Βάλτε Video για Wallpaper! (Με ή χωρίς το DreamScene)



Το DreamScene το περιμέναμε πως και πως! Τώρα είναι διαθέσιμο και μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν εάν έχετε Windows Vista Ultimate! Προσθέτει την δυνατότητα ορισμού ενός βίντεο σαν φόντο στο desktop!

- Βίντεο στο desktop; Μα καλά τι ανωμαλία είναι πάλι αυτή;
- Γιατί το λες αυτό;
- Συγγνώμη αλλά κάθε φορά που ανοίγω το PC μου θα με πιάνει ίλιγγος!
- Δες πρώτα τα official video wallpapers της Microsoft αλλά και αυτά που σου προτείνει το SD και μετά βγάζεις τα συμπεράσματά σου…




Το DreamScene θα το βρείτε στα Ultimate Extras, μέσα του Windows Update. Η εφαρμογή ενσωματώνεται στο κεντρικό μενού αλλαγής φόντου του Πίνακα Ελέγχου. Μαζί με αυτήν είναι διαθέσιμα και 7 official video wallpapers.


^ Με το Dreamscene το Desktop σας θα μοιάζει κάπως έτσι...

Dreamscene στα XP και σε άλλες εκδόσεις των Vista
Μπορείτε να εγκαταστήσετε το Dreamscene σε οποιαδήποτε έκδοση των Vista χρησιμοποιώντας αυτό το NonUltimateDreamscene Patch.

Για όσους δεν έχουν Windows XP, το VLC Player είναι μια πολύ καλή λύση για να ενσωματώσετε τα δικά σας video wallpapers στο desktop. Ακολουθήστε τα βήματα αυτού του οδηγού και κάντε το «όνειρό» σας πραγματικότητα…

Τη δυνατότητα αυτή προσφέρει και το Winamp. Μπορείτε ακόμα να εμφανίσετε τα visualizations του Winamp στην επιφάνεια εργασίας, αλλά είναι κάπως κουραστικό…

Η καλύτερη λύση είναι να εγκαταστήσετε ένα ειδικό πρόγραμμα για wallpapers, το οποίο θα σας προσφέρει πολύ περισσότερες επιλογές από την λύση της Microsoft. Μια πλήρη λίστα από τέτοια προγράμματα θα βρείτε εδώ.



Συλλογές με Video Wallpapers
Στο internet θα βρείτε αρκετά video wallpapers. Το SD σας προτείνει τις παρακάτω συλλογές:

Dream Gallery
IP Freeks
Free HD Video Wallpapers
SkyTimeLaps
Externally Passive (έχουν όλα watermark και δεν είναι HD)
WinCustomize (Dream Files)

Πόσο πάει το SMS στην Ελλάδα;



Οι διαφημίσεις των προϊόντων κινητής τηλεφωνίας είναι το μόνο μέρος, από το οποίο δε θα μπορέσετε ποτέ να βγάλετε άκρη για το ποιο πακέτο ομιλίας (στην περίπτωσή μας μηνυμάτων) από τα διαθέσιμα συμφέρει πραγματικά! Κάθε εταιρία έχει «το πιο φθηνό sms της αγοράς»! Κάθε πακέτο είναι «το φθηνότερο»! Ένα βήμα πριν από τη νευροπάθεια, οι υποψήφιοι καταναλωτές τελικά συμβουλεύονται τιμοκαταλόγους εταιρειών για να καταλήξουν στην πιο συμφέρουσα λύση! Αμ δε…

Η κατάσταση χειροτερεύει αφού οι μεγάλες εταιρίες κάνουν ότι μπορούν για να μπερδέψουν τους συνδρομητές τους, έτσι ώστε να μην γίνεται ξεκάθαρο με την πρώτη ποιος προσφέρει τι. Πακέτα 100 μηνυμάτων, προσφορές που σου δίνουν απεριόριστα sms, ακόμη και «προνομιακές» κάρτες ανανέωσης χρόνου! Το SD σας παρουσιάζει τον υπέρτατο οδηγό για φθηνότερα SMS!



Ποιο πακέτο σύνδεσης να επιλέξω;
Αν είστε από αυτούς που στέλνουν αβέρτα sms και δεν μιλούν πολύ στο τηλέφωνο, τότε ξεχάστε τα συμβόλαια σύνδεσης! Το sms σε αυτά είναι αρκετά ακριβό (περίπου 10 λεπτά ανά sms) αλλά η χρέωση για κλήσεις είναι η πλέον συμφέρουσα.

Οπότε τα καρτοκινητά είναι η μόνη σας λύση. Κι εδώ όμως υπάρχουν κατηγορίες. Υπάρχουν πακέτα καρτοκινητής για συνδρομητές που θέλουν φθηνή ομιλία και δεν τους ενδιαφέρει η χρέωση sms και πακέτα που απευθύνονται αποκλειστικά σε αυτούς που το πληκτρολόγιο του κινητού τους έχει γίνει η συνέχεια του χεριού τους. Στην δεύτερη περίπτωση η πραγματοποίηση κλήσεων είναι απαγορευτική αφού σε μερικές περιπτώσεις είναι 4πλάσια των αντίστοιχων πακέτων ομιλίας!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις χρεώσεις όλων των καρτοκινητών για την απλή αποστολή ενός μηνύματος sms. Όπως είναι λογικό οι μικρότερες εταιρίες (βλ. Q Telecom) έχουν σημαντικά χαμηλότερες χρεώσεις από τις μεγάλες. Επιλέχθηκαν πακέτα σύνδεσης με φθηνό sms (Vodafone CU, Cosmote What’s Up κλπ…)



Γιατί οι μεγάλες εταιρίες έχουν τόσο ακριβό sms;
Φαντάζομαι ότι θα έχετε κι εσείς την ίδια απορία! Μπορεί οι μεγάλες εταιρίες να έχουν αρκετά υψηλότερες χρεώσεις για την αποστολή ενός απλού sms, παρέχουν όμως τη δυνατότητα ενεργοποίησης προπληρωμένων πακέτων.

Η χρέωση των sms μπορεί να φτάσει μέχρι και 0.5 λεπτά αν κάποιος ενεργοποιήσει προπληρωμένο πακέτο με 100 sms, το οποίο κοστίζει 5€. Εάν λοιπόν στέλνετε συχνά μηνύματα sms, τότε μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτές τις προσφορές, ενεργοποιώντας το πακέτο που σας ταιριάζει.



Προσοχή! Πακέτα έχει και η Mo’Mad αλλά απευθύνονται για αποστολή μηνυμάτων σε συνδρομητές της και όχι προς συνδρομητές άλλων δικτύων…

Επίσης υπάρχουν πακέτα που προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε συνδρομητή. Πακέτα με άπειρα sms, 500 ή 250 sms, συνδυασμοί μηνυμάτων sms και mms και πολλά άλλα. Επισκεφθείτε την σελίδα της εταιρίας σας και ενημερωθείτε για τα πακέτα που μπορείτε να ενεργοποιήσετε από το καρτοκινητό σας…

Τιμοκατάλογοι Εταιριών
Cosmote What's Up
Vodafone CU
Wind F2G
Q Telecom
Frog Mobile
Mo'Mad

Περί Στεγανογραφίας και Στεγανάλυσης



Παρατηρήστε καλά την εικόνα της Τζοκόντα! Διακρίνετε κάτι ύποπτο σε αυτήν; Διαβάστε το παρακάτω post θα βρείτε ό,τι κρύβεται από πίσω!

Τα περισσότερα συστήματα ασφαλείας, ακόμα και αυτά που χρησιμοποιούμε καθημερινά στο internet, βασίζονται στην κρυπτογράφηση μηνυμάτων. Άλλοτε συμμετρική άλλοτε ασύμμετρη. Σε γενικές γραμμές για να κρυπτογραφήσουμε ένα κείμενο (γενικά οποιοδήποτε αρχείο binary) θα πρέπει να το μετασχηματίσουμε σε ένα άλλο, χρησιμοποιώντας μια κωδική λέξη και έναν αλγόριθμο κρυπτογράφησης. Το αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο κείμενο, όπου κανείς δε θα μπορεί να διαβάσει χωρίς να έχει στα χέρια του τον αλγόριθμο αποσυμπίεσης και την κωδική λέξη που χρησιμοποιήσαμε.

Η παραπάνω τεχνική, αν και συνεχώς εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου, έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Ένας παρατηρητής μπορεί πολύ εύκολα να καταλάβει εαν ένα μήνυμα είναι κρυπτογραφημένο και να αναζητήσει τρόπους για να το διαβάσει… Χρειάζονται λοιπόν τρόποι για να αποκρύψουμε τα κρυπτογραφημένα μηνύματα, έτσι ώστε να μην γίνονται αντιληπτά από τρίτους.



Κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, οι γερμανοί κατάσκοποι χρησιμοποιούσαν τα Microdots (μην κάνετε συνειρμούς!) για να αποθηκεύουν κρυφά μηνύματα σε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης. Η στεγανογραφία συναντάται ακόμη και στην αρχαιότητα, όπου σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Δημάρατος χρησιμοποίησε ξύλινους πίνακες καλυμμένους με κερί, για να ειδοποιήσει για απειλή.

Στις μέρες μας η στεγανογραφία έχει περάσει σε ψηφιακό επίπεδο και τα πατροπαράδοτα υλικά μέσα έχουν αντικατασταθεί με αρχεία υπολογιστών! Σκεφθείτε πόσο έξυπνο θα ήταν να κρύψετε ένα μήνυμα σε μια φωτογραφία jpeg, την οποία θα μπορούσατε να μεταφέρετε πανεύκολα με οποιοδήποτε μέσο υπάρχει. Για παράδειγμα ένα μήνυμα e-mail ή ένας λογαριασμός στο flickr! Κανείς δεν πρόκειται να καταλάβει ότι η φωτογραφία αυτή θα κρύβει κάτι ύποπτο μέσα της! Όλοι θα νομίζουν ότι είναι απλά μια φωτογραφία και τίποτε άλλο!

Σε ποια αρχεία μπορώ να αποθηκεύσω κρυφές πληροφορίες;
Σχεδόν σε όλα τα πολυμέσα. Υπάρχουν αμέτρητες εφαρμογές για να κρύψετε πληροφορίες σε jpeg, gif, bmp, tiff, png, mp3, wav, aif, aiff, au, qtm, ra, ram, wma, ακόμη και σε μουσικά CD!

Πως λειτουργεί;
Ας πάρουμε το παράδειγμα μιας εικόνας JPEG (όπως η Μόνα Λίζα). Για να εξηγήσουμε πως είναι δυνατή η απόκρυψη πληροφοριών σε ένα τέτοιο αρχείο, θα πρέπει να περιγράψουμε από τι αποτελείται.



Γενικά ένα αρχείο εικόνας είναι στην πραγματικότητα αριθμοί! Κάθε εικόνα αποτελείται από ένα συγκεκριμένο αριθμό pixels. Αρκεί λοιπόν να περιγράψουμε το χρώμα που θα έχει κάθε pixel σε αυτήν. Οι υπολογιστές αντιλαμβάνονται τα χρώματα με έναν συνδυασμό τριών βασικών χρωμάτων (RGB = Red, Green, Blue). Αν μια εικόνα είναι αποθηκευμένη με 24bit Color Depth, αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι κάθε pixel της περιγράφεται με 24 bits. Κάνοντας την διαίρεση προκύπτει ότι κάθε χρώμα μπορεί να περιγραφεί με 256 διαφορετικές τιμές. Έτσι ένα μαύρο εικονοστοιχείο θα έχει (0,0,0) ενώ ένα άσπρο (255,255,255), όπου σε δεκαδικό είναι ο αριθμός (11111111, 11111111, 11111111).



Το ανθρώπινο μάτι καταλαβαίνει χρώματα που μπορούν να περιγραφούν με μονάχα 16 bits (και εδώ δε μπορείτε να κάνετε καμία αναβάθμιση!). Συγκεκριμένα 5 για το κόκκινο, 6 για το μπλε και 5 για το πράσινο. Αν λοιπόν μια εικόνα είναι αποθηκευμένη σε 24bit, όπως είδαμε παραπάνω, τότε έχουμε στη διάθεσή μας 8 bits από κάθε εικονοστοιχείο που μπορούμε να μεταβάλουμε, χωρίς οι αλλαγές να γίνουν αντιληπτές!

Η στενογραφία χρησιμοποιεί το τελευταίο σημαντικό ψηφίο (LSB) για να αποθηκεύει ένα κρυφό μήνυμα, μέσα σε ένα άλλο αρχείο. Αλλάζοντας λοιπόν το πιο σημαντικό ψηφίο για κάθε ένα από τα 3 χρώματα ενός pixel, το αποτέλεσμα δεν θα ήταν ορατό στο ανθρώπινο μάτι, αλλά θα ήταν ικανό για να αποθηκεύσει ένα κρυφό μήνυμα.

Αν λοιπόν κρυπτογραφήσουμε ένα μήνυμα, χρησιμοποιώντας μια αρκετά μεγάλη κωδική λέξη, θα είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί από έναν μη εξουσιοδοτημένο παραλήπτη. Θα καταλάβει όμως ότι το μήνυμα που στείλαμε είναι κρυπτογραφημένο! Αν όμως το αποθηκεύσουμε σε ένα αρχείο υπεράνω πάσης υποψίας (πχ. ένα παιδικό σχέδιο), τότε θα είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει ότι αυτό που έλαβε κρύβει πληροφορίες! Δύσκολο αλλά όχι αδύνατο…

Δείτε το στην πράξη!
Αν θέλετε να αποκρυπτογραφήσετε το μήνυμα που κρύβεται πίσω από τη Μόνα Λίζα δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες…
Βήμα [1]
Κατεβάστε την εφαρμογή jphide-and-jpseek και αποσυμπιέστε τα εκτελέσιμα αρχεία σε ένα μέρος στο δίσκο.
Βήμα [2]
Κατεβάστε την εικόνα της Τζοκόντα και σώστε την σε ένα φάκελο (πχ. Στην Επιφάνεια Εργασίας).
Βήμα [3]
Εκτελέστε την εφαρμογή jphswin.exe και αποδεχτείτε τους όρους χρήσης.
Βήμα [4]
Επιλέξτε Open JPEG και φορτώστε την εικόνα που μόλις κατεβάσατε.



Βήμα [5]
Επιλέξτε Seek από το μενού της εφαρμογής και δώστε τον κωδικό “sodigi” και στα δυο πεδία του νέου παραθύρου που θα εμφανιστεί.
Βήμα [6]
Αποθηκεύστε το αρχείο με κατάληξη .txt.
Βήμα [7]
Ανοίξτε το αρχείο και διαβάστε το μήνυμά του.

Η αντίθετη διαδικασία (απόκρυψη ενός μηνύματος σε μια εικόνα JPEG) γίνεται περίπου με την ίδια διαδικασία, αλλά αντί για Seek θα επιλέξετε Hide.

Ασφάλεια
Αν υποπτεύεστε ότι κάποιος χρησιμοποιεί εφαρμογές στεγανογραφίας για να διακινήσει κρυφές πληροφορίες, χρησιμοποιώντας το σύστημά σας, τότε οι εφαρμογές της WetStone σας βοηθήσουν να τις εντοπίσετε. Βέβαια τα 1,495.00 δολάρια που θα δώσετε για να αγοράσετε αυτήν την εφαρμογή ίσως να σας πέσουν λιγάκι βαριά!

Ιστορική Πηγή
Διαβάστε περισσότερα για την Στεγανογραφία

Το εσωτερικό ενός iPod 5g!


^ Δείτε τι υπάρχει μέσα σε ένα iPod!

Γιατί με πιάνει η καρδιά μου κάθε φορά που βλέπω ένα τέτοιο βίντεο;



Πραγματικά αξίζει να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας για να δείτε τα παρακάτω demos. Όπως είδαμε και σε προηγούμενο post τρέχουν όλα σε πραγματικό χρόνο από τον υπολογιστή σας. Το εντυπωσιακό είναι ότι αυτές οι γραφικάρες τρέχουν χωρίς κολλήματα ακόμη και στο pc του παππού!



Heaven 7even
Απίστευτες εικόνες σε ένα από τα καλύτερα demos που έχουν δημιουργηθεί ποτέ!
Κεντρική σελίδα
Κατεβάστε το



RipRap 
Κατεβάστε το
Δείτε το σε DivX



Haikku
Κατεβάστε το 



FreeFall
Κατεβάστε το
Δείτε το σε DivX



S_Layer
Κατεβάστε το



Spot
Κατεβάστε το
Δείτε το σε DivX



Poison
Η απίστευτη ποιότητα γραφικών θα σας αφήσει άφωνους. Θυμίζει λίγο The Ring, συνδυασμένο με Silent Hill και Corpse Bride!
Δείτε το σε DivX
Κεντρική Σελίδα

Βρείτε εδώ περισσότερα
Κεντρικό Site της Ομάδας

Media Player για PS2 (Πλήρης Οδηγός)



Το λειτουργικό της Sony δεν κάνει τίποτε άλλο από το να αναπαράγει παιχνίδια PSX και PS2, ταινίες DVD και μουσικά CD. Τι θα λέγατε για μια εφαρμογή που επιτρέπει την δημιουργία δίσκων MP3, DivX και JPG που θα είναι συμβατοί με την κονσόλα της Sony;



Προαπαιτούμενα
Το Playstation δεν αναγνωρίζει οποιοδήποτε CD/DVD. Για να τρέξει λοιπόν κάποια εφαρμογή θα πρέπει πρώτα να είναι σε γραμμένη μορφή εκτελέσιμη για το PS2. Ακόμα όμως και αν έχουμε αναπαράγει κάποιο δίσκο PS2, αυτός δε θα γίνει δεκτός από την κονσόλα, γιατί θα θεωρηθεί πειρατικό αντίγραφο.

Ο μόνος τρόπος για να «πείσουμε» το Playstation να ξεκινήσει κάποια εφαρμογή (προφανώς και παιχνίδι) είναι να επέμβουμε στο hardware της κονσόλας και να τροποποιήσουμε τη μέθοδο με την οποία δέχεται τους δίσκους. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι μόνο δύσκολο αλλά και παράνομο και δε μπορεί να καλυφθεί από αυτό εδώ το blog… Αν λοιπόν το PS2 σας δεν έχει δεχτεί ανάλογο πείραγμα, τότε είναι αδύνατον να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή.

Για να συνεχίσετε θα χρειαστεί να κατεβάσετε μερικά προγράμματα. Πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον player. Στη συνέχεια το cdgenps2, το οποίο θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε το αρχείο image. Τέλος θα χρειαστείτε ένα πρόγραμμα εγγραφής CD. Συνιστάται το CDRWIN, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το Nero (ενδέχεται το cd που θα παραχθεί να μην δουλέψει σε όλα τα PS2)…

Κατεβάστε και αποσυμπιέστε όλα τα αρχεία σε έναν φάκελο στο σκληρό σας δίσκο. Το CDRWIN απαιτεί εγκατάσταση. Αν τα παραπάνω links δεν οδηγούν πουθενά, τότε χρησιμοποιήστε μια μηχανή αναζήτησης για να τα βρείτε…



Δημιουργώντας CD πολυμέσων
[1] Χρησιμοποιήστε το CDRWIN για να εξάγετε τα στοιχεία του αρχείου PS2R MediaPlayer 1.28.cue και αποθηκεύστε τα σε έναν φάκελο (πχ. PS2).
[2] Ανοίξτε το cdgenps2.exe και με drag & drop εισάγετε τα αρχεία του φακέλου PS2 σε αυτό.
[3] Με την ίδια μέθοδο προσθέστε και τα αρχεία πολυμέσων που θέλετε να αποθηκευτούν στο συγκεκριμένο CD. Αυτά μπορεί να είναι DivX, XviD, MP3 και Jpg.
[4] Ελέγξτε την λίστα, έτσι ώστε τα αρχεία να έχουν την παρακάτω σειρά:



CDGENPS2
LETTER.CHR
COPY2.CNF
IDIOMA.TXT
COPY.CNF
LICENSES.TXT
MCLOADER.ELF
MCUPLOAD.TXT
OGG.RAR
PS2MEDIA.RAR
SYSTEM.CNF
UNRAR.IRX
Αρχεία πολυμέσων.

[5] Επιλέξτε File->Save Image για να δημιουργήσετε ένα αρχείο .ΒΙΝ.
[6] Ανοίξτε το CDRWIN και επιλέξτε Record Disc.
[7] Πατήστε το «Load Cuesheet» και φορτώστε το αρχείο BIN που δημιουργήσατε προηγουμένως.
[8] Κάψτε το δίσκο σε ταχύτητα 2x.
[9] Μόλις τελειώσει η όλη διαδικασία, βάλτε το CD στο PS2 και αυτό ήταν όλο! Enjoy!

Προσοχή!
Απαγορεύεται η δημιουργία και η διακίνηση αντιγράφων από τους δίσκους του PS2. Το SD είναι ενάντια στην πειρατεία λογισμικού.



Το SDtv παρουσιάζει το «Ask Something Stupid» (Ρώτα κάτι ηλίθιο!). Για πρώτη φορά οι επισκέπτες ενός blog έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά σε ένα video podcast, κάνοντας δικές τους ερωτήσεις, οι οποίες και θα απαντώνται μέσα από αυτό. Το AskSs ξεκινάει τον επόμενο μήνα, αλλά προτού αποκαλύψω περισσότερα δείτε το ακόλουθο trailer για να μπείτε κι εσείς στο κλίμα της εκπομπής…



^ Trailer

Όπως καταλάβατε η εκπομπή θα έχει χιουμοριστικό χαρακτήρα! Στόχος της θα είναι να λύσει τις δικές σας «ηλίθιες» απορίες, σχετικές με τους υπολογιστές, τα κινητά, τις παιχνιδομηχανές, τα mp3όφωνα και ότι άλλο ψηφιακό υπάρχει! Σε κάθε επεισόδιο θα απαντάμε σε μια από τις απορίες που θα ανεβάζετε στο SD.

Βάλτε λοιπόν το μυαλό σας να σκεφτεί και βρείτε κάτι ηλίθιο που θα μπορούσατε να ρωτήσετε σε κάποιο έντυπο ή forum του χώρου. Γράψτε την απορία σας στο ανάλογο post του AskSs ή (ακόμη καλύτερα) στείλτε ένα video response στο trailer της εκπομπής, μέσω του YouTube. Μπορείτε ακόμη να στείλετε video-απορίες χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.

Οι χειρότερες από αυτές θα απαντηθούν σε επόμενα επεισόδια της εκπομπή, με την κατάλληλη αναπαράσταση! Μπορείτε ακόμη να απαντήσετε οι ίδιοι σε κάποια απορία και να δώσετε εσείς τη λύση σε αυτήν. Ίσως τελικά μας αρέσει και την γυρίσουμε έτσι… Μπορείτε ακόμη να μας στείλετε videos από τις δικές σας απορίες και λύσεις για να τις ενσωματώσουμε σε επόμενο επεισόδιο της εκπομπής! Γενικά μπορείτε να κάνετε τα πάντα!

Περιμένουμε με αγωνία τα videos σας! Οι πρώτες τρεις εκπομπές έχουν ήδη γυριστεί και οι απορίες που απαντούν είναι φτιαχτές (όπως θα διαπιστώσετε και από τα σχόλια στο post). Στόχο έχουν να σας δώσουν μια ιδέα για το τι να περιμένετε από αυτό το podcast… Το πρώτο επεισόδιο θα ανέβει στο ευρυζωνικό σας δίκτυο στις αρχές του επόμενου μήνα. Μέχρι τότε μείνετε συντονισμένοι στο SD!





- Μπα γίναμε και σκηνοθέτες τώρα;
- Σε πειράζει; Ζηλεύεις;

Αυτό το post είναι μια παρουσίαση για την εκπομπή. Μπορείτε να σχολιάσετε την εκπομπή ή να προτείνετε κι άλλες ιδέες. Παρακαλώ μην δημοσιεύετε απορίες εδώ αλλά στο σχετικό post.

Η εφαρμογή δεν αποκρίνεται! Να φέρω το πριόνι;

Δε μπόρεσα να συγκρατήσω τον εαυτό μου να μη δημοσιεύσει απόσπασμα από άλλο site, γιατί το παρακάτω υλικό πραγματικά αξίζει! Όσοι από σας λατρέψετε αυτό το post (μαζί με τον blogger) τότε επισκεφθείτε το Original Source που κυριολεκτικά «τα σπάει»! Εκεί θα βρείτε αμέτρητα τέτοια bugs...

Κάποτε κάποιος είχε πει ότι όσο σίγουρος είσαι για μια εφαρμογή που έχεις προγραμματίσει, όσο βέβαιος είσαι ότι θα δουλέψει χωρίς σφάλματα, τόσο περισσότερα bugs τελικά θα αντιμετωπίσεις! Κάποιος άλλος όμως του απάντησε ότι όταν κάτι είναι ηλίθιο αλλά δουλεύει, τότε τελικά δεν είναι ηλίθιο!

Για ακόμη μια φορά το Something Digital σας παρουσιάζει τα πιο αστεία bugs που θα βρείτε στο internet! Εντάξει! Ίσως μερικά να είναι επεξεργασμένα και να μην αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα, αλλά όλα αξίζουν την προσοχή σας!




^ Άλλος ένας ευχαριστημένος πελάτης του Βασιλάκη!



^ Με δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίζω να σταματήσω!



^ Όταν είσαι έτοιμος πες μου...



^ But What time is it είπαμε;



^ Η επαναστατική λειτουργία "Font Color" δεν είναι διαθέσιμη στην trial έκδοση! Παρακαλώ αγοράστε την εφαρμογή!



^ Αχεμ... Νομίζω ότι είδα ένα keygen σε κάποιον φάκελό σου!



^ Ο ορισμός του "Protect your source" και του "secure your data"!



^ Πραγματικά πολύ χρήσιμη πληροφορία!



^ Δε πρόκειται να σε αφήσω να βάλεις τα Linux ούτε στο πιο τρελό σου όνειρο!



^ Ευχαριστώ δε θα πάρω...



^ Η απόδειξη ότι κάποιοι από τους προγραμματιστές της Microsoft δούλευαν σε Ελληνική δημόσια υπηρεσία!



^ Κολλημένος με την ασφάλεια;



^ Αμέσως! Τίποτ' άλλο;

Συγχαρητήρια, ο browser σας κατάφερε να τα κατεβάσει όλα μέχρι εδώ! Ως bonus του δίνουμε ακόμη 2 (δικά μου αυτά:P).



^ Αυτοί οι Γερμανοί έχουν γίνει απίστευτα σαλιάριδες!



^ Στα μούτρα σου!

Δείτε ακόμα
Η εφαρμογή αυτή σταμάτησε να λειτουργεί. Να την τεμαχίσω;

QR Code – Από το χαρτί στο web!



^ Μπορεί κανείς να διαβάσει το μήνυμα που κρύβεται σε αυτήν την εικόνα; Διαβάστε το παρακάτω post και θα μπορέσετε κι εσείς να το κάνετε!

Κάποτε κάποιος είπε ότι μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις! Να λοιπόν που σε μια εικόνα μπορεί κανείς να χωρέσει μέχρι και 7000 χαρακτήρες! Ο λόγος για τα QR Codes, που θα φέρουν τα πάνω κάτω στον χώρο του internet αλλά και της κινητής τηλεφωνίας.

Θα έχετε παρατηρήσει ότι σε πολλά περιοδικά τα μεγάλα σε μήκος URLs έχουν αντικατασταθεί με μικρότερες διευθύνσεις, χρησιμοποιώντας ένα κωδικό που αποτελείται από 5 με 6 το πολύ χαρακτήρες. Εσύ απλά γράφεις το URL σιδηρόδρομο του site σου (για παράδειγμα http://somethingdigital.blogspot.com/2007/10/windows-xp.html) και ένα site – μεσολαβητής (πχ. TinyURL) το μετατρέπει εύκολα και γρήγορα σε μια διεύθυνση 25 χαρακτήρων (πχ. http://tinyurl.com/3cdjnb).

Αν σας άρεσε το παραπάνω κόλπο τότε κρατηθείτε γιατί τώρα έρχεται το καλό…

Όπως ξέρετε το SD είναι υπέρ του mobile web. Γίνεται προσπάθεια για να παρουσιαστούν οι δυνατότητες που παρέχει η νέα αυτή μορφή συνδεσιμότητας μέσα από σχετικές αναρτήσεις. Τα συγκεκριμένα posts, που προς το παρών μας φαίνονται υπερβολικά (για να μη γράψω εξωγήινα), σε λίγα χρόνια ίσως γίνουν καθημερινή μας συνήθεια. Όλοι μας θα έχουμε ένα online κινητό και θα μπορούμε να σερφάρουμε οποτεδήποτε από οπουδήποτε!

Εδώ βέβαια υπάρχει ένα μικρό μειονέκτημα. Πόσο εύκολο είναι να πληκτρολογήσεις μια URL σε ένα πληκτρολόγιο κινητού τηλεφώνου; Απίστευτα χρονοβόρο και εκνευριστικά δύσκολο. Εδώ στο πληκτρολόγιο των υπολογιστών δυσκολευόμαστε, πόσο μάλλον σε ένα κινητό με μικροσκοπικά πλήκτρα… Και μη μου πείτε ότι το iPhone θα μας λύσει τα χέρια! Πόσο εύκολο είναι να γράψεις http://www.martyrio_gr.com/~xyz-files.htm;

Εδώ έρχονται οι Ιάπωνες επιστήμονες και το QR Code. Η συγκεκριμένη τεχνολογία ανακαλύφθηκε την προηγούμενη δεκαετία, αλλά κανείς σχεδόν δε την χρησιμοποιούσε. Όλα όμως βρίσκουν το δρόμο τους κάποτε! Προβλέπεται ότι σε λίγα χρόνια όλοι μας θα έχουμε χρησιμοποιήσει τα QR Codes, ο καθένας για το δικό του σκοπό.

Τι είναι τα QR Codes;
Τα QR Codes είναι στην πραγματικότητα ότι και τα barcodes αλλά είναι αναγνωρίσιμα από κάθε συσκευή που ενσωματώνει κάμερα. Αν αναλύσουμε ένα QR Code προκύπτει κείμενο που μπορεί να φτάσει μέχρι και 3 με 4 χιλιάδες χαρακτήρες!!!



Που χρησιμοποιείται;
Προς το παρών δεν χρησιμοποιείται! (Στην Ελλάδα τουλάχιστον) γιατί ελάχιστοι το έχουν πάρει πρέφα. Σε λίγο καιρό όμως, όπου το mobile internet θα επεκταθεί, οι εφαρμογές QR Code Readers θα κατακλίσουν τα κινητά μας!

Σκεφθείτε ότι όλα στη ζωή είναι ένα website. Υπηρεσίες, εταιρίες, οργανισμοί, blogs, ακόμα και άνθρωποι (πχ. Ένα profile στο Hi5). Από μεριάς περιεχομένου όλα έχουν μια URL! Εικόνες, βίντεο, κείμενα, έγγραφα, γραφικά και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου.

Φανταστείτε τώρα ότι διαβάζετε ένα περιοδικό και θέλετε να σερφάρετε στο site που αναφέρει, μέσω κινητού! (Όχι, τα e-magazines με τα οποία θα μπορείς να κάνεις κλικ με το δάχτυλό σου και να σερφάρεις μέσα από αυτά δε θα έχουν ανακαλυφθεί ακόμη!) Φανταστείτε ακόμα ότι η URL του έχει 72 χαρακτήρες! (Σας φαίνεται πολύ; Ένα μέσο post ενός blog, τόσους περίπου έχει!) Πόσο εύκολο θα ήταν να πληκτρολογούσατε με το κινητό σας αυτή τη διεύθυνση; Τραγικό έτσι;

Τώρα φανταστείτε ότι αντί για διεύθυνση (σε μορφή κειμένου) στο περιοδικό υπήρχε ένα περίεργο pixelογράφημα σαν το παραπάνω! Φανταστείτε ότι ανοίγατε το κάλυμμα της κάμερας του κινητού σας και την φέρνατε πάνω σε αυτό! Χωρίς να χρειαστεί να τραβούσατε φωτογραφία, το κινητό σας θα αντιλαμβανόταν την ύπαρξη του QR Code και θα σας ρωτούσε αν θα θέλατε να μπείτε στο site! Απίστευτο;


^ Εντοπίζετε ένα QR Code


^ Ανοίγετε την σχετική εφαρμογή και στρέφετε την κάμερα σε αυτό


^ Το κινητό αυτόματα την αναγνωρίζει και ζητάει σύνδεση!

Η μαγεία δε σταματάει εδώ! Πλέον μπορούμε να ενσωματώσουμε διευθύνσεις URL σε σημεία που παλιότερα ήταν αδύνατο! Συσκευές, τηλεόραση, βιβλία, ταμπέλες, διαφημίσεις, επαγγελματικές κάρτες, προϊόντα σουπερμάρκετ, ακόμα και σε τατουάζ! Όπως καταλαβαίνετε σε λίγα χρόνια αυτά τα σχηματάκια θα είναι παντού!

Σαν να το βλέπω πάλι! Μεσημεριανές εκπομπές και γνωστοί δημοσιογράφοι – συγγραφείς (ονόματα δε λέμε) θα βγαίνουν σε παράθυρα και θα ωρύονται για «σατανικά» κωδικοσχήματα!

Πώς να διαβάσετε ένα QR Code με το κινητό σας
Αν νομίζετε ότι όλα τα παραπάνω είναι θεωρίες και σενάρια επιστημονικής φαντασίας τότε απατάστε! Μπορείτε ακόμη και τώρα να κατεβάσετε τις σχετικές εφαρμογές και να δείτε το έργο σε πράξη. Αναζητήστε την κατάλληλη εφαρμογή που υποστηρίζει το κινητό σας μέσω Google, γράφοντας “QR Code Reader” και το μοντέλο του κινητού σας!

Εγώ χρησιμοποιώ το ScanLife (Κατεβάστε το!), αλλά πολύ καλή εφαρμογή είναι ο Kaywa Reader (Κατεβάστε το!), το οποίο υποστηρίζει αρκετά μοντέλα κινητών. 


^ SD URL

Πώς να δημιουργήσετε ένα QR Code με το δικό σας URL
Οι κάτοχοι blog αλλά και οι webmasters ίσως δείξουν αρχικά μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα QR Codes. Αν είστε επαγγελματίας τότε στην κάρτα σας σκεφτείτε να ενσωματώσετε ένα QR Code για να εντυπωσιάσετε τους συνεργάτες σας αλλά και τους πελάτες σας! Μπορείτε εύκολα και γρήγορα να μετατρέψετε URLs, κείμενο αλλά και τηλεφωνικούς αριθμούς χρησιμοποιώντας τα παρακάτω online εργαλεία:

Kaywa
QR Demo Coder
 
Λοιπόν; Τελικά τι γράφει στην πρώτη εικόνα; Μήπως να το ξαναπώ γιατί δε το έχετε ακόμα εμπεδώσει;

Δείτε ένα διαφημιστικό παρουσίασης

Δωρεάν SMS από το internet!



Και ξαφνικά έμεινες από μονάδες! Θέλεις επειγόντως να επικοινωνήσεις με την κοπέλα σου αλλά το υπόλοιπό σου δε φτάνει ούτε για ένα απλό sms. Φυσικά ένα απλό «Σ’ αγαπώ» δεν αρκεί, όπως είδες σε διαφήμιση γνωστού απορρυπαντικού για τα πιάτα! Προκύπτει λοιπόν η ανάγκη backup! Τα τρια παρακάτω κόλπα θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση και μάλιστα ανέξοδα (μέχρι δηλαδή να ανανεώσεις τον χρόνο ομιλίας σου)!



www.sms.bi
Η υπηρεσία αυτή είναι Ελληνική και δίνει τη δυνατότητα σε εταιρίες αλλά και webmasters να στέλνουν μαζικά sms σους πελάτες (ή επισκέπτες) τους για να τους ενημερώσουν ή για να τους ευχηθούν. Το site λειτουργεί όπως ακριβώς και ένα απλό καρτοκινητό. Αγοράζετε μονάδες (credits) και τις εξαργυρώνετε με απλά sms. Ενσωματώνει τηλεφωνικό κατάλογο, στατιστικά και υπηρεσία υπενθύμισης με sms (αν δε σας καλύπτει το ημερολόγιο του κινητού σας!)

Με δωρεάν εγγραφή στην υπηρεσία έχετε το δικαίωμα αποστολής δωρεάν μηνυμάτων που αντιστοιχούν σε 5.000 μονάδες (4 με 5 μηνύματα). Τα μηνύματα δεν ξεπερνούν τους 160 χαρακτήρες και μπορούν να περιέχουν ακόμη και ελληνικούς χαρακτήρες.

Το θετικό είναι ότι οι παραλήπτες καταλαβαίνουν ότι εσείς τους στείλατε sms, αφού στο νούμερο του αποστολέα αναγράφεται ο δικός σας αριθμός. Φυσικά θα πρέπει να επικυρώσετε προηγουμένος τον αριθμό του κινητού σας, πρωτού χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία. Αυτό γίνεται πολύ εύκολα με την αποστολή ενός μηνύματος τύπου ενεργοποίησης λογαριασμού, σαν αυτά που λαμβάνετε μέσω mail σε περίπτωση registration για κάποιο site.



VoipDiscount
Η υπηρεσία αυτή είναι ο μεγάλος ανταγωνιστής του Skype. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβάσετε την δωρεάν εφαρμογή και να γίνετε μέλη της υπηρεσίας. Στη συνέχεια θα μπορείτε να κάνετε κλήσεις σε άλλους υπολογιστές (δωρεάν) ή τηλέφωνα (με πολύ χαμηλή χρέωση) όλου του κόσμου. Τα μηνύματα sms χρεώνονται 0.0036 (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Αφού γραφτείτε στο VoipDiscount, ανοίγετε την εφαρμογή (τύπου skype) και επιλέγετε την καρτέλα sms. Στη συνέχεια πληκτρολογείτε τον αριθμό σας (κι εδώ χρειάζεται επιβεβαίωση), τον αριθμό του παραλήπτη και το μήνυμα. Δυστυχώς οι ελληνικοί χαρακτήρες δεν υποστηρίζονται. Και εδώ το μέγιστο μέγεθος είναι 160 χαρακτήρες…



asxetos.gr
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η υπηρεσία του asxetoy.gr. Μπορείτε να στείλετε sms σε οποιοδήποτε αριθμό, αρκεί να δημιουργήσετε μια νέα σύνδεση dial up με username asxetos, password free και αριθμό κλήσης 801 300 300 300. Προσοχή όμως! Μη χρησιμοποιείτε την υπηρεσία αυτή για να σερφάρετε στο internet! Οι χρεώσεις της είναι πολλαπλάσιες από αυτές μιας απλής σύνδεσης 56K dialup.

Ευχαριστώ τη Nat που με βοήθησε σε αυτό το post! Αν γνωρίζετε παρόμοιες υπηρεσίες μοιραστείτε τες μαζί μας...



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!