Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσος χώρος παραμένει αχρησιμοποίητος στον λογαριασμό Gmail σας; Το μεγαλύτερο ποσοστό από μας προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ξεπεράσει έστω και το 1% του διαθέσιμου χώρου. Αυτή τη στιγμή που γράφεται αυτό το post, το «κοντέρ» πλησιάζει τα 7 Gigabytes!!! Και τώρα ελάτε να τα γεμίσουμε όλα!..

Με τη βοήθεια των παρακάτω προγραμμάτων θα μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εικονικό σκληρό δίσκο στο λειτουργικό σας σύστημα, ο οποίος θα χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σας στο Gmail για να αποθηκεύει αρχεία παντός τύπου και κάθε μεγέθους. Τα αρχεία αυτά θα διασπόνται σε μικρότερα ίσου μεγέθους και θα ανεβαίνουν υπό μορφή συνημμένων σε μηνύματα. Βέβαια το γραμματοκιβώτιό σας θα γεμίσει με περίεργα μηνύματα και θα δυσκολευτείτε αρκετά να βγάλετε άκρη με αυτό, αλλά ποιος σας απαγορεύει να ανοίξετε κι άλλον έναν λογαριασμό στο Google;



Gmail Drive
Μια από τις καλύτερες υλοποιήσεις για Windows που δημιουργεί έναν εικονικό δίσκο στον «Υπολογιστή μου» και τοποθετεί εκεί τα αρχεία που αποθηκεύετε online. Μπορείτε να δημιουργήσετε φακέλους ή να μεταφέρετε αρχεία, όπως ακριβώς θα κάνατε και σε κάποιον τυπικό σκληρό δίσκο.



Gspace
Μια ολοκληρωμένη λύση που είναι συμβατή και με τα τρία λειτουργικά συστήματα (Windows, Linux, Mac OSX), καθώς πρόκειται για άλλο ένα addon του Firefox. Πέρα από τις δυνατότητές του ως file manager, το Gspace ενσωματώνει media player και photo organizer. Ότι πρέπει δηλαδή για multimedia χρήση! Τώρα ποτέ δε θα ξεχάσετε τη μουσική σας!



Gmail File System
Το Gmail File System είναι η υλοποίηση virtual hard drive του Gmail σε περιβάλλον Linux. Υλοποιημένη σε PYTHON η εφαρμογή χρησιμοποιεί το FUSE για την διαμόρφωση του «online χώρου».



GDisk
Μια ακόμη εφαρμογή που απευθύνεται σε χρήστες Mac. Δημιουργεί έναν portable δίσκο και σας επιτρέπει να αντιγράφετε αρχεία κατευθείαν στον Gmail λογαριασμό σας.

}ΠΡΟΣΟΧΗ!{
Για να μην γεμίσει το mailbox σας με spam letters αποφύγετε να δώσετε το username και το password σας σε τρίτους. Μπορείτε να ανοίξετε έναν επιπλέον λογαριασμό και να κάνετε εκεί τους πειραματισμούς σας!


3 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Christos είπε...

ωραία ακούγονται όλα αυτά, αλλά είναι νόμιμα??? δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα?
επίσης ποιο πρόγραμμα προτείνεις να χρησιμοποιούμε??

iSokiN είπε...

Για την νομιμότητα του όλου θέματος η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω. Μπορείς να διαβάσεις τους όρους χρήσης της υπηρεσίας από το παρακάτω link:
http://www.google.com/accounts/TOS?hl=en

Τώρα εντάξει δε νομίζω να θεωρείται "απειλή" για την Google το ότι απλά χρησιμοποιείς το χώρο του mailbox σου! Το τι αρχεία ανεβάζεις/στέλνεις είναι άλλο θέμα!

Αυτό που είναι σίγουρα παράνομο είναι το να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό με πλαστά στοιχεία.

Οι δικές μου επιλογές:
Το Gmail Drive είναι εύκολο στη χρήση. Ότι πρέπει για χρήστες Windows. Απλά δημιουργεί έναν εικονικό δικτυακό δίσκο στον "Υπολογιστή μου".

Το gDisk είναι επίσης καλό αλλά απευθύνεται σε χρήστες Mac. Τα άλλα δυο δεν τα έχω δοκιμάσει. Αν θες να φορτώσεις τον ταλαίπωρο Firefox με ένα ακόμα extension επέλεξε το Gspace.

konfou είπε...

Εγώ χρησιμοποιώ το GMail Drive.



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!