Σπάστε πλάκα με τα Windows XP



Έχετε χρόνο για χάσιμο; Κι εγώ! Τα παρακάτω tips είναι 100% αληθινά και μπορείτε να τα δοκιμάσετε και στο δικό σας λειτουργικό, αρκεί να είναι τα Windows xp!

Στα Ίχνη
Κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε σημείο στο desktop (ή μέσα σε κάποιο φάκελο) και δημιουργήστε ένα νέο αρχείο κειμένου txt. Γράψτε τη φράση «bush hid the facts» και σώστε το αρχείο με οποιοδήποτε όνομα. Κλείστε το notepad. Δοκιμάστε να ανοίξετε το αρχείο και πάλι! Δείτε τη συνέχεια μόνοι σας!

Κοράααακιαααα!
Και τώρα ένα κόλπο κάπως τρομακτικό! Εάν είστε μόνοι στο σπίτι ανάψτε τα φώτα! Μην σηκώσετε το τηλέφωνο που θα χτυπήσει γιατί μπορεί να βγει η Tαμάρα από την τηλεόραση!!! Έτοιμοι; Λοιπόν Πατήστε Έναρξη και μπείτε στον Πίνακα Ελέγχου. Ανοίξτε την επαναστατική δυνατότητα των Windows που καλείται «Ομιλία». Στο πλαίσιο κειμένου γράψτε «crotch» και πατήστε «Προεπισκόπηση Φωνής». Αν έχετε ανοίξει τα ηχεία (αυτό το σημαντικό βήμα ξέχασα να το αναφέρω…) θα ακούσετε «Crow’s Nest». Scary;

Με τις υγείες σου!
Και πάλι στο παράθυρο «Ομιλία» αυτή τη φορά δώστε «soy»!

BONUS (Μόνο για προγραμματιστές) <- br="" microsoft="" trl="">
0

Ανοίξτε τον φάκελο Windows που υπάρχει στο σκληρό δίσκο που έχετε εγκαταστήσει το λειτουργικό σας (πχ C). Πληκτρολογήστε 0 ή ψάξτε στον φάκελο για να βρείτε το αρχείο 0.log! Το πλούσιο περιεχόμενό του θα σας καταπλήξει!

Νικήστε την Πασιέντζα χωρίς να κουνήσετε φύλλο!
Σας την μπαίνει ο συνάδελφός σας στη δουλειά ότι δεν μπορείτε να τερματίσετε ποτέ μια πασιέντζα; Το SD δίνει και πάλι τη λύση! Αφήστε τον να παίξει μια παρτίδα μέχρι να έρθει η στιγμή που θα τα παρατήσει επειδή δε θα μπορεί να τη βγάλει. Απασχολήστε τον με κάτι και πάρτε το ποντίκι στα χέρια σας προσποιούμενοι ότι παίζετε. Πατήστε Alt + Shift + 2 και αρχίστε να σχολιάζετε πόσο απαίσιος παίχτης είναι!

Ποιος γλίτωσε από τον Windows Media Player 2;
Ανοίξτε το μενού Έναρξη και πατήστε Εκτέλεση. Γράψτε «mplayer2» και ο αγαπημένος σας player θα επιστρέψει στην οθόνη σας!

Ο ανώνυμος φάκελος!
Τι θα λέγατε αν σας έλεγα ότι δε μπορείτε να δημιουργήσετε φάκελο στα Windows και να του δώσετε το όνομα “con”; Νομίζετε ότι σας κοροϊδεύω; Δοκιμάστε να κάνετε ένα δεξί κλικ σε οποιοδήποτε φάκελο του υπολογιστή σας και να τον μετονομάσετε σε “con”. Το ίδιο θα συμβεί σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα της Microsoft (ακόμη και στο DOS).

Όλα τα παραπάνω λειτουργούν! Πριν όμως αρχίζουν να σας μπαίνουν περίεργες ιδέες για την Microsoft και το «δαιμονικό» λειτουργικό της διαβάστε το καταπληκτικό άρθρο «Windows XP Myths» και θα λυθούν πολλές από τις απορίες σας! Το κείμενο απαντάει σε όλα αυτά που διαβάζατε τόσα χρόνια στα περιοδικά και δεν ξέρατε πως δουλεύουν! Δεν έχω λόγια!

Ακόμα ένα post που διαβάζετε αποκλειστικά στο SD! Γιατί το είπαμε και θα το ξαναπούμε... Εδώ είναι αυτό το κάτι ψηφιακό που τόσα χρόνια ψάχνατε!

6 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Ανώνυμος είπε...

Loipon dokimasa merika alla ta perissotera einai oti na nai:D Pio poly omws m'arese to "bush hid the facts" :P Plaka exei!Dokimaste to k eseis! Natashaa

Ανώνυμος είπε...

Κορυφαία όλα αλλά εκείνο το κόλπο με την πασιέτζα είναι όλα τα λεφτά!!!!

Somebody961 είπε...

Ως con δεν μπορεί να ονομαστεί κανένα αρχείο.
Οπως δεν μπορεί επίσης να ονομαστεί lpt1, lpt2, com1, com2 κλπ..
Είναι δεσμευμένες λέξεις συσκευών.
Το con είναι η οθόνη. (console)

iSokiN είπε...

Ακριβώς! Όλα τα παραπάνω κόλπα έχουν λογική εξήγηση. Δεν είναι τρικ που άφησαν οι προγραμματιστές της Microsoft επίτηδες...

Το κόλπο με τον Bush για παράδειγμα μπορεί να συμβεί με οποιαδήποτε φράση η οποία αποτελείται από λέξεις με 4-3-3-5 χαρακτήρες αντίστοιχα.

Somebody961 είπε...

Με εξαίρεση ίσως τα Easter Eggs που υπάρχουν σε πολλά προγράμματα, ακόμα και στα μενού αρκετών dvd ταινιών! :)

iSokiN είπε...

Όντως αν και απ' όσο ξέρω η κυβερνύσεις απαγορεύουν την απόκρυψη τέτοιων λειτουργιών σε λειτουργικά συστήματα.

Φυσικά κανένα από τα παραπάνω κόλπα δεν είναι easter egg.

Τώρα προγράμματα όπως το photoshop έχουν τέτοια κρυμμένα μηνυματάκια (πχ. Κλικ στο Help>About ενώ κρατάς πατημένα Ctrl+Alt) Αυτά είναι easter eggs καθώς οι προγραμματιστές τα έβαλαν επίτηδες στον κώδικα του Photoshop...

Thanx για το comment...



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!