The Real Windows History



Εντάξει! Το παραδέχομαι! Είμαι παιδί της Microsoft… Άλλωστε όλοι μας λίγο πολύ είμαστε! Στο internet θα βρείτε αμέτρητα sites που κάνουν ανασκόπηση στα MSWIN! Μόνο αυτό το post όμως θα σας δώσει την 100% πραγματική εικόνα όλων των εκδόσεων του αγαπημένου μας λειτουργικού! Κρακεράκι;



Τους βλέπετε όλους πως κοιτάνε με καμάρι; Το 1983 κυκλοφορεί στην αγορά το πρώτο ιστορικά πακέτο των Windows. Ο Billάκος και η παρέα του λανσάρει μια νέα μόδα στους υπολογιστές: Γιατί να πληκτρολογείτε εντολές στο machine και να μην μπορείτε να το χειριστείτε με ποντίκι; Ελάτε στην Microsoft και θα σας δείξουμε το πώς!



Αρχές των 90’s και οι υπολογιστές γίνονται must! Τα Windows φτάνουν στην τρίτη τους έκδοση και οι απολύσεις υπαλλήλων επειδή έπαιζαν πασιέντζα εν ώρα εργασίας άρχισαν να πληθαίνουν! Κι εκεί που όλα βρίσκονται σε τάξη, ξαφνικά ο κόσμος γνωρίζει μια νέα μεγάλη απειλή! Τα…



Windows 95
Γνωστά και ως «το λειτουργικό που έφερε τα 32 bits»! Όσοι τα χρησιμοποιήσουν θα πρέπει να πάρουν μερικές προφυλάξεις! Η πρωτοεμφανιζόμενη διαβολική registry καριοφιλάει στην γωνία και είναι έτοιμη να κρασάρει το σύστημα με την πρώτη εγκατάσταση (προφανώς του driver για τον εκτυπωτή) που θα κάνετε. Μη σας ξεγελάει το γεγονός ότι είναι plug n’ play! Καμία συσκευή δεν πρόκειται να δουλέψει εάν δεν επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας!


Τη χρονιά αυτή η Microsoft καταφέρνει να κατακτήσει τον κόσμο με το νέο της trend! Οι μπλε οθόνες είναι πλέον στη μόδα και τις φορούν όλοι οι υπολογιστές! Παράλληλα είναι ο μόνος τρόπος για να καταλάβετε ότι κάποιος τρέχει «γνήσιο λογισμικό Microsoft»!



Windows 98
Εμφανίστηκαν το 1998 (σώπα ρε μεγάλε!) και ο κόσμος τα ξέρει και ως «το λειτουργικό που μας έμαθε τον IE 4». Αν ο υπολογιστής σας υποστηρίζει MMX, DVD Drive, USB Port και έχει κάρτα AGP τότε τα WIN98 μπορούν να την αξιοποιήσουν! Συμβουλή: Ποτέ μην πείτε άσχημη λέξη για τον IE! Υπάρχει παντού σε όλο το σύστημα και έχει κάνει κόμμα με την registry για να μην αφήσουν κανένα πρόγραμμα να τρέξει σωστά στον υπολογιστή σας!



Παράλληλα εμφανίζονται για πρώτη φορά τα φιλικά παράθυρα που σας ζητούν συγγνώμη κάθε φορά που μια εφαρμογή θα πρέπει να κλείσει! Μάλιστα μπορείτε να στείλετε μια αναφορά λάθους στην Microsoft με ένα κλικ, κατευθείαν στο Recycle Bin της εταιρίας!



Windows ΝΤ
Κανένας δε τα έδωσε σημασία τόσα χρόνια! Γιατί να το κάνετε εσείς;



Windows ME
Αν γνωρίζατε κάποιον που χρησιμοποιούσε υπολογιστή με εγκατεστημένα τα WIN ME τότε τηλεφωνήστε του για να σιγουρευτείτε ότι είναι ακόμη εν ζωή! Γνωστά και ως «Το λειτουργικό που μας γνώρισε τον WMP». Η Microsoft (πάντα πρωτοπόρος στο software engineering) προσπάθησε να βρει τρόπο για να μας απαλλάξει από το γνωστό πρόβλημα του Millenium! Να κυκλοφορήσει ένα λειτουργικό με άπειρα νέα bugs για κάθε χρήση! Έτσι κανείς δε θα έδινε σημασία στο κυρίως θέμα! Για πρώτη φορά δε μπορείτε να σβήσετε τα αρχεία του φακέλου System, System 32 ή γενικά των Windows… Τι να το κάνετε όμως αφού έτσι κι αλλιώς θέλουν σβήσιμο και γράψιμο από την αρχή! Αυτό λέγεται…



Windows XP
Συνδυάζοντας τα WIN ME και 2000 (είπαμε ποιος δίνει σημασία στα καλά λειτουργικά…) η Microsoft κυκλοφορεί το μεγαλύτερό της επίτευγμα! Δεν θα ξαναδείτε πια μπλε οθόνη καθώς δουλεύετε στον υπολογιστή σας! Οι BSOD οθόνες βγαίνουν πριν ή μετά την εκτέλεση του λειτουργικού και δε σας αφήνουν να κάνετε απολύτως τίποτα. Η βελτιωμένη σύνθεσή τους προβλέπει αυτόματη επανεκκίνηση κάθε φορά που κρασάρει το σύστημα και σας γλιτώνει από το πάτημα περιττών πλήκτρων (βλ. Ctrl+Alt+Del).



Γνωστά και ως «Ας ενεργοποιήσουμε τα Windows», τα Windows XP δίνουν στους crackers αυτό που πραγματικά χρειάζονται! Ένα ολοκαίνουριο σύστημα καταπολέμησης της πειρατείας για να σπάσουν!



Windows Vista
Τέρμα πια οι άγαρμπες, ξερές και άσχημες μπλε οθόνες! Η Microsoft τις αντικαθιστά με κινούμενα παράθυρα που πετάνε στον αέρα! Τα Windows Vista είναι μια μοναδική εμπειρία GUI που κάθε χρήστης θα έδινε 300 ευρώ για να αποκτήσει. Τα Vista εντυπωσιάζουν με την μοναδική υλοποίηση αναζήτησης παντού της Apple! Με μια απλή τοποθέτηση ενός ταπεινού flash usb drive των 20GB (!) μπορούν να δώσουν απίστευτη ταχύτητα στον υπολογιστή σας! Από παλιές εφαρμογές; Ε δεν λειτουργεί καμία! Τι να τις κάνετε άλλωστε αφού έχετε ένα λειτουργικό με παράθυρα που πετάνε;

Προηγούμενες εκδόσεις δεν έχω συμπεριλάβει επειδή δεν βρήκα κατάλληλο υλικό. Όσοι έχετε screenshots από bugs ή errors για WIN 3.1 παρακαλώ να αποσταλούν στο προσωπικό μου ταχυδρομείο!

5 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Ανώνυμος είπε...

to t-shirt tou errorwear gamei....eixa skasei stin parousiasi twn 2k3 server sto hilton me tshirt errorwear 2k BSOD...oi microsoftades mono pou den me petaksan eksw....lol

fuzzyNeural είπε...

Αγαπητέ Sokin,

και εγώ παιδί του Billakou είμαι αλλά...

όταν οι Mac είχαν windows kai mouse
o Billakos τα φανταζόταν απλά και σκεφτόταν πως να τα κλέψει...

Για του λόγου το αλήθες δες στο youtube το εξής:
http://www.youtube.com/watch?v=JXvJyyBO5_k


Πάντως είναι μεγάλος μάγκας ο άτιμος!!
τον παραδέχομαι!!

disaster είπε...

pethana sto gelio dike m

Tasakas είπε...

Καλό θα ήταν να γνωρίζετε οτι το διαβάζουν και από αλλού χωρίς αναφορά σε εσας!
http://www.gamato.biz/forum-f25/topic-t1462.htm

Ανώνυμος είπε...

Delete shis text plz. Sorry



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!