Το δικό σας δωρεάν iPhone!



Σε λίγο καιρό κυκλοφορεί στην Ελλάδα το iPhone της Apple με ενσωματωμένο Safari Browser. Πραγματικά με το κινητό αυτό νοιώθεις ότι το κρατάς όλο το ίντερνετ στην παλάμη σου! Εσύ γιατί να περιμένεις το iPhone αφού μπορείς και με τη δική σου ταπεινή συσκευή να σερφάρεις στο διαδίκτυο, να απολαμβάνεις μουσική, να βρίσκεις χάρτες, να στέλνεις mails και μάλιστα χωρίς να σπαταλήσεις ούτε ένα euro;

Ωραία ακούγονται όλα αυτά ε; Είναι αλήθεια ότι αν το κινητό σας έχει κεραία Bluetooth, υποστηρίζει εφαρμογές java, συνοδεύεται από αξιόλογα ακουστικά και δέχεται κάρτες μνήμης, τότε μπορεί να μετατραπεί σε μια πλούσια συσκευή πολυμέσων!

Ας δούμε λοιπόν μαζί πως μπορούμε να μετατρέψουμε ένα κινητό σε iPhone budget με 3 απλές κινήσεις…

ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΩΤΗ
Σύνδεση στο Internet

Σε προηγούμενο post είδαμε πώς να συνδέσετε ένα κινητό στο internet. Είναι προτιμότερο να το διαβάσετε προτού συνεχίσετε σε επόμενα βήματα, αλλά ας δούμε συνοπτικά τι μπορείτε να κάνετε…

Αν έχετε υπολογιστή με μια γρήγορη και σταθερή σύνδεση στο internet και ένα Bluetooth adaptor τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε το κινητό σας με τον υπολογιστή, χρησιμοποιώντας τη δική του σύνδεση στο κινητό σας. Αν το κινητό σας υποστηρίζει WiFi τότε μπορείτε άμεσα να συνδεθείτε στο internet μέσω ενός WiFi spot ή και πάλι του υπολογιστή σας.

Αν το κινητό σας δεν υποστηρίζει Bluetooth ή WiFi αλλά μόνο ένα ταπεινό GPRS, τότε κάτι μπορεί να γίνει και με εσάς! Πηγαίνετε στο κοντινότερο κατάστημα Ιταλός (ή όποιας άλλης εθνικότητας προτιμάτε) και ζητήστε να σας αλλάξουν το κινητό! Γιατί με τις αβάσταχτες χρεώσεις του και την απίστευτα χαμηλή του ταχύτητα σίγουρα θα πικραθείτε χειρότερα!

- Ωραία! Συν-δέθηκα! Και τώρα;
- Τι τώρα; Τώρα είσαι ελεύθερος να απολαύσεις το ίντερνετ!
- No way! Πως κατεβάζω torrent; Πως μπαίνω σε chat; Πως θα παίξω ντότα; Χρειάζομαι και firewall;
- Μα από ποιον πλανήτη κατέβηκε αυτός;! Κινητό είπαμε ότι είναι, όχι dual core!


Αυτά που μπορείς να απολαύσεις από το internet του κινητού σου είναι πολλά! Κατ’ αρχήν μπορείς να σερφάρεις κυριολεκτικά στον αέρα χωρίς να είσαι δεσμευμένος σε μια καρέκλα!

- Εμένα αυτό με την καρέκλα πιο πολύ με βολεύει! Όρθιος είναι λιγάκι κουραστικό!
- Γιατί δε δοκιμάζεις κι άλλα μέρη του σπιτιού σου… πχ το κρεβάτι!
- Καλόοοοοοο!!!


ΚΙΝΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ
Επαναστατική συσκευή διαδικτύου

Τι είπαμε κάνει το iPhone; Έχει Safari Browser και στέλνει Email, υποστηρίζοντας λογαριασμούς PO3 και IMAP; Ότι θα κάνει και το δικό σας κινητό σε λίγο δηλαδή..!

Η Opera έχει πετύχει κάτι πολύ σημαντικό! Έχει δημιουργήσει έναν browser που τρέχει σε οποιαδήποτε κινητή συσκευή (που υποστρίζει java) και μπορεί να εμφανίσει οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Το Opera Mini χρησιμοποιεί έναν μεσάζοντα server, ο οποίος τροποποιεί τα δεδομένα της ιστοσελίδας που επισκέπτεστε (έτσι ώστε να κατεβαίνει ευκολότερα) προτού τη στείλει στο κινητό σας τηλέφωνο. Έτσι τα sites φορτώνουν στο λεπτό, χωρίς να επιβαρύνεται η συσκευή.

Η έκδοση 4 (beta) του opera mini μοιάζει αρκετά με τον αντίστοιχο Safari της Apple, μόνο που μπορεί να τρέξει και στο δικό σας κινητό! Υποστηρίζει bookmarks, RSS, έχει ιστορικό, προσομοιώνει το ποντίκι και γενικά μοιάζει αρκετά με έναν desktop browser. Η έκδοση 3 είναι πιο σταθερή αλλά με λιγότερες ευκολίες…

Αν έχετε κινητό Symbian, MobilePC ή ακόμα και μια παιχνιδομηχανή τότε υπάρχουν ειδικές εκδόσεις για εσάς με περισσότερες δυνατότητες (επί πληρωμή)… Το Opera είναι παντού! Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε τον browser της Microsoft, με την κωδική ονομασία Deepfish, όμως είναι ακόμη σε beta στάδιο και υποστηρίζει ελάχιστες συσκευές…

Το ProfiMail είναι ακόμη μια αξιόλογη εφαρμογή που σας δίνει τη δυνατότητα να στέλνετε mails και να έχετε πρόσβαση σε όλους τους φακέλους του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου από όπου και αν βρίσκεστε! Υποστηρίζει POP3 και IMAP. Επίσης υποστηρίζονται τα Yahoo! και Gmail.

Επόμενο βήμα οι χάρτες! Το Google Maps το γνωρίζετε… Τι θα λέγατε αν το βλέπατε να τρέχει στο κινητό σας; Με δυνατότητα προβολής χαρτογράφησης και εικόνας δορυφόρου και φυσικά με δυνατότητα αναζήτησης! Κατεβάστε το λοιπόν τώρα!

Ως εναλλακτική λύση και εάν είστε κάτοχος κινητών της Nokia με Symbian S60 3rd Edition μπορείτε να κατεβάσετε την απίστευτα εύχρηστη εφαρμογή Maps για να έχετε όλους τους χάρτες τις Ελλάδας στο τσεπάκι σας (κόστος 16ΜΒ) και δυνατότητες εύρεσης ταχύτερης διαδρομής, προσωμοίωσης με 3D, σύνδεση με Bluetooth GPS, ομιλία στα Ελληνικά και πολλά πολλά άλλα!

Τώρα ας πάμε ένα βήμα παραπέρα! Ας ξεπεράσουμε το iPhone!

Σειρά έχουν άλλες εφαρμογές Instant Messaging. Γιατί να σας δεσμεύει ο υπολογιστής σας αφού μπορείτε να μιλάτε με τους φίλους σας στο msn από όλο το σπίτι ή από οπουδήποτε έχετε πρόσβαση στο ίντερνετ; Δοκιμάστε τα jmsn και quickmsn.

Έχετε λογαριασμούς σε άλλες υπηρεσίες; Τι θα λέγατε για μια εφαρμογή που ενσωματώνει ICQ, MSN, Yahoo! και Google Talk IM σε ένα παράθυρο; Εμπιστευθείτε το Agile Messenger και δε θα ξαναπιάσετε στα χέρια σας πληκτρολόγιο! (Υποστηρίζει και λειτουργία push2talk αλλά είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο…)

Για τους κατόχους Nokia (και πάλι) υπάρχει η εφαρμογή Windows Live που σας φέρνει πιο κοντά με τις υπηρεσίες της Microsoft, όπως Hotmail, Messenger, Spaces κα.

ΚΙΝΗΣΗ ΤΡΙΤΗ
Widescreen iPod

Μπορεί το κινητό μας να μη μπορέσει ποτέ να παίξει ταινίες dvd ή να μας επιτρέψει να «αγγίξουμε» την προσωπική μας δισκοθήκη, μπορεί όμως να γίνει ένας πολύ καλός mp3 player!

Αγοράστε λοιπόν μια δυνατή κάρτα μνήμης και εξοπλίστε την με τα τελευταία hits που υπάρχουν στον υπολογιστή σας. Λάτρεις του Winamp; Κατεβάστε την εφαρμογή PowerMP3 που είναι η καλύτερη στο είδος της και του μοιάζει κάπως… Επίσης καλός και αρκετά διαδεδομένος είναι το LCGJukebox με δυνατότητα προβολής εικόνας άλμπουμ και στίχων του τραγουδιού που αναπαράγεται.

Πρόβλημα χώρου; Ε ναι έχετε δίκιο… Πόσα να χωρέσει ένα κινητό! Μετατρέψτε τα MP3 σας σε OGG και θα πιάνουν το μισό χώρο! Για να ακούσετε αρχεία ogg στο κινητό σας κατεβάστε κάποιον player.

Δείτε ακόμη τον ALON mp3 player.

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ
Η επόμενη μέρα

Απόλυτη εικόνα: Μόλις έχεις ξυπνήσει. Λιγοστός καφές στο φλιτζάνι, τηλεόραση στο αθόρυβο, γυρισμένη σε πρωινάδικο τρίτης κατηγορίας (βλ. Alter) κι εσύ χαζεύεις το mail σου! Ελέγχεις αν έχεις περάσει το μάθημα που έδωσες χθες ή τα αποτελέσματα στο στοίχημα! Ελέγχεις τα feeds σου… Για μισό λεπτό! Τι είναι αυτό; Νέο post στο Something Digital;
^ Πλεονέκτημα!
Μπαίνεις στο SD από όπου κι αν βρίσκεσαι!

Μεσημέρι τώρα και το φαί είναι σερβιρισμένο στο τραπέζι. Αφού διώξεις την μύγα που το περιτριγυρίζει και αναρωτιέσαι πως ήρθε στο σπίτι σου, κάποιος φίλος σου σου στέλνει ένα μήνυμα στο msn. Όχι γιατί να σηκωθείς; Γιατί να πας στον υπολογιστή σου; Σηκώνεις το κινητό σου και γράφεις την απάντηση, όπως ακριβώς θα του έστελνες ένα sms. Βαριέσαι να πληκτρολογήσεις; Πατάς ένα κουμπί, λες αυτό που θέλεις να πεις και επιστρέφεις στο φαγητό σου!
^ Πλεονέκτημα!
Και απάντησες χωρίς να σηκωθείς από το τραπέζι και η μύγα δεν έκατσε τελικά στο φαγητό σου!!!

Βράδυ τώρα και η κοπέλα που ψήνεις τον τελευταίο καιρό σε καλεί στο σπίτι της, το οποίο δεν ξέρεις που είναι! Τρέχεις την εφαρμογή Google Maps (όπως ακριβώς θα έκανες στο iPhone) και ψάχνεις στο χάρτη της πόλης.
^ Πλεονέκτημα!
Και δε θα γίνεις ρεζίλι επειδή δεν ξέρεις την οδό και θα δεις και το σπίτι της στο δορυφόρο!

Προσοχή! Η εικόνα από δορυφόρο δεν είναι real-time! Μη κάνετε τον κόπο να παρακολουθήσετε κανέναν χρησιμοποιώντας αυτόν!

1 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Ανώνυμος είπε...

foberh syskeyh me aperioristes
dynatothtes.den to afhnoyn na kykloforhsh giati lene oti kaigetai ti chip.rvthsa ena filo amerikano kai moy eipai oti leitoyrgei mia xara.kornelius petridis general manager on sailing boats.kavas-seamajore-kai tvra hance



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!