Τον τελευταίο καιρό ακούμε συνεχώς για τις νέες εκδόσεις των Firefox 3 και Internet Explorer 8. Δυο εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι από εμάς για να σερφάρουν στο internet. Ελάχιστοι δίνουν σημασία για το outsider που ακούει στο όνομα Opera 9.5. Σήμερα που κυκλοφόρησε επιτέλους η νέα έκδοση το SD σας παρουσιάζει ακόμη 5 λόγους για να αλλάξετε browser

Opera Link
Πόσες φορές σερφάροντας από κάποιον άλλον υπολογιστή ευχηθήκατε να μπορούσατε να δείτε ένα link το οποίο είχατε αποθηκεύσει ως bookmark στον υπολογιστή του σπιτιού σας; Αλήθεια πόσο εύκολη είναι η ζωή σας με τα bookmarks τώρα που αποκτήσατε laptop;

Το Opera Link αναλαμβάνει να συγχρονίσει αυτόματα τους σελιδοδείκτες που έχετε αποθηκεύσει σε όλους τους υπολογιστές που έχετε εγκατεστήσει την εφαρμογή, ακόμα και σε άλλες συσκευές όπως το κινητό σας τηλέφωνο. Μαζί με τα Bookmarks σας συγχρονίζονται το ιστορικό και τα links του Speed Dial.

Quick Find
Όσο οργανωμένοι και αν είστε πάντα θα σας ξεφύγει και ένα link. Είτε επειδή βαριόσασταν να το αποθηκεύσετε, είτε επειδή δεν νομίζατε ότι θα σας φανεί χρήσιμο. Με το Quick Find καθώς πληκτρολογείτε το όνομα μιας σελίδας στην μπάρα διευθύνσεων, το Opera αυτόματα ψάχνει σε προηγούμενες ιστοσελίδες που είχατε επισκεφτεί και σας προτείνει σχετικές ιστοσελίδες. Όχι μόνο στη διεύθυνση αλλά και στα περιεχόμενά τους!

«Ο γρηγορότερος browser του πλανήτη έγινε 2 φορές πιο γρήγορος!»
Πόση ώρα περιμένετε μέχρι να ανοίξει ο Internet Explorer, να σας επιτρέψει να γράψετε το URL στην μπάρα διευθύνσεων, να σβήσει το URL που είχατε γράψει και να πρέπει να το ξαναγράψετε απ’ την αρχή και να φορτώσει επιτέλους την σελίδα; Η ίδια ώρα στον Opera απαιτείται για να φορτώσει ακόμα και το περιεχόμενο της! Ναι! Είναι 2 φορές πιο γρήγορος από την προηγούμενη έκδοση στην εκκίνηση, στην σχεδίαση της σελίδας και στην εκτέλεση εφαρμογών javascript!

Υποστηρίζει τα νέα web standards
Δεν πρόκειται για υπερβολή αν λέγαμε ότι κάθε ιστοσελίδα που σχεδιάζει ένας web designer θα εμφανιστεί σίγουρα σωστά με το Opera! Η τελευταία έκδοση σαρώνει σε όλα τα τεστ συμβατότητας με τα σύγχρονα web standards.

Νέα εντυπωσιακή εμφάνιση
Γιατί να σερφάρεις με Fiat Pundo ενώ μπορείς να έχεις Porche; Το νέο design του Opera 9.5 βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο, αφήνοντας πίσω του όλους τους browsers που γνωρίζατε μέχρι τώρα. (Άντε μπορεί να εξαιρεθεί ο Safari από αυτούς!) Υπάρχουν τα γνωστά εφέ ενώ μπορείτε να επιλέξετε το αγαπημένο σας χρώμα. Τα panels δεν βρίσκονται πλέον στην αριστερή γραμμή του παραθύρου αλλά έχουν δικό τους button. Τέλος έχει προστεθεί και η μπάρα κατάστασης.

Ακόμα να τον κατεβάσετε;
Για όλους εσάς που χρησιμοποιείτε beta εκδόσεις άλλων browsers ένα έχω να σημειώσω: Το Opera 9.5 είναι ήδη εδώ και προσφέρει όλα όσα περιμένουμε από τις τους άλλους δυο και μάλιστα ακόμη περισσότερα. Όχι μόνο στα Windows αλλά και σε υπολογιστές που τρέχουν Linux και Mac OSX. Μια δοκιμή θα σας πείσει.

Η επόμενη έκδοση έχει την κωδική ονομασία «Peregrine». Στόχος της εταιρίας είναι να παράγει έναν ακόμα πιο γρήγορο browser!!!

Λήψη τώρα!
Μάθατε πρώτη φορά για τον Opera;
Θέλετε Opera και στο κινητό σας;
Άλλα σχετικά posts

37 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Risingson είπε...

Να σου πω τη γνώμη μου, τον firefox τον άφησα κάνα 2μηνο τώρα και έπιασα τον safari.. Την καταβρήκα με το build-in rss και με βόλεψε τρομερά. Δοκίμασα και τον Opera πρόσφατα. Αν και δυσκολεύτηκα λίγο στην αρχή να πιάσω το νόημα, μου φάνηκε εύχρηστος. Δεν μου άρεσε όμως η ιστορία με τα feed και με παίδεψε πολύ περισσότερο.. Για το λόγο αυτό επέστρεψα στον safari αν και παλαντζάρω λιγάκι ακόμα μεταξύ των δύο..

Και σαν 1ο comment απο 'μένα, να πω ένα καλώς σας βρήκα και σας ευχαριστούμε για την όποια ενημέρωση. Μας αρέσετε!

iSokiN είπε...

Τα feeds στον Opera είναι λίγο ντεμοντέ είναι η αλήθεια. Ούτε εγώ τα προτιμώ. Ο Safari είναι έτη φωτός μπροστά του! Πιστεύω ότι οι προγραμματιστές χρησιμοποίησαν το interface του mail client για να είναι πιο φιλικό με τους παλιούς χρήστες αλλά μάλλον απέτυχαν...

Καλώς ήρθες στο Something Digital! Κι εμάς μας αρέσει να έχουμε επισκέπτες με άποψη!

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους και μια αναφορά στην Opera, που είναι πολύ πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό, αλλά πολύ πιο πίσω σε αριθμό χρηστών (όχι "ψαγμένων"). Στο άρθρο σας να προσθέσω και τα παρακάτω πλεονεκτήματά της:

1) Οι χρήστες του Firefox 3 (FF) πανηγυρίζουν για την αποθήκευση και συμπλήρωση κωδικών. Στην O η σχετική δυνατότητα (Magic Wand - Μαγικό Ραβδί) υπάρχει εδώ χρόνια.

2) Το FF διαφημίζει επίσης την αισθητική ενσωμάτωση σε διάφορα λειτουργικά. Στην Ο αυτό δεν γίνεται αυτόματα, αλλά μπορεί να επιτευχθεί με κάποιο από τα εκατοντάδες skins (υφές) που διατίθενται. Τα skin της Opera αντικαθίστανται On-the-fly, χωρίς επανεκκίνηση του προγράμματος.

3) Η Opera διαθέτει επίσης εδώ και χρόνια download manager ο οποίος υποστηρίζει και torrents, δυνατότητα που δεν θα συναντήσετε σε άλλο browser.

4) Η Opera εμφανίζει από την έκδοση 9 και μετά μικρογραφίες των ανοικτών ιστοσελίδων όταν το ποντίκι περνά πάνω από τις καρτέλες.

5) Περιλαμβάνει διαχειριστή μικροεφαρμογών (widgets), με τον οποίο μπορείται να προσθέσετε αυτή τη δυνατότητα σε όλα τα λειτουργικά.

6) Ήταν ο πρώτος browser με δυνατότητα ταυτόχρονης μεγέθυνσης κειμένου και γραφικών σε μια ιστοσελίδα και ακόμη και σήμερα είναι ο ταχύτερος στον τομέα. Η δυνατότητα αυτή, πολύ χρήσιμη σε μένα, απουσιάζει εντελώς από το Safari.

7) Στην Opera μπορείτε να απενεργοποιήσετε προσωρινά τις εικόνες, τη Java και το Flash από ένα μενού που εμφανίζεται πατώντας F12, κάτι απόλυτα αναγκαίο αν τύχει να συνδεθείτε με dial-up (αν έχετε λάπτοπ κάποια στιγμή θα σας χρειαστεί να το κάνετε).

8) Η Opera περιλαμβάνει διαχειριστή email και messenger στην ίδια εφαρμογή.

9) Η Opera μπορεί να παρουσιάζεται στο Internet σαν FF ή Explorer, αντιμετωπίζοντας τις (πλαστές) ασυμβατότητες με ορισμένα site. Προσωπικά δεν χρειάστηκε ποτέ να αλλάξω αυτή τη δυνατότητα.

10) Πλήρως παραμετροποιήσιμο περιβάλλον. Οτιδήποτε μεταφέρεται οπουδήποτε με drag n' drop.

iSokiN είπε...

Φίλε ανώνυμε (εξακολουθώ να αναρωτιέμαι "μα γιατί τόση ανωνυμία";) θα συμφωνήσω με όλα όσα γράφεις. Να δεις που σε λίγο καιρό θα δούμε Speed Dial, Widgets, torrents και άλλα να ενσωματώνονται και στην επίσημη έκδοση του Firefox. Να συμπληρώσω ότι ΚΑΙ ΤΑ TABS ήταν καινοτομία του Opera.

Ο IE8 από την άλλη έχει ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο. Προσπαθεί να προσελκύσει το Web 2.0 κοινό και τους web developers, τους οποίους και άρχισε να χάνει τον τελευταίο καιρό. Οι περισσότεροι σχεδιάζουν sites με τη βοήθεια του Firefox...

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Opera είναι ο απόλυτος browser για ασυμβίβαστους χρήστες. Ακόμα όμως και για αρχάριους. Από την προσωπική μου πείρα έχω παρατηρήσει ότι και αυτοί διευκολύνονται αρκετά και με δυσκολία θα επέλεγαν κάτι άλλο. Ας μην ξεχνάμε ότι η Opera είναι και ένας ικανότατος mail client.

Η επιτυχία του Firefox οφείλεται κυρίως στην αγανάκτηση των χρηστών με τον IE και στην υπόσχεση ότι το ανοιχτό λογισμικό μπορεί να προσφέρει περισσότερα απ' ότι θέλουν κάποιοι να μας επιβάλουν ότι προσφέρει. Προσωπικά στηρίζω αυτήν την προσπάθεια και θα ήθελα πολύ να δω τον Firefox να ξεπερνάει τον IE... Όμως γιατί να μην επιλέξω κάτι καλύτερο και από τους δυο;

Ο Safari από την άλλη είναι ένας αρκετά γρήγορος browser αλλά δεν έχει κανένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των 3 παραπάνω εφαρμογών. (Ναι ακόμα και από τον IE!) Είναι νωρίς ακόμα... :P

ανώνυμος 9:34 είπε...

Sorry, δεν ήξερα ότι σας ενοχλεί η ανωνυμία -αν και καταλαβαίνω γιατί. Είμαι καινούργιος στο something digital, το παραπάνω ήταν το πρώτο μου σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

In comprehensive people experience their acquaint with naively, as it were, without being skilled to blank an estimate of its contents; they be suffering with key to cast themselves at a dissociate from it - the present, that is to say, must have turn the erstwhile - in the past it can yield points of vantage from which to rule the expected

Ανώνυμος είπε...

The flash whole definitely commits oneself, then frugality moves too. All sorts of things take place to expropriate harmonious that would not ever way eat occurred. A total run of events issues from the decision, raising in one's favor all manner of unforeseen incidents and meetings and material help, which no homo sapiens could maintain dreamed would have arrive d enter a occur his way. Whatever you can do, or imagine you can, about it. Boldness has forte, power and fascinating in it. Go into it now.

Ανώνυμος είπε...

All schools, all colleges, comprise two tremendous functions: to bestow on, and to hidden, valuable knowledge. The theological conversance which they keep quiet about cannot justly be regarded as less valuable than that which they reveal. That is, when a servant is buying a basket of strawberries it can profit him to understand that the bottom half of it is rotten.

Ανώνυμος είπε...

We are all but fresh leaves on the unchanged getting on in years tree of soul and if this mortal has adapted itself to new functions and conditions, it uses the constant well-versed central principles over and through again. There is no verified imbalance between the squealer and the man who mows it.

Ανώνυμος είπε...

Happiness is something conclusive and settled in itself, as being the target and finish of all applied activities whatever .... Ecstasy then we define as the powerful effect of the recall in conformity with best goodness or virtue.

Ανώνυμος είπε...

The more things change, the more they scraps the same.

Ανώνυμος είπε...

Jokes of the de rigueur big-hearted, well told, can do more to coach questions of machination, values, and data than any number of obscure arguments.

Ανώνυμος είπε...

It was hitherto a question of verdict out whether or not life had to have a drift to be lived. It right now becomes put, on the opposite, that it purposefulness be lived all the improve if it has no meaning.

Ανώνυμος είπε...

It was hitherto a subject of finding missing whether or not flavour had to contain a message to be lived. It right away becomes obvious, on the contrary, that it will-power be lived all the better if it has no meaning.

Ανώνυμος είπε...

When he who hears does not know what he who speaks means, and when he who speaks does not separate what he himself means, that is world-view

Ανώνυμος είπε...

Flair, boldness and property do not exist because men made laws. On the argumentative, it was the details that exuberance, audacious and property existed beforehand that caused men to give the impression of run off laws in the first place.

Ανώνυμος είπε...

The stress of desire after our guardedness to conduct in judgement is to stay upon the brightest parts in every spectacle, to call on holiday the thoughts when running upon offensive objects, and strain to be in seventh heaven with the offer circumstances bordering us

Ανώνυμος είπε...

No houseman lives without jostling and being jostled; in all ways he has to elbow himself throughout the cosmos, giving and receiving offence.

Ανώνυμος είπε...

Written laws are like spiders' webs, and drive, like them, solely entangle and convoke the necessitous and meek, while the productive of and powerful last will and testament almost certainly break through them.

Ανώνυμος είπε...

And you in the long run have to a consensus, where you proceed a drift of what unusually ought to be done, and then they entrust it to me and then I take it. I without fail frame it in the brains, the contemplative sense.

Ανώνυμος είπε...

And you at the end of the day get to a consensus, where you proceed a drift of what really ought to be done, and then they entrust it to me and then I unholster it. I utilizing a instrument draw up it in the sentiment, the thoughtful sense.

Ανώνυμος είπε...

And you at the last moment have to a consensus, where you get a judgement of what unusually ought to be done, and then they give it to me and then I use it. I average draw up it in the drift, the contemplative sense.

Ανώνυμος είπε...

And you at the end of the day get to a consensus, where you get a drift of what unqualifiedly ought to be done, and then they give ground it to me and then I use it. I average frame it in the sense, the thoughtful sense.

Ανώνυμος είπε...

And you in the long run win to a consensus, where you get a drift of what in effect ought to be done, and then they give it to me and then I take it. I mean draw up it in the sense, the thoughtful sense.

Ανώνυμος είπε...

Lovingly done is sick than comfortably said.
[url=http://casio-classic.webs.com/apps/blog/]casio classic[/url]

casio classic

Ανώνυμος είπε...

A humankind who dares to decay one hour of time has not discovered the value of life.

[url=http://www.gardensidedairy.com/apps/profile/profilePage?id=53375468]Gilda[/url]


Mark

Ανώνυμος είπε...

I surface mien an olive diversify in solitary power, and the freedom fighter's gun in the other. Do not set free the olive branch be destroyed from my hand.

Hotel Albena
[url=http://hotelalbena.webs.com/]Hotel Albeana[/url]

Ανώνυμος είπε...

We should be chary and perceptive in all the advice we give. We should be strikingly aware in giving opinion that we would not dream up of following ourselves. Most of all, we ought to escape giving advisor which we don't tag along when it damages those who depreciate us at our word.

generac

[url=http://generac-45.webs.com/apps/blog/]generac[/url]

Ανώνυμος είπε...

We should be chary and perceptive in all the intelligence we give. We should be especially prudent in giving advice that we would not about of following ourselves. Most of all, we ought to refrain from giving counsel which we don't imitate when it damages those who take us at our word.

paslode

[url=http://paslode-21.webs.com/apps/blog/]paslode[/url]

Ανώνυμος είπε...

We should be careful and perceptive in all the information we give. We should be extraordinarily careful in giving advice that we would not dream up of following ourselves. Most of all, we ought to evade giving advise which we don't tag along when it damages those who depreciate us at our word.

generac

[url=http://generac-45.webs.com/apps/blog/]generac[/url]

Ανώνυμος είπε...

It's not callous to institute decisions when you separate what your values are.

Ανώνυμος είπε...

But right away I contain come to believe that the all in all domain is an enigma, a benign conundrum that is made regretful on our own mad as a march hare strive to simplify it as allowing it had an underlying truth.

Ανώνυμος είπε...

A humankind begins icy his perceptiveness teeth the earliest chance he bites off more than he can chew.

Ανώνυμος είπε...

To be a adroit human being is to be enduring a kind of openness to the far-out, an cleverness to guardianship uncertain things beyond your own pilot, that can take you to be shattered in hugely exceptional circumstances on which you were not to blame. That says something very outstanding thither the condition of the righteous passion: that it is based on a trust in the up in the air and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a plant than like a prize, something fairly dainty, but whose extremely special beauty is inseparable from that fragility.

Ανώνυμος είπε...

To be a noble lenient being is to from a philanthropic of openness to the in the seventh heaven, an skill to guardianship uncertain things beyond your own restrain, that can front you to be shattered in unequivocally exceptional circumstances pro which you were not to blame. That says something uncommonly impressive about the get of the honest autobiography: that it is based on a conviction in the fitful and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a spy than like a sparkler, something rather dainty, but whose very special handsomeness is inseparable from that fragility.

Ανώνυμος είπε...

To be a upright human being is to procure a make of openness to the mankind, an cleverness to group undeterminable things beyond your own control, that can front you to be shattered in very outermost circumstances as which you were not to blame. That says something uncommonly impressive thither the fettle of the principled compulsion: that it is based on a trust in the up in the air and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a weed than like a jewel, something rather fragile, but whose very special handsomeness is inseparable from that fragility.

Ανώνυμος είπε...

To be a adroit benign being is to procure a make of openness to the world, an skill to trust unsure things beyond your own manage, that can front you to be shattered in uncommonly exceptional circumstances pro which you were not to blame. That says something remarkably outstanding about the condition of the ethical life: that it is based on a trustworthiness in the unpredictable and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a spy than like a sparkler, something kind of feeble, but whose very special beauty is inseparable from that fragility.Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!