iPhone 3G Mobiles

Το κινητό που άλλαξε τα δεδομένα στην κινητή τηλεφωνία έρχεται και στην Ελλάδα. Η Vodafone θα είναι η εταιρεία που θα διαθέσει το iPhone 3G στη χώρα μας. Η τιμή της συσκευής θα είναι €499 για το μοντέλο των 8GB και €569 για το αντίστοιχο των 16GB. Μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για να είστε από τους πρώτους που θα ενημερωθούν για την κυκλοφορία του στα ράφια των καταστημάτων.

Γιατί όμως τόσος ντόρος για ένα απλό κινητό; Σε τι καινοτομεί και τι δυνατότητες προσφέρει; Τώρα που επιτέλους το iPhone 3G κυκλοφορεί και στη χώρα μας είναι η κατάλληλη στιγμή για να παρουσιάσουμε όλα αυτά που μπορεί (ή δε μπορεί) να κάνει! Το επόμενο preview θα σας λύσει όλες τις απορίες και θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε στο αν τελικά αξίζει να περιμένετε για να το αποκτήσετε.

Τι είναι το iPhone 3G;
To iPhone 3G αποτελεί την εξέλιξη του πρώτου κινητού της Apple. Δεν έχει πληκτρολόγιο! Δεν ενσωματώνει γραφίδα! Η πλοήγηση στα μενού του κινητού γίνεται αποκλειστικά με τα δάχτυλα. Το ξέρω! Υπάρχουν ένα σωρό κινητά που προσφέρουν κάτι αντίστοιχο όμως κανένα δεν έχει την τεχνολογία multitouch. Με τη βοήθειά της μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από ένα δάχτυλα πάνω στην οθόνη του iPhone. Για πρώτη φορά θα μπορέσετε να αγγίξετε τη μουσική σας ή να ζουμάρετε τις φωτογραφίες σας με τα δάχτυλα, σαν ένα μωρό παιδάκι!

Μάλιστα, ακόμη ένα smartphone!
Η Apple διαχωρίζει τη συσκευή από τα τυπικά smartphones, χαρακτηρίζοντας τες χωρίς το πρόθεμα "smart". Το iPhone δεν τρέχει Windows Mobile, ούτε Symbian όπως η συντριπτική πλειοψηφία των έξυπνων κινητών. Το iPhone τρέχει MAC OSX, το λειτουργικό δηλαδή που τρέχουν και οι υπολογιστές Mac. Το μενού της συσκευής είναι απίστευτα απλό και βολικό. Μπορείς να κάνεις τα πάντα με τα δάχτυλά σου. Υπάρχουν μαγικά τρισδιάστατα εφέ και αρκετά μεγάλα κουμπιά που δε δυσκολεύουν καθόλου στο χειρισμό. Η τεράστια οθόνη 3.5 ιντσών με 163ppi ανάλυση στα 480x320 είναι ιδανική για multimedia σε απίστευτα υψηλή πιστότητα εικόνας και χρωμάτων.

Ωραία! Και τι κάνει;
Το iPhone είναι τρεις συσκευές σε μια. Πρώτα απ' όλα είναι κινητό τηλέφωνο με έξυπνο πληκτρολόγιο που εμφανίζεται μόνο όταν είναι απαραίτητο και μπορείτε να το χειριστείτε χωρίς τη χρήση γραφίδας. Είναι επίσης ένα πολύ καλό iPod Touch. Συνδέστε τα ακουστικά σας στην θύρα 3.5mm και απολαύστε μουσική και βίντεο. Τέλος είναι η απόλυτη διαδικτυακή συσκευή. Διαθέτει έναν πραγματικό web browser, τα καταφέρνει όσο καμία με τα e-mails και έχει ένα σωρό καλούδια όπως Google Maps, YouTube και δεκάδες άλλες αποκλειστικές web εφαρμογές.

Γιατί μου φαίνεται ότι είναι μια από τα ίδια;
Το iPhone 3G απλά δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα κινητά τηλέφωνα! Είναι απίστευτα γρήγορο και μπορείτε με πολύ απλό τρόπο να έχετε άμεση πρόσβαση στις εφαρμογές σας με τα δάχτυλα όπως ποτέ άλλοτε. Η εταιρία προτείνει έναν νέο επαναστατικό τρόπο επικοινωνίας με τις κινητές συσκευές καταργώντας όλα αυτά που είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.Αν έχετε αμφιβολίες για την υπεροχή της συσκευής τότε το βίντεο παρουσίασης της Apple θα σας πείσει για το αντίθετο!

Από εξοπλισμό;
Πέρα από την τεράστια οθόνη το iPhone 3G έχει και ατελείωτη μνήμη. Υπάρχουν 2 μοντέλα με 8GB ή 16GB flash memory. Υποστηρίζει όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και γρήγορο internet HSDPA με χρήση σήματος 3G. Έχει πομποδέκτες WiFi και Bluetooth ενώ η νέα έκδοση ενσωματώνει και δέκτη A-GPS. Τα συνοδευτικά ακουστικά είναι ποιότητας iPod ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ακουστικό έχει βύσμα 3.5mm. Ο επεξεργαστής του είναι ικανός να αναπαράγει MP3, Apple Lossless, AIFF, WAV αλλά και βίντεο ανάλυσης VGA (640χ480), κωδικοποιημένο σε H.264 μορφής MP4 και MOV. Παραπλήσια δηλαδή ποιότητα με ένα Video DVD! Όλα αυτά στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο. Τέλος ενσωματώνει και μια 2.0MP κάμερα, ικανή για να καταγράφει τις καθημερινές σας στιγμές.
Πέρα από τα βασικά χαρακτηριστικά το iPhone 3G ενσωματώνει και αισθητήρες κίνησης για να αντιλαμβάνεται σε ποια πλευρά το έχετε γυρισμένο. Έτσι αν το κρατάτε όρθιο και το γυρίσετε στα πλάγια, αυτομάτως περιστρέφεται η εικόνα ή το video που εμφανίζεται στην οθόνη.

Επίσης διαθέτει αισθητήρα φωτός, για να προσαρμόζει την φωτεινότητα της οθόνης ανάλογα με το φωτισμό του περιβάλλοντος χώρου και ειδικό αισθητήρα που απενεργοποιεί τον φωτισμό της οθόνης όταν το πλησιάζετε στο αυτί σας. Δυνατότητες που είναι φιλικές προς την μπαταρία της συσκευής, η οποία διαρκεί εως 10 ώρες για ομιλία σε δίκτυο 2G και 5 για 3G. Η αναπαραγωγή μουσικής μπορεί να διαρκέσει μέχρι 24 ώρες ενώ η αντίστοιχη αναπαραγωγή video μέχρι 7.

Είναι συμβατό με τα αξεσουάρ Bluetooth;
Μη σας τρομάζει το ότι το iPhone 3G είναι κινητό της Apple. Είναι απολύτως συμβατό με ακουστικά Bluetooth και με οποιαδήποτε άλλη συσκευή το υποστηρίζει. Επίσης έχει ενσωματωμένο speaker για να κάνετε συνομιλίες με ανοιχτή ακρόαση
Από εφαρμογές; Παίζει τίποτα καλό;
Το iPhone τρέχει Mac OSX! Αυτό σημαίνει ότι είναι συμβατό με ένα τεράστιο αριθμό εφαρμογών internet και άλλων ειδικών εφαρμογών που είναι ιδανικές για χρήση με τα δάχτυλα. Το γεγονός ότι ενσωματώνει Safari μεταφράζεται στο ότι μπορείτε να επισκεφθείτε οποιοδήποτε δικτυακό τόπο θέλετε και να τρέξετε οποιαδήποτε δικτυακή εφαρμογή. Ήδη οι μεγαλύτερες υπηρεσίες έχουν γίνει iPhone-friendly. Τέλος μπορείτε να δείτε έγγραφα του Office και να πλοηγηθείτε στους δρόμους της πόλης με το ενσωματωμένο Google Maps.
Και τι δεν κάνει;
Όσο αγαπάμε το iPhone, όσο θαυμάζουμε όλες τις μαγικές του δυνατότητες, δε μπορούμε να μην σχολιάσουμε και όλα αυτά τα οποία δεν προσφέρει. Και αυτό γιατί αν τελικά αποφασίσετε να αποκτήσετε μια τέτοια συσκευή, ίσως να νοιώσετε άσχημα όταν δείτε τους φίλους σας με μοντέλα 5MP που να μιλάνε Ελληνικά, να επεξεργάζονται έγγραφα του Excel και άλλα πολλά… Αξίζει λοιπόν να ρίξουμε μια ματιά σε όλα αυτά που το iPhone δε θα μπορεί να σας προσφέρει.

Η υποστήριξη της Ελληνικής γλώσσας είναι από τις πιο σημαντικές απώλειες του iPhone 3G. Δεν μπορείτε να στείλετε ελληνικά με SMS ή email και δεν υποστηρίζεται η αναφορά παράδοσης. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις από ανεξάρτητες ομάδες προγραμματιστών αλλά όχι επίσημα από την Apple. Φυσικά κάτι τέτοιο δε θα πρέπει να σας απασχολεί, καθώς η Apple αναβαθμίζει συνεχώς τις συσκευές της με νέα firmwares.

Το iPhone μπορεί να έγινε 3G αλλά ακόμα δεν υποστηρίζει video κλήση και αποστολή MMS. Επίσης είναι αδύνατη η πρόσβαση στο μενού Vodafone Live! (δεν ξέρω αν αυτό είναι μειονέκτημα ή πλεονέκτημα!) Μπορεί να προσφέρει αρκετή ευκολία σε σχέση με τα κινητά που τρέχουν Windows Mobile αλλά υστερεί σε υποστήριξη software. Πέρσι σε προηγούμενο post είχα αναλύσει διεξοδικά το θέμα από την πλευρά των χρηστών!

Άκουσα ότι δουλεύει μόνο σε ένα δίκτυο! Είναι αλήθεια;
Απ' ότι αναφέρει επίσημα η Vodafone το iPhone "θα είναι δυνατόν να λειτουργήσει και με SIM συνδρομητών της Cosmote ή της Wind αλλά θα χρειάζεται ενεργοποίηση κάθε φορά που αλλάζετε SIM".

Να πάρω iPhone 3G;
Αν δεν έχετε iPod και θέλετε ένα multimedia κινητό τότε επιλέξτε το άφοβα. Για να βάλετε μουσική ή video clips στο iPhone είναι απαραίτητη η χρήση iTunes στο PC ή το Mac σας.

Αν σερφάρετε στο internet συνεχώς και θέλετε μια συσκευή που να σας δίνει αυτήν την ευκολία on the go τότε επίσης επιλέξτε το με κλειστά τα μάτια.

Αν ψάχνετε ένα στιλάτο κινητό, εύχρηστο και αρκετά μικρό για το εσωτερικό του μεγαλείο τότε προλάβετε προτού εξαντληθεί!

Τώρα αν είστε επαγγελματίας και θέλετε ένα κινητό που οπωσδήποτε να υποστηρίζει εφαρμογές του Office ή επαγγελματικά συστήματα πλοήγησης τότε τα κινητά με Windows Mobile είναι μονόδρομος (προς το παρών).

Ο προβληματισμός του μήνα: Τι ποσοστό από τους κατόχους smartphones χρησιμοποιεί έστω και ένα 30% από τις δυνατότητες που παρέχουν;

Αν έχετε κι άλλες ερωτήσεις ή απορίες που αφορούν το iPhone τότε κάντε τα σχόλιά σας σε αυτό το post!


LOVE Έξυπνο, δυνατό, όμορφο, χρήσιμο, απίστευτα λειτουργικό. ΟΧΙ στις γραφίδες! ΝΑΙ στις τεράστιες οθόνες πολλαπλής αφής!

HATE Δεν έχει video κλήση, MMS και άλλα standard κινητών τηλεφώνων…
RATE
5/5
PRICE
499
Gadgetize it!

15 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Christos είπε...

"hate Δεν έχει video κλήση, MMS και άλλα standard κινητών τηλεφώνων… "
Για εμένα αυτά δεν αποτελούν μεγάλο μειονέκτημα...video κλήση δεν νομίζω προς το παρών να κάνουν και πολλοί, mms εγώ σπάνια στέλνω, ενώ τασ μειονεκτήματα πχ ότι δεν υποστηρίζει ελληνικά δεν αποτελέι επίσης μεγάλο πρόβλημα, γιατί όπως είπες "Φυσικά κάτι τέτοιο δε θα πρέπει να σας απασχολεί, καθώς η Apple αναβαθμίζει συνεχώς τις συσκευές της με νέα firmwares.", αλλά και πλέον οι περισσότεροι γράφουν σε greeklish....
Τέλος από τη στιγμή που υποστηρίζει internet δε νομίζω ότι το vodafone live είναι απαραίτητο.

Απορίες:
1)Υπάρχει συνατότητα επέκταση μνήμης??
2)Τι εννοεί η vodafone "...αλλά θα χρειάζεται ενεργοποίηση κάθε φορά που αλλάζετε SIM"

iSokiN είπε...

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι δε χρησιμοποιούν mms και video calls. Προσωπικά τα χρησιμοποιώ και τα δυο. Για το iPhone όμως θα μπορούσα να τα ξεχάσω!

Τα Ελληνικά για μένα είναι σημαντικό θέμα. Είναι δυνατόν να θέλεις να στείλεις ένα σημαντικό email και να το στείλεις με greeklish? Άσε που όλες οι καταχωρήσεις και οι επαφές θα είναι στα Αγγλικά και θα μεταφέρονται έτσι και στο computer!

1. Με καμία παναγία(tm)! Ούτε μπαταρία ούτε μνήμη. Οι λέξεις αναβάθμιση και επέκταση είναι άγνωστες για την Apple!

2. Δεν γνωρίζω ποια διαδικασία χρειάζεται να ακολουθήσεις αφού αποκτήσεις iPhone. Είναι κάποιος που ξέρει;

Γιώργος είπε...

για τις καρτες (προς απαντηση σας) θα πρεπει να πηγαινεις στην vodafone καθε φορα που θα θελεις να βαλεις μια αλλη SIΜ,τουλαχιστον την πρωτη φορα για να την ενεργοποιησεις...(sucks!)
εκτος αυτου εμενα προσωπικα δεν με συγκινουν ολα αυτα σε ενα κινητο...θελω απλα πραγματα...για τα υπολοιπα παιρνεις ενα pda, laptop και λοιπα και λοιπα....

οσον αφορα την επεκταση μνημης για ποιο λογο ενδιαφερεσαι? μηπως δεν ειναι αρκετα τα 8 ή 16gb ?

Αλλο ενα αρνητικο στοιχειο ειναι πως δεν μπορεις να κανεις αποστολη και ληψη οποιουδηποτε αρχειου(οπως ενος ηχου κλησης για παραδειγμα) απο αλλο κινητο.
το θεμα της videoκλησης, οπως και γενικα την δυνατοτητα που ΔΕΝ εχει, να τραβαει βιντεο.(υπαρχει βεβαια συγκεκριμενη εφαρμογη)

Στο θεμα γλωσσας και παλι δεν με απασχολει το πως δεν υπαρχουν ελληνικα , παραμονο στην περιπτωση που οπως ειπες παραπανω θελησεις να στειλεις ενα mail στα ελληνικα, τοτε χρησιμοποιεις ειτε αυτο:
http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp
:P
ή πιστεύω όλο και καποια εφαρμογη θα κυκλοφορησει που να ενσωματωνει τουλαχιστον ελληνικες γραμματοσειρες, encoding κ.λ.π

Ανώνυμος είπε...

Αυτη η συσκευη πωλειτε στην Αμερηκη στην τιμη των 199$ , στην Ελλαδα ομως η τιμη της φτανει τα 499 ευρω , δηλαδη η αυξηση της ξεπερναει το 100% ,δεν ξερω τη διαφορα εχει το iPhone στην Αμερηκη απο αυτο στην Ελλαδα αλλα ξερω πως θα μου βγει πολλη πιο φτεινω αμα το αγορασω απο αλου και οχι απο καταστημα Vodafone...

Γιώργος είπε...

καλα αυτο που λεει και ο Ανωνυμος ειναι περα ως περα κατι το οποιο ειναι τραγικο και το βλεπουμε καθημερινα στην χωρα μας...
να σου πω ομως κατι ?
αφου ο καυλωμενος θα το αγορασει οσο και να κανει απο την vodafone και καθε vodafone και κανεις δεν θα "σπασει" την αγορα επειδη δεν γνωριζουν, επειδη το παιζουν ή ειναι λεφταδες, επειδη χιλια δυο.....οποτε καλα κανουν και το πουλανε οσο γουσταρουν!
εμεις οι ιδιοι φταιμε πολλες φορες....
ας το εφερναν και ας μην το αγοραζε κανεις να δεις ποσο θα επεφταν οι τιμες....
εδω ενα μπουκοταζ στο γαλα λεμε να κανουμε και σαν συνολο - κοινωνια δεν βλεπω να πετυχαινουμε τπτ...

iSokiN είπε...

Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί η Apple διαθέτει το iPhone μόνο σε συγκεκριμένες εταιρείες;

Christos είπε...

"οσον αφορα την επεκταση μνημης για ποιο λογο ενδιαφερεσαι? μηπως δεν ειναι αρκετα τα 8 ή 16gb ?"

ρε παιδάκι μου, παίρνω στην αρχή 8gb και μετά βλέπω πως δεν μου φτάνουν....
είναι κρίμα να μην μπορείς να βάλεις παραπάνω

"Ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί η Apple διαθέτει το iPhone μόνο σε συγκεκριμένες εταιρείες;"

ίσως,λέω ίσως μίζες ή κάτι τέτοιο???επίσημα η apple αναφέρει κάτι γι'αυτό?

Dinos είπε...

Συμφωνώ με τον Γιώργο. Καλά κάνουν γιατί ο καυλωμένος θα πάει να το αγοράσει και 1.000€ να έκανε (που λέει ο λόγος) τέλος πάντων! Αν όμως έκανε 200€ στην Ελλάδα θα είχε πιο μεγάλη ζήτηση. Εγώ πάντως αν θελήσω να αγοράσω το iPhone θα έβρησκα έναν ττρόπο να το πάρω απ' την Αμερική για 199$... Ποτέ δεν χρησιμοποίησα την videoκλήση αν και έχουν περάσει 2 κινητά 3G απ' τα χέρια μου μέχρι στιγμής. Το MMS το θεωρώ πολύ ακριβό (στην VODAFONE είμαι) και έτσι, ούτε αυτό το χρησιμοποιώ! Τα 8GB πιστεύω ότι είναι υπέρ αρκετά. Και τέλος, παιδιά 13 είμαι τι σοβαρό e-mail να χρειαστεί να στείλώ? Έτσι και αλλιώς ακόμα και τώρα, που ο Η/Υ έχει ελληνικά. Πάλι σε greeklish γράφω! Αν και έχω ένα Desktop, ένα laptop και ένα PDA (το οποίο το έχω 3 μήνες περίπου) και το κινητό μου είναι το Sony Ericsson P910i (που φυσικά έχει touch screen) θα ήθελα πολύ το iPhone με έχουν εντυπωσιάσει όλα αυτά τα εφέ και οι δυνατότητες του δαχτύλου... Αλλά είμαι σίγουρος ότι σε καμία περίπτωση δεν θα το έπαιρνα για 500€! Ελπίζω να σας κάλυψε το σχόλιό μου!!!

iSokiN είπε...

Φίλε "greek lover" μας κάλυψες απόλυτα. Το P910i είναι ένα εκπληκτικό κινητό που είχα για 2 ολόκληρα χρόνια και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από αυτό. Στην αρχή πίστευα ότι η αγορά του ήταν υπερβολή αλλά αργότερα με αποζημείωσε μέχρι τελευταίου cent!

Σε αυτό το κινητό έχω αποθηκευμένα καμια 200αριά MMS. Καμιά φορά τα βλέπω ένα-ένα και θυμάμαι παλιές καλές στιγμές. Εγώ; Δε θα αγόραζα ποτέ ένα κινητό που δεν τα υποστηρίζει κι ας έκανε και... καφέ που λέμε.

Επίσης δε θα αγόραζα ένα κινητό που δεν υποστηρίζει πληκτρολόγιο στη γλώσσα μου! Ξέρω ότι είμαι υπερβολικός αλλά ακόμα και ένα κινητό με 29 ευρώ μπορεί να γράψει Ελληνικά. Δεν είναι μόνο τα email...

Τώρα η video κλήση είναι όντως μια ασήμαντη πολυτέλεια. Ακόμα και δωρεάν να την διαθέσουν (που μερικοί το κάνουν ήδη) πιστεύω ότι πάλι δε θα έχει επιτυχία.

Τα 8GB είναι αρκετά για ένα κινητό άλλα αν το προορίζεις για multimedia χρήση τα 16GB είναι ακόμη καλύτερα. :P

Unknown είπε...

νομίζω οτί θα ήταν καλό ένα θέμα που να ασχολείται εκ νέου με το iphone και τι γίνεται με τα κλειδώματα,αν συμφέρει να το πάρει κάποιος απο Ελλάδα κτλ κτλ..

lazarakos είπε...

an den mporeis na steleis kai na laveis eikones video mousiki etc tote ti akrivos ta theleis na bluetooth?

Ανώνυμος είπε...

Ακουστικά ας πουμε

Ανώνυμος είπε...

τουλάχιστον έπρεπε να έχει ελληνικό μενού , δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να στείλει ένα μήνυμα στα Ελληνικά

Ανώνυμος είπε...

Harlem Hostel
full movie [url=http://connections.blackboard.com/people/8c2a20184d]Harlem Hostel
full movie[/url] Harlem Hostel
information
Kick-Ass
movie theater [url=http://connections.blackboard.com/people/6693c936aa]Kick-Ass
wiki[/url] Kick-Ass
movie quotes
where to download Furry Vengeance
movie [url=http://connections.blackboard.com/people/f06de2c308]Furry Vengeance
movie reviews[/url] Furry Vengeance
movie good quality
where can i download A Nightmare on Elm Street
movie [url=http://connections.blackboard.com/people/ac13ad5e7a]A Nightmare on Elm Street
download[/url] A Nightmare on Elm Street
the movie
Preachers Kid
imdb [url=http://connections.blackboard.com/people/bbcf2f72d8]Preachers Kid
the movie[/url] download Preachers Kid
hd

Ανώνυμος είπε...

I'm Glad i came across this website.Added somethingdigital.blogspot.com to my bookmark!



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!