1
Ο αρχικός πρωταγωνιστής του Tomb Raider ήταν άντρας! Ο δημιουργός του παιχνιδιού (Toby Gard) δεν ήθελε έναν ακόμη κλώνο του Indiana Jones και προσπαθούσε να βρει κάποια άλλη λύση. Στη συνέχεια ένας συνάδερφός του στην εταιρία, του έδωσε την ιδέα για μια γυναίκα πρωταγωνίστρια, βλέποντας τους φίλους του να επιλέγουν συχνότερα γυναίκες σαν μαχητές στο τότε Virtua Fighter!


2
Το πρώτο χαρακτηριστικό της Lara ήταν το μεγάλο της στήθος! Καμία άλλη λεπτομέρεια δεν είχε σχεδιαστεί νωρίτερα από αυτό!


3
Το πρώτο όνομα της Lara Croft ήταν Lara Cruz αλλά άλλαξε πριν κυκλοφορήσει το παιχνίδι. Για να βρουν κατάλληλο επίθετο ανέτρεξαν σε έναν τηλεφωνικό κατάλογο.


4
Η Lara θεωρείται ο πιο πετυχημένος χαρακτήρας σε video-game, κερδίζοντας βραβείο Guinness.



5
Ο Toby Gard παραιτήθηκε από την Core Design, αμέσως μετά την κυκλοφορία του πρώτου τίτλου, επειδή ήταν αντίθετος με τις απόψεις της εταιρίας, που ήθελαν την Lara Sex Symbol για την προώθηση του δεύτερου παιχνιδιού της σειράς. Παράλληλα τον ενοχλούσε που δε διεύθυνε το σχεδιασμό του παιχνιδιού.


6
Το Tomb Raider θεωρείται ότι ήταν το παιχνίδι που ανέβασε το Playstation στην κορυφή των παιχνιδομηχανών, αφήνοντας πίσω του το Sega Saturn και το Nintendo 64. Οι εταιρίες έχουν συμφωνήσει από κοινού ότι η επιτυχία του ενός βοήθησε το άλλο.


7
Αν βάλετε το cd από τα πρώτα δύο παιχνίδια σε ένα cd player, θα ακούσετε τη μουσική του παιχνιδιού. (Σύνηθες φαινόμενο για τίτλους playstation εκείνης της εποχής)


8
Η Lara Coft έχει γίνει μπλουζάκια, κούπες, καπελάκια, εσώρουχα, κονκάρδες, διαφημίσεις και όλα αυτά με την άδεια της εταιρίας. Η Core ήταν αρκετά προσεκτική με τα δικαιώματα της ηρωίδας (αν και δε της φαίνεται).


9
Το Playboy είχε δημοσιεύσει φωτογράφιση με εξώφυλλο τη Lara, αλλά απέσυρε όλα τα τεύχη του, εξαιτίας ενός εξώδικου από την Core. Το περιοδικό τελικά κυκλοφόρησε ξανά, χωρίς το όνομα της Lara στο εξώφυλλο αλλά η φωτογράφιση παρέμεινε ως είχε… Μοντέλο του τεύχους ήταν η Nell Mcandrew.


10
Έχουν γυριστεί δυο ταινίες, με πρωταγωνίστρια την Angelina Jolie και φήμες λένε ότι έρχεται και τρίτη. Και οι δυο τα πήγαν πολύ καλά εισπρακτικά και θεωρούνται οι πιο πετυχημένες μεταφορές από τα video games στην μεγάλη οθόνη, ξεπερνόντας τους Mario Bros (του 83/86) και του Mortal Kombat (1992, 1995).


11
Η Angelina Jolie αναγκάστηκε να βάλει βάτες στο σουτιέν της για να αυξήσει το μέγεθος του στήθους της σε 36D, για να μοιάζει περισσότερο με αυτό της Lara Croft (36DD) . Στην δεύτερη ταινία αποφάσισαν να το αυξήσουν για να δείχνει πιο ρεαλιστικό!


12
Ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον πατέρα της Lara Croft (Richard Croft) είναι ο πραγματικός πατέρας της Angelina Jolie.


13
Σε πολλά από τα stunts των δυο ταινιών δεν χρησιμοποιήθηκε κασκαντέρ. Η Angelina ήθελε να τα κάνει ολομόναχη!


14
Στην αρχή των γυρισμάτων η Angelina είχε χτυπήσει ένα ευκρινέστατο tattoo πάνω στο αριστερό της χέρι. Οι συντελεστές της ταινίας κάλυπταν το σχέδιο αυτό με make up αλλά υπάρχουν σκηνές στην ταινία αυτό γίνεται αντιληπτό…


15
Στην ταινία η Angelina εμφανίζεται με ένα Bluetooth Headset συνδυαζόμενο με ένα Ericsson R310!


16
Όλα τα cheats που οι φήμες έλεγαν ότι ξεγυμνώνουν την Lara απλά δεν υπάρχουν. Ήταν όλα κατασκευάσματα των fan του παιχνιδιού.


17
Υπάρχουν mods για κάθε παιχνίδι της σειράς (έκδοση για PC) που ξεγυμνώνουν την Lara.




18
Η Core Design χρεώθηκε τα σχεδιαστικά λάθη των τελευταίων Tomb Raider που κυκλοφόρησαν, με αποκορύφωμα το Angel Of Darkness, που ήταν γεμάτο από bugs. Η Eidos, μετά την αποτυχία του τίτλου, αποφάσισε να απευθυνθεί στην Crystal Dynamics, για τον σχεδιασμό των επόμενων τίτλων.


19
Στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς (Tomb Raider: Anniversary) ο Toby Gard ήταν ο lead designer. Το παιχνίδι αυτό κυκλοφόρησε για να γιορτάσει τα 10 χρόνια επιτυχίας του Tomb Raider και βασίζεται στο πρώτο παιχνίδι της σειράς.


20
Η Lara Croft ήταν η αιτία που παντρεύτηκαν δυο από τους θαυμαστές της. Το πάθος τους για την Lara ήταν και εκείνο που τους ένωσε. Αργότερα ιδρύσαν μαζί εταιρία που κατασκεύαζε μοντέλα της σε πραγματικό μέγεθος. Είναι αυτά που συναντούμε στα διάφορα πολυκαταστήματα!

Διαβάστε στο SD
Δέκα Χρόνια Lara Croft

0 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!