Nokia Maps 2.0



Την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφόρησε η δεύτερη έκδοση της εφαρμογής Nokia Maps. Αν το μοντέλο του κινητού σας είχε προεγκατεστημένη την εφαρμογή «Χάρτες» τότε μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας και να κατεβάσετε την καινούργια έκδοση. Μην παραλείψετε όμως να ρίξετε μια ματιά και στα διαθέσιμα μοντέλα, καθώς συνεχώς υποστηρίζονται και παλαιότερες συσκευές.

  Τι νέο υπάρχει στην νέα έκδοση;

Το Nokia Maps είναι από τα σημαντικότερα προγράμματα των κινητών N Series. Σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε χάρτες από όλον τον κόσμο, αφού τους κατεβάσετε και τους μεταφέρετε στο κινητό σας. Επίσης σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε κάποιο σημείο προορισμού και να πλοηγηθείτε σε αυτό με χρήση ευδιάκριτων συμβόλων και φωνητικών οδηγιών, που μάλιστα υποστηρίζουν την ελληνική γλώσσα. Η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν, αλλά η πλοήγηση χρεώνεται με βάση κάποιο πακέτο που θα επιλέξετε.

Η δεύτερη έκδοση της εφαρμογής προσθέτει:

Φιλικότερο περιβάλλον. Βελτιώσεις τόσο στον αισθητικό τομέα αλλά και στην χρήση της εφαρμογής. Το Nokia Maps εντυπωσιάζει τους πάντες την πρώτη φορά που θα έρθουν σε επαφή μαζί του.

Δυνατότητα πλοήγησης με αυτοκίνητο και με τα πόδια. Το πρόγραμμα της Nokia είναι ιδανικό και για εσάς που χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με δυνατότητες προβολής στάσεων και σταθμών.

Πλήρης υποστήριξη του προτύπου A-GPS, που συμπιέζει στο τριπλάσιο το χρόνο σύνδεσης με τους δορυφόρους όταν βρίσκεστε μέσα στην πόλη.

Δυνατότητα αποστολής των θέσεων που έχετε αποθηκεύσει μέσω μηνυμάτων σε άλλα κινητά που χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Πρόσθετες πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους, ταξιδιωτικοί οδηγοί με εικόνες και video,

Πιο ευέλικτοι χάρτες, με δυνατότητα προβολής σε τρεις διαστάσεις, με εικόνες από δορυφόρο και δυνατότητα συνδυασμού όλων μαζί σε ένα πιο ρεαλιστικό hybrid mode!

Μεγαλύτερη υποστήριξη σε εξωτερικούς δέκτες GPS που μπορείτε να συνδέσετε με τη χρήση Bluetooth, αν το κινητό σας δεν ενσωματώνει κεραία.

  Εντυπώσεις

Σε γενικές γραμμές το Nokia Maps έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε σχέση με τον προκάτοχό του. Είναι αρκετά πιο γρήγορο, υποστηρίζει περισσότερες χρήσιμες δυνατότητες και είναι πιο εύκολο στη χρήση. Η δοκιμαστική περίοδος των τριών ημερών είναι υπερ-αρκετή για να αντιληφθείτε την δύναμη της εφαρμογής.

Δε μου άρεσε ωστόσο το ότι δεν υπάρχει η ελληνική γλώσσα στους χάρτες και ότι τα ονόματα των πόλεων και των οδών εμφανίζονται με λατινικούς χαρακτήρες. Αυτό μοιραίως σημαίνει προβληματική αναζήτηση σε ελληνικές περιοχές, αφού η οδός Συγγρού αναφέρεται ως Sigrou. Για να την αναζητήσετε στα ελληνικά θα πρέπει να γράψετε «Σιγκρού»! Παράλληλα οι χάρτες δεν είναι αρκετά περιεκτικοί, με αποτέλεσμα να λείπουν σημαντικές οδοί, ακόμη και ολόκληρες περιοχές! Αν και άξια η εφαρμογή της Nokia δεν συγκρίνεται με τις εμπορικές προτάσεις των smartphones.

2 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
iSokiN είπε...

Την πρώτη φορά που θα αναζητήσετε σήμα GPS με την εφαρμογή θα αργήσει λιγάκι! Από την δεύτερη φορά και μετά θα θέλετε 1 με 2 λεπτά για να συνδεθείτε επιτυχώς!



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!