Η παράδοση θέλει τον Έλληνα Φοιτητή™ να βρίσκεται συνέχεια με ένα Frappe στο χέρι! Το SD, που σέβεται τον αγώνα όλων των σπουδαστών της χώρας μας, σας παρουσιάζει τα 4 μέτρα που θα σας σώσουν από σίγουρο «κόψιμο»! Χρησιμοποιήστε τα μονάχα αν έχετε εξαντλήσει όλα σας τα ψυχικά και σωματικά αποθέματα! Γιατί το «φοιτητικό ντοπάρισμα» μπορεί να έχει και αρνητικές επιπτώσεις!

1
Scanner
Ή αλλιώς χαρτοαρπάχτρα!

Απαραίτητος εξοπλισμός για το γραφείο σας. Μια ελεύθερη θύρα USB αρκεί για να σας φέρει όλες τις σημειώσεις των φίλων σας, από τις παραδόσεις που χάσατε, επειδή το πάπλωμα ήταν βαρύ (μπορεί να συμβεί στον καθένα!) ή επειδή εκείνη ακριβώς την ώρα είχατε εργαστήριο (συμβαίνει σε όλους!).

Το πρόγραμμα που δεν πρέπει να λείπει από την Έναρξή σας είναι το Scan 2 PDF, το οποίο θα αναλάβει να μετατρέψει όλες τις σελίδες του τετραδίου σε αρχείο pdf. Αν ψάχνετε κάτι ποιο επαγγελματικό (που σίγουρα θα ψάχνετε ;-) τότε το Adobe Acrobat είναι η καλύτερη επιλογή σας!

2
Προγράμματα OCR
Ή αλλιώς αλφαβήτας!

Έχετε βρει υλικό για την εργασία σας (ή ολόκληρη εργασία!) αλλά είναι σε έντυπη μορφή και βαριέστε το γράψιμο; Όχι δεν χρειάζεται να πληρώσετε τον μικρό σας αδερφό για να κάνει την «βρώμικη» δουλειά για εσάς, αλλά να εγκαταστήσετε ένα από τα προγράμματα OCR! Αυτά θα αναλάβουν να αναγνωρίσουν τους ελληνικούς χαρακτήρες ενός βιβλίου που έχετε σκανάρει και να τους μετατρέψουν σε ένα νέο έγγραφο του Word.

Οι προηγούμενες εφαρμογές μπορεί να έχουν τέτοιες δυνατότητες, αλλά ως καλύτερη στο είδος της, το SD σας προτείνει το ABBYY Fine Reader που είναι τόσο αποτελεσματικό όσο και το όνομά του! Προσέξτε ότι οι εικόνες θα πρέπει να είναι στα 300 dpi και όχι σε μεγαλύτερη ποιότητα. Ίσως χρειαστεί να πληκτρολογήσετε κάποιους χαρακτήρες που δεν θα αναγνωριστούν. Μην ανησυχείτε! Αν τα έχετε κάνει όλα σωστά δεν θα συναντήσετε πολλά λάθη…

3
Αυτόματοι μεταφραστές κειμένων
Ή αλλιώς “speak to me greek”!

Εντάξει βρήκατε τις καλύτερες σημειώσεις και μάλιστα στο internet. Ένα copy-paste θα αρκούσε αν… ήταν στα Ελληνικά! Κανένα πρόβλημα, γιατί η ψηφιακή εποχή έχει τη λύση και για εσάς! Μετατρέψτε κάθε αγγλικό, γερμανικό ή γαλλικό κείμενο χρησιμοποιώντας το Systran ή άλλους μεταφραστές κειμένων.

Υπάρχουν και online εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλλά οι περισσότερες δε σας επιτρέπουν να μεταφράσετε πολύ μεγάλα έγγραφα. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε τον μεταφραστή ιστοσελίδων της Google, ο οποίος θα κάνει κάθε ξένο site να διαβάζεται στα ελληνικά. (Το τελευταίο μη το δέσετε και κόμπο)

Προσοχή! Σε καμία περίπτωση μην εμπιστεύεστε το κείμενο που παράγουν οι μεταφραστές. Πρέπει πρώτα να το διαβάσετε καλά και να διορθώσετε τα λάθη που σίγουρα θα υπάρχουν. Άλλωστε από τότε που βγήκε το Systran πέθανε η γραμματική!

4
Free e-Books
Ή αλλιώς τζάμπαμπουκς!

Βρήκατε το βιβλίο που ψάχνατε αλλά δυσκολεύεστε να εξηγήσετε στον βιβλιοπώλη της γειτονιάς σας σε τι ακριβώς διαφέρει η γλώσσα C από τη βιταμίνη; Μην ανησυχείτε! (όχι γιατί σας βλέπω σας έχει πιάσει μια ανησυχία…) Μπείτε στο ebookee (δε θέλω συνειρμούς!) και κατεβάστε όλο το βιβλιοπωλείο σε μορφή pdf! Μαζί σας σύσσωμο όλο το Peer2Peer δίκτυο να συνδράμει για την εργασία σας! Δείτε τα παρακάτω sites…
eBookee
Math.Stuff
eBookShare

+1
Bonus Tip

Το σίγουρο είναι ότι με τα παραπάνω κόλπα θα γλιτώσετε πολύ χρόνο. Επειδή όμως από τους πολλούς καφέδες που θα πίνετε όλη τη μέρα θα έχετε και… εντερικές δυσκολίες, το SD φροντίζει και για αυτό! Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας (ας ελπίσουμε ότι δε θα είναι ο Dr. Sokin!) και ενημερωθείτε για το θέμα!

6 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύ ωραίο το άρθρο σου! Μου φέρνει κάτι σε Οδηγό Επιβίωσης Φοιτητών! :)
Μπράβο.

Sandwichmaker είπε...

Ωραία τα λες!! Άντε και καλή αρχή διαβάσματος σιγά σιγά... Η εξεταστική πλησιάζει!...

iSokiN είπε...

Πλησιάζει που να μην πλησίαζε! Ευτυχώς που δεν είναι διπλή όπως η περσινή...

Ανώνυμος είπε...

apisteuto! exo pe8anei sta gelia!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες τον εκτυπωτή που θα χρειαστεί για να εκτυπώσουμε τα σκονάκια μας!

ΚΙΟΥ

iSokiN είπε...

Ο εκτυπωτής για τα σκονάκια, σωστά! Ευχαριστούμε ΚΙΟΥ.

Άλλη ιδέα κανένας;



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!