Μαμά! Κλωνοποίησαν το Blog μου!

Είχα ετοιμάσει αρκετά posts για δημοσίευση αλλά τα παράτησα στη μέση για να γράψω αυτό! Ο λόγος; Η έκφραση του προσώπου μου όταν είδα για πρώτη φορά ένα από τα posts του SD να δημοσιεύεται αυτούσιο σε άλλο blog, χωρίς την άδειά μου.

Άλλο Blogging κι άλλο Bolting!
Το να δημιουργήσεις και να συντηρείς ένα blog δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ειδικά όταν είναι ίδιου μεγέθους με το SD. Αυτοί που με ξέρουν γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό το blog δεν έγινε για το χρήμα. (Άλλωστε πόσα πολλά χρήματα μπορεί να βγάλεις από ένα blog που δεν έχει καν δική του URL…) Ίσως κάποια μέρα να έβλεπα το SD σαν μια συμφέρουσα επαγγελματική κίνηση. Τότε ίσως το περιεχόμενό του να ήταν πολλαπλάσιο από αυτό που υπάρχει online μέχρι τώρα.

Τα περισσότερα από τα posts του SD έχουν προκύψει από τις «ψηφιακές» ανησυχίες του συντάκτη του. Αγαπάει πολύ το γράψιμο (το γράψιμο δεν ξέρω κατά πόσο τον αγαπάει…) και απλά το κάνει! Το design είναι επίσης προσωπική μου έμπνευση και πατέντα (γι’ αυτό και κάνει 28 ώρες για να φορτώσει!:).

Λίγο πολύ αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθώ για κάθε νέο post: Πρώτα σκέφτομαι κάτι που μου έκανε πρόσφατα εντύπωση, σχετικό με την τεχνολογία. Βρίσκω τις σχετικές πληροφορίες και προσπαθώ να μάθω όσα περισσότερα μπορώ για το θέμα. Στη συνέχεια ανοίγω τον κειμενογράφο μου (παρένθεση… Εδώ είναι μια πολύ καλή θέση για να διαφημίσεις το Open.Office!) και εκφράζομαι για αυτό. Στη συνέχεια ακολουθεί η επίπονη διαδικασία δημοσίευσης στο SD.

Μερικές φορές μου έρχεται να γράψω για πράγματα που μου έχουν συμβεί. Άλλες πάλι να δημοσιεύσω μια αστεία εικόνα ή συσκευή που βρήκα στο internet. Ενδέχεται να μετα-δημοσιεύσω κάτι που διάβασα σε άλλο blog ή site. Στην τελευταία περίπτωση όμως πάντα αναφέρομαι εμφανώς σε αυτό.

Μια αντίθετη λογική θα με ήθελε να πατάω το «Έναρξη» του υπολογιστή μου, να τρέχω τον αγαπημένο μου browser, να σερφάρω στην τεράστια (πιστέψτε με) συλλογή με τα bookmarks που έχω αποθηκεύσει σε αυτόν και χρησιμοποιώντας τα αξιολάτρευτα κουμπάκια του πληκτρολογίου μου (βλέπε Ctrl, C και V), να αντιγράφω υλικό από αυτά στον (πάντα πρόχειρο) html-editor μου! Μερικά ματζούνια ακόμα καιιιιι… «Η ανάρτηση του ιστολογίου σας δημοσιεύθηκε με επιτυχία!».

Επιτρέψτε με να διαχωρίσω τους δυο παραπάνω τρόπους. Στην πρώτη περίπτωση αυτό που προσφέρεις στους επισκέπτες σου είναι κάτι δικό σου. Άτομα επισκέπτονται το blog σου για να διαβάσουν ότι νέο γράφεις. Τα σχόλια δίνουν την δυνατότητα συζήτησης των θεμάτων που θίγεις με τους επισκέπτες σου. Αυτό για μένα ονομάζεται blogging.

Η δεύτερη μέθοδος αποβλέπει στην τυφλή μεταφορά περιεχομένου που υπάρχει στο διαδίκτυο σε μια δική σου σελίδα, στην οποία εσύ ορίζεις τα χρωματάκια και το στυλ γραμματοσειράς της. Αν επιλέξεις αυτήν, αυτομάτως βοηθάς στην αναπαραγωγή υλικού που προέρχεται από τις 3-4 μεγάλες ιστοσελίδες/blogs του εξωτερικού, που όλοι μας γνωρίζουμε. Έτσι εύκολα κάποιος μπορεί να «μαντέψει» τα επόμενα posts που θα δημοσιεύσεις. Για μένα όσοι ακολουθούν αυτήν την πρακτική δεν είναι μπλόγκερς, αλλά βόλτερς!

Από τότε που βγήκε το copy-paste χάθηκε το φιλότιμο!
Φαντάζομαι ότι μερικά από τα θέματα που αναλύω εδώ υπάρχουν και σε πολλά άλλα ελληνικά και ξένα blogs. Μπορεί να μην έχουν το ίδιο στυλ γραμματοσειράς, τις ίδιες εικόνες, τα ίδια links αλλά σίγουρα κάπου αλλού είναι γραμμένα! Ίσως κάποιος να έχει πατήσει το κουμπί «Δημοσίευση» πολύ νωρίτερα απ’ ότι εγώ. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας… Λίγο – πολύ όλοι έχουμε τις επιρροές μας!

Προσωπικά εγώ έχω φροντίσει το υλικό που υπάρχει στο ιστολόγιό μου να έχει την δική μου υπογραφή. Και αν κάνω λάθος διορθώστε με… Το πρόβλημα εδώ είναι ότι μερικά από τα θέματα του SD δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο blog του διαδικτύου και δύσκολα μπορείς να τα «κλέψεις» από κάπου αλλού. Έτσι λοιπόν αναγκάζεσαι να αρχίσεις να αντιγράφεις όλο το blog σημείο προς σημείο.

Τον τελευταίο καιρό λαμβάνω e-mails από μια ομάδα ατόμων που υποστηρίζει την προσπάθειά μου. Μερικοί μάλιστα μου ζητούν να δημοσιεύσουν εικόνες και σημεία του SD στο δικό τους blog. Επίσης υπάρχουν ελάχιστα άτομα που συμμετέχουν στο blog. Αυτό όμως που είδα σήμερα ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική...

Το να πάρεις μια εικόνα από ένα ξένο blog, να γράψεις ένα μικρό σχόλιο γι’ αυτήν και να την postάρεις σε δικό σου θέμα είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Κάπως έτσι δουλεύουν και τα μεγαλύτερα ελληνικά και ξένα blogs. Το να αντιγράψεις όμως τα posts ενός blog και να τα μεταφέρεις σε δικό σου blog, χωρίς την άδεια του αρθρογράφου, δεν είναι και το τιμιότερο πράγμα στον κόσμο. Πόσο μάλιστα αν αρχίσεις να μεταφέρεις αυτούσια τα κείμενά του και από κάτω να υπάρχει το copyright σου αυτό καταντάει λιγάκι ενοχλητικό. Ας αποκαταστήσουμε λοιπόν την αλήθεια...

Πριν από λίγο καιρό δημοσίευσα μια λίστα με όλες τις υπηρεσίες του Google, σε ένα post που μοιάζει κάπως έτσι…



13 μέρες αργότερα το post μου μεταμορφώθηκε κάπως έτσι…



Όχι! Αυτό δεν είναι αλλαγή theme αλλά μια απλή περίπτωση αντιγραφής. Λες εντάξει! Το post του άρεσε και αναδημοσιεύτηκε αυτούσιο. Κάνοντας όμως scroll διαπιστώνεις ότι κάτω από αυτό υπάρχει ένα αρκετά ευδιάκριτο λογότυπο copyright!



Συνεχίζω το scrolling και διαβάζω τίτλους: «45+ Λειτουργικά Συστήματα χωρίς Εγκατάσταση!!». Χμ… Κάπου το έχω διαβάσει αυτό! Μα τι χαζός που είμαι! Εγώ το έχω γράψει! Έδινα μάλιστα και ένα website με (χμ…) 45+ OS που τρέχουν στο internet. Ω τι χαρά! Πάρε κόσμε! Έτοιμα post για όλους! Γιουυυπιιιι…

Keep Scrolling babe… «Όταν το "γραφείο" κοιμάται...»! Μάλιστα! Να κι ένα δικό του post… Ώπα! Για μια στιγμή… παρουσιάζει εφαρμογές γραφείου Online! Ε δεν παίζει! Κι αυτό κάτι μου θυμίζει… Νίκο! Λογικέψου! Δε μπορεί κάτι θα πάτησες! Ο browser σου έχει bugs! Δεν εξηγείται αλλιώς! Τι; Είμαι υπερβολικός; Δείτε και το τελευταίο χτύπημα…

Από μικρός τρέφω μια συμπάθεια προς το πρόσωπο της Lara Croft. Είχα δημιουργήσει μάλιστα και ένα website αφιερωμένο σε αυτήν που είχε κερδίσει βραβείο σε διαγωνισμό web design. Εκεί λοιπόν είχα συγκεντρώσει πολλά στοιχεία για το Tomb Raider. Τον προηγούμενο μήνα είχα αφιερώσει αυτό εδώ το blog στη Lara Croft για να γιορτάσω κι εγώ μαζί της τα 10 χρόνια ύπαρξης του τίτλου. Ήθελα να γράψω ένα άρθρο που να συγκεντρώνει όλα όσα θα ήθελε να μάθει κάποιος για αυτήν. Το θράσος όμως μερικών δεν έχει όρια. Στο ίδιο blog υπάρχει το παρακάτω widget:



Ε κάτι είχα ακούσει κάποτε αλλά δεν έχω διασταυρώσει τις πληροφορίες μου ακόμα!

Συγχωρέστε με αν έχω γίνει λιγάκι επιθετικός αλλά πιστεύω ότι ο οποιοσδήποτε θα αντιδρούσε υπό τέτοιες συνθήκες! Αυτός είναι ο λόγος που έχω διακόψει προσωρινά το γράψιμο του SD. Αυτή τη στιγμή ασχολούμαι με την νομική κατοχύρωση του περιεχομένου του. Όποιος γνωρίζει κάτι επί του θέματος ας μου στείλει mail.

Η δική σας άποψη;

- Τι τραβάτε κι εσείς οι bloggers…
- Εσύ μη μιλάς γιατί στα έχω μαζεμένα και σε σένα!
- Τι έκανα πάλι;
- Υποψιάζομαι ότι εσύ διακινείς τις έμπιστες πληροφορίες σε ξένα blogs!
- Τι; Μύθος! Φήμες! Σκευωρία! Πλεκτάνη! Για μια στιγμή! Έχεις ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον μου;
- Όχι ακόμα! Αλλά έτσι και βρω την odyσες!

31 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Lorelei Am Rhein είπε...

Κι εγώ πριν λίγες μέρες σε σχόλια ενός ποστ μου την ίδια περίπου συζήτηση είχα. Για τους αντιγραφείς και τους κόπι-πεϊστάδες!
Νομίζουν οι περισσότεροι, ότι χωρίς καθόλου δημιουργικότητα και φαντασία, μπορούν να συντηρούν blogs!
Άσε, που ό,τι αναρτάται πλέον έχει ήδη αναρτηθεί από άλλους!

Το να είσαι πρωτότυπος είναι τελικά το στοίχημα, που πρέπει να κερδηθεί!
Ειδικά από τους νεόκοπους βλόγερς

Sandwichmaker είπε...

πω πω ήξερα για τις αντιγραφές αλλά δεν περίμενα τέτοια έκταση. it sucks. δεν υπάρχει κάποιος κώδικας που να κλειδώνει το copy-paste η κάτι τέτοιο τέλος πάντων? οτί το έχω συναντήσει σε ιστοσελίδες κατα καιρούς, το έχω συναντήσει, αλλά δεν ξέρω πως γίνεται.

fresco είπε...

τραγικό...

φαίνεται ότι η καφρίλα, η προχειρότητα και η έλλειψη σεβασμού στη δουλειά του άλλου ευδοκιμούν στην Ελλάδα...

υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις;

εμένα πάντως μου αρέσει πολύ το Blog σου -όπως έχω δηλώσει στα σχόλια μου- και το παρακολουθώ ανελλιπώς...

bye

iSokiN είπε...

Παίδες σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και για την υποστήριξη. Μπήκα στην διαδικασία να γράψω μια τέτοια ανάρτηση γιατί είχα αγανακτήσει από αυτά που είδα στο φιλικό (κατά τ' άλλα) blog.

Το χθεσινό σχόλιό μου στην επίμαχη ανάρτηση διαγράφτηκε από τον κάτοχο του. Περιμένω να δω μέχρι που θα το φτάσει...

Θα το ξαναπω:
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι για την κατοχύρωση κειμένων και λοιπών περιεχομένων blog ας επικοινωνήσει με email.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, το έψαξα για μια ανάλογη περίπτωση και ακόμη δίκιο δε βρήκα. Ολόκληρο άρθρο κατέβασε πριν λίγο καιρό η Πανδώρα από το διαδίκτυο στο Βήμα, το οικειοποιήθηκε (παρότι ήταν επώνυμο) το πούλησε εξυπνακίστικα για δικό της και το κλόπυ ράϊτ καλά κρατεί στο Γιουνανιστάν...

Sandwichmaker είπε...

όσον αφορα την κατοχύρωση δες αυτά:
http://www.copyscape.com/
http://www.ask2use.com/ask2use.php

δεν ξέρω κατα πόσο θα σε βοηθήσουν όμως...

iSokiN είπε...

Αυτό είναι ακόμα χειρότερο. Άντε να σε κλέβει κάποιος μπλογκερ πάει στο διάολο. Αλλά να σε κλέβουν και δημοσιογράφοι αυτό παραπάει.

Θα το ψάξω κι εγώ το θέμα νομικά να δω που θα με βγάλει και θα επανέλθω σε μελλοντικό pοst. Το θεωρώ ένα από τα βασικότερα προβλήματα του blοgging, αν όχι το βασικότερο...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είσαι ο μόνος
Δες και αυτό
που είναι κλώνος αυτού
και το όλο concept ανάρτησης πινάκων, καθώς και μουσικές αναρτήσεις είναι παρμένες από εδώ

Κι αυτό δεν είναι το μόνο μπλογκ χωρίς δικό του περιεχόμενο. Υπάρχουν πολλά τέτοια, δυστυχώς!

Ανώνυμος είπε...

Η καφρίλα συνεχίζεται! Είχε συμβεί το ίδιο και σε μένα. Ο ανίκανος, είχε φροντίσει μάλιστα να τραβάει ακόμα και το image απο τον δικό μου server με επίπτωση στο bandwidth usage που εγώ πληρώνω!

Δες εδώ το post στο οποίο αναφέρομαι.
http://www.tech-spot.gr/2007/09/06/305/

everything53 είπε...

Έχω δει κι εγώ αρκετές περιπτώσεις αντιγραφής ανάμεσα στα μπλογκς. Πρέπει με κάποιον τρόπο να σταματήσει αυτό. Τουλάχιστον να γινόταν κάποιος έλεγχος και να έκλειναν τα συγκεκριμένα μπλογκς! Τι να πω...

iSokiN είπε...

Εχω αναθέσει σε γνωστό μου δικηγόρο να ερευνήσει για το θέμα. Μόλις εχω τις κατάλληλες απαντήσεις θα επανέλθω με σχετικό pοst...

Prince Of The City είπε...

Ξερω πως ειναι... Γιατι δε κοιτας την "λυση" Ask2use?

Νομιζω ειναι μια καλη λυση και θα εχεις και πανω χερι, νομικα, επειτα.

Τσεκαρε το και πες μου!

http://www.ask2use.com/

Το σαϊτ ειναι στα Ελληνικα, και αν θελεις στελνεις και mail στους κατασκευαστες την διευθυνση του blog σου, απλα για να ξερουν.


Καλη τυχη!

iSokiN είπε...

Ευχαριστώ για τις συμβουλες... Την έχεις πατήσει κι εσύ έτσι;

Prince Of The City είπε...

Δεν διατηρω βλογκ πολυ καιρο, αλλα επειδη συχνα στελνω γραπτα μου σε οικους και περιοδικα, οτι και να κανω το στελνω κατοχυρωμενο... :S

Το δικο μου μπλογκακι αλλωστε δεν ειναι τοσο ενδιαφερον ή δημοφιλες ωστε να το παρουν ακαιραιο οπως στη δικη σου περιπτωση...!

Ελπιζω παντως να ειναι η τελευταια φορα που το παθαινεις, ειναι πολυ δυσκολο να τους κρατησεις πισω!

Ανώνυμος είπε...

Όταν κάποιος κλέβει από σένα αυτομάτως σημαίνει ότι έχεις επιτυχία. Δες το κι έτσι...

Prince Of The City είπε...

Γεια σου και παλι, τυχαια σκαλωσα εδω:

http://lorelle.wordpress.com/2006/04/10/what-do-you-do-when-someone-steals-your-content/
και εδω (ειναι παρεμφερες του ask2use) http://creativecommons.org/

Δες και αυτο το μπλογκ!

http://www.webz.gr/2007/11/17/copyrights-on-the-web/

Τα λεμε!

Prince Of The City είπε...

http://lorelle.wordpress.com/
2006/04/10/what-do-you-do-when-someone-steals-your-content/

^^ Ειναι σε 2 μερη, γιατι μου το εκοψε, απλα πατα ενα backspace!

iSokiN είπε...

Ok! Και παλι σε ευχαριστώ για τα links...

Prince Of The City είπε...

Δε κανει τιποτα! Καλη τυχη!

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι στη blogger δε θα βγάλει κανείς άκρη. Για άγνωστους λόγους μέχρι τώρα εγώ έχασα το λογαριασμό και μπλογκ μου (χωρίς να είναι επιλογή μου) και ακόμη απάντηση δεν πήρα. Και που δεν έγραψα.

Το σίγουρο είναι ότι η wordpress έχει καλύτερες και αμεσότερες υπηρεσίες και νομίζω ότι τα παραπάνω περι πνευματικών δικαιωμάτων που βρήκε κάποιος στο wordpress αφορά το wordpress.

Γνωρίζω περίπτωση όπου η wordpress κατήργησε ολόκληρο μπλογκ μετά από γραπτή καταγγελία-επικοινωνία που είχε το "θύμα" (όπως εσύ) με τη wordpress. Να σημειώσω εδώ και την άμεση ανταπόκριση της εν λόγω υπηρεσίας.

Θα σου πρότεινα να μεταφέρεις το μπλογκ σου εκεί. Υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Αν σ' ενδιαφέρει μπορείς να το ψάξεις.

Σίγουρα υπάρχουν περιορισμοί στο free, όπως template και άλλοι (εύλογοι για μένα), με ελάχιστο κόστος αποκτάς κάποιες ελευθερίες, όπως αυτές του δικού σου template.

Ανώνυμος είπε...

Αποκωδικοποιήσεις....: σιωπής, ψυχής, θρησκειών, μυθολογιών,.....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....

Ανώνυμος είπε...

Hello. And Bye.

Ανώνυμος είπε...

...please where can I buy a unicorn?

Ανώνυμος είπε...

[url=http://www.sqlprof.com/members/sandra-nude.aspx] sandra nude[/url] [url=http://www.sqlprof.com/members/tomb-raider-nude.aspx] tomb raider nude[/url] [url=http://www.sqlprof.com/members/claudia-christian-nude.aspx] claudia christian nude[/url] [url=http://www.sqlprof.com/members/sandra-bullock-nude.aspx] sandra bullock nude[/url] [url=http://www.sqlprof.com/members/KATY-PERRY-NAKED.aspx] katy perry naked[/url] [url=http://www.sqlprof.com/members/jennifer-morrison-nude.aspx] jennifer morrison nude[/url] [url=http://www.sqlprof.com/members/maggie-grace-nude.aspx] maggie grace nude[/url] [url=http://www.sqlprof.com/members/anna-faris-nude.aspx] anna faris nude[/url] [url=http://www.sqlprof.com/members/elika-nude.aspx] elika nude[/url] [url=http://www.sqlprof.com/members/naked-nicole.aspx] naked nicole[/url]

Ανώνυμος είπε...

[url=http://www.sqlprof.com/members/claudia-christian-nude.aspx] claudia christian nude[/url] [url=http://www.sqlprof.com/members/rachel-mcadams-nude.aspx] rachel mcadams nude[/url] [url=http://www.sqlprof.com/members/bellucci-nude.aspx] bellucci nude[/url] [url=http://www.sqlprof.com/members/anna-faris-nude.aspx] anna faris nude[/url] [url=http://forum.runningsports.org/members/salma-hayek-sex-scene.aspx] salma hayek sex scene[/url] [url=http://forum.runningsports.org/members/pam-anderson-naked.aspx] pam anderson naked[/url] [url=http://www.sqlprof.com/members/jamie-lee-curtis-nude.aspx] jamie lee curtis nude[/url] [url=http://www.sqlprof.com/members/karla-spice-nude.aspx] karla spice nude[/url] [url=http://www.sqlprof.com/members/kurylenko-nude.aspx] kurylenko nude[/url] [url=http://www.sqlprof.com/members/jolie-nude.aspx] jolie nude[/url]

Ανώνυμος είπε...

[url=http://www.sqlprof.com/members/bellucci-nude.aspx] bellucci nude[/url]
[url=http://www.sqlprof.com/members/lopez-nude.aspx] lopez nude[/url]
[url=http://www.sqlprof.com/members/sandra-nude.aspx] sandra nude[/url]
[url=http://www.sqlprof.com/members/aniston-nude.aspx] aniston nude[/url]
[url=http://www.sqlprof.com/members/jolie-nude.aspx] jolie nude[/url]
[url=http://www.sqlprof.com/members/rhona-mitra-naked.aspx] rhona mitra naked[/url]
[url=http://www.sqlprof.com/members/natalia-oreiro-naked.aspx] natalia oreiro naked[/url]
[url=http://www.sqlprof.com/members/amy-wong-naked.aspx] amy wong naked[/url]
[url=http://www.sqlprof.com/members/summer-glau-naked.aspx] summer glau naked[/url]
[url=http://www.sqlprof.com/members/amy-smart-naked.aspx] amy smart naked[/url]

Ανώνυμος είπε...

[url=http://www.sqlprof.com/members/evangeline-lilly-nude.aspx] evangeline lilly nude[/url]
[url=http://www.sqlprof.com/members/erica-durance-nude.aspx] erica durance nude[/url]
[url=http://www.sqlprof.com/members/jordana-brewster-nude.aspx] jordana brewster nude[/url]
[url=http://www.sqlprof.com/members/jamie-lee-curtis-nude.aspx] jamie lee curtis nude[/url]
[url=http://www.sqlprof.com/members/elizabeth-banks-nude.aspx] elizabeth banks nude[/url]
[url=http://www.sqlprof.com/members/amanda-tapping-nude.aspx] amanda tapping nude[/url]
[url=http://www.sqlprof.com/members/victoria-silvstedt-nude.aspx] victoria silvstedt nude[/url]
[url=http://www.sqlprof.com/members/rhona-mitra-nude.aspx] rhona mitra nude[/url]
[url=http://www.sqlprof.com/members/tomb-raider-nude.aspx] tomb raider nude[/url]
[url=http://www.sqlprof.com/members/rachel-weisz-nude.aspx] rachel weisz nude[/url]

Ανώνυμος είπε...

[url=http://healingstartswithus.net/members/naked-sandra-bullock.aspx]naked sandra bullock[/url]
[url=http://healingstartswithus.net/members/nude-sandra-bullock.aspx]nude sandra bullock[/url]
[url=http://healingstartswithus.net/members/sandra-bullock-ass.aspx]sandra bullock ass[/url]
[url=http://healingstartswithus.net/members/sandra-bullock-naked.aspx]sandra bullock naked[/url]
[url=http://healingstartswithus.net/members/sandra-bullock-nude.aspx]sandra bullock nude[/url]
[url=http://healingstartswithus.net/members/sandra-bullock-nude-scene.aspx]sandra bullock nude scene[/url]
[url=http://healingstartswithus.net/members/sandra-bullock-porn.aspx]sandra bullock porn[/url]
[url=http://healingstartswithus.net/members/sandra-bullock-sex.aspx]sandra bullock sex[/url]
[url=http://healingstartswithus.net/members/sandra-bullock-sex-scene.aspx]sandra bullock sex scene[/url]
[url=http://healingstartswithus.net/members/sandra-bullock-sexy.aspx]sandra bullock sexy[/url]

Ανώνυμος είπε...

[url=http://healingstartswithus.net/members/sexy-sandra-bullock.aspx]sexy sandra bullock[/url]
[url=http://healingstartswithus.net/members/chris-brown-rihanna-sex-tape.aspx]chris brown rihanna sex tape[/url]
[url=http://healingstartswithus.net/members/free-rihanna-sex-tape.aspx]free rihanna sex tape[/url]
[url=http://healingstartswithus.net/members/naked-rihanna.aspx]naked rihanna[/url]
[url=http://healingstartswithus.net/members/nude-rihanna.aspx]nude rihanna[/url]
[url=http://healingstartswithus.net/members/rihanna-ass.aspx]rihanna ass[/url]
[url=http://healingstartswithus.net/members/rihanna-boobs.aspx]rihanna boobs[/url]
[url=http://healingstartswithus.net/members/rihanna-fake-nude.aspx]rihanna fake nude[/url]
[url=http://healingstartswithus.net/members/rihanna-fucking.aspx]rihanna fucking[/url]
[url=http://healingstartswithus.net/members/rihanna-having-sex.aspx]rihanna having sex[/url]

Ανώνυμος είπε...

[url=http://swienton.com/members/probka.aspx]free tila tequila porn[/url]
[url=http://swienton.com/members/naked-tila-tequila.aspx]naked tila tequila[/url]
[url=http://swienton.com/members/naked-tila-tequila-video.aspx]naked tila tequila video[/url]
[url=http://swienton.com/members/nude-tila-tequila.aspx]nude tila tequila[/url]
[url=http://swienton.com/members/sexy-tila-tequila.aspx]sexy tila tequila[/url]
[url=http://swienton.com/members/tila-tequila-fuck.aspx]tila tequila fuck[/url]
[url=http://swienton.com/members/tila-tequila-fucking.aspx]tila tequila fucking[/url]
[url=http://swienton.com/members/tila-tequila-having-sex.aspx]tila tequila having sex[/url]
[url=http://swienton.com/members/tila-tequila-lesbian.aspx]tila tequila lesbian[/url]
[url=http://swienton.com/members/tila-tequila-naked.aspx]tila tequila naked[/url]

Ανώνυμος είπε...

[url=http://swienton.com/members/tila-tequila-naked-video.aspx]tila tequila naked video[/url]
[url=http://swienton.com/members/tila-tequila-nude.aspx]tila tequila nude[/url]
[url=http://swienton.com/members/tila-tequila-nude-video.aspx]tila tequila nude video[/url]
[url=http://swienton.com/members/tila-tequila-playboy-video.aspx]tila tequila playboy video[/url]
[url=http://swienton.com/members/tila-tequila-porn.aspx]tila tequila porn[/url]
[url=http://swienton.com/members/tila-tequila-porn-video.aspx]tila tequila porn video[/url]
[url=http://swienton.com/members/tila-tequila-porno.aspx]tila tequila porno[/url]
[url=http://swienton.com/members/tila-tequila-sex-videos.aspx]tila tequila sex videos[/url]
[url=http://swienton.com/members/tila-tequila-sexy.aspx]tila tequila sexy[/url]
[url=http://swienton.com/members/tila-tequila-strip.aspx]tila tequila strip[/url]
[url=http://swienton.com/members/tila-tequila-uncensored.aspx]tila tequila uncensored[/url]
[url=http://swienton.com/members/tila-tequila-video-naked.aspx]tila tequila video naked[/url]
[url=http://swienton.com/members/tila-tequila-xxx.aspx]tila tequila xxx[/url]



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!