Το Blu-Ray εκτοπίζει από την αγορά τα HD-DVD



Όταν η Sony υποστηρίζει και ενσωματώνει το Blu-Ray στο PS3, τότε δεν έχεις καμία απολύτως αμφιβολία για την πορεία του HD-DVD. Το Blu-Ray είναι το μοναδικό πλέον μέσο διακίνησης βίντεο υψηλής ευκρίνειας και παιχνιδιών, που σιγά-σιγά θα αγκαλιαστεί από όλες τις εταιρίες του Χόλιγουντ.

Μεγάλη χαμένη της υπόθεσης η Toshiba, η οποία έχει επενδύσει ουκ ολίγα στην κατασκευή και στην προώθηση του αντίπαλου φορμά. Ακόμη η Microsoft και οι κάτοχοι του X-Box που περίμεναν με ανυπομονησία το ειδικό drive για την κονσόλα τους. Τέλος όλοι αυτοί που έχουν επενδύσει στα συστήματα HD-DVD, ξοδεύοντας ένα κάρο χρήματα για να αποκτήσουν συσκευές αναπαραγωγής.

Το ρητό της πληροφορικής είναι ένα: Δεν αγοράζουμε κάτι όταν είναι ακόμα καινούριο. Και πιο ακριβό θα μας βγει αλλά και θα επενδύσουμε σε κάτι αμφίβολο. Πάρτε για παράδειγμα τα λειτουργικά συστήματα (να κάνω συζήτηση για τα Vista ή να το αφήσω να πάει στα κομμάτια;). Ή τις παιχνιδομηχανές (πόσα σοβαρά παιχνίδια έχει όταν πρωτο-κυκλοφορεί μια κονσόλα;). Το φαινόμενο Blu-Ray αν και πόνημα μπορεί να αποδειχτεί και μάθημα για όλους αυτούς που βιάζονται τόσο πολύ με την τεχνολογία.

Κι εγώ ένας από αυτούς είμαι αλλά ευτυχώς αυτή τη φορά δε την πάτησα!



Για όλους εμάς τους κοινούς θνητούς το νέο μάλλον χαρμόσυνο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, καθώς θα αποφύγουμε την όλη σύγχυση που επικρατούσε στην αγορά των home cinema. Και αυτό γιατί οι μισές εταιρίες κυκλοφορούσαν τις ταινίες τους σε Blu-Ray και οι υπόλοιπες σε HD-DVD. Έπρεπε να επιλέξεις ανάμεσα στις ταινίες των Fox/Sony ή σε αυτές της Warner! Τώρα όλα θα βγαίνουν σε ένα φορμά που θα παίζει παντού! Αυτό είναι megalicious!

Μονοπώλιο; Χμ! Σίγουρα η Sony την έχει βγάλει καθαρή απ’ όλη αυτή την υπόθεση. Τα προϊόντα της είναι τα πρώτα σε αναφορά για την ποιότητα κατασκευής τους. Τόσο οι τηλεοράσεις, όσο τα dvd ή οι Vaio προηγούνται από τα αντίπαλα μοντέλα σε υποστήριξη του φορμά. Αυτό είναι κάτι που περιμένουμε (και ελπίζουμε) να ανατραπεί στην μετα-HD-DVD εποχή, μπας και πέσουν οι τιμημένες οι τιμές στους δίσκους ή στις συσκευές οικιακής διασκέδασης.



Προς το παρών η πιο συμφέρουσα αγορά για αναπαραγωγή Blu-Ray δίσκων είναι το Playstation 3, το οποίο πέρα από μια παιχνιδομηχανή είναι και ένα ολόκληρο βασίλειο οικιακής ψυχαγωγίας. Οι κοινοί Blu players που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα, από άποψη χρημάτων. Αυτό είναι κάτι που όσα χρόνια κι αν περάσουν δε θα μπορέσω να το καταλάβω…

2 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Ανώνυμος είπε...

Η Sony είναι γνωστή για τις προσπάθιές της για μονοπώλιο νέας τεχνολογίας (κυρίως για την ΑΠΟΤΥΧΙΑ της στις προσπάθιές της να μονοπωλήσει μια νέα τεχνολογία). Κάτι παρόμοιο έγινε και με το mini-disc.
Συνεπώς επιτρεψτε μου να τηρώ τις αμφιβολίες μου για το Blue-Ray. Ηδη πρίν απο χρόνια που πρωτοβγήκε το Blue-Ray, όλοι λέγανε οτι θα αποτυχει παλι η Sony. Γενικά όσοι προσπαθούν να μονοπωλήσουν τεχνολογία, ΔΕΝ τα καταφέρνουν....διότι καμία άλλη εταιρία δέν θα την στηρίξει - αρα ο κόσμος που θα έχει blue-ray δε θα μπορεί να μοιραστεί με τους άλλους τα δισκάκια του κλπ...άρα...ΑΠΟΤΥΧΙΑ.
Προσωπικά δέν μου πολυαρέσει το blue-Ray λόγω της ακρίβειάς του. (πάω και αγοράζω δίσκους σκληρούς με τα ίδια λεφτα που θα έδινα για την συσκευή ΚΑΙ για τα δισκάκια...). Βέβαια το παιχνίδι της προώθησης έχει αρχίσει βάζοντας το blue-ray και στο PStation αλλα και σε Laptops. Τώρα, ...το να δώσει κανεις παραπάνω λεφτά για ένα laptop με blueray και να αγοράζει ταυτόχρονα ενα χειρότερης αποδοτικότητας μηχάνημα μόνο και μόνο για να έχει Blue-ray το οποιο για να χρησιμοποιήσει, θα πρέπει να ξοδεψει πάλι τα μαλιά της κεφαλής του σε δισκάκια - ξέροντας οτι θα έδινε τα ίδια λεφτά και θα αγοραζε ενα άλλο laptop της προκοπής...το οποίο θα είχε DVD Recorder και όχι Blue-ray αλλα πχ. καλύτερη κάρτα γραφικών και μεγαλύτερο HDD και περισσότερη μνήμη η καλύτερο επεξεργαστή?...???? Μπααα...εγώ δέν θα πάρω blue-ray...!!! Το έχω δεί να γίνεται και στο παρελθόν με την Sony. Απο την άλλη, μακάρι να γίνει, και να πέσουν οι τιμές στα ΔΙΣΚΑΚΙΑ. Προς το παρόν ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ παντως...!!! (Το παράδειγμα με τα Laptop το έφερα διότι ΕΚΕΙ είναι που σου λένε --> Να, Αυτό το PC είναι το μοντέλο τάδε και έχει αυτό και αυτό το χαρακτηριστικό....και εσύ μετά λες: "Το παίρνω/Δέν το παίρνω".) :-)

Η sony πιστεύω θα αποτύχει πάλι...!!! Αν τυχόν πετύχει, θα είναι μονο επειδή θα το "Φοράει" το Playstation...

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, το wii είναι πολύ καλύτερο απο το Playstation...με αποτέλεσμα όλος ο κόσμος να παίρνει wii και όχι Playstation...!!! Κάτι τέτοιο θα σημαινε το τέλος του Blueray....και για άλλη μία φορά την αποτυχία της Sony να επιβληθεί με αυτές τις "ανόητες κινήσεις" μονοπωλίου σε μια αγορά και μοια εποχή που..."μοιράζεται" σχεδόν τα πάντα......και εξελίσσεται ταχύτατα...



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!