Το κινητό είναι μια συσκευή που οι περισσότεροι από μας χρησιμοποιούμε καθημερινά. Είτε το θέλουμε είτε όχι, έχει γίνει η συνέχεια του χεριού μας αλλά και του αυτιού μας.

Δεν υπάρχει λοιπόν πιο βαρετό πράγμα στον κόσμο από ένα κινητό που χτυπάει με τον ίδιο ήχο για μήνες ολόκληρους, που στο background υπάρχει η ίδια εικόνα (συνήθως κάποια από αυτές που προϋπήρχαν όταν το αγοράσαμε), που το μενού είναι στα ίδια βαρετά και ξεπερασμένα θέματα (ειδικά σε μοντέλα που προέρχονται από κατάστημα δικτύου κινητής τηλεφωνίας), χωρίς δυνατότητα προσαρμογής τους…

Προκύπτει λοιπόν η ανάγκη αλλαγής! Ετοιμαστείτε γιατί μετά από αυτό το post το κινητό σας δε θα έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπετε τώρα!

Υπάρχουν πολλά sites στο internet, από τα οποία θα βρείτε υλικό για το κινητό σας, όποιο και αν είναι αυτό. Sites για συγκεκριμένες μάρκες (όπως το Fun & Downloads της Sony Ericsson ή το MOSH της NOKIA που είναι ακόμη σε δοκιμαστική φάση) ή ανάλογα με το λειτουργικό (πχ Symbian S60), blogs από skinners που δημοσιεύουν τη δική τους δουλειά και forums σχετικά με την κινητή τηλεφωνία (όπως το MyPhone). Εύκολα με μια μηχανή αναζήτησης, μπορείτε να βρείτε το υλικό που ψάχνετε.

Η καλύτερη λύση όμως έρχεται και πάλι από το Web 2.0 και την παγκόσμια μανία του «Ανέβασε τα όλα στο internet». Στα παρακάτω sites θα βρείτε (χωρίς υπερβολές) τα πάντα για το κινητό σας! Ας τα δούμε αναλυτικά:



Zedge Mobile
Το βρετανικής προέλευσης site σας δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσετε ή να κατεβάσετε αρχεία θεμάτων, wallpapers, παιχνίδια, ringtones και εικονομηνυμάτων. Επίσης μπορείτε να βρείτε αμέτρητα videos που έχουν ανεβάσει οι χρήστες του site. Το πλήθος και η ποιότητα του υλικού ξεχωρίζουν.

Το Zedge πέρα από τα παραπάνω αρχεία παρέχει στους επισκέπτες του και μια σειρά από ενδιαφέρουσες υπηρεσίες. Από αυτές ξεχωρίζει το Name Logo Tool, με το οποίο μπορείτε να γράψετε το όνομά σας και να το συνδυάσετε με κάποια κινούμενη εικόνα, για να το στείλετε με MMS ή να το κάνετε screensaver. Με το VoiceMaker μπορείτε να μετατρέψετε ένα μήνυμα σε ομιλία, επιλέγοντας τον εκφωνητή (ανάλογα με τη χώρα προέλευσης), το εφέ, την μουσική και τους τόνους έναρξης και λήξης.

Η κοινότητα του Zedge αποτελείται από 150000 περίπου άτομα. Μπορείτε να δείτε το profile τους, να συνομιλήσετε μαζί τους και να γίνετε συνδρομητές για να λαμβάνετε άμεσα τα αρχεία που ανεβάζουν. Στο site λειτουργεί blog με τίτλο ZedgeHeadz με πολλά ενδιαφέροντα άρθρα. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα συνομιλίας, τύπου chat, με όλους τους συνδεμένους χρήστες, ακόμα και με βίντεο!

Έχετε τη δυνατότητα να κατεβάσετε 30 αρχεία ημερησίως. Για απεριόριστο αριθμό downloads θα χρειαστεί να γίνετε μέλος (δωρεάν).

Δείτε το site



Mobile9
Το Mobile9 δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από το Zedge. Έχει μεγαλύτερη ποικιλία σε είδος αρχείων αλλά λιγότερες «social» υπηρεσίες. Μπορείτε να επιλέξετε το μοντέλο του κινητού σας και να κατεβάσετε ήχους κλήσεις, θέματα, wallpapers, screensavers, λογότυπα εταιριών, αρχεία flash αλλά και αστεία sms. Σε αυτό το site μπορείτε να βρείτε περισσότερες εφαρμογές και παιχνίδια, όπου πολλά από αυτά θα τα πληρώνατε χρυσά σε κάποια υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας ή αριθμό 901… Τέλος μπορείτε να βρείτε αρχεία για το PSP.

Και εδώ μπορείτε να γνωρίσετε χρήστες, να διαβάσετε το blog του M9 αλλά και να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας με την υπηρεσία PhotoBlog. Ο μέγιστος αριθμός downloads περιορίζεται σε 20 την ημέρα, αλλά με ένα account καταργείται ο περιορισμός.
Δείτε το site

Και τα δυο sites προσφέρονται να στείλουν κατευθείαν στο κινητό σας τα αρχεία που έχετε επιλέξει. Το καλύτερο όμως (και το ανέξοδο) είναι να στείλετε τα αρχεία μέσω υπολογιστή. Απλά κατεβάζετε τα αρχεία που σας ενδιαφέρουν και τα στέλνετε στο κινητό σας μέσω Bluetooth ή κάποιου καλωδίου.

Αρχεία όπως ήχοι κλήσης, wallpapers και screensavers αναγνωρίζονται αυτόματα από το κινητό σας. Τα θέματα, οι εφαρμογές και τα παιχνίδια όμως αποτελούν υλικό που χρειάζεται εγκατάσταση. Πολλά κινητά αναγνωρίζουν αυτόματα τον τύπο του αρχείου που λαμβάνουν και σας ρωτούν για την εγκατάστασή του. Σε μερικά μοντέλα όμως, χρειάζεται η αντιγραφή του αρχείου σε κάποιο φάκελο του κινητού και στη συνέχεια η εγκατάστασή του μέσα από το μενού της συσκευής.

Ελπίζω με το παραπάνω post να σας έδωσα μια ιδέα για το με τι να ασχοληθείτε τις επόμενες ώρες! Αν γνωρίζετε κάποιο άλλο site με παρόμοιο περιεχόμενο το οποίο έχω ξεχάσει, τότε σχολιάστε σε αυτό το post…

1 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Louis είπε...

Really this is very great information, thank you a lot sharing with us
Maybe you like to download free ringtone for mobile
Click here:
http://bestringtones.mobi/games-ringtones/,
http://bestringtones.mobi/comedy-ringtones/,



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!