Οι 10 Δημοφιλέστεροι Media Players



Τα Media Players είναι εφαρμογές που οι περισσότεροι από μας ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά. Θα λέγαμε ότι είναι η δεύτερη σε δημοτικότητα εφαρμογή που τρέχει ένας υπολογιστής, μετά από τους browsers. Ξέρουν τα πάντα για την μουσική που μας αρέσει! Σε αυτό το post θα παρουσιάσουμε τις σημαντικότερες εφαρμογές του είδους. Μήπως είναι καιρός να αλλάξετε Media Player;



Winamp 5.5
Ο βασιλιάς του MP3 επιστρέφει στον θρόνο του! Η εφαρμογή που αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος media player στην ιστορία των Windows. Η τελευταία του έκδοση αποκτά (επιτέλους) ένα νέο skin και μερικές ουσιαστικές αναβαθμίσεις.



Υποστηρίζει σχεδόν κάθε αρχείο multimedia, έχει φοβερές ικανότητες οργάνωσης αρχείων και ατελείωτες επιλογές που τρομάζουν και τον πιο απαιτητικό χρήστη. Μοναδικό αρνητικό στοιχείο η αδικαιολόγητα αργή απόκριση της εφαρμογής σε απλή χρήση.
ΝΑΙ
Αν θέλετε έναν media player που να παίζει τα πάντα και να έχει απεριόριστες δυνατότητες.
ΟΧΙ
Αν είστε αρχάριος χρήστης και σας τρομάζει το interface του.


iTunes
Είναι ένας από τους καλύτερους του είδους. Οι δυνατότητές του είναι σχεδόν απεριόριστες με μόνο αρνητικό στοιχείο το ότι δεν δέχεται plugins. Έχει ένα αρκετά ευέλικτο περιβάλλον και την ικανότητα να οργανώσει την μουσική του υπολογιστή μας όσο καμία άλλη εφαρμογή. Τα cover arts, τα visualizations και οι επιλογές ήχου θα σας συναρπάσουν. Δυστυχώς είναι περισσότερο αργό απ’ όσο θα θέλαμε να είναι!
ΝΑΙ
Αν έχετε μεγάλη μουσική συλλογή και σας είναι δύσκολο να την διαχειριστείτε.
ΟΧΙ
Αν θέλετε έναν player που απλά να παίζει αρχεία mp3 και όχι να διαχειρίζεται την συλλογή σας.



Windows Media Player
Τον φάγαμε στην μάπα στην κυριολεξία! Μετά από αμέτρητα χρόνια αποτυχίας, ο WMP επιστρέφει δριμύτερος με μια έκδοση που επιτέλους έχει σημαντικές δυνατότητες. Πέρα από το εντυπωσιακό του interface το WMP11 είναι ταχύτατο και απίστευτα εύχρηστο! Όλα όσα χρειάζεστε βρίσκονται ακριβώς εκεί που πρέπει να είναι. Η μουσική βιβλιοθήκη είναι αρκετά βελτιωμένη, σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις, αλλά εξακολουθεί να είναι επιρρεπής σε κινδύνους.



NAI 
Αν δεν θέλετε να μπείτε στην διαδικασία να ασχοληθείτε με αναλλακτικό media player!
ΟΧΙ
Δεν υπάρχει αυτή η επιλογή! Δοκιμάστε αλλαγή λειτουργικού!



jRiver Media Center
Τον media player της jRiver ελάχιστοι τον γνωρίζουν και ακόμα λιγότεροι μιλούν για αυτόν. Ίσως επειδή είναι δεν είναι freeware εφαρμογή όπως η συντρηπτική πλειοψηφία των players. Και θα αναρωτιέστε τώρα για ποιον λόγο κάποιος να αγοράσει έναν media player αφού υπάρχουν καλύτερες εφαρμογές και μάλιστα δωρεάν; Αυτό αναρωτιέται και ο blogger.



Όπως και να ‘χει όμως το jRiver είναι μια ικανότατη εφαρμογή αναπαραγωγής με αμέτρητες δυνατότητες. Συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα του Winamp σε συνδυασμό με την ευκολία του WMP και την δύναμη του iTunes. Έχει ενσωματωμένο media center και μπορεί να διαχειριστεί τις φωτογραφίες σας (λιγάκι άκυρο με το όλο θέμα).
ΝΑΙ
Αν αγανακτήσατε με όλους τους υπόλοιπους players και θέλετε κάτι πιο… σοβαρό!
ΟΧΙ
Είπαμε αλλά όχι να δώσω και 40 δολάρια για ένα αναβαθμισμένο iTunes!



Quintessential Media Player
Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι χρήστες εμπιστεύονται τον QMP. Λέτε κάτι παραπάνω να ξέρουν; Η απάντηση είναι θετική! Το QMP εισάγει αρκετές καινοτομίες στον χώρο των media players. Πέρα από το πρώτο σοκ που θα πάθει κάποιος όταν αντικρίσει το skin του, το QMP είναι ταχύτατο, έξυπνο και δεν κουράζει τον χρήστη. Η εναλλαγή κομματιών γίνεται με ένα μόλις κλικ, η εμφάνιση του άλμπουμ γίνεται αυτόματα και η playlist σας βοηθάει να ταξινομήσατε τα τραγούδια που παίζουν. Δυστυχώς χρειάζεται να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να συνηθίσετε την εφαρμογή.
ΝΑΙ
Αν συνηθίσατε στο Winamp αλλά σας κουράζουν οι νέες εκδόσεις του.
ΟΧΙ
Αν προτιμάτε το ίδιο το Winamp!



Yahoo! Music Jukebox
Το γνωστό σε όλους MusicMatch Jukebox άλλαξε χέρια και όνομα! Όλες οι δυνατότητες που γνωρίζατε εξακολουθούν να υπάρχουν και στην νέα έκδοση της εφαρμογής. Είναι αρκετά εύχρηστο αλλά κάπως αργό. Μπορεί να μην υποστηρίζει συγχρονισμό με mp3όφωνα αλλά έχει αρκετές δυνατότητες εγγραφής από/προς CD.
ΝΑΙ
Αν έχετε συνηθίσει στην εφαρμογή ή θέλετε να εκμεταλλευτείτε τις προσφορές του μουσικού καταστήματος της Yahoo!
ΟΧΙ
Γιατί οι υπόλοιποι players έχουν περισσότερες ικανότητες που δικαιολογούν το βάρος τους.


BS.player
Αν συνηθίζετε να κατεβάζετε ταινίες ή άλλα videos από το internet τότε σίγουρα θα έχετε ακούσει για τον BS player. Πρόκειται για τον διασημότερο video player με έξυπνες δυνατότητες και εύχρηστο περιβάλλον.
ΝΑΙ
Αν θέλετε έναν Video Player που να τα κάνει όλα!
OXI
Αν θέλετε έναν player για απλή αναπαραγωγή μουσικής.



Zoom Player
Ένας διαφορετικός player που απευθύνεται κυρίως σε αυτούς που θέλουν να δημιουργούν playlists με video clips. Παίζει DVD, αλλά και κάθε είδους αρχείο video. Είναι φιλικός και ταχύτατος.
ΝΑΙ
Για Video Clip Parties!
ΟΧΙ
Για καθημερινή χρήση…



Media Player Classic
Νοσταλγείτε τις παλιές εποχές του Windows Media Player; (Μα γιατί;!) Το Media Player Classic είναι ένας κλώνος του κλασικού WMP 6.4. Το θετικό του στοιχείο είναι ότι υποστηρίζει μια αρκετά μεγάλη γκάμα video codecs, των οποίων οι βασικές εφαρμογές είναι προβληματικές.
ΝΑΙ
Αν θέλετε απλότητα και ταχύτητα ή έναν εναλλακτικό player που παίζει τα πάντα!
ΟΧΙ
Αν δεν σας καλύπτουν οι βασικές δυνατότητες play/pause/stop!
Ξέρατε ότι…
Τα Windows XP ενσωματώνουν την παλαιότερη έκδοση του WMP. Στην γραμμή εκτέλεσης γράψτε «mplayer2» και πατήστε Enter.



VLC
Μετά από απαίτηση πολλών επισκεπτών τροποποιώ το περιεχόμενο αυτού του post για να συμπεριλάβω και τον VLC player. Μα πως μπόρεσα να ξεχάσω έναν από τους σημαντικότερους παίχτες της εποχής… Το VLC είναι ότι το θέλετε εσείς να είναι! Μερικοί το χρησιμοποιούν για απλή προβολή ταινιών. Άλλοι επειδή τους εξυπηρετεί στο άνοιγμα μουσικών αρχείων. Το VLC τα παίζει όλα, τα κάνει όλα και δεν κοστίζει τίποτα!



Αν αναρωτηθείτε «μα καλά γυρίσαμε 10 χρόνια πίσω;» όταν πρωτοαντικρίσετε το βασικό του skin τότε καλύτερα να αναθεωρήσετε την άποψή σας! Το VLC είναι απολύτως προσαρμόσιμο και μπορεί να πάρει τη μορφή και του δικού σας αγαπημένου player! Υποστηρίζει skins, visualizations, equalizer και οι ρυθμίσεις του θα μπορούσαν να συγκριθούν με αυτές του winamp. Είναι open source και cross platform.
ΝΑΙ
Αν θέλετε έναν player που να παίζει τα πάντα με το ελάχιστο κόστος σε πόρους και με τη βέλτιστη παραμετροποίηση.
ΟΧΙ
Αν σας τη σπάνε οι εφαρμογές ανοιχτού κώδικα ή είστε κοντινός συγγενής του Bill Gates!



Real Player (To Outsider!)
Αν παρουσίαζα έναν media player κάθε μήνα τότε δικαίως το Real Player θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «Η Πατάτα του Μήνα!». Πέρα από τις δυνατότητες αναπαραγωγής Real Media δεν βλέπω κανέναν άλλο λόγο για να χρησιμοποιήσει κάποιος την συγκεκριμένη εφαρμογή για να ακούει μουσική ή να βλέπει video. Το ότι γράφει DVD, είναι συμβατό με iPod, έχει online radio και crossfade δεν είναι λόγοι για να δώσει κάποιος $40 για να το αποκτήσει!
ΝΑΙ
Αν είστε μαζόχες!
ΟΧΙ
Αν σέβεστε τον εαυτό σας!
ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
Αν επισκέπτεστε νευρολόγο!

Ακόμη στο SD
Something Digital Essentials: Εφαρμογές Windows για κάθε χρήση
Tα πιο αστεία software bugs!

9 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Ανώνυμος είπε...

Kai to Vlc tis Videolan pou einai? kata ta alla top10 :(

alekos είπε...

amarok rules:)

iSokiN είπε...

Πολύ σωστή παρατήρηση. Μου διέφυγε τελείως! Θα το ενσωματώσω εν καιρό...

Να σημειώσω ότι η λίστα αφορά εφαρμογές Windows και όχι Linux.

Ανώνυμος είπε...

Fisika kai afora efarmoges Windows, kai to VLC bgenei gia windows, gia MacOS kai gia Linux. Opote Simperilambanete se sxesi me kati agnosta :)

Ανώνυμος είπε...

Απλός-απλός ο mplayerc, αλλά είναι η προφανέστερη επιλογή, για να αναπαραγάγεις εξωτερικούς υποτίτλους.
Εσείς δηλαδή τι χρησιμοποιείται σε τέτοια περίπτωση;

Thodoris είπε...

Παράλειψη η παρουσίαση του VLC, όμως κατά τα άλλα ένα ακόμη πολύ καλό post

Unknown είπε...

Υπάρχει και το πολυ καλό COWON Media Center- JetAudio

If...ιγένεια είπε...

Ενημερωτικότατο το ποστ..

iSokiN είπε...

προς MOSCHOS:
Ευχαριστούμε για την πρόταση. Ούτε που το είχα ακούσει το συγκεκριμένο...

προς if...ιγένεια:
Καλώς ήρθες στην παρέα μας!



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!