Νομίζετε ότι με τη χρήση Anti-Spyware, Anti-Virus και γενικά όλα τα Anti προστατεύεστε από υποκλοπή προσωπικών δεδομένων και κωδικών; Νομίζετε! Το παρακάτω βιντεάκι αποδεικνύει ότι ακόμα και τα ενσύρματα πληκτρολόγια, που θεωρούνται από μερικούς πιο ασφαλή από τα ασύρματα, μπορούν να αποκαλύψουν σε ανεπιθύμητους ότι πληκτρολογείτε!



Όπως είναι γνωστό τα καλώδια εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Αν κάποιος εγκαταστήσει έναν δέκτη τέτοιων σημάτων, ανάλογης συχνότητας, τότε θα μπορέσει να λάβει τα σήματα των keystrokes και να αποκωδικοποιήσει το μήνυμα που πληκτρολογείτε! Λόγω εντροπίας το μήνυμα είναι αδύνατο να μεταφερθεί χωρίς απώλειες.



Στο παραπάνω όμως πείραμα οι Martin Vuagnoux και Sylvain Pasini κατάφεραν να ανακτήσουν τα keystrokes με 4 διαφορετικά τεχνάσματα και από απόσταση 20 μέτρων. Το πείραμα πέτυχε και με την παρεμβολή τοίχου. Δοκιμάστηκαν 11 πληκτρολόγια από διαφορετικούς κατασκευαστές σε PS/2 και USB. Όλα αποδείχτηκαν ευαίσθητα!

2 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Γιώργος είπε...

τπτ δεν ειναι ασφαλες σε αυτη την περιπτωση... :(

Mobile App Developers είπε...

Amazing blog and very interesting stuff you got here! I definitely learned a lot from reading through some of your earlier posts as well and decided to drop a comment on this one!



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!