα της εικόνας είναι ανάλογη ενός κοινού DVD κι έτσι μας επιτρέπει την προβολή του ακόμα και σε τηλεοράσεις αιχμής, χωρίς ιδιαίτερες ενοχλήσεις από απώλεια δεδομένων. Βέβαια για να μπορέσετε να απολαύσετε χωρίς καθυστερήσεις μια εκπομπή θα πρέπει να έχετε δυνατή σύνδεση ADSL από 1Gbps και πάνω.



Το joost ενσωματώνει έναν οδηγό προγράμματος, που σας διευκολύνει στην επιλογή της κατάλληλης εκπομπής, ενώ είναι δυνατή η δημιουργία αγαπημένων, όπως ακριβώς λειτουργούν στους περισσότερους δορυφορικούς δέκτες. Το περιβάλλον της εφαρμογής είναι αρκετά εύχρηστο αν και μερικές φορές θα σας κουράσει…

Δοκιμάστε λοιπόν το joost και πάρτε μια ιδέα για το πώς θα είναι η τηλεόραση του αύριο…

Δείτε τη σελίδα με την παρουσίαση της υπηρεσίας.
Κατεβάστε την εφαρμογή.

0 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!