Η αρχή έγινε με το Napster. Για πρώτη φορά μπορούσες να κατεβάσεις αρχεία από άλλους online χρήστες. Μια εφαρμογή που έφερε επανάσταση στον χώρο της δισκογραφίας, φέρνοντας το φορμά MP3 στην κορυφή της προτίμησης του κοινού και ορίζοντας ένα νέο είδος εφαρμογών διαμοιρασμού αρχείων. Συνεχιστής του το Kazaa και τα δίκτυα Gnutella, από το eMule και Shareza μέχρι τα σημερινά Torrent Clients.

Οι δισκογραφικές ήξεραν ότι πάντα οι χρήστες του internet θα βρίσκουν τρόπους για να κατεβάζουν δωρεάν μουσική από αυτό. Το Qtrax είναι ακόμη μια εφαρμογή P2P για να κατεβάσετε τη μουσική που σας αρέσει. Αυτή τη φορά χωρίς να ανησυχείτε για το αν θα βρεθεί κάποιος να σας κατηγορήσει για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων.




ΠΩΣ;
Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Κατεβάζετε την δωρεάν εφαρμογή και δημιουργείτε έναν λογαριασμό στην υπηρεσία. Στη συνέχεια και αφού επιβεβαιώσετε το e-mail σας, μπορείτε να ακούσετε όποιο τραγούδι θέλετε, πάντα από τα διαθέσιμα που υπάρχουν στο δίκτυο. Δίπλα σε κάθε κομμάτι υπάρχει και η επιλογή «Download», ωστόσο δεν είναι ακόμα διαθέσιμη.

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ;
Στο Qtrax θα βρείτε σχεδόν τα πάντα! Διάσημοι καλλιτέχνες της ξένης δισκογραφίας από κάθε είδος μουσικής περιμένουν για ένα κλικ σας! Το δίκτυο συνεργάζεται με την Warner και την EMI ενώ φημολογείται ότι σύντομα θα υπογράψει συνεργασία και με την Sony BMG.

Ενδεικτικά θα αναφέρω μερικά ονόματα, αλλά όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας είναι μονάχα ένα δείγμα από αυτά που θα βρείτε στο Qtrax: Linkin Park, Foo Fighters, Avril Lavigne, Sarah McLachlan, Norah Jones, Nelly Furtado, Madonna, Eric Clapton, Justin Timberlake, Kelly Clarkson και πολλούς άλλους…

ΑΞΙΖΕΙ;
Από το λίγο που ασχολήθηκα με την beta έκδοση της εφαρμογής κατάλαβα ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μιλάμε για μια σοβαρή υπηρεσία. Bugs, προβλήματα σχεδίασης και αδυναμία στο download ή στο playback, ενοχλούν τον τελικό χρήστη. Σίγουρα όμως πρόκειται για μια επανάσταση στο χώρο της μουσικής που θα κάνει τους ανθρώπους του iTunes και του Amazon να σκεφτούν μερικά πράγματα… Ας ελπίσουμε ότι τα προβλήματα θα διορθωθούν στην τελική έκδοση.

Κατεβάστε την εφαρμογή

Ακόμη στο SD:
Οι 10 Δημοφιλέστεροι Media Players
Άλλαξε τραγούδια στο PC από το κινητό μέσω Bluetooth!
Ellinadiko.com: Το απόλυτο στέκι για τους fan του Rapid Share
Γίνε DJ online!
Sound Spectrum Visualizations: Δώστε στον Player σας άλλον αέρα!

0 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!