Media Player για PS2 (Πλήρης Οδηγός)



Το λειτουργικό της Sony δεν κάνει τίποτε άλλο από το να αναπαράγει παιχνίδια PSX και PS2, ταινίες DVD και μουσικά CD. Τι θα λέγατε για μια εφαρμογή που επιτρέπει την δημιουργία δίσκων MP3, DivX και JPG που θα είναι συμβατοί με την κονσόλα της Sony;



Προαπαιτούμενα
Το Playstation δεν αναγνωρίζει οποιοδήποτε CD/DVD. Για να τρέξει λοιπόν κάποια εφαρμογή θα πρέπει πρώτα να είναι σε γραμμένη μορφή εκτελέσιμη για το PS2. Ακόμα όμως και αν έχουμε αναπαράγει κάποιο δίσκο PS2, αυτός δε θα γίνει δεκτός από την κονσόλα, γιατί θα θεωρηθεί πειρατικό αντίγραφο.

Ο μόνος τρόπος για να «πείσουμε» το Playstation να ξεκινήσει κάποια εφαρμογή (προφανώς και παιχνίδι) είναι να επέμβουμε στο hardware της κονσόλας και να τροποποιήσουμε τη μέθοδο με την οποία δέχεται τους δίσκους. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι μόνο δύσκολο αλλά και παράνομο και δε μπορεί να καλυφθεί από αυτό εδώ το blog… Αν λοιπόν το PS2 σας δεν έχει δεχτεί ανάλογο πείραγμα, τότε είναι αδύνατον να χρησιμοποιήσετε αυτήν την εφαρμογή.

Για να συνεχίσετε θα χρειαστεί να κατεβάσετε μερικά προγράμματα. Πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον player. Στη συνέχεια το cdgenps2, το οποίο θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε το αρχείο image. Τέλος θα χρειαστείτε ένα πρόγραμμα εγγραφής CD. Συνιστάται το CDRWIN, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το Nero (ενδέχεται το cd που θα παραχθεί να μην δουλέψει σε όλα τα PS2)…

Κατεβάστε και αποσυμπιέστε όλα τα αρχεία σε έναν φάκελο στο σκληρό σας δίσκο. Το CDRWIN απαιτεί εγκατάσταση. Αν τα παραπάνω links δεν οδηγούν πουθενά, τότε χρησιμοποιήστε μια μηχανή αναζήτησης για να τα βρείτε…



Δημιουργώντας CD πολυμέσων
[1] Χρησιμοποιήστε το CDRWIN για να εξάγετε τα στοιχεία του αρχείου PS2R MediaPlayer 1.28.cue και αποθηκεύστε τα σε έναν φάκελο (πχ. PS2).
[2] Ανοίξτε το cdgenps2.exe και με drag & drop εισάγετε τα αρχεία του φακέλου PS2 σε αυτό.
[3] Με την ίδια μέθοδο προσθέστε και τα αρχεία πολυμέσων που θέλετε να αποθηκευτούν στο συγκεκριμένο CD. Αυτά μπορεί να είναι DivX, XviD, MP3 και Jpg.
[4] Ελέγξτε την λίστα, έτσι ώστε τα αρχεία να έχουν την παρακάτω σειρά:



CDGENPS2
LETTER.CHR
COPY2.CNF
IDIOMA.TXT
COPY.CNF
LICENSES.TXT
MCLOADER.ELF
MCUPLOAD.TXT
OGG.RAR
PS2MEDIA.RAR
SYSTEM.CNF
UNRAR.IRX
Αρχεία πολυμέσων.

[5] Επιλέξτε File->Save Image για να δημιουργήσετε ένα αρχείο .ΒΙΝ.
[6] Ανοίξτε το CDRWIN και επιλέξτε Record Disc.
[7] Πατήστε το «Load Cuesheet» και φορτώστε το αρχείο BIN που δημιουργήσατε προηγουμένως.
[8] Κάψτε το δίσκο σε ταχύτητα 2x.
[9] Μόλις τελειώσει η όλη διαδικασία, βάλτε το CD στο PS2 και αυτό ήταν όλο! Enjoy!

Προσοχή!
Απαγορεύεται η δημιουργία και η διακίνηση αντιγράφων από τους δίσκους του PS2. Το SD είναι ενάντια στην πειρατεία λογισμικού.

1 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Ανώνυμος είπε...

[1] Χρησιμοποιήστε το CDRWIN για να εξάγετε τα στοιχεία του αρχείου PS2R MediaPlayer 1.28.cue και αποθηκεύστε τα σε έναν φάκελο (πχ. PS2).


edw meno ...
exo to PS2R MediaPlayer 1.28.bin

ala bris na mas dosis ola ta files etima ?



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!