Αγανακτισμένος από το διαφημιστικό σποτάκι του ΟΤΕ αποφάσισα να γράψω αυτό το post για να μάθω και την δική σας άποψη επί του θέματος. Είμαι κι εγώ πελάτης του οργανισμού (αλήθεια την οργάνωση που ακριβώς την είδαν;) και μάλιστα από τους καλύτερους που μπορεί να έχει! Θυμηθείτε ότι το θέμα αυτής της ανάρτησης είναι η διαφήμιση του ΟΤΕ και όχι γενικά οι υπηρεσίες που παρέχει…



Δε μπορώ να μην σχολιάσω την διαφήμιση που προβάλει τον τελευταίο καιρό σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εκφοβίζει τους χρήστες να μην επιλέξουν εναλλακτικά δίκτυα γιατί ότι πρόβλημα και να παρουσιαστεί δε θα δώσουν κανένα ενδιαφέρον, ρίχνοντας τις ευθύνες στον ΟΤΕ.

Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό έχει μια βάση. Όλοι μας λίγο πολύ θα ξέρουμε για κάποιον γνωστό μας ο οποίος περίμενε (ο κακομοίρης ακόμα περιμένει!) μήνες ολόκληρους για να συνδεθεί σε κάποιο ευρυζωνικό δίκτυο. Πολλές από αυτές τις εταιρίες ρίχνουν στον ΟΤΕ την ευθύνη της καθυστέρησης. Άδικα; Θα σας απαντούσα σε αυτό αν ήμουν τεχνικός δικτύων…

Το συγκεκριμένο spot όμως αφήνει να εννοηθεί ότι πέρα από τον ΟΤΕ καμία εταιρία δεν είναι αξιόπιστη και ότι αν κάνετε το λάθος και επιλέξετε κάποιο άλλο δίκτυο, δε θα έχετε καμία τεχνική υποστήριξη ότι κι αν συμβεί. Όλο αυτό ενισχύει την παραδοσιακή άποψη του «γιατί να αλλάξω δίκτυο και να βρω τον μπελά μου και να μην μείνω στον ΟΤΕ που είναι και ο πιο αξιόπιστος»;

«Μήπως παίζουν με την νοημοσύνη σου; Πρόσεχε πως επιλέγεις δίκτυο τηλεπικοινωνιών».
Λυπάμαι που δεν βλέπω καμία αντίδραση από τις αρμόδιες αρχές για το συγκεκριμένο spot. Πως επιτρέπουν σε μια απλή διαφήμιση να τρομοκρατεί τους συνδρομητές που σκέφτονται να αλλάξουν δίκτυο τηλεφωνίας; Για να μην μιλήσω για την αγανάκτηση όλων των συνδρομητών του ίδιου του ΟΤΕ για όλα αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια με τις γραμμές DSL.

Φυσικά μετά την δράση έρχεται η αντίδραση. Το πρόσφατο διαφημιστικό σποτάκι της Forthnet με τον φιλικό παππού είναι μάλλον η απάντηση σε αυτά του ΟΤΕ. Πρέπει «να αλλάξουμε μυαλά γιατί αν σκεφτόμασταν όλοι έτσι δε θα είχαμε broadband».

Ο χρήστης Αντίλογος λέει:
Το σίγουρο είναι ότι εάν δεν υπήρχε άλλη εταιρία σταθερής τηλεφωνίας ή ISP στην Ελλάδα, όχι broadband θα είχαμε αλλά θα καταλήγαμε στο Brokeback Mountain με τις αβάστακτες χρεώσεις του ΟΤΕ.


Κάπου εκεί βέβαια η διαφήμιση το κόβει καθώς αν συνέχιζε θα βλέπαμε τον παππού να ρωτάει «Τι μπρόντμπανγκ και κουραφέξαλα! Άντε πάνε να σε δει κανένας γιατρός…»! Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει αλλά τα άτομα τρίτης ηλικίας παίζουν πρωταρχικό ρόλο στις διαφημίσεις των εταιριών. Και κλείνω με το εκπληκτικό σκερτσάκι του Αμάν που έχει μείνει στην ιστορία… Τους το αφιερώνω!



Η δική σας άποψη;

3 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Sandwichmaker είπε...

δεν είχα δει την "διαφήμιση" γιατί δεν πολυβλέπω τηλεόραση, αλλά η επανάληψη της φράσης "δεν έχει πάγιο οτέ" είναι πράγματι ενοχλητική σε βαθμό χειραγώγησης και πλύσης εγκεφάλου.
προσωπικά αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην θέση του κακομοίρη που έλεγες και περιμένω να μπω στo ιδιόκτητο της forthnet (στην Πάτρα) και να εγκαταλείψω οριστικά τον μπαμπά Οτέ, γιατί έγινε δυσβάσταχτος για την τσέπη μου και έχει προκαλέσει στην αγανάκτηση μου ποικιλοτρόπως τα τελευταία 2 χρόνια που συνεργάζομαι. Αν μπω σε λεπτομέρειες θα γράψω έκθεση.
Φυσικά και αν δεν ήταν ο ανταγωνισμός οι τιμές θα ήταν ακόμα στα ύψη.
Πιστεύω ότι ο ΟΤΕ γενικά θέλει να "πιάσει κώτσους" όσο μπορεί. Φίλος μου χωρίς μεγάλη επαφή με την τεχνολογία, προ ολίγων μηνών, είδε τη διαφήμηση "εώς 8ΜΒ από 16ευρώ", και ενεργοποίησε γραμμή 8ΜΒ. Μετά έμαθε τις χρεώσεις...

iSokiN είπε...

Καλή σου τύχη! Γίνεται ένας πανικός με τις συνδέσεις dsl. Ειδικά στην forthnet απ' ότι έχω καταλάβει τρέχουν και δεν φτάνουν... Υπομονή!

Ανώνυμος είπε...

Καλά, και να ήταν μόνο ο ΟΤΕ.. ΔΕΗ..ΕΤ..Η τσέπη του Έλληνα υποφερει απο παρασιτα (βλέπε ΕΤ), απο μονοπώλεια και απο trust..είμαστε από τους πιο κακοπληρωμένους πολίτες στην Ευρώπη και πληρώνουμε τα μαλλιοκέφαλα μας στα πάντα..Το λεω αυτό επειδή το τελευταίο χρόνο ζω έξω και συγκρίνω..επιτέλους είδα λεφτά στη τσέπη μου! ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ!!!



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!