Τον τελευταίο καιρό ακούτε όλο και περισσότερους φίλους σας να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τους υπολογιστές της Apple. Η αλήθεια είναι ότι οι πωλήσεις των Mac έχουν ανέβει αρκετά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όλο και περισσότεροι ενδιαφέρονται για αυτούς και όλο και περισσότερα καταστήματα τους διαθέτουν. Λέτε να είναι κρίση που θα περάσει; Οι αγοραστές πάντως βρίσκονται σε ένα δυνατό δίλλημα: Να αγοράσω Mac; Αξίζει ή είναι πέταμα χρημάτων;

Όταν είσαι «χρόνιος χρήστης» υπολογιστών με Windows, σκέφτεσαι αρκετά προσεκτικά το ενδεχόμενο να αλλάξεις λειτουργικό σύστημα. Και αυτό γιατί δεν ξέρεις, ή καλύτερα δε μπορείς να φανταστείς, τι θα συναντήσεις μπροστά σου. Παράλληλα το ιστορικό της συγκεκριμένης πλατφόρμας δεν είναι και αρκετά «φωτεινό». Θέματα όπως αναβάθμιση, κόστος, συμβατότητα είναι τα πρώτα που ξεστομίζουν οι οπαδοί των PC! Από τη μια λοιπόν λες «θα το τολμήσω και θα πάρω έναν Mac» αλλά από την άλλη το σκέφτεσαι και αλλάζεις γνώμη. Ίσως να ενδώσεις! Ίσως τελικά οι φίλοι σου να σε πείσουν για το αντίθετο…

Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να πάρετε την σωστή απόφαση, δίνοντάς σας όλα εκείνα που θα θέλατε να ξέρετε και απαντώντας μονολεκτικά και αποφασιστικά με ένα «Ναι» ή «Όχι»! Γιατί κάποιος έπρεπε να το κάνει! Ελπίζω μετά από αυτό το post να σας φύγει το συννεφάκι με το ερωτηματικό που αιωρείται αυτή τη στιγμή πάνω από το κεφάλι σας!


Αναβάθμιση
Υπάρχει τέτοια λέξη στο λεξιλόγιο της Apple;

Όταν αγοράζεις φορητό υπολογιστή είσαι αρκετά υποψιασμένος. Γνωρίζεις ότι το μηχάνημα που θα πάρεις δε θα μπορέσει ποτέ να αναβαθμιστεί, για να καλύψει τις όποιες μελλοντικές σου ανάγκες. Έτσι αγοράζοντας ένα MacBook δε θα περιοριστείς σε κάτι, εκτός σε επίπεδο χρημάτων ή «προορατικού» εξοπλισμού, όπως κάνα δυο θύρες USB παραπάνω, πλήκτρα αφής κλπ.

Θέλεις μνήμη; Βάλε! Θέλεις σκληρό; Αγόρασε εξωτερικό! Άλλωστε οι τιμές των δίσκων για φορητούς θα είναι πάντοτε υψηλότερες! Θέλεις πιο γρήγορο επεξεργαστή ή κάρτα γραφικών; Άλλαξε φορητό!

Στα μηχανήματα desktop τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σε ένα PC έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καθώς ακόμη και 5 χρόνια μετά, θα μπορέσεις να ανεβάσεις τις επιδόσεις του, αλλάζοντας κάρτα γραφικών, τοποθετώντας έναν ακόμη σκληρό για RAID ή επεκτείνοντας τις δυνατότητές του με μια κάρτα επέκτασης. Στους desktop Mac τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς και πάλι είναι σαν να αγοράζεις φορητό.

Το θετικό είναι ότι το «κουτί» του υπολογιστή είναι ενσωματωμένο στην οθόνη, οπότε γλιτώνεις σε χώρο και κερδίζεις σε στυλ. Οι Mac είναι συμβατοί σχεδόν με κάθε συσκευή USB και Firewire. Επίσης δε θα συναντήσετε κανένα πρόβλημα με δίκτυα LAN. Καμία όμως από τις παλιές σας κάρτες PCI δε θα υποστηρίζεται και ποτέ δε θα μπορέσετε να επέμβετε στο εσωτερικό τους, αλλάζοντας υλικό. Αν η αναβάθμιση δεν είναι σημαντική για εσάς τότε ο Mac θα έχει κάτι να σας προσφέρει.



Συμβατότητα
Τι θα αφήσω πίσω;

Όπως είπαμε οι κάρτες PCI δεν είναι συμβατές με τους Mac. Μόνο αυτές όμως! Σε επίπεδο software δε θα συναντήσετε καμία ιδιοτροπία! Οι Mac παίζουν και αναγνωρίζουν τα πάντα! Ακόμα και τα Windows. Μπορείτε να τρέξετε το «λατρευτό» λειτουργικό μας σύστημα όπως ακριβώς θα κάνατε σε ένα PC. Η ίδια η Apple σας εξοπλίζει με drivers υλικού, μέσα από το CD εγκατάστασης του δικού της λειτουργικού!

Οι Mac τρέχουν Windows! Τα PC τρέχουν Mac OSX;

Η συμβατότητα με περιφερειακές συσκευές είναι ένα ακόμη θέμα συζήτησης. Αν πρόκειται για συσκευές USB ή FireWire τότε δε θα συναντήσετε κανένα απολύτος

Κάτι ακόμα που θα πρέπει να σημειώσω είναι η συμβατότητα του επί μέρους hardware. Όταν συνθέτετε ένα PC, κανείς δε μπορεί να σας εγγυηθεί ότι όλα του τα υποσυστήματα θα λειτουργούν και θα συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους. Επίσης οι drivers των συσκευών αυτών μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές στην ομαλή λειτουργία των Windows. Στον αντίποδα τα υποσυστήματα ενός Mac (όπως και κάθε άλλου premade υπολογιστή) είναι έτσι επιλεγμένα ώστε να συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους αλλά και με το OSX.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Υψηλότερες επιδόσεις και ομαλότερη λειτουργία του υπολογιστή. Αυτός είναι ο λόγος που μερικοί προτιμούν τους προκατασκευασμένους «επώνυμους» υπολογιστές (πχ. Dell ;) από το να αγοράσουν ξεχωριστά τα υποσυστήματα και να τα εγκαταστήσουν. Ναι το κόστος θα είναι υψηλότερο αλλά κατά 99,9% ο καινούργιος υπολογιστής σας θα λειτουργεί πιο γρήγορα.



Κόστος
Είναι πιο ακριβοί από τα PC;

Στα διάφορα «πηγαδάκια» των πληροφορικάδων ζητιέται ότι οι Mac είναι πιο ακριβοί από τα PC. Πράγματι η αλήθεια είναι ότι το φθηνότερο desktop μηχάνημα ξεκινάει από περίπου €1000. Αν ρίξετε όμως μια ματιά στις επιδόσεις ενός Mac και ενός PC στα ίδια χρήματα θα καταλάβετε ότι τα χρήματά σας θα πιάσουν τόπο.

Οι περισσότεροι κάνουν το λάθος και συγκρίνουν τους Mac με PC που έχουν οι ίδιοι συνθέσει. Αν δείτε αντίστοιχες τιμές από έτοιμα μηχανήματα, θα καταλάβετε ότι η αγορά ενός μηχανήματος Mac δε θα σας ζημιώσει καθόλου. Επίσης το λειτουργικό τους είναι αρκετά πιο γρήγορο και πιο αποδοτικό από τα Windows. Έτσι πάντα ένας Mac θα είναι ελάχιστα πιο γρήγορος από ένα PC, ακόμη κι αν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά.

Σε γενικές γραμμές οι υπολογιστές Mac προσφέρουν άριστη ποιότητα κατασκευής υλικού, επιδόσεις, εργονομία και στυλ που δύσκολα θα συναντήσετε σε κάποιο μηχάνημα PC με τα ίδια, ή ακόμη και με περισσότερα χρήματα. Έτσι δεν πληρώνετε μόνο την μάρκα (όπως γίνεται σε μερικά μηχανήματα άλλων εταιρειών) για έναν υπολογιστή ο οποίος δε θα «σηκώνει» τίποτα, αλλά επενδύετε σε ένα μηχάνημα που «αξίζει τα λεφτά του»!



Ωραία όλα αυτά αλλά εγώ τελικά να πάρω Mac;
Η οριστική απάντηση στο βασανιστικό ερώτημα!

Επειδή κάθε ένας από μας βλέπει τον υπολογιστή του διαφορετικά και έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, θα εξετάσουμε το θέμα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Φυσικά η τελική απόφαση είναι δική σας! Οι προτάσεις του blogger (και του κάθε blogger) είναι υποκειμενικές…

Για το γραφείο
Μπορεί ένας iMac να εντυπωσιάσει τους πελάτες σας αλλά δεν είναι ικανός (ακόμα) για αυτή τη χρήση. Τα προγράμματα γραφείου είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που έχει συνηθίσει το ECDL-προσωπικό σας και δεν υποστηρίζουν Ελληνική ορθογραφία (πωλείται από ανεξάρτητες εταιρείες). Παράλληλα θα είναι αδύνατον να αναβαθμίσετε σε κάτι καλύτερο με το μικρότερο δυνατό κόστος. Οι κάρτες PCI είναι ακόμα ένας περιορισμός για εσάς.

Για σχεδιαστές/φωτογράφους/μουσικούς/σκηνοθέτες
Δεν χρειάζεται να αναφέρω πόσο πιο γρήγορα τρέχει το Photoshop σε Mac OSX! Αν δουλεύεται αποκλειστικά με τα προγράμματα της Adobe, όπως το Illustrator ή το InDesign τότε ένας Mac είναι η πρώτη επιλογή σας. Υπάρχουν και πιο φθηνά πακέτα για Leopard που μπορείτε να βρείτε στο intetnet, με παραπλήσιες δυνατότητες.

Αν όμως η δουλειά σας υποχρεώνει να χρησιμοποιείτε εφαρμογές που τρέχουν μόνο σε Windows (όπως Corel Draw) τότε θα ήταν καλύτερα να το σκεφτείτε περισσότερο, γιατί σίγουρα θα μπλέξετε με δυο λειτουργικά, δυο σκληρούς, δυο πλατφόρμες κοκ…

Τέλος αν σας ενδιαφέρει η επεξεργασία μουσικής ή βίντεο τότε ένας Mac θα σας προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις που δύσκολα θα βρίσκατε σε ένα PC. Δώστε πολύ προσοχή στο υποστηριζόμενο software και στις κάρτες επέκτασης, καθώς είναι ο μόνος περιορισμός σας.


Για φοιτητές/μαθητές
Δε το συνιστώ, διότι λόγω κόστους θα ήταν πιο έξυπνο να επενδύσετε σε ένα μηχάνημα PC (για να παίζετε και κανένα παιχνιδάκι), το οποίο σιγά-σιγά θα μπορείτε να το χτίσετε στα μέτρα σας, αναβαθμίζοντάς το. Αν ασχολείστε με γραφικές ή άλλου είδους τέχνες τότε επενδύστε σε έναν Mac και δε θα σας απογοητεύσει!

Για αρχάριους
Αν δεν έχετε αλλά ούτε θέλετε να αποκτήσετε επαφή με τους υπολογιστές τότε ένας Mac είναι ιδανικός και για εσάς! Αρκεί να έχετε κάποιον γνωστό ο οποίος ασχολείται με το «επάγγελμα», για να μην ταλαιπωρείτε κι αυτούς τους δόλιους τους υπαλλήλους καταστημάτων. (Όχι ότι κι αυτοί θα ξέρουν να σας βοηθήσουν αλλά λέμε τώρα) Αν συνηθίσετε το Mac OSX θα κοροϊδεύετε τους φίλους σας που παιδεύονται με τα Windows για να κάνουν κάτι που εσείς κάνατε στο λεπτό! Επίσης θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να ρίξετε και την γκόμενα του διπλανού apartment!

Αν σκοπεύετε να μάθετε να δουλεύετε με υπολογιστές τότε θα ήταν πιο έξυπνο να επιλέξετε την πλατφόρμα PC/Windows, που χρησιμοποιείται από περισσότερους. Θα σας δώσει την ευκαιρία να συνηθίσετε το περιβάλλον εργασίας, αλλά και να γνωρίσετε το εσωτερικό ενός PC από μέσα. Σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν προτιμότερο να επιλέξετε desktop παρά laptop…


Για Gamers
Όχι και πάλι όχι! Γιατί τι θέλει ένας gamer; Επιδόσεις. Μπορεί οι Mac να το προσφέρουν αυτό αλλά ως πότε; Ένα PC θα αντέξει περισσότερο στο χρόνο απ’ ότι ένας Mac. Για εσάς η πλατφόρμα Windows είναι μονόδρομος. Ναι υπάρχουν παιχνίδια και για Mac αλλά σε καμία περίπτωση δεν συναγωνίζονται σε αριθμό αυτά των Windows.

Για Προγραμματιστές
Αν πρόκειται για αγορά σταθερού υπολογιστή τότε σκεφτείτε το καλά! Από τη μια δε θα στερηθείτε τίποτα που θα μπορούσε να σας προσφέρει ένα τυπικό PC και από την άλλη θα σας δοθεί η δυνατότητα να αναπτύξετε εφαρμογές σε ένα νέο περιβάλλον. Όσοι ασχολείστε με web development τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα Mac OSX Leopard ενσωματώνουν Apache Server και PHP5.

Αν πρόκειται για αγορά laptop τότε ούτε κατά διάνοια μην επιλέξετε MacBook! Το πληκτρολόγιο είναι διαφορετικό στους Mac. Ειδικά όμως στους φορητούς απουσιάζουν τα πλήκτρα Delete (για όνομα), Page Up/Down, Home, Printscreen κλπ. Άντε σε έναν desktop μπορείς να βάλεις ότι πληκτρολόγιο τραβάει η όρεξή σου αλλά σε ένα laptop πως; Θα κυκλοφορείς με έξτρα keyboard;


Για Multimedia χρήση
Μπορείτε να επιλέξετε να αγοράσετε έναν Mac Mini, που είναι αρκετά μικρός και οικονομικός για να τον φιλοξενήσετε στο σαλόνι σας, δίπλα από την ολοκαίνουρια τηλεόραση. Δε θα σας το συνιστούσα! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παλιό σας PC χωρίς να ξοδέψετε cent!

Άλλος ένας λόγος είναι ότι τα Windows προσφέρουν μεγαλύτερη υποστήριξη σε άλλες συσκευές (όπως για παράδειγμα ένα Playstation 3 ή ένα TV-tuner) και θα είναι απίστευτα εύκολο για εσάς να δημιουργήσετε έναν Media Server. Το Windows Media Center από την άλλη είναι πιο εμφανίσιμο αλλά και πιο εξοπλισμένο από το εκνευριστικά απλοϊκό Front Row της Apple.


Για το internet
Τον τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί (και στην Ελλάδα) μια κατηγορία χρηστών που αγοράζει υπολογιστή μόνο για να σερφάρει στο internet ή για να «μπλογκάρει». Ένα MacBook θα ήταν ότι πρέπει και για εσάς! Μικρό, στιλάτο και έξυπνο! Υπάρχουν ειδικές εκδόσεις του Mozilla Firefox και του Opera. Επίσης θα κάνετε ευκολότερη τη ζωή σας με τα widgets του Leopard Dashboard. Ο ιδανικός σύντροφος του iPhone σας. Τέρμα τα service packs και οι επανεκκινήσεις!

Για χρήση με Windows
Όπως ανέφερα προηγουμένως, τα Mac υποστηρίζουν πλήρως τα Windows XP και τα Vista. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το λειτουργικό παράλληλα με το OSX, με τη βοήθεια της ειδικής εφαρμογής Boot Camp και να επιλέγετε ποιο θα ξεκινάει με την ενεργοποίηση του υπολογιστή σας. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Windows μέσα από το OSX, εγκαθιστώντας εφαρμογές virtualization. Έτσι μέσα από το Leopard θα μπορείτε να ανοίγετε παράθυρα των Windows, τα οποία μάλιστα θα αλληλεπιδρούν με το OSX.

Για σύστημα με χαμηλό κόστος
Αν θέλετε έναν απλό υπολογιστή που να κάνει τη δουλειά του με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος, τότε η αγορά Mac είναι απαγορευτική. Θα μπορούσατε να αγοράσετε έναν Mac Mini αλλά και πάλι δεν θα ήταν συμφέρουσα λύση. Σίγουρα αργότερα θα θέλατε κάτι παραπάνω από το μηχάνημά σας και μια μικρή αναβάθμιση θα βοηθούσε σε αυτό.

Για υλοποίηση server
Αν θέλετε να στήσετε Apache web server τότε δείτε οπωσδήποτε την περίπτωση του Mac Xserve. 8 πυρήνες στην διάθεσή σας! Απίστευτη ταχύτητα και ασφάλεια. Κανένας συμβιβασμός και καμία δυσκολία για τους γνώστες Unix και επιπλέον υποστήριξη Windows.

Για επαγγελματίες
Θα θέλατε έναν φορητό για να μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε και στο γραφείο αλλά και στο σπίτι. Ένας MacBook Pro θα ήταν καλή επιλογή. Η τεχνολογία multitouch θα σας διευκολύνει αφάνταστα. Το MacBook Air είναι το ιδανικότερο laptop για εσάς που ταξιδεύετε συχνά… Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολα μπορείτε να μάθετε το περιβάλλον του Leopard, για να στείλετε mail, να σερφάρετε, να κάνετε sync των πληροφοριών σας αλλά και να εργαστείτε με το Office.


Ο χρήστης Αντίλογος λέει:
Κριός: Περίοδος για επαγγελματικό αναπροσδιορισμό. Ο ανάδρομος Ερμής θα αναζωογονήσει τις σχέσεις σας. Το ένα ραντεβού θα κλείνει μετά από το άλλο… Απόφύγετε το blogging, διότι μπορεί να πέσετε σε μια σελίδα σαν και αυτή!


6 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Unknown είπε...

Κάποια στιγμή θα κάνω την αλλαγή και θα το πάρω το mac μου. Το παρόν άρθρο απλά επιβεβαιώνει ότι άλλος ένας έρωτας (πρόκειται να/ έχει) αρχίσει!
Καλή ιντερνετική χρονιά λοιπόν. Welcome back!

iSokiN είπε...

Πιστεύω ότι η Apple είναι σε πολύ καλό δρόμο. Στιλάτοι υπολογιστές, δυνατό λειτουργικό, αισιόδοξες προσπάθειες προγραμματιστών σου δίνουν όση ώθηση χρειάζεσαι για να αρχίσεις τις οικονομίες...

Μοιάζει λιγάκι με τηλεοπτικό σποτ! "Something Digital. Τα καινούργια επεισόδια από τον Οκτώβρη στο Blogger"... :P

Unknown είπε...

Αν δεν μπορείς να "βάλεις χέρι" στον υπολογιστή δεν λέει

Pctrelos είπε...

Όσο χρήστες από Mac και από Linux θα τρέχουν προγράμματα των Windows ή ακόμη και το ίδιο το λειτουργικό με εξομοιώσεις, τα Windows θα παραμένουν η καλύτερη επιλογή! Δέν είδα ποτέ να προσπαθεί κάποιος από Windows να τρέξει κάτι από Mac ή Linux. Απλά όλα τα άλλα είναι ποζεριές και χάσιμο χρόνου. Παραδεχτείτε το Hi i am a Mac and i cost to do a number of things, Hi i am a Linux and i can try to do things that other can already do, Hi i am a PC and i can do and play everything + i cost less! Μην συμβηβάσεσται με *** και τάσεις της μόδας. Στην τελική ακόμη και τα Mac άλλαξαν και χρησιμοποιούν PC parts (intel κτλπ)χαχαχαχαχα.
PC και ξερό ψωμί!!! Άντε για αρχίζω να τρελαίνομαι.

Ανώνυμος είπε...

Καποια σχολια με καθε σεβασμο...

-To σημαντικοτερο που ξεχασες να αναφερεις ειναι το απιστευτο λογισμικο του mac. Γιατι οπως και να το κανουμε αυτο ειναι το βασικοτερο.

-Δεν νομιζω οτι καποιος χρηστης pc μετα απο 5 χρονια θα κατσει να αναβαθμισει το συστημα του, αυτο το κανουν καθε χρονο. οποτε μαλον θα παει για καινουριο. Αλωστε μην ξεχναμε οτι οταν η microsoft βγαζει νεα windows (βλεπε svista) πρεπει να παρεις και αναγκαστικα νεο υπολογιστη.

-Για τα προγραμματα γραφειου δεν υπαρχει προβλημα πλεον. Αν το ψαξεις λιγο βρισκεις την λυση. Αληθεια αναρωτηθηκες ποτε γιατι τα περισσοτερα περιοδικα και εφημεριδες, η συνταξη τους χρησιμοποιει mac?

-Θεωρο ανοητο τον λογο που δεν θα τον συστηνες σε μαθητες και φοιτητες.

-Ο mac αντεχει πολυ περισσοτερο στον χρονο απο οτι ενα pc για τον απλουστατο λογο οτι το λογισμικο του δεν ζοριζει το hardware οπως συμβαινει με τα svista.

Επισης χαζοι και οι λογοι που τους προτρεπεις να μην παρουν macbook. Delete υπαρχει παντου οσο για το printscreen γινετε με συντομευση πληκτρολογιου

@alekos: φυσικα μπορεις να βαλεις χερι και στον mac αλλα σε λιγοτερο βαθμο απο οτι στα windows, αλλα στην τελικη who cares..

@pctrelos: παρα πολοι λιγοι ειναι αυτοι που τρεχουν και windows στα mac και αυτοι περισσοτερο γιατι εχουν συνηθησει σε καποια προγραμματα. Οσο για το αν ειδες ποτε καποιον να προσπαθησει να τρεξει απο windows κατι σε mac ειναι γιατι δεν μπορει και οχι γιατι δεν θελει.
οσο για το χασιμο χρονου που λες, αληθεια ποσα antispyware και antivirus ετρεξες σημερα? και ποσες φορες εκανες restart για να γλιτωσεις απο τα κοληματα των svista? xexexexe.Αντε κουραγιο σε λιγο θα βγουν τα windows 7. Aληθεια δεν σου εχει κανει εντυπωση πως ολοι εμεις που υποστηριζουμε φανατικα τα mac ειμαστε πρωην χρηστες windows?
Στα mac ανοιγεις το μηχανημα και απλα δουλευεις χωρις να σε ενοχλησει ποτε τιποτα.
Τελικα την πιο σωστη κουβεντα την ειχε πει καποιος σε ενα forum:
Στα windows oλη την ωρα προσπαθουσαμε να βρουμε τροπους να απαλαγουμε απο τα διαφορα προβληματα, και στο τελοσ νομιζαμε οτι κατι καναμε.

iSokiN είπε...

Προς pctrelos...
Η εξομοίωση δεν υφίσταται. Τα Windows τρέχουν σε πραγματικό χρόνο σε υπολογιστές Mac, όπως ακριβώς το κατορθώνουν σε PC. Σε μερικές περιπτώσεις οι Mac τα καταφέρνουν και καλύτερα. Βέβαια οι drivers είναι λιγάκι ενοχλητικοί...

Τα Mac είναι πλέον παραπλήσια με τα Linux, αφού βασίζονται στα Unix.

Φυσικά είναι κοινό μυστικό ότι οι Mac έχουν φάει "μεγάλη ήττα" από τα PC. Σκεφτείτε ότι έγιναν οι ίδιοι PC και τρέχουν Windows. Αν δεν το έκαναν πιστέψτε με θα είχαν σοβαρό πρόβλημα πωλήσεων.

Επίσης η Apple είναι 10 φορές χειρότερο μονοπώλιο από την Microsoft. Το υποστηρίζω θερμά.

Προς roverand...
Άλλος ένας φανατικός Mac User έτσι; Κοίτα δεν αντιλέγω. Υπάρχουν 2 feelings για έναν αγοραστή Mac! Ή θα γίνεις Macόβιος ή θα νοιώσεις Macάκας!

Υπάρχει όντως απίστευτο λογισμικό στους Mac. Έχω ετοιμάσει σχετικά post.

Φυσικά και θα αναβαθμίσεις το PC σου. Αν παίζεις παιχνίδια, αν ασχολείσαι με επεξεργασία ήχου/βίντεο, αν θέλεις τηλεόραση ή κάρτες παρακολούθησης κίνησης ή αν τέλος πάντων δουλεύεις με αυτό. Γιατί να περιοριστείς σε λύση USB ή στο απόλυτο τίποτα;

Στα προγράμματα γραφείου υπάρχει λύση αλλά πόσο συμβατά είναι τα εγχώρια CRM ή άλλα εταιρικά software; Βέβαια τα iMac δίνουν άλλο στυλ στο γραφείο!

Για φοιτητές/μαθητές η άποψη δεκτή. Για προγραμματιστές όμως πάλι οι φορητοί θα είναι ζόρι. ΔΕΝ υπάρχει πλήκτρο Delete σε καμία έκδοση Macbook. Θα πρέπει να πατήσετε Fn+Backspace. (Προσοχή! Το Backspace στα Mac αναφέρεται ως delete!)

Επίσης άλλο ένα OFF τρώνε από τις παρουσιάσεις. Η θύρες Mini και Micro DVI σε αναγκάζουν να αγοράσεις ξεχωριστά adaptors για κάθε διαφορετικό τύπο οθόνης.

Τελευταίο OFF η μπαταρία, που στα Vista πεθαίνει γρήγορα. Είπαμε το OSX είναι οικονομικό αλλά όχι και να είμαστε με το φορτιστή στο χέρι!!!



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!