Αν σας έβαζε κάποιος να ξεχωρίσετε και να επιλέξετε την καλύτερη εφαρμογή που έχει γεννήσει ποτέ η Microsoft τότε σίγουρα το Windows Live Messenger (ή μήπως να γράψω MSN) θα ήταν στο Top 5 των σκέψεών σας! Μια εφαρμογή που έχουν αγαπήσει οι περισσότεροι απλοί χρήστες internet σε όλο τον κόσμο, γιατί είναι απλά η καλύτερη στο είδος της!

Αν χρησιμοποιείται το Windows Live Messenger χρόνια, θα έχετε παρατηρήσει ότι από τότε που έχουν κυκλοφορήσει τα Windows Vista δεν έχει βγει νεότερη έκδοση. Θα μου πείτε τι άλλο να κάνει πια ένας IM;! Πράγματι, ελάχιστες ουσιώδης δυνατότητες έχουν μείνει πια που να μην τις έχει ο όγδοος κατά σειρά «αγγελιοφόρος» της Microsoft.

Όμως όπως και να χει είχαμε συνηθίσει τις συχνές αναβαθμίσεις του προγράμματος. Εκείνο το «Μια νέα έκδοση είναι διαθέσιμη» παραφύλαγε από την πίσω πόρτα κάθε φορά που κάναμε διπλό κλικ στο πράσινο (παλαιότερα μπλε) ανθρωπάκι! Πολλές φορές βλέπαμε τις διαφορές με το μάτι. Άλλες πάλι είτε κάναμε είτε δεν κάναμε την αναβάθμιση μας φαινόταν ένα και το αυτό.

Αυτή τη φορά ο αγαπημένος σας IM επιστρέφει με την ένατη έκδοσή του. Μπορείτε να δοκιμάσετε την beta έκδοση της εφαρμογής (μόνο στα Αγγλικά) και να δείτε όλες τις αλλαγές που θα υπάρχουν στην νέα έκδοση. Προσωπικά δεν βρήκα κάποιο σοβαρό bug στην εφαρμογή. Μπορείτε άφοβα να την εγκαταστήσετε χωρίς να ανησυχείτε για ενοχλητικές συμπεριφορές.Τι θα βρείτε στον Microsoft Windows Live Messenger 9;

Παλιότερα ήταν πιο εύκολο να τον προφέρεις. Τώρα θα πρέπει να λέτε όλο αυτό το κατεβατό! Αναρωτιέμαι: Για πόσο ακόμα θα πληρώνουμε το promotion της Microsoft; Για πόσο ακόμα;

Αν και περιμέναμε αρκετό καιρό για να δούμε τον MSN 9, οι βελτιώσεις δεν είναι αρκετά σημαντικές για να δικαιολογήσουν την καθυστέρηση. Όπως είπα και πριν, ελάχιστα πράγματα έχουν μείνει που να μην κάνει ο Live Messenger. Έτσι μην περιμένετε κάτι πραγματικά χρήσιμο στην τελευταία έκδοση. Όλες οι προσθήκες έχουν γίνει για λόγους marketing και απευθύνονται κυρίως σε μικρότερες ηλικίες. Μερικές από αυτές τις έχουμε συνηθίσει από τα κινητά μας τηλέφωνα! Συγκεκριμένα η εφαρμογή θα έχει…

Ίδια εμφάνιση, περισσότερες δυνατότητες. Τίποτε δεν αλλάζει στην εμφάνιση της εφαρμογής (τουλάχιστον μέχρι την έκδοση beta). Το MSN θα είναι έτσι όπως το συνηθίσατε να είναι αλλά θα προσφέρει περισσότερα!

Πολλαπλές συνδέσεις σε διαφορετικές συσκευές. Θα μπορείτε να είστε ταυτόχρονα συνδεμένοι στο MSN από τον υπολογιστή σας και από το κινητό ή το laptop σας! Τέρμα πια εκείνο το ενοχλητικό μήνυμα «αυτός ο χρήστης είναι ήδη συνδεμένος από άλλη συσκευή»!

Spam Reports. Τώρα τελευταία το spam έχει ξεφύγει από τα E-mails και απειλεί κάθε διαδικτυακή εφαρμογή. Βρήκατε κάποιο περίεργο διαφημιστικό μήνυμα; Διαδώστε το!

Δυνατότητα προσθήκης link στο προσωπικό σας μήνυμα. Θα έχετε παρατηρήσει ότι όσες φορές προσπαθήσατε να βάλετε κάποιο URL στο personal message σας ήταν αδύνατο να εμφανιστεί σαν link. Τώρα θα μπορείτε εύκολα να διαδώσετε το blog ή το profile σας στους φίλους σας.

Κινούμενες εικόνες για avatar. Δε θα ήταν πιο funky να μπορούσατε να βάλετε κάποιο κινούμενο γραφικό gif σαν εικόνα επαφής; Σε προηγούμενες εκδόσεις μπορούσατε να βάλετε μόνο σε μορφή flash και μόνο από τα διαθέσιμα που υπήρχαν για αγορά(!). Τώρα θα μπορείτε να επιλέξετε το δικό σας gif animation!Ήχοι κλήσης. Επιλέξτε έναν ήχο για κάθε επαφή σας, έτσι ώστε να καταλαβαίνετε ποιος σας στέλνει μήνυμα ή ποιος σας καλεί, ακόμα και αν δεν είστε μπροστά στο PC σας!

Signature Sound. Επιλέξτε ένα ηχητικό εφέ για να ακούνε οι φίλοι σας, κάθε φορά που συνδέεστε στο δίκτυο. Έτσι για να ξεχωρίζετε από τους υπόλοιπους της παρέας…

Ο χρήστης Αντίλογος λέει:
Γιατί φαντάζομαι δολάρια να πέφτουν;


Κατεβάστε την beta έκδοση


Περισσότερες Πηγές
Υπάρχει ένα post στο blog του Oktabitoy που αναφέρει όλα τα διαθέσιμα sources για να κατεβάσετε την εφαρμογή. Αν λοιπόν δεν δουλεύει το παραπάνω link τότε δοκιμάστε αυτά.

Ακόμη στο Something Digital:
16 Web Messengers: Ποιος σας απαγόρεψε να chatάρετε από το γραφείο;
Logitech QuickCam Sphere: Σας ακολουθεί, όπου κι αν πάτε!
Gizmo Project: Ένα (ακόμη) δωρεάν τηλέφωνο για τον υπολογιστή σας!

1 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Ανώνυμος είπε...

to msn to 9 beta den exei kanena bug....dokimaste to afobaBus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!