Τρέξτε τα Windows μέσα από… τα Windows!




Φανταστείτε πως θα ήταν να μπορούσατε να τρέχατε τα Windows μέσα από ένα παράθυρο των Windows, όπως ανοίγεται μια οποιαδήποτε τυπική εφαρμογή! Φανταστείτε πως θα ήταν αν μπορούσατε όχι μόνο να τρέξετε πολλαπλά αντίγραφα των Windows μέσα από ένα λειτουργικό Windows αλλά και να είχατε τη δυνατότητα να κάνετε «pause», σε κάθε ένα από αυτά και να συνεχίζατε το έργο σας από εκεί απ’ όπου το είχατε αφήσει, μια ώρα μετά, δυο μέρες αργότερα, τρεις μήνες από τώρα!..

Τι θα λέγατε αν σας έλεγα ότι όλα τα παραπάνω σας τα προσφέρει η ίδια η Microsoft και μάλιστα εντελώς δωρεάν; Η ιδέα είναι απλή:




Κατεβάζεις και εγκαθιστάς την εφαρμογή Virtual PC και δημιουργείς μια εικονική συσκευή, δίνοντάς της ένα όνομα, έναν εικονικό σκληρό δίσκο και το πόση μνήμη θα έχει.



Φυσικά οι δυνατότητές της είναι σε απόλυτη αναλογία με το πραγματικό σας σύστημα, οπότε μη το παρακάνετε…





^ Τρέχοντας τα Ubuntu μέσα από τα Windows Vista!

Οφέλη της εφαρμογής
Μπορείτε να τρέξετε εναλλακτικά λειτουργικά συστήματα, χωρίς να χρειαστεί να διακόψετε την λειτουργία του βασικού σας OS.
Μπορείτε να κάνετε pause την κατάσταση του εικονικού υπολογιστή σας και να την συνεχίσετε όποτε εσείς θέλετε. Παρόμοιο με την αδρανοποίηση αλλά καθόλου χρονοβόρο.
Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές εικονικές συσκευές σε έναν υπολογιστή.
Μπορείτε να προσαρμόσετε το παράθυρο στην οθόνη σας ή να το προβάλετε σε πλήρη οθόνη.
Υποστηρίζονται δυνατότητες δικτύωσης.
Μπορείτε να κάνετε mount ένα iso DVD image που έχετε αποθηκεύσει.
Μπορείτε να παίξετε παιχνίδια ή εφαρμογές που έτρεχαν σε παλαιότερα συστήματα της Microsoft, ακόμη και μέσα από τα Vista, εγκαθιστώντας προηγούμενα λειτουργικά συστήματα στο VPC, όπως Windows 95 ή MSDOS!

VMware
Η εταιρία που προηγείται της Microsoft στον τομέα ανάπτυξης εφαρμογών virtual machines είναι η VMware. Η δική της υλοποίηση Virtual PC τρέχει σε Windows, Linux αλλά και σε Mac, όμως χρειάζεται να την αγοράσετε… Οι δυνατότητες είναι παρόμοιες με αυτές που σας προσφέρει το εργαλείο της Microsoft αλλά λιγάκι πιο επαγγελματικές. Η εταιρία παρέχει ακόμη και system virtualization εφαρμογές για τον server σας.

2 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Ανώνυμος είπε...

ok file alla kanw boot apo to cd kai molis patisw na kanei install ta ubuntu apo to menu kathetai se mia mavri othoni gia 3 wres kai den kanei kati

iSokiN είπε...

Δοκίμασε να αλλάξεις την ανάλυση εκκίνησης από το Boot Menu. Βάλε μια ανάλυση μικρότερη από αυτή που χρησιμοποιείς στο desktop σου για να χωράει σε όλη την οθόνη...



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!