DivX στο κινητό!



Το DivX είναι το δημοφιλέστερο codec συμπίεσης πολυμέσων μετά το mp3. Όλοι μας έχουμε μια μικρή συλλογή από αστεία βιντεάκια DivX στον υπολογιστή μας! Τώρα ειδικά με την επέλαση των torrents, πολλοί κάτοχοι aDSL συνδέσεων κατεβάζουν εκπομπές ή ολόκληρες ταινίες καθημερινώς.

Πως θα σας φαινόταν όλα αυτά τα αρχεία DivX να παίξουν στο κινητό σας χωρίς να χρειαστεί να τα μετατρέψετε σε συμβατό format και χωρίς να κάνετε περιορισμούς σε μήκος, μέγεθος ή ποιότητα; Το DivX Player εισβάλλει στα κινητά τηλέφωνα!


^ Δείτε το στην πράξη...

Που; Πως; Πόσο;
Αρχικά ελέγξτε εάν το DivX Player υποστηρίζει το κινητό σας. Υπάρχουν εκδόσεις για όλες τις πλατφόρμες (Symbian 7 S60, UIQ, Windows Mobile). Κατεβάστε την εφαρμογή (ναι είναι δωρεάν!) και εγκαταστήστε την στο κινητό σας. Στη συνέχεια μεταφέρετε DivX video clips στην κάρτα μνήμης της συσκευής. Δεν χρειάζεται να τα μετατρέψετε για λόγους συμβατότητας, αλλά όσο πιο χαμηλή είναι η ποιότητα ενός αρχείου τόσο πιο εύκολα θα την αναπαράγει το κινητό σας. Αυτό ήταν! Τώρα τρέξτε την εφαρμογή, επιλέξτε το βίντεο που θέλετε και δείτε το στην οθόνη του κινητού σας!

Τι αρχεία μπορώ να μεταφέρω;
Τα πάντα! Από απλά funny videos, μουσικά video clips μέχρι και ταινίες ολόκληρες. Ότι τελειώνει σε avi και είναι κωδικοποιημένο σε DivX!

Ποιότητα αναπαραγωγής
Η αναπαραγωγή εξαρτάται από τον επεξεργαστή του κινητού σας. Για να μπορέσετε να απολαύσετε μια αξιοπρεπή προβολή, χωρίς διακοπές και χαμένα frames, συνιστάται επεξεργαστής 200MHz ή δυνατότερος. Φυσικά καμία άλλη εφαρμογή δε θα πρέπει να τρέχει ταυτόχρονα στο κινητό σας.

Αξίζει;
Θα έλεγα πως ναι! Εάν δεν έχετε video mp3όφωνο και κατεβάζετε συνεχώς νέα κλιπ από το internet, το κινητό σας είναι η ιδανικότερη λύση για να τα βλέπετε όπου κι αν είστε. Τώρα όσον αφορά ταινίες και σίριαλ τα «αδύναμα» κινητά θα δυσκολευτούν να αναπαράγουν ακριβώς όλα τα καρέ της ταινίας, με αποτέλεσμα να νομίζετε ότι βλέπετε μεξικάνικο μεταγλωττισμένο!

Για καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να μετατρέψετε τις ταινίες σας σε ανάλυση 320x240, στα 300kbps σε ποιότητα βίντεο και 128kbps σε ποιότητα στερεοφωνικού ήχου. Τα frames μπορούν να είναι από 24 μέχρι 30fps.

Λειτουργίες της εφαρμογής
Το DivX Player είναι ένα αρκετά εύχρηστο πρόγραμμα με όλα εκείνα που θα θέλατε να έχει ένα σωστό πρόγραμμα αναπαραγωγής. Μέσα από έναν video browser μπορείτε να επιλέξετε το clip που θέλετε να δείτε, ενώ έχετε τη δυνατότητα να συνεχίσετε την αναπαραγωγή από εκεί που την είχατε αφήσει την προηγούμενη φορά. Επίσης μπορείτε να δείτε το βίντεο σε full screen, να ρυθμίσετε τον συγχρονισμό ήχου και βίντεο, την φωτεινότητα, το κοντράστ και το χρώμα.

Κατεβάστε την εφαρμογή

4 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Ανώνυμος είπε...

To xrisimopoio edo kai arketo kairo sto N95 mou. Kano convert ta DivX se 320X240 kai mia tainia pianei konta sta 200-300 MB. Dokimaste to dorean super converter gia autin ti douleia. To thema einai oti o DivX player exei liksei kai i istoselida pou les den doulevei (oson afora to katevasma tou mobile player)

iSokiN είπε...

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου. Δοκίμασα το link αλλά δεν παρατηρώ κάποιο πρόβλημα.

Πρώτα επιλέγεις το λειτουργικό του κινητού σου και μετά δίνεις το mail σου για να κατεβάσεις την εφαρμογή.

Ανώνυμος είπε...

Oriste to ameso link gia download

http://labs.divx.com/node/6211

Ανώνυμος είπε...

Na rotiso kati pos perno USER kai PASS

Thanks!



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!