eMule Tips > Ξεμουλαρώστε το!



Οι ISPs κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να περιορίσουν την διακίνηση πακέτων από δίκτυα Peer2Peer στις γραμμές τους! Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ενώ έχετε μια αρκετά γρήγορη σύνδεση στο internet, οι ταχύτητες των προγραμμάτων P2P δεν την αξιοποιούν πλήρως.

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο αν είστε κάτοχος router. Οι συγκεκριμένοι χρήστες έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη μια δυσκολία. Το ενσωματωμένο firewall της συσκευής κλείνει όλες τις θύρες επικοινωνίας με τον υπολογιστή σας, με αποτέλεσμα πιο αργά downloads.

Το SD ξεκινάει μια νέα σειρά αναρτήσεων που θα σας βοηθήσουν να κάνετε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις για καλύτερα downloads σε διάφορες εφαρμογές P2P. Σε αυτό το post θα αναλύσουμε την περίπτωση του eMule. Αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας για να ρυθμίσετε την εφαρμογή όπως περιγράφεται παρακάτω και θα ανταμειφθείτε με ταχύτητες downloading που αγγίζουν την τελειότητα!



Ρύθμιση του Router
Αν δεν χρησιμοποιείτε router τότε οι παρακάτω συμβουλές σας είναι άχρηστες...
Βήμα [1]
Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή τρέξτε την και από την πάνω μπάρα επιλέξτε Options (ή Επιλογές στην ελληνική έκδοση).

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε την αγγλική έκδοση, καθώς η μετάφραση στα ελληνικά μπορεί να έχει κάποια ψεγάδια…

Βήμα [2]
Αλλιώς επιλέξτε Connection από το αριστερό τμήμα της εφαρμογής.



Βήμα [3]
Στην ενότητα Client Port ορίστε έναν αριθμό της επιλογής σας για TCP και έναν άλλον για UDP. Οι αριθμοί θα πρέπει να μην έχουν δεσμευτεί από κανέναν οργανισμό (Unassigned). 

Βήμα [4]
Αποεπιλέξτε την επιλογή Use UPnP, αφού εμείς θα ορίσουμε τις αντίστοιχες τιμές στον router.

Βήμα [5]
Ανοίξτε την κεντρική κονσόλα ρυθμίσεων του router σας και αναζητήστε τις ρυθμίσεις Internet. Ψάξτε για Port Forwarding και δημιουργήστε 2 νέες καταχωρήσεις (new ports) TCP και UDP, δίνοντας τον ίδιο αριθμό που είχατε δώσει στο παράθυρο του eMule.

Βήμα [6]
Μπορείτε ακόμα να απενεργοποιήσετε την δυνατότητα Universal Plug-and-Play (UPnP) από τις ρυθμίσεις δικτύου, όμως θα πρέπει να κάνετε ρυθμίσεις για κάθε ένα από τα προγράμματα p2p που χρησιμοποιείτε.

Δυστυχώς τα menu διαφέρουν από router σε router. Υπάρχει ένα site με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πώς να κάνετε port forwarding και από το δικό σας μοντέλο router. Σημαντικό είναι να μην ξεχάσετε να πατήσετε Accept Settings για να εφαρμοστούν οι αλλαγές σας… 

Βήμα [7]
Τεστάρετε τα αποτελέσματα! Επανεκκινήστε το eMule και από το ίδιο παράθυρο επιλέξτε Test Ports! Αν όλα πήγαν καλά η οθόνη θα πρασινίσει! Ακόμη το μουλάρι στο system tray θα εμφανίζεται με ανοιχτά τα μάτια!



To know you better
Στις ρυθμίσεις σύνδεσης του eMule υπάρχει μια μαγική καρτέλα που λέγεται Capacities. Αυτή είναι κάπως παρεξηγημένη από πολλούς χρήστες της εφαρμογής, αφού νομίζουν ότι όσο μεγαλύτερη τιμή δώσουν στα συγκεκριμένα πεδία, τόσο πιο γρήγορη θα γίνει η σύνδεσή τους! Μέγα ψέμα!

Κατ’ αρχήν ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Έχετε μια σύνδεση στο internet που σας περιορίζει στα 768/192 (για παράδειγμα). Η μέγιστη τιμή που μπορείτε να πιάσετε είναι 96/24 KB το δευτερόλεπτο. Όσο μεγαλύτερες λοιπόν και αν είναι οι τιμές στα πεδία του eMule, η σύνδεσή σας δε θα μπορέσει ποτέ να ξεπεράσει (θεωρητικά) αυτές τις τιμές.

Για να υπολογίσετε μόνοι σας τα KB/s με βάση τα kbps της σύνδεσής σας, αρκεί να διαιρέσετε τις τιμές με το 8. Έτσι για 1024kbps θα έχουμε μέγιστο download 1024/8=128ΚΒ το δευτερόλεπτο.



Στο σημείο αυτό θα χρειαστεί να ρυθμίσετε και τα Max source/file. Αυτό έχει να κάνει με το πόσες πηγές (το πολύ) θα χρησιμοποιούνται για το κατέβασμα ενός αρχείου. Θα σκέφτεστε και πάλι ότι όσο μεγαλύτερος είναι αυτός ο αριθμός, τόσο καλύτερα θα πηγαίνει το downloading. Και πάλι λάθος! Προτείνεται να μειώσετε την τιμή σε 200-300. Στο max connections επίσης δώστε μια τιμή μέχρι το 200.

Speed to the limit
Θα έχετε παρατηρήσει άπειρες φορές ότι όταν κατεβάζετε με κάποιο πρόγραμμα p2p είναι αρκετά δύσκολο (αν όχι αδύνατο) να σερφάρετε σε τυπικές σελίδες HTML. Το πρόγραμμα τρώει όλους τους πόρους της σύνδεσης με αποτέλεσμα να μην αφήνει τα υπόλοιπα προγράμματα να στείλουν/λάβουν πακέτα δεδομένων.

Αυτό έχει να κάνει κυρίως με το όριο που έχετε δώσει στο eMule για upload. Οι άλλες εφαρμογές προσπαθούν να στείλουν αίτηση σύνδεσης στον server αλλά το πακέτο ποτέ δε φτάνει σε αυτόν. Έτσι η σελίδα δεν φορτώνει ποτέ.



Μπορείτε να ορίσετε στο eMule να μην χρησιμοποιεί όλο το διαθέσιμο bandwidth της γραμμής σας για upload. Και πάλι από την καρτέλα Connection επιλέγετε Upload Limit και του ορίζετε μια τιμή από το 15 μέχρι το 18. Στην πράξη αφαιρείτε 5 με 6 μονάδες από την μέγιστη τιμή upload της σύνδεσής σας σε KB/s και βάζετε αυτόν τον αριθμό. Έτσι για σύνδεση 1024/256kbps έχουμε 256/8=32KB το δευτερόλεπτο και αφαιρώντας 5 μονάδες 27KB/s για upload limit.

Η συγκεκριμένη επιλογή είναι προσβάσιμη και από το εικονίδιο της εφαρμογής στο system tray. Κάντε λοιπόν δεξί κλικ και ρυθμίστε το upload του eMule όσο θέλετε. Έτσι αν θέλετε να σερφάρετε χωρίς περιορισμούς δώστε μια τιμή ίση με το 4. Αν θέλετε να εγκαταλείψετε τον υπολογιστή σας και να αφήσετε το eMule να κατεβάζει ανενόχλητο, απενεργοποιήστε το όριο τελείως! Συνιστάται να έχετε πάντα ένα όριο μικρότερο από αυτό της σύνδεσής σας για ταχύτερα downloads.



Υπάρχει μια επιλογή για αυτόματη αναγνώριση του upload limit από την εφαρμογή, που βρίσκεται στην καρτέλα Extend, όμως καλύτερα να μην την τσεκάρετε. Ε δε θέλουμε να διακόπτεται το downloading κάθε φορά που του σηκώνεται του Μπιλάκου για update…

Ασφάλεια
Αλήθεια ποιος αισθάνεται ασφαλής στο διαδίκτυο; Το eMule σας δίνει τη δυνατότητα να κρυπτογραφήσετε τα δεδομένα που ανταλλάσει με τους servers. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει στην καρτέλα Security και αποκαλείται Protocol Obfuscation. Ενεργοποιήστε το και θα ανταμειφθείτε με ταχύτερα downloads.

Σε περίπτωση που ο ISP σας απορρίψει τα πακέτα σας ενεργοποιείστε και την επιλογή Allow obfuscated connections only (δεν προτείνεται).

Ακόμη στο SD
Έβαλες ADSL; Αυτό το post είναι γραμμένο για σένα!
Windows 7: Μάθετε τα πάντα για την νέα έκδοση του νέου λειτουργικού της Microsoft (αποκλειστικό)
Πώς να αντιγράψετε μια ταινία DVD

1 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Ανώνυμος είπε...

Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your site?

My website is in the exact same niche as yours and my users would really benefit from some of the information you present here.
Please let me know if this alright with you.
Many thanks!

Review my web-site :: how to make easy money online for free



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!