Αποθηκεύοντας τα videos του YouTube



Πόσες φορές έχετε δει ένα καλό βίντεο στο YouTube που θα θέλατε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας; Δυστυχώς (ή ευτυχώς) το site δεν επιτρέπει το downloading του υλικού του. Υπάρχουν όμως αρκετοί τρόποι για να αποκτήσετε τα videos στον υπολογιστή σας.

1 Σε μορφή FLV
Τα βίντεο που υπάρχουν στο YouTube είναι αρχεία FLV. Ο πιο εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε ένα τέτοιο video είναι να κατεβάσετε αυτούσια αυτά τα αρχεία και να τα αναπαράγετε χρησιμοποιώντας κάποιον ειδικό player ή μετατροπέα.

Υπάρχουν πολλά sites που κάνουν την «βρόμικη» δουλειά για εσάς, που κατεβάζουν τα FLV αρχεία στον υπολογιστή σας, μόλις τους δώσετε το URL. Τα δημοφιλέστερα είναι:

KeepVid
YouTubeX
KissYouTube

Αν χρησιμοποιείτε τον Firefox τότε θα βρείτε αρκετά Plugins που κάνουν την ίδια δουλειά ευκολότερα. Πολλές φορές όμως δε θα είναι το ίδιο αποτελεσματικά, λόγω των συνεχών αλλαγών στον κώδικα του YouTube. Νέες εκδόσεις τους ίσως διορθώσουν το πρόβλημα. Το δημοφιλέστερο plug-in είναι το Video Downloader.

Οι χρήστες IE μπορούν να δοκιμάσουν το FLVGetter Plug-in ενώ σε οποιοδήποτε άλλο browser υπάρχουν έξυπνα bookmark buttons τα οποία δε χρειάζονται εγκατάσταση (όπως το
KeepVid).

2 Σε μορφή τυπικού video

Πολλές φορές είναι προτιμότερο να μετατρέψετε τα videos σε μορφή αναγνώσιμη από όλους τους media players. Τα παρακάτω sites θα σας βοηθήσουν σε αυτό:

KeepVid
Vixy MyVideoDownloader

Σαν εναλακτική λύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μοναδικό Media Converter, το οποίο σας επιτρέπει να μετατρέψετε τα FLV σε οποιοδήποτε format (σχεδόν) υπάρχει και να τα λάβετε με e-mail.

Αφού αποκτήσετε τα FLV αρχεία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το FLV Player για να τα αναπαράγετε ή το RivaFLVencoder ή το Replay Converter για να τα μετατρέψετε σε μορφή avi



1 απόψεις καταγράφηκαν, η δική σου;:

Ανώνυμος είπε...

Στα linux για μετατροπη απο flv σε avi ποιο προγραμμα υπαρχει?



Bus Icon Heart Icon More Icon
Επισκέπτεστε
πρώτη φορά
αυτό το blog;
Σας άρεσε το
Something
Digital;
Και επειδή ένα
blog δεν είναι
ποτέ αρκετό...
Mπείτε στο Virtual Bus
για μια δωρεάν ξενάγηση.
Προλάβετε πριν εξαντλη-
θούν οι θέσεις!
Ζητήστε τη βοήθεια
του συνδετήρα!
Λάβετε όλες τις νέες
αναρτήσεις με mail.

Γράψτε την άποψή
σας στο guestbook.

Γίνετε συνδρομητές
δωρεάν!
Τρυπώστε στο SoDigi!
Καταδιώξτε το!
Γίνετε συνδρομητές
και σε αυτό, δωρεάν!

Get the WidSets!