Τα επαγγελματικά τους δικαιώματα ζητούν οι πρώην υπάλληλοι της μεγαλύτερης κολοσσού software παγκοσμίως. Όπως δηλώνουν αποκλειστικά στο Something Digital η Microsoft, όχι μόνο αθέτησε τις χρηματικές της υποσχέσεις αλλά ενήργησε ύπουλα και παρασκηνιακά, διαλύοντας την συνεργασία της μαζί τους. Αλλά ας αφήσουμε τους ίδιους να μιλήσουν γι’ αυτό…




Συνδετήρας
Καλησπέρα κε. Συνδετήρα. Ευχαριστούμε εσένα και τους συναδέλφους σου για το χρόνο που μας αφιερώσατε. Μπορείτε να μας περιγράψετε τι ακριβώς συνέβη με την εταιρία;
Καλησπέρα Dr. Sokin. Κι εμείς σε ευχαριστούμε θερμά. Επιτέλους βρέθηκε κάποιο μέσο να μας δώσει το βήμα να πούμε όλα αυτά που τόσο καιρό θέλουμε. Όλα ξεκίνησαν με την έναρξη του project «Office 2007». Οι περισσότεροι από μας περιμέναμε ότι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τη βοήθειά μας στους χρήστες της εφαρμογής. Η Microsoft όμως είχε άλλη γνώμη!

Πότε καταλάβατε ότι κάτι δεν πάει καλά;
Βασικά εγώ ήμουν ο κύριος στόχος τους. Ζήλευαν την επιτυχία μου και την αμεσότητα που είχα με το κοινό. Προσπάθησαν με διάφορους τρόπους να μου χαλάσουν την εικόνα που με τόσο κόπο είχα φτιάξει!

Δηλαδή;
Στην αρχή κυκλοφόρησαν κάποια ύπουλα videos στο YouTube, τα οποία με σατίριζαν. Δεν έδωσα σημασία σε αυτό γιατί δεν ήθελα να καταντήσω σαν αυτούς που κάνουν μηνύσεις…

Πες όμως για το πακέτο του 2007. Ποια δικαιολογία βρήκε η εταιρία για να σας απενεργοποιήσει;
Υποτίθεται ότι το «νέο όφις» είναι τόσο εύκολο που δε χρειάζεται να χρησιμοποιείς βοηθό. Πράγμα αστείο! Δοκιμάσατε ποτέ να εμφανίσετε το χάρακα; Εγώ που ήμουν και βοηθός της εφαρμογής έψαχνα 1 ώρα στο manual για να καταλάβω πως βγαίνει! Ακόμα ψάχνω…

Σου άρεσε η νέα έκδοση;
Αν θες την άποψή μου όχι! Είναι πολύ βαριά και απαιτεί από τους χρήστες επανεκπαίδευση. Προσωπικά πιστεύω ότι το Open.Office αξίζει περισσότερα.

Τι θα κάνεις στην Meta-Microsoft εποχή;
Βασικά πέρα από το SD έχω και κάτι άλλες προτάσεις, φωτογραφήσεις κλπ κλπ. Θέλω πολύ να ασχοληθώ με την φιλανθρωπία όπως ο Bill Gates.

Πες μας λίγα λόγια για αυτόν…
Πολύ καλός και απλός άνθρωπος. Τον είχα συμπαθήσει. Πηγαίναμε για λίγο καιρό στον λόφο του για τένις. Αλλά τι τα θέλεις. Τον φάγανε κι αυτόν! Έτσι κάνουν με όλους μας!

Είχα την εντύπωση ότι παραιτήθηκε οικιοθελώς!
Ουδέν σχόλιο!




Μάγος
Τι σας πείραξε περισσότερο στη συνεργασία σας με την Microsoft;
Δε φτάνει που με έβαζαν να φοράω εκείνα τα ρούχα του Μάγου και να παίζω συνέχεια τον Καραγκιόζη, είχαν και την απαίτηση να κυκλοφορώ έτσι και στην καθημερινή μου ζωή.

Α κάτι σαν την Μαρία την Άσχημη…
Ακριβώς. Γινόμουν ο περίγελος σας λέω.

Είχατε διαισθανθεί τι παίζεται πίσω από την πλάτη σας;
Όχι! Ποτέ! Μέχρι που διάβασα σε περιοδικά για την νέα έκδοση και έγινα έξαλλος. Εμάς δε μας είχαν πει ποτέ τίποτα!

Πιστεύεται ότι έγινε κάτι που ενόχλησε την εταιρία;
Όχι δε νομίζω. Αλλιώς θα μας το έλεγαν.




Ψιψίνα
Εσείς για ποιο λόγο πιστεύετε ότι η Microsoft σταμάτησε να αναπτύσσει το τμήμα των βοηθών στο Office 2007;
Εμένα οι σχέσεις μου δεν ήταν και οι καλύτερες με την εταιρία. Τους ενοχλούσε λέει που κοιμόμουν εν ώρα εργασίας πίσω από το screen saver. Μα συγγνώμη, έχετε δει εσείς γάτα να παραμένει ξύπνια για 2 ολόκληρες μέρες στην αναμονή; Αφήστε που ο μισθός μου δε κάλυπτε τις υπερωρίες.

Πάντως εσείς είχατε την προτίμηση του κοινού, μετά από τον συνδετήρα.
Αυτό που το πάτε! Μετά από κάθε εγκατάσταση ο Συνδετήρας ήταν η προεπιλεγμένη βοήθεια του Word! Μερικοί πελάτες δεν είχαν ιδέα ότι μπορείς να αλλάξεις βοηθό.

Ποιες ήταν η σχέσεις σας με τους συναδέλφους σας;
Πέρα από τον Μάγο και τον F1 δε διατηρούσα με κανέναν άλλον επαφές. Ο Συνδετήρας το έπαιζε διασημότητα ενώ το κοπρόσκυλο βρομούσε από 3 μέτρα!

Θα ξαναγυρίζατε στην Microsoft;
Γράφει πουθενά στο κούτελό μου «Μακάκας»;!




Ρόκυ
Καλησπέρα Ρόκυ! Ήσουν ο τρίτος βοηθός στην προτίμηση του κόσμου. Εσένα πως σου φάνηκε το νέο Office;
Καλησπέρα. Κοιτάξτε νομίζω ότι έχει κάνει ένα βήμα μπροστά. Αλλά έχει ακόμα πολύ δρόμο για να γίνει must.

Πως ήταν οι σχέσεις σας με τους ανθρώπους της εταιρίας;
Βαρετή! Κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια. Να φανταστείτε κανένας δε φιλοτιμήθηκε να με πάει βόλτα. Ευτυχώς που είχε εγκατεστημένο το Flight Simulator σε ένα PC και περνούσα την ώρα μου πετώντας.

Τι σας ενοχλούσε περισσότερο;
Δεν είχαν καμία μα καμία προστασία! Βλέπετε η Microsoft δεν είχε ακόμα αγοράσει εκείνες τις εταιρίες που κάνανε antivirus και δεν σκάμπαζε και πολλά από μέτρα προστασίας. Να φανταστείτε κάθε τρεις και λίγο κολλούσα τσιμπούρια!

Θα ξαναγυρίζατε στην Microsoft;
Μα είμαι ακόμα εκεί δεν έχω φύγει. Απλά άλλαξα τομέα. Τώρα με έχουν στο τμήμα security…


Περιμένατε σοβαρό post μέρα που είναι; Καλή Πρωταπριλιά και καλό μήνα! Τώρα πέρα από την πλάκα, είναι αλήθεια ότι οι βοηθοί του Office μας έχουν λείψει λιγάκι. Είχαμε ένα είδος συντροφιάς τις ώρες που γράφαμε εργασίες στο Word… Έχω σπάσει εγώ ποντίκια για να διώξω μηνύματα του στυλ «Θέλετε να εμφανιστεί βοήθεια για το θέμα…»! Άσε που τους κυνηγούσες σε όλη την οθόνη. Μια πάνω, μια κάτω, μια στη μέση... Σαν πινγκ πονγκ. Αξέχαστες στιγμές!

3 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Ανώνυμος είπε...

LooooooL!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ιδιοφυές!

Ανώνυμος είπε...

χαχα! Το ρομπότ που είναι???



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!