Φαντάζομαι ότι όλοι σας έχετε δει την σχετική διαφήμιση της Vodafone, οπότε το νέο έχει πια μπαγιατέψει. Σε αυτό το post θα δώσουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να μπορέσετε να επωφεληθείτε το mobile internet που σας προσφέρει η εταιρία, αξιοποιώντας και το τελευταίο KB της προσφοράς.

Η προσφορά
Η Vodafone δίνει πλέον τη δυνατότητα σε όλους τους συνδρομητές της (ανεξαρτήτως πακέτου σύνδεσης ή συμβολαίου) να σερφάρουν στο internet, χρησιμοποιώντας το κινητό τους. Η υπηρεσία παρέχεται σε όλα τα κινητά που υποστηρίζουν το πρωτόκολλο HTTP αλλά και σε όλες τις συσκευές Vodafone Live.



Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία χωρίς να ενεργοποιήσετε κάποιο πακέτο, αλλά θα χρεώνεστε για κάθε KB που κατεβάζετε. Αν πιστεύετε ότι χρειάζεστε το Mobile Internet καθημερινώς (πχ. για να έχετε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο) τότε σας συμφέρει να ενεργοποιήσετε το πακέτο προσφοράς, που σας παρέχει η εταιρία. Συγκεκριμένα με €3.5 το μήνα έχετε στη διάθεσή σας 1MB την ημέρα για πλοήγηση στο internet και απεριόριστη χρήση του Vodafone Live (δωρεάν είσοδος).

Δείτε την παρουσίαση
Περισσότερες Πληροφορίες

Ποια sites υποστηρίζονται;
Αν το κινητό σας υποστηρίζει HTML τότε ουσιαστικά μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα sites που επισκέπτεστε και από τον υπολογιστή σας*. Μερικά μάλιστα από αυτά (βλ. Yahoo, Google κλπ) έχουν ειδικές εκδόσεις για το κινητό και φορτώνουν σε μερικά δευτερόλεπτα, χωρίς να χρειάζεται να κατεβάζετε άσκοπα περιττές πληροφορίες. Ακόμη σας δίνουν τη δυνατότητα εύκολης πλοήγησης με χρήση του αριθμητικού πληκτρολογίου του κινητού σας. Προτιμήστε τα από τα απλά sites.

*Εξαίρεση αποτελούν οι ιστοσελίδες με Flash ή άλλα plugins, τα οποία μερικές φορές δεν υποστηρίζονται από πολλούς browsers κινητών.

Αν έχετε μια συσκευή Vodafone Live με περιορισμένες δυνατότητες διαδικτύωσης τότε η πρόσβαση περιορίζεται στο μενού υπηρεσιών της εταιρίας. Αν το κινητό σας είναι και 3G τότε έχετε στη διάθεσή σας εξελιγμένες υπηρεσίες ήχου και εικόνας. Το μενού υποστηρίζει και μια light έκδοση του YouTube.

Αν δεν είστε ικανοποιημένοι από τις επιδώσεις του κινητού σας σε αυτόν τον τομέα τότε μπορείτε να το συνδέσετε με τον υπολογιστή σας και να το χρησιμοποιήσετε σαν απλό modem. Ανατρέξτε στο βιβλίο οδηγιών της συσκευής για περισσότερες πληροφορίες.

Kαι τι να κατεβάσω εγώ με 1MB την ημέρα;
Κι όμως! 1ΜΒ είναι αρκετό για να χρησιμοποιήσετε το internet για απλή πλοήγηση σε ιστοσελίδες. Μπορείτε να ελέγξετε τα e-mails σας, να τσεκάρετε τα σχόλια στο myspace, να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, ακόμη και να bloggάρετε! Προσωπικά χρησιμοποιώ το internet στο κινητό μου εδώ και μια βδομάδα και μπορώ να πω ότι με έχει βγάλει πολλές φορές ασπροπρόσωπο.



Κι εκεί που φτιάχνεσαι ανακαλύπτεις ότι η περίοδος χάριτος (1ΜΒ) έχει τελειώσει!
Κι εδώ υπάρχει λύση: Ο Opera Mini θα γίνει το απόλυτο όπλο σας ενάντια στους φουσκωμένους λογαριασμούς, αφού χρησιμοποιεί μια αρκετά έξυπνη τεχνική για να μειώνει το μέγεθος ενός site, έτσι ώστε να κατεβαίνει ευκολότερα στο κινητό σας. Περισσότερα για αυτόν θα βρείτε σε επόμενο post.

Ωραία συνδέθηκα. Και τώρα τι;
Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε παρουσιάσει το mobile internet και το τι μπορεί κανείς να κάνει με αυτό. Συνοπτικά θα αναφέρω ότι εκτός από τους browsers για κινητά, υπάρχουν αμέτρητα άλλα προγράμματα για κάθε χρήση. Αρκεί λοιπόν ένα ψάξιμο στο internet για να βρείτε σχετικές εφαρμογές για διαχείριση email, Instant Messaging, χάρτες πλοήγησης, ακόμα και εφαρμογές P2P!

Δεν έχετε Vodafone;
Αν η εταιρία σας εξακολουθεί να χρεώνει χρυσό το mobile internet, τότε ρίξτε μια ματιά στις προηγούμενες αναρτήσεις, όπου και θα βρείτε συμβουλές για το πώς θα μπορέσετε να βάλετε ADSL στο κινητό σας!

Κάτι μου λέει ότι η Vodafone είναι πανέτοιμη για το iPhone! 

3 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

iSokiN είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
iSokiN είπε...

Την ίδια υπηρεσία προσφέρει εδώ και καιρό η Wind και μάλιστα χωρίς περιορισμό στον όγκο δεδομένων. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.windplus.gr/default.asp?siteID=2&langid=1&pageid=16.

iSokiN είπε...

Προσοχή! Δεν είναι εντελώς ελεύθερη η πρόσβαση στην Wind. Υπάρχει κάποια υποχθόνια χρέωση που δεν έχω ψάξει ακόμη...



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!