Firefox 3 Review: Όλες οι νέες δυνατότητες!

Η τρίτη έκδοση του δημοφιλούς browser είναι εδώ και προσφέρει ένα σορό δυνατότητες, βελτιώνοντας την ήδη καλή εικόνα της εφαρμογής. Σε αυτό το post θα ανακαλύψουμε ότι νέο προσφέρει το Firefox 3. Προσδεθείτε και ξεκινάμε...

Βελτιώσεις στην αποθήκευση και την διαχείριση των bookmarks. Με τον Firefox 3 μπορείτε να προσθέσετε μια σελίδα στα bookmarks σας με ένα μόνο κλικ! Δυο κλικ στο νέο εικονίδιο με το αστεράκι και θα εμφανιστούν περισσότερες επιλογές όπως σε ποιον φάκελο θα φιλοξενηθεί, πως θα λέγεται αλλά και τι tags ταιριάζουν σε αυτήν! Η βιβλιοθήκη θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα αποθηκευμένα σας bookmarks καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον browser!

Αποθήκευση αναζητήσεων σε μορφή bookmark. Για πρώτη φορά μπορείτε να αποθηκεύσετε τις αναζητήσεις σας σαν bookmark και να παρακολουθείτε τις αλλαγές δυναμικά!

Νέα αναβαθμισμένη γραμμή διευθύνσεων που αντιλαμβάνεται τις επιθυμίες σας! Πληκτρολογήστε μια λέξη σε αυτήν και αυτόματα θα σας προτείνει όλα τα sites που έχουν σχέση με αυτήν, με την βοήθεια του URL, των tags και της μηχανής αναζήτησης.

Ασφαλέστερο σερφάρισμα. Ο Firefox 3 σας ειδοποιεί αν η ιστοσελίδα που προσπαθείτε να ανοίξετε περιέχει ιούς, worms, Trojan horses και άλλο κακόβουλο λογισμικό. Ένα τρομακτικό κόκκινο παράθυρο ξεπετάγεται από το πουθενά, δίνοντάς σας μια δεύτερη ευκαιρία.

Άσχετα αν εσείς από την απόγνωσή σας θα επισπευτείτε τελικά την ιστοσελίδα, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις!

Νέες επιλογές γονικού ελέγχου για να απαγορεύσετε στα παιδιά σας να κατεβάζουν πονηρό περιεχόμενο!

Επιτέλους με ενσωματωμένο anti-phishing filter, για να μην δίνετε ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες σε κίβδηλους ιστότοπους!

Δε θέλω γέλια! Μου άρεσε η λέξη και την «δανείστηκα»!

Με δυνατότητα διαγραφής προσωπικών πληροφοριών άμεσα από την συντόμευση πληκτρολογίου! Σερφάρουμε σε ώρες εργασίας; Πονηρούληδες! Ένα Ctrl+Shift+Delete σας χωρίζει από μια σίγουρη απόλυση!

Νέο παράθυρο για τα add-ons που σας διευκολύνει στην εύρεση, την εγκατάσταση και την διαγραφή των extensions του Firefox 3.

Υποστήριξη παλαιότερων add-ons. Τα αγαπημένα σας plugins θα δουλεύουν και στον Firefox 3!

Νέα επαναστατική εμφάνιση που κάνει την προηγούμενη έκδοση να μοιάζει με αντίκα!

Δυνατότητα προσαρμογής του browser με themes. Βαρεθήκατε το κλασικό skin; Αλλάξτε του τα φώτα, κατεβάζοντας ένα νέο θέμα! Μπορείτε ακόμα να δώσετε το δικό σας στυλ, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Personas που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.

Επιλογή προγράμματος ή δικτυακού τόπου για κάθε τύπo αρχείου, email, feed, podcast ή flash movie. Ο Firefox 3 σας δίνει την ευκαιρία να επιλέξετε ποιος δικτυακός τόπος ή εφαρμογή θα διαχειρίζεται τα δεδομένα σας.

Είναι φιλικός με κάθε λειτουργικό σύστημα. Ανάλογα με το Host OS ο Firefox 3 προσαρμόζει το στυλ του για να φαίνεται πιο γνώριμος στους χρήστες του λειτουργικού.

Ακούς Safari;

Ενσωματώνει επιτέλους έναν ουσιαστικό download manager, που σας επιτρέπει να κάνετε παύση σε κάποιο download και να το κατεβάσετε αργότερα.

Ελέγχει για ορθογραφικά λάθη σε κάθε πεδίο που μπορείτε να γράψετε κείμενο. Ελεγμένο! Δουλεύει και στα Ελληνικά!

Επιτέλους έξυπνο ζουμ! Μαζί με το κείμενο μεγαλώνει και ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας για να μην βλέπετε παραμορφωμένα sites.

Επιτέλους διαχειριστής κωδικών. Μπορεί να κουραστείτε στην αρχή αλλά μόλις τον συνηθίσετε θα σας αρέσει!

Επιτέλους έξυπνη επαναφορά, που σας σώζει σε περιπτώσεις επανεκκίνησης του υπολογιστή ή κρασαρίσματος της εφαρμογής. Μαζί με τα τελευταία sites, ο Firefox 3 επαναφέρει και το περιεχόμενο των πεδίων που είχατε συμπληρώσει. Ιδανικό για να μην πληκτρολογείτε ξανά και ξανά ένα mail!

Επιτέλους επαναφορά των tabs που είχατε κλείσει κατά λάθος! Είπαμε συμβαίνει σε όλους. Εκεί που έχεις 5 tab κλείνεις το πιο σημαντικό από αυτά εκ παραδρομής. Η επιλογή «πρόσφατα κλεισμένες καρτέλες» στο μενού «Ιστορικό» θα σας σώσει για ακόμη μια φορά.

Ταχύτερος από τις προηγούμενες εκδόσεις. Αν και έχει την κακή φήμη στα benchmarks ο Firefox 3 κατορθώνει να είναι ο καλύτερος σε χρήση μνήμης και φέρει αρκετές βελτιώσεις στην ταχύτητα εμφάνισης ιστοσελίδων και διαδικτυακών εφαρμογών.

Το ρεζουμέ
Ο Firefox άλλαξε και μας προσφέρει αρκετά από όλα εκείνα που θέλαμε από αυτόν. Μπορεί η κοινότητα να αναφέρει πάνω από 15.000 αλλαγές όμως ο απλός χρήστης αντιλαμβάνεται κάτω από 10 (και με το ζόρι). Οι νέες δυνατότητές του δικαιολογούν την ύπαρξη μιας νέας έκδοσης. Παρόλα αυτά ελάχιστες από αυτές καινοτομούν σε κάτι και οι περισσότερες είναι δυνατότητες που ήδη υπήρχαν σε άλλους browsers.

Μου άρεσε η διαχείριση των bookmarks, το μενού του favicon, η νέα εμφάνιση, η δυνατότητα αποθήκευσης αναζητήσεων, ο έλεγχος για ιους, το λεξικό καθώς και η πετυχημένη υποστήριξη της Ελληνικής γλώσσας. Αυτές είναι στην ουσία οι νέες δυνατότητες που εισάγει ο Firefox 3. Όλες οι άλλες ήταν απλά λειτουργίες που έλλειπαν για πολύ καιρό από τον πλοηγό και που κάποτε έπρεπε να τις ενσωματώσει!

Κατεβάστε σήμερα τον Firefox 3 και βοηθήστε στην κοινότητα να μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness!

Ο χρήστης Ελένη Μενεγάκη λέει:
Μα ποιος επιτέλους είναι αυτός ο Αντώνς; Και γιατί τον ξέρουν όλοι όσοι δουλεύουν Firefox;

6 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

konfou είπε...

Αυτές δεν είναι μόνο οι νέες αλλά όλες οι δυνατότητες.

Κι εγώ γιατί δεν γίνεται να βάλω παλαιότερα addons ;

iSokiN είπε...

Ναι... χμ... γκουχου γκουχου... Έβαλα και μερικές παραπάνω για να κάνω promotion! Χι χι!

Όσο για τα addons είναι συμβατά αλλά μερικά χρειάζονται ενημέρωση. Κάποια από αυτά κολλάνε ενώ άλλα δεν ξεκινάνε καν!

Έχω παρατηρήσει όμως ότι ο νέος browser πηγαίνει γρηγορότερα από τον προκάτοχό του. Αργεί λίγο στην εκκίνηση όμως στο σερφάρισμα έχει βελτιωθεί αρκετά!

Sir Pretender είπε...

Ο "Αντώνς" τα έσπασε!

Christos είπε...

μάθατε ότι ανακαλύφθηκε κιόλας(!) το πρώτο κενό ασφαλείας???

http://www.e-pcmag.gr/modules/news/article.php?storyid=4375

iSokiN είπε...

Παιδικές ασθένειες! Η ιστορία λέει ότι όσο πιο δημοφιλές γίνεται ένα λογισμικό τόσο πιο ευάλωτο θα είναι σε επιθέσεις...

Unknown είπε...

I have been using FireFox 3 since beta 3 or 4, and just realized that the location bar uses full text search of the title and URL of all pages in your history. Although it takes a second or two to search all that data, this is a great usability feature that at first I didn't care for at first, but now love.

nintendo dsi r4



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!