ADSL στο κινητό; Κι όμως γίνεται!

Το internet στο κινητό δεν είναι μια νέα τεχνολογία. Όλα τα σύγχρονα κινητά που υποστηρίζουν (τουλάχιστον) java μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο. Δεκάδες εφαρμογές κάθε είδους θα σας βοηθήσουν να εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες του διαδικτύου και να επικοινωνήσετε οικονομικότερα με τους φίλους σας… Οι κάτοχοι συνδέσεων ADSL μπορούν μέσω αυτής να σερφάρουν από το κινητό τους τηλέφωνο, χωρίς να δώσουν λεπτό παραπάνω!

Πως γίνονται όλα αυτά; Χμ… Μπορεί να ακούγονται λιγάκι περίεργα όλα αυτά αλλά δεν είναι τόσο δύσκολα όσο φαίνεται. Υπάρχουν λοιπόν 3 δρόμοι για να μπείτε στο internet από το κινητό σας. Φορτίστε λοιπόν καλά τις μπαταρίες σας (θα χρειαστεί!) και φύγαμε…

1 Μέσω δικτύου

Μπορείτε να σερφάρετε από οποιοδήποτε σημείο της χώρας, χρησιμοποιώντας το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας (GSM). Υπάρχουν 2 τύποι συνδέσεων ανάλογα με το κινητό και με την περιοχή σας.

Η τεχνολογία GPRS απευθύνεται σε κινητά παλαιότερης τεχνολογίας και υλοποιείται με κεραίες GSM. Η ταχύτητά της είναι αρκετά χαμηλή (σαν να έχετε 56άρα σύνδεση) και το εύρος δυνατοτήτων της περιορισμένο (λόγω ταχύτητας). Το ατού της είναι ότι σχεδόν με κάθε κεραία κινητής τηλεφωνίας υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, οπότε θα έχετε internet παντού και πάντα, αρκεί να έχετε σήμα!

Το UMTS απευθύνεται στους τυχερούς κατόχους κινητών τελευταίας τεχνολογίας (Nokia N9X, Sony Ericsson P1, W9X0 κλπ) που υποστηρίζουν την τεχνολογία αυτή. Απαραίτητο είναι να βρίσκεστε σε σημείο που υπάρχει κάλυψη 3G (πράγμα λιγάκι απίθανο για τα ελληνικά δεδομένα)…

ΠΩΣ;
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να απευθυνθείτε στην υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών και να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία, δίνοντας το μοντέλο του κινητού σας!
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ
Θεωρητικά απεριόριστες αρκεί το δίκτυο να μην σας απαγορεύει την πρόσβαση σε εξωτερικούς server πέρα του οικείου της εταιρίας.
ΠΟΣΟ;
Η σημαντικότερη συμβουλή μου για αυτόν τον τρόπο σύνδεσης είναι απλά μη το κάνετε! Οι χρεώσεις είναι απίστευτα δυσβάσταχτες ενώ υπάρχει ογκοχρέωση.

2 Μέσω WiFi 

Τα σύγχρονα επαγγελματικά κινητά υποστηρίζουν σύνδεση μέσω δικτύου WLAN. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος σύνδεσης στο internet μέσω κινητού.
ΠΩΣ;
Ενεργοποιείτε την κεραία WiFi, αναζητάτε τα WiFi spots της περιοχής σας ή μια συσκευή που είναι συνδεμένη στο internet και αυτό ήταν! Είσαστε online!
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ
Πραγματικά απεριόριστες! Είστε ελεύθεροι να κατεβάσετε οποιαδήποτε εφαρμογή, να την εγκαταστήσετε στο κινητό σας και να κάνετε οτιδήποτε φαντάζεστε!
ΠΟΣΟ;
Αν συνδεθείτε με κάποιο WiFi spot πολλές φορές χρειάζεται να έχετε πληρώσει κάποια συνδρομή. Υπάρχουν βέβαια και σημεία που προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους. Τέλος αν συνδεθείτε με άλλη συσκευή τότε πληρώνετε μόνο το κόστος σύνδεσης στο internet για εκείνη και όχι για το κινητό σας…

3 Μέσω bluetooth

Μπορεί να σας περιορίζει λίγο στο χώρο αλλά σίγουρα είναι η πιο ανέξοδη μέθοδος! Αν το κινητό σας υποστηρίζει Bluetooth και συγκεκριμένα το πρωτόκολλο SPP (Σειριακή θύρα μέσω Bluetooth) τότε με έναν bluetooth adaptor USB μπορείτε να κάνετε θαύματα!
ΠΩΣ;
Αναζητήστε την συσκευή σας από τον υπολογιστή και ζητήστε τις υπηρεσίες που υποστηρίζει (Πίνακας Ελέγχου > Συσκευές Bluetooth) Αν βρείτε την SPP σε αυτές τότε κατεβάστε την εφαρμογή mRouter και μέσω αυτής συνδέστε το κινητό σας τηλέφωνο. (Αν χρησιμοποιείται το PC Suite της Sony Ericsson το mRouter είναι ενσωματωμένο) Αν ο υπολογιστής είναι συνδεμένος στο internet τότε κατεβάστε έναν browser στο κινητό σας και σερφάρετε ανέμελα!
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ
Ισχύουν όσα έγραψα για το WiFi.
ΠΟΣΟ;
Εντελώς δωρεάν! Πληρώνετε μόνο την συνδρομή internet για τον υπολογιστή σας!

Αυτοί πάνω κάτω είναι οι τρόποι σύνδεσης κινητού με το internet. Τώρα το τι μπορείτε να κάνετε αν συνδέσετε το κινητό σας στο internet; Ότι κάνετε και με τον υπολογιστή σας! Λίγο ψάξιμο θέλει και θα βρείτε τρελά πράγματα… Μείνετε συντονισμένοι στο SD για να μάθετε περισσότερα! Αυτό είναι το κάτι ψηφιακό που αναζητούσατε!


Γραφτείτε τώρα στο feed του SD για να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι!

4 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Sokin για το θέμα! Πολύ ενδιαφέρον! Επέκτεινε το.

iSokiN είπε...

Σ' ευχαριστώ Dime!

ΥΓ.: Ποτέ μην πεις πόσα σου έδωσα για να κάνεις αυτό το σχόλιο!

Ανώνυμος είπε...

n73 music kani?
dn briskw to SPP

Ανώνυμος είπε...

mono me bluetooth ginete i kai me kalodio usb an ginete me usb vale ki ena odigo



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!